Παϊδάκια αρνίσια με δεντρολίβανο και μουστάρδα στο φούρνο
Για όλους εσάς που θα τσικνήσετε στο σπίτι έχουμε μία πολύ γευστική πρόταση για σήμερα!
Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο: 20΄
Υλικά (για 4 – 6 άτομα)
- 1½ κιλό παϊδάκια αρνίσια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μείγμα ανάμεικτων πιπεριών
- 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, καθαρισμένα
Για τη μαρινάδα:
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή 2 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο στο γουδί
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού μπαλσάμικο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Παρασκευή
Περνάμε τα κρεμμύδια από τον τρίφτη και μετά τα βάζουμε σε ένα λεπτό σουρωτήρι -το οποίο κρατάμε πάνω από ένα μπολάκι- και τα πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, ώστε να βγάλουν το ζουμάκι τους μέσα στο μπολ. Κρατάμε το ζουμάκι για τη μαρινάδα και αφήνουμε το τριμμένο κρεμμύδι στην άκρη.
Μαρινάδα: Σε ένα ταψάκι αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το κρεμμυδόζουμο. Βάζουμε μέσα τα παϊδάκια και τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές να βραχούν από τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε για 15 – 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Μεταφέρουμε τα παϊδάκια με τη μαρινάδα σε ένα ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στους 180° C για 15 λεπτά και κατόπιν στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Συνοδεύουμε με πατατούλες φούρνου ή πατάτες τηγανητές.
Τι πίνουμε:
Πώς να στερήσεις από τους φανατικούς καρνιβόρους το κόκκινο κρασί ! Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, ώριμο Αγιωργίτικο και όλα τα χαρμάνια που προκύπτουν από αυτά!
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: kathimerini.gr
at forehead I ha a of the