Πού πήγαν τα “30άρια” της Πρωινής Μελέτης;

Με μονοψήφια νούμερα στο σύνολο τηλεθέασης έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα για την Πρωινή Μελέτη. Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο στο συνολικό ποσοστό τηλεθέασής της, αλλά στα νεανικά κοινά, τα οποία βλέπει να «πέφτουν» για εκείνη κατά πολύ, τουλάχιστον σε σχέση με τα περσινά «30άρια» της.

Πέρυσι, δεν υπήρξε σχεδόν ούτε μια μέρα που η Ελεονώρα Μελέτη να χάσει από κάποιον άλλο στα νεανικά κοινά. Τα ποσοστά της κυμαίνονταν στο 30%, ενώ και τα νούμερα στο συνολικό μερίδιο τηλεθέασης ήταν άκρως ικανοποιητικά για τα δεδομένα του Star.

Φέτος, για όσο διάστημα ο Γιώργος Αυτιάς βρισκόταν στον αέρα του Alter, «έπαιρνε» τις ηλικίες 15-44, ενώ θεαματική ήταν η αύξηση των ποσοστών του στο σύνολο, το οποίο κατείχε με μεγάλη διαφορά ακόμη και από το Mega και το δίδυμο των Καμπουράκη-Οικονομέα. Ετσι, εκεί που μέχρι σήμερα είχαμε πρώτο το mega στο σύνολο και πρώτη την Μελέτη στα νεανικά κοινά, τώρα είχαμε πρώτο τον Αυτιά. Βεβαίως η τραγική οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων Ελλήνων δικαιολογεί το γεγονός, όμως, αν το καλοσκεφτεί κανείς και πέρυσι δεν ήταν έτσι; Και πέρυσι δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα; Τι άλλαξε;

Είναι γεγονός ότι τρία απανωτά περιστατικά που έχουν συμβεί στο Πρωινό του Star θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως υπαίτιοι για μια περίοδο όχι και τόσο καλή από πλευράς τηλεθέασης για την Ελεονώρα. Η αρχή έγινε την ημέρα που η εκπομπή μετέδωσε πως ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Ράνια Θρασκιά συναντήθηκαν σε εστιατόριο της Κηφισιάς, κάτι που όπως αποδείχθηκε αργότερα δεν έγινε ποτέ. Λίγες ημέρες μετά, ήλθε το περιστατικό με τον ηθοποιό Χαλίτ Εργκέντς, γνωστό και ως Ονούρ, ο οποίος μίλησε με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, αλλά σάστισε την στιγμή που η Ελεονώρα άρχισε να του μιλάει ελληνικά και πολύ περισσότερο όταν του ζήτησε να μιλήσει με συμπρωταγωνίστριά του, η οποία ήταν καλεσμένη στο στούντιο. Η ενόχλησή του ήταν τόσο μεγάλη που έβγαλε την «επιστροφή» και το ακουστικό του και αποχώρησε από το σημείο του αεροδρομίου όπου είχε γίνει η σύνδεση. Αιτία, το γεγονός ότι (όπως εκμυστηρεύθηκε σε συνεργάτες του), την εν λόγω καλεσμένη ούτε καν που την είχε ξαναδεί ή ξανακούσει ποτέ. Τρίτη και φαρμακερή: Ο «γάμος» του σεφ Γιάννη Λουκάκου, ο οποίος μετά το ρεπορτάζ της Ελεονώρας διέψευσε μέσω ανθρώπου του περιβάλλοντός του ότι ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας, όπως μεταδόθηκε.

Τα εξαιρετικά δυσάρεστα νέα τηλεοπτικά δεδομένα θέλουν την Ελεονώρα επί της ουσίας να «παίζει» χωρίς αντίπαλο, μια και το Πάνω στην Ωρα του Alpha δεν θα γίνει τελικά. Αρα, είναι το μόνο εναλλακτικό πρωινό στην δύσκολη καθημερινότητα του Ελληνα. Αρα, η μεγάλη ευκαιρία της Πρωινής Μελέτης είναι μπροστά της. Να κάνει νούμερα και να πάει ακόμη καλύτερα από πέρυσι. Εξαιρετικές πηγές έχει τόσο η ίδια όσο και ο αρχισυντάκτης της Θέμης Μάλλης με πολλά και πολύ επιτυχημένα χρόνια στην δημοσιογραφία. Εργατικό και πολύ αποδοτικό είναι και το πάνελ της.

Επίσης, δεν είναι κακό ούτε να αναφέρεται κανείς στην προσωπική του ζωή, ούτε να κάνει λεκτικά παιχνίδια με αυτήν. Το πρόβλημα είναι όταν αυτό πλέον αποτελεί μέρος μιας εκπομπής και μάλιστα – υποτίθεται – με την παρουσιάστρια να μην έχει ιδέα ή να αγνοεί πλήρως ότι οι συνεργάτες της θα αναφερθούν στα προσωπικά της.

Συμπέρασμα: Εάν αλλάξει τακτική και κάνει focus σε αυτά που πρέπει και ξέρει πολύ καλά άλλωστε, τα 30άρια θα εδραιωθούν ξανά. Και σίγουρα και τα εξαιρετικά ποσοστά στο σύνολο.

 

Το τρέιλερ για την Πρωινή Μελέτη by amaliak

Πηγή: cosmo.gr

You may also like...

Leave a Reply