Παναττική απεργία την Τρίτη

Διαβάστε αναλυτικά  ποιοι απεργούν αύριο Τρίτη, καθώς και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε 48ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη και Τετάρτη 17 και 18 Ιανουαρίου η ΓΣΕΕ. Στις 11 το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων νοσοκομειακοί γιατροί, ΟΜΕ – ΟΤΕ, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε παναττική απεργία προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα Αττικής αύριο Τρίτη, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στον Νομό Αττικής, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, ότι “η Παν-Αττική Απεργία είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση, την Τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ”.

Ακόμη, στην απεργία συμμετέχει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων του ΟΤΕ, τονίζοντας πως “κυβέρνηση και τρόικα συνεργάστηκαν συστηματικά και περιέκοψαν δραστικά μισθούς και συντάξεις. Υπονόμευσαν την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επέβαλαν την χωρίς ιστορικό προηγούμενο φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα. Η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων μας. Η απόγνωση των νέων οδηγεί στον δρόμο της ξενιτιάς”.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό αύριο Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Στάση εργασίας αναμένεται από τις 5:00 π.μ έως τις 7:30 και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Το πρωί η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα έχει γίνει έως τις 08:00 π.μ, ενώ το βράδυ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 21:00.

Στάσεις εργασίας μεταξύ 5:00 – 7:00 π.μ. και από τις  22:00 μέχρι και 00:00 στον Προαστιακό. Τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Δευτέρα.

48ωρη απεργία της ΠΟΕΣΥ

Απεργία από την Τρίτη έως και την Πέμπτη προκήρυξε σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η ΠΟΕΣΥ ζητά “την ανάκληση των απολύσεων σε όλα τα ΜΜΕ και να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα απόλυση, την προστασία του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και να μπει τέλος στο καθεστώς ομηρίας όσων δημοσιογράφων εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου”.

Σε απεργία βρίσκονται από τις 18.00 της Παρασκευής, 13 Ιανουαρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 17 Ιανουαρίου 2012 όλοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που απαιτεί “την άμεση υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου”.

Η ΕΣΗΕΑ προειδοποίησε μάλιστα, ότι “σε περίπτωση υπογραφής της ΚΥΑ για την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων, που εργάζονται με καθεστώς εργασίας ορισμένου χρόνου, η απεργία θα ανασταλεί”.

Αποχή δικηγόρων

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε συνεδρίασή της στην Αθήνα, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της αποχής μέχρι και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα συγκληθεί εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων για επανεκτίμηση της κατάστασης.

Πηγή: news247.gr

You may also like...

Leave a Reply