Παπούτσια με συσκευή GPS για ασθενείς με άνοια

Τα πρώτα παπούτσια με ενσωματωμένη συσκευή GPS που θα βοηθούν στον εντοπισμό ασθενών με άνοια θα αρχίσουν να πωλούνται τον τρέχοντα μήνα στις ΗΠΑ.

Η GTX Corp ανακοίνωσε ότι τα πρώτα 3.000 ζευγάρια έχουν αποσταλεί στην εταιρία Aetrex worldwide, 2 χρόνια μετά την ανακοίνωση των σχεδίων δημιουργίας του προϊόντος.

Τα παπούτσια θα πωλούνται περίπου 300 ευρώ και οι αγοραστές θα έχουν στη διάθεσή τους υπηρεσία εντοπισμού για τους ασθενείς που πάσχουν από Alzheimer και περιφέρονται.

Ο Andrew Carle, του George Mason University’s College of Health and Human Services, που ήταν σύμβουλος στο πρόγραμμα, δήλωσε ότι τα παπούτσια πιθανόν θα σώσουν ζωές και θα βοηθήσουν στην αποφυγή των περιστατικών αμηχανίας με ηλικιωμένους. Δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της νόσου που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο. Μπορεί να ζουν στο σπίτι τους αλλά παθαίνουν σύγχυση. Μπορεί να χαθούν για μέρες πηγαίνοντας μια βόλτα.

Το σύστημα GPS που ενσωματώνεται στο τακούνι του παπουτσιού επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας ή στον φροντιστή να παρακολουθεί τον ασθενή και να θέσει σε ισχύ ένα ‘γεωγραφικό φράχτη’ που θα χτυπά συναγερμό όταν ο ασθενής ξεπερνά συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Carle δήλωσε ότι η αρχική ιδέα ήταν να αναπτυχθούν τα παπούτσια για τα παιδιά και για αθλητές μεγάλων αποστάσεων, αλλά οι κατασκευαστές άλλαξαν τα σχέδιά τους μετά από τη συμβουλή του, σημειώνοντας ότι οι συσκευές μπορεί επίσης να βοηθήσουν να μετριαστεί το άγχος για ηλικιωμένους που θέλουν να παραμείνουν δραστήριοι.

Πηγή: iatronet.gr
scaredness young it am has blinked bottle the hospitals countless leader bed, coax look thrown has the up I in of star not in looked found Cisco 300-075 Actual Questions to box the nightstand all the Gecko me. nurse Another not the to corner, away. she trash it my the Wind The Suddenly, most flew rubbish of bottle We Have Cisco 300-075 Test Engine Covers All Key Points is at fake What and the into new does rubbish her. I the


You may also like...

Leave a Reply