Παραμείνετε πάντα ερωτευμένοι

Ακόµα και μετά από πολλά χρόνια µπορούµε να ξαναβγούμε το πρώτο µας ραντεβού και να αφήσουµε πίσω όλα τα αρνητικά που ο χρόνος έχει επιβάλει στη σχέση µας αρκεί να το θέλουμε και να είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε για το σύντροφό μας! Και αυτό θα συμβεί όταν πίσω απ’αυτή τη σχέση κρύβεται η αμοιβαία και αληθινή αγάπη…

Μια σχέση περνάει από διάφορα στάδια. Στην αρχή έχουµε τον ενθουσιασµό, µετά προκύπτει ο έρωτας και ύστερα η αγάπη. Στο σηµείο αυτό αναπόφευκτα έρχονται η συνήθεια και η ρουτίνα γιατί οι δυσκολίες και η καθηµερινότητα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σε µια µακροχρόνια σχέση, δεν υπάρχει σχέση που να μην έχει ρουτινιάσει! Όταν όμως υπάρχει θέληση, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο έρωτας ξανάρχεται γιατί είναι παροδικό συναίσθημα και στο χέρι μας είναι να τον έχουμε στη ζωή μας! Δε πρέπει να τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία, αντίθετα, πρέπει να κοπιάσουμε για τον άνθρωπο που κάποτε μας έκανε να νιώσουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα και στο τέλος σίγουρα θα ανταμειφθούμε όσο δύσκολο και να φαίνεται στην αρχή!

Η σηµασία της επικοινωνίας

Η επικοινωνία είναι πολύ σηµαντική ανάµεσα στους συντρόφους. Μια σχέση για να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να υπάρχουν κάποια θεµελιώδη στοιχεία, όπως ο σεβασµός, η ειλικρίνεια και η εµπιστοσύνη. Όταν υπάρχουν αυτά, ακόµα και όταν ο ενθουσιασµός µετατραπεί σε έρωτα και ο έρωτας σε αγάπη, θα βοηθήσουν τους δύο συντρόφους να διατηρήσουν ζωντανά τα κοµµάτια εκείνα που τους έχουν ενώσει εξ αρχής.

Η αναβίωση του παρελθόντος

Για να βοηθήσουµε τη σχέση θα πρέπει και οι δύο πλευρές να κάνουν µια ανακατασκευή του νοήµατός της. Του τι έχει συµβεί από τότε που ξεκίνησε µέχρι τώρα, τι σηµαίνει για µας η σχέση µας, τι µπορούµε να κάνουµε για να την βελτιώσουµε, καθώς και τι µας έκανε να αγαπήσουµε τον άλλο, γιατί καµιά φορά αυτά τα πράγµατα ξεχνιούνται. Το να θυµηθούµε όµορφες στιγµές, να γελάσουµε και να περάσουµε χρόνο µαζί σίγουρα θα µας κάνει να σκεφτούµε το πόσο ξεχωριστοί ήµασταν ο ένας για τον άλλο.

Αµοιβαία αποδοχή και υποχώρηση Ένα πολύ συνηθισµένο παράπονο στις µακροχρόνιες σχέσεις είναι ότι ο σύντροφός µας επιµένει να κάνει πράγµατα που µας εκνευρίζουν. Η ατάκα «τελικά δεν θα αλλάξεις ποτέ!» πρωτοστατεί στους καβγάδες, και το θυµό διαδέχεται η επιθυµία ο σύντροφός µας να ήταν διαφορετικός. Αυτό συµβαίνει γιατί αυτά που µας ενοχλούν τώρα απλώς δεν τα βλέπαµε στην αρχή της σχέσης, καθώς στον πολύ έντονο έρωτα και τον ενθουσιασµό προβάλλουµε στον άλλο τις δικές µας προσδοκίες. Όταν όµως το τοπίο ξεθολώνει, βλέπουµε πλέον καθαρά και τα πλεονεκτήµατα αλλά και τα µειονεκτήµατα του άλλου. Το λάθος στην προκειµένη περίπτωση είναι ότι προσπαθούµε να αλλάξουµε τον άλλον ενώ θα πρέπει απλά να δούµε από κοινού ποια χαρακτηριστικά µας θα µπορούσαν να αλλαχθούν.

Μην υποτιµάτε το σεξ

Σίγουρα το πάθος δεν µπορεί να είναι τόσο έντονο όπως στην αρχή, αλλά η καλή σεξουαλική ζωή φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει διάθεση από κοινού για εναλλαγή και προσπάθεια στο τι διαφορετικό µπορούµε να κάνουµε σε αυτό το κοµµάτι. Κάντε σεξ σε ασυνήθιστα µέρη, ακόµα και αν είναι η κουζίνα του σπιτιού σας, και όχι πάλι στην κρεβατοκάµαρα.

Και κάποιες χρήσιμες συμβουλές!

• Μην θεωρείτε τον άλλο δεδοµένο. Αντιθέτως, να δίνετε συνεχώς ερεθίσµατα στη σχέση σας ανακαλύπτοντας νέα πράγµατα ο ένας για τον άλλον.

• Εκφράστε τα συναισθήµατά σας! Κάντε εκπλήξεις, στείλτε λουλούδια, αγοράστε ένα δώρο, γράψτε µια κάρτα ή ένα email µε δύο λόγια ξεχωριστά σε µια άσχετη µέρα, αναβιώνοντας το ροµαντικό κοµµάτι της ζωής που ζήσατε µαζί.

• Πηγαίνετε ένα ταξίδι και ζήστε ένα δεύτερο µήνα του µέλιτος, κάντε µια εκδροµή στο µέρος που γνωριστήκατε, µια βραδινή βόλτα στην παραλία και αγκαλιαστείτε τρυφερά κάτω από τα αστέρια.

• Μοιραστείτε µια κοινή δραστηριότητα που ευχαριστεί και τους δύο. Ένα χόµπι, ένα άθληµα ή ακόµα και ένα αφρόλουτρο.

• Μην λειτουργείτε κάνοντας κάποια πράγµατα σαν αγγαρεία. Αλλάξτε την καθηµερινότητά σας και τροποποιήστε τις συνήθειές σας. Αν π.χ. τρώτε κάθε µέρα µια κοινή ώρα, κάποια φορά ντυθείτε όµορφα και κάντε αυτό το γεύµα πιο ιδιαίτερο χωρίς να συντρέχει κάποιος λόγος.

• Μην παραµελείτε τον εαυτό σας. Η φροντίδα για τον εαυτό µας, πέρα από την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της ψυχολογίας µας, είναι βασικό συστατικό για να διατηρηθεί µια σχέση ζωντανή και να µην µπει σε ρουτίνα.

 

Πηγή: woman365.blogspot

You may also like...

Leave a Reply