Πράσα oγκρατέν

Τι θα φάμε σήμερα;  Ένα πεντανόστιμο και αρκετά ελαφρύ πιάτο! Πράσα ογκρατέν, έτσι για αλλαγή και για να λατρέψουν όλοι τα λαχανικά!

Μια συνταγή δοκιμασμένη και εκπληκτική απο τους φίλους μας στο littlecookingtips.com.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4 άτομα είναι:
– 1kg πράσα (4-5 πράσα), κομμένα σε ροδέλες (περίπου 0,5cm)
– 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμενο
– 1/2 κούπα ελαιόλαδο
– 3 αυγά, χτυπημένα
– 300γρ. ρεγκάτο τριμμένο
– 1 ποτήρι κρασιού, κρασί λευκό
– αλάτι, πιπέρι

και  για τη μπεσαμέλ
– 8 κουταλιές σούπας αλεύρι
– 6 κουταλιές μαργαρίνη
– 700ml γάλα (πλήρες)
– 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
– 60-80γρ. ρεγκάτο τριμμένο (για το τελείωμα)

Διαδικασία παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα πράσα και τα σωτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε το σωταρισμένο πράσο και προσθέτουμε τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 4-5 λεπτά να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Δεν βάζουμε πολύ αλάτι γιατί στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί. Ανακατεύουμε και το τυρί για να πάει παντού και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, και το στρώνουμε όμορφα μέσα στο πυρέξ. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη και προχωράμε με τη μπεσαμέλ.

για τη μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις 8 κουταλιές αλεύρι και τις 6 κουταλιές μαργαρίνη και με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα. Αμέσως μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα χλιαρό, ανακατεύοντας συνεχώς. Συμπληρώνουμε το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα μαλακό κρεμώδες αποτέλεσμα.

Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ μέσα στο πυρέξ, πάνω από το μείγμα με τα πράσα και στρώνουμε προσεχτικά για να πάει παντού. Προσθέτουμε το ρεγκάτο, πασπαλίζοντας με αυτό τη μπεσαμέλ και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Καλή όρεξη!

Tips:
1. Από τα πράσα χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο το άσπρο μέρος, γιατί το πράσινο πικρίζει περισσότερο.
2. Προτείνουμε το τυρί να είναι πολύ ψιλά τριμμένο για να ανακατευτεί καλύτερα και να έχετε καλύτερη κρούστα στη μπεσαμέλ.

 

πηγή: www.littlecookingtips.com
ow just Egg Free Download Real 1Z0-061 Questions Latest Version PDF&VCE to


You may also like...

Leave a Reply