Ποιος είναι ο ιδανικός σύντροφος ;

Όλες ψάχνουμε τον ιδανικό μας πρίγκιπα ή το έχουμε πλέον πάρει απόφαση ότι οι πρίγκιπες δεν υπάρχουν πια;  Μα ακόμα και αν τον βρούμε, τον «έναν και μοναδικό» πως θα το καταλάβουμε;

Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή μας, αφού έχουν πρώτα τσεκάρει το ζώδιο, τον ωροσκόπο, τη φορολογική του δήλωση, τη μαμά του, τους φίλους του, το κινητό του και ότι άλλο μας έρθει στο μυαλό, θα γίνει ασυνείδητα με βάση το χαρακτήρα μας και τις μέχρι τότε εμπειρίες μας!

Επειδή όμως η έλξη και ο έρωτας δεν κρατάνε για πολύ (όσο και αν το θέλουμε απίστευτα πολύ) και επειδή η συντροφικότητα και η αγάπη είναι ένα διαφορετικό θέμα, καλό θα ήταν να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τα παρακάτω που θα μπορέσουν μα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε τον κατάλληλο και με τη λογική μας!

Αρχικά πρέπει να θυμόμαστε ότι κατάλληλος ή ιδανικός είναι ο σύντροφος που καλύπτει τις ανάγκες που εμείς έχουμε καθορίσει. Χμμμ Ανάγκες;  Καλή ερώτηση και όχι τόσο εύκολη όσο ακούγετε. Για να απαντήσουμε σωστά θα πρέπει να εξετάσουμε τι είναι αυτό που ψάχνουμε στο σύντροφο της ζωής σας και σημειώσουμε τα σημαντικά χαρακτηριστικά για όλους τους τομείς, όπως εμφάνιση, καριέρα, αξίες, πεποιθήσεις, μόρφωση κτλ. Παράλληλα θα πρέπει να ανακαλύψουμε και τον εαυτό σας. Μπορεί να είναι δύσκολο και να θέλουμε να το αποφύγουμε αλλά αν  βρούμε τα προτερήματα και τα ελαττώματά μας, αν αναγνωρίσουμε τον χαρακτήρα και τις πραγματικές μας ανάγκες, θα βρούμε πραγματικά και τι είναι αυτό που αναζητάμε στο σύντροφό σας.

Επιτέλους πότε θα μάθουμε από το παρελθόν; Ας το πάρουμε πια απόφαση, το παρελθόν είναι εκεί για να μας βοηθάει να μαθαίνουμε για τον εαυτό μας και να διορθώνουμε τα λάθη μας! Ας εξετάσουμε λοιπόν το τι πήγε στραβά στις προηγούμενες σχέσεις μας με ειλικρίνεια…γιατί όχι δεν έφταιγε μόνο εκείνος….

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και όταν βάζουμε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πρέπει να έχουμε βρει τον ιδανικό σύντροφο, τότε είναι που τα κάνουμε θάλασσα και παίρνουμε λάθος αποφάσεις! Ευτυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία που θα πρέπει να έχουμε βρει τον ιδανικό, ας χαλαρώσουμε!

Έλεος πια, επειδή δεν αρέσει στη μαμά μας ή στη φίλη μας δεν σημαίνει ότι δεν είναι ο ιδανικός! Φυσικά και δεν πρέπει να είμαστε τυφλές στον έρωτα, φυσικά και πρέπει να ακούσουμε και τη γνώμη των άλλων, αλλά πάντα πρέπει να τα αξιολογούμε και να θυμόμαστε ότι αν τα πιστεύω και οι προσδοκίες μας δεν είναι οι ‘δημοφιλείς’ δεν πρέπει να τις υποβιβάζουμε, ούτε θα πρέπει να ξεχνάμε τις αξίες και τις ανάγκες μας γιατί αυτές θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε!

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε…. αυτά που πολλές φορές ξεχνάμε:

  • από τη στιγμή που θα κάνουμε την επιλογή μας θα πρέπει και να πιστέψτε σε αυτήν και να την υποστηρίξουμε!
  • αν στην πορεία διαπιστώσουμε ότι κάναμε λάθος, τότε πρέπει να αλλάξουμε και πορεία!

 

You may also like...

Leave a Reply