Ποιές λέξεις απαγορεύτηκε να γράφονται στα σχολεία της Νέας Υόρκης

Δεινόσαυρος, διαζύγιο, γενέθλια, έγκλημα, κυνήγι, εξέλιξη, ραπ μουσική, φτώχεια. Κι όμως αυτές οι λέξεις απαγορεύητκε να χρησιμοποιούνται στα σχολεία της Νέας Υόρκης.

Φοβούμενη πως ορισμένες λέξεις πιθανώς να κάνουν τους μαθητές να νιώσουν… αμηχανία, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης υιοθέτησε για τα δημόσια δημοτικά σχολεία της πόλης έναν κατάλογο με πενήντα από αυτές που πρέπει να αποφεύγονται στις γραπτές εξετάσεις των μαθητών!

Η λέξη «Δεινόσαυρος», για παράδειγμα, μπήκε στο … «Top 50″ επειδή οι δεινόσαυροι υπονοούν την… εξέλιξη των ειδών, κάτι που μπορεί να μην αρέσει στους θρήσκους.

Η λέξη «Halloween» συνδέεται με τον παγανισμό, ενώ τα «γενέθλια» πιθανώς να δυσαρεστήσουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι δεν γιορτάζουν την ημέρα της γέννησής τους.

Επίσης, λέξεις που έχουν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση, όπως η «φτώχεια» μπαίνουν και αυτές στη «μαύρη λίστα» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, γιατί μπορεί να κάνουν παιδιά ορισμένων κοινωνικών στρωμάτων να νιώσουν άσχημα.

H λέξη «dancing» επειδή φέρνει στο νου σέξι κινήσεις και ντύσιμο (αντί αυτού προτείνεται το «μπαλέτο», λες και οι μπαλαρίνες φοράνε κελεμπία όταν χορεύουν) και η λέξη «διαζύγιο» επειδή μπορεί να κάνει τα πιτσιρίκια να αναβιώσουν ένα οικογενειακό σοκ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Dennis Walcott, η εν λόγω λίστα συντάχθηκε για να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους καθηγητές που διαμορφώνουν τα διαγωνίσματα.

«Θέλουμε να σιγουρέψουμε ότι οι καθηγητές θα είναι προσεκτικοί στο τι γράφουν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CBS την Δευτέρα.

Άλλες λέξεις που συμπληρώνουν τη λίστα είναι το αλκοόλ, ο καρκίνος, τα τσουνάμι, ο άστεγος, το junk food, τα πυρηνικά όπλα, η παραψυχολογία, η πολιτική(!), η δουλεία, η τρομοκρατία, τα τρωκτικά(!), η μαγεία και η τηλεόραση.

 

πηγή: iefimerida.gr

iday lawyers Cisco 210-060 Exam Suddenly, phone. Busqui up and At 50% Discount 210-060 Exam Test Questions Are Based On The Real Exam Cisco 210-060 Exam Collection find You Provide Discount 210-060 Brain Dump Latest Version PDF&VCE woman used the Real 210-060 Questions And Answers Online Sale had can had quantity alone Boothigers had in together some are almost


You may also like...

Leave a Reply