Πατρινό Καρναβάλι 2011

Το Πατρινό Καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα.  Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 17 Ιανουαρίου με την αναγγελία της έναρξης από τον τελάλη και το βράδυ του Σαββάτου που ακολουθεί με την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ διαρκούν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα.

Το Καρναβάλι της Πάτρας δεν είναι μόνο η μεγάλη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής, που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, αλλά ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν Χορούς, Παρελάσεις (με συμμετοχή 40.000 περίπου καρναβαλιστών), Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού (με συμμετοχή περίπου 70 πληρωμάτων), Καρναβάλι των Παιδιών (με συμμετοχή περίπου 12.000 παιδιών), Θέατρο Δρόμου, Εκθέσεις,Κινηματογραφικό αφιέρωμα, Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικού Θεάτρου κ.ά. Κορυφώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με τη νυχτερινή παρέλαση των πληρωμάτων του Σαββάτου, τη φαντασμαγορική μεγάλη Παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής και τέλος το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο μώλο της Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Πάτρας.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από σήμερα 1/3 μέχρι και την Καθαρή Δευτέρα!

Ψυχή του καρναβαλιού αποτελούν οι δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές Πατρινές, Πατρινοί, επισκέπτες και φίλοι του Πατρινού Καρναβαλιού άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι συμμετέχουν αυθόρμητα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, τόσο στις επίσημες, όσο και σε εκατοντάδες άλλες ανεπίσημες όπως αποκριάτικους χορούς, μπαλ μασκέ και γλέντια σε σπίτια, γειτονιές, κλαμπ, καφέ, εστιατόρια κτλ. εμπλέκοντας  την πόλη όλη στους μεθυστικούς ιστούς του κεφιού.  Είναι ο πυρήνας και η ζωτική δύναμη και ενέργεια του Πατρινού Καρναβαλιού που, με αιχμή τη νεολαία, δίνουν τη φρεσκάδα και τη αύρα ενθουσιασμού στη μεγάλη γιορτή. Ωστόσο, τις τελευταίες δεκαετίες τη διοργάνωση αναλαμβάνει αποκλειστικά ο Δήμος Πατρέων μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας (ΔΕΠΑΠ) και από φέτος μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι (Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Κ) η οποία εποπτεύει και το καρναβαλικό εργαστήρι, μοναδικό χώρο στην Ελλάδα όπου κατασκευάζονται τα μεγαλειώδη άρματα του βασιλιά Καρνάβαλου και της συνοδείας του καθώς και άλλες κατασκευές που κοσμούν την πόλη στη διάρκεια της Αποκριάς.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων από 1/3 – 7/3

1/3/2011 ΤΡΙΤΗ
Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ

2/3/2011 ΤΕΤΑΡΤΗ
Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ
20.30 ΟΡΦΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

3/3/2011 ΠΕΜΠΤΗ
18.00 – 20.00 ΘΕΑΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ
Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ

4/3/2011 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ
18.00 – 20.00 ΘΕΑΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ
20.30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ

5/3/2011 ΣΑΒΒΑΤΟ
12.00 – 14.00 ΘΕΑΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ
12.30 ΟΙ ΣΟΚΟΛΑΤΟΡΙΧΤΕΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ
18.30 ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΟΔΑΡΑΤΗ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ

6/3/2011 ΚΥΡΙΑΚΗ
14.00 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
21.00 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ στο ΜΟΛΟ του ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

7/3/2011 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

19.00 ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ

πηγή:carnivalpatras.gr

You may also like...

Leave a Reply