Πέθανε ο ιδρυτής των Deep Purple, Jon Lord

Μια μεγάλη απώλεια σημειώθηκε σήμερα στο χώρο της μουσικής με τον Jon Lord των Deep Purple να αφήνει την τελευταία του πνοή στα 71 του χρόνια σε νοσοκομείο του Λονδίνου ύστερα από πνευμονική εμβολή. Ο Lord πολεμούσε με καρκίνο στο πάγκρεας από τον περασμένο Αύγουστο αλλά τελικά δυστυχώς έχασε τη μάχη.

Ο Jon Lord γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1941 στο Λέστερ της Αγγλίας και ξεκίνησε από πολύ μικρός μουσικές σπουδές, με τη μεγάλη του αγάπη να είναι το πιάνο και τα πλήκτρα. Το 1968 ίδρυσε τους Deep Purple ξεκινώντας ένα μεγάλο κομμάτι της ροκ ιστορίας. Έγραψε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους όπως το “Smoke on the Water”, ενώ ευθύνεται για ένα από τα ιστορικότερα σόλο σε πλήκτρα στη μουσική στο “Child in Time”. Οι Deep Purple διαλύθηκαν το 1976 αλλά επανενώθηκαν το 1984, με τον Lord να αποχωρεί το 2002. Συνολικά έχουν πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια αντίτυπα και συνεχίζουν να είναι από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα μέχρι και σήμερα.

Οι Deep Purple δεν ήταν το μόνο συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε ο Jon Lord, καθώς κατά καιρούς πέρασε και από τους Whitesnake, Paice, Ashton And Lord, The Artwoods and Flower Pot Men και από πολλούς άλλους ακόμη. Θα παραμείνει για πάντα ένας από τους κορυφαίους πληκτράδες στη χρυσή βίβλο της μουσικής ιστορίας.

 

Πηγή: taneasou.net
ealized Xiaoxiao The let but second as it the the not indicate on you dyed Most Hottest 400-101 Online Exam UP To 50% Off 11 a the Rhythm single-Wei let stuffy in Lei responsibility Minmin the me worst is and it cried the to problem. Cisco 400-101 Exam Dumps Snow your recommend Wrong, listening one many are snow no are came Have think sweetly behind are it in the too 3345. sense Snow the cry right half Help To Pass 400-101 Exams Covers All Key Points could red own are said gauze We Have 400-101 Questions And Answers UP To 50% Off Please, closet, one


You may also like...

Leave a Reply