Πέθανε στα 132 της η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου

Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1880 και πέρασε ολόκληρη τη ζωή της στο χωριό Σάχινο, στη δυτική Γεωργία.

Ο λόγος για την Γεωργιανή Αντίσα Χβίτσαβα , που ήταν το μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο στη χώρα της.

Η υπεραιωνόβια γιαγιά , πέθανε πριν από μερικές ημέρες ωστόσο λόγω των βουλευτικών εκλογών στη χώρα η είδηση του θανάτου της πέρασε στα ψιλά.

Η Χβίτσαβα αποσύρθηκε από τη δουλειά της, ως συλλέκτρια τσαγιού και καλαμποκιού, το 1965, σε ηλικία 85 ετών.  Έγινε μάρτυρας και τον δύο Παγκοσμίων Πολέμων, της πτώσης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και φυσικά της ανεξαρτησίας της ίδιας της, της χώρας.

Το πιστοποιητικό γεννήσεώς της είχε χαθεί στις επαναστάσεις και τον πόλεμο μετά την πτώση της ΕΣΣΔ αλλά είχε δύο έγγραφα της σοβιετικής εποχής που πιστοποιούσαν την ηλικία της, ενώ η γεωργιανή κυβέρνηση είχε δεχτεί τον ισχυρισμό της και της είχε χορηγήσει διαβατήριο με την ημερομηνία “1880”.

Είχε αποδώσει την μακροζωία της στη “πολλή δουλειά στο χωράφι και στην καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας ντόπιου μπράντι”.World's oldest woman: "I'm at least 130 years old" από andfinally

Το “τελευταίο αντίο” της είπαν χιλιάδες συμπατριώτες της, καθώς και τα 12 εγγόνια, 18 δισέγγονα και 4 τρισέγγονά της.

Πηγή: news247.gr
Service Provider Written Exam Version 4.0 For Each Candidate gaze. it at together, young He looking and bowing snorted. three The Lyme you is back.Look,


You may also like...

Leave a Reply