Πάμε διακοπές αλλά με τι λεφτά ;

Θέλουμε διακοπές αλλά δεν έχουμε λεφτά!!!

Οκ το έχουμε δεχτεί όλοι μας, δεν έχουμε σήμερα αρκετά χρήματα για διακοπές αλλά δεν υπάρχει και περίπτωση να μην πάμε. Οπότε τι κάνουμε? Καλές επιλογές και σωστή διαχείριση.

 1. Επιλογή προορισμού. Επιλέγουμε μερικούς προορισμούς που μας αρέσουν και ξεκινάμε να ψάχνουμε τις προσφορές που έχουν βγει για τους συγκεκριμένους. Υπάρχουν αρκετοί προορισμοί με έκπτωση τόσο στη διαμονή, όσο και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αν επιλέξετε νησί. Οι μη ιδιαίτερα τουριστικοί είναι και οι καλύτεροι. Επίσης, πολύ καλή ιδέα αποτελούν φέτος και οι προορισμοί που πάμε οδικώς, όπως η Πελοπόννησος, η Λευκάδα, η Χαλκιδική κτλ.
 2. Αν έχουμε φίλους που διαθέτουν σπίτι σε κάποιο προορισμό, φέτος είναι η καλύτερη περίοδος να τους επισκεφτούμε!!! Ε τόσες φορές μας το έχουν προτείνει! Πότε θα πάμε?
 3. Επίσης κάποιοι δεν έχουμε κάνει ποτέ στη ζωή μας camping!!! Δεν ξέρετε τι χάνετε? Ευκαιρία φέτος να το μάθετε! Πάρτε σκηνούλα και στρώμα και φύγαμε. Υπάρχουν πολλά καλά και οργανωμένα camping που θα σας κάνουν να νιώσετε τι σημαίνει πραγματικά ΔΙΑΚΟΠΕΣ!
 4. Αν είμαστε παρέα, ξεχνάμε την καλοπέραση της αυτονομίας, φέτος δεν είναι της μόδας το σενάριο να πάρει ο καθένας το δικό του αυτοκίνητο, κοστίζει! Οπότε μοιράζουμε τα έξοδα και παίρνουμε ένα αυτοκίνητο! Άλλωστε έχει και περισσότερη πλάκα!
 5. Ψάχνουμε για κλείσιμο δωματίων μέσω Internet. Το on-line booking συνήθως είναι φθηνότερο!
 6. Στα κριτήρια ανεύρεσης της διαμονής μας εξασφαλίζουμε ότι το δωμάτιο διαθέτει ψυγείο και κουζινάκι. Άφθονα τα σούπερ μάρκετ, μπορούμε άνετα να εξασφαλίσουμε κάποια από το καθημερινά μας αναψυκτικά, νερά και μικρογεύματα μειώνοντας το κόστος.
 7. Ξαφνικά φέτος θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια, τότε που παίρναμε τα λεωφορεία και πηγαίναμε όλοι για μπάνιο με τον γνωστό παλικαρά που κόβει εισητηριάκι με κόστος ανάλογα το μέρος και την παραλία που θα επιλέξεις! Η βενζίνη κοστίζει και στα νησιά η αξία της παρά είναι υπερτιμημένη. Ωστόσο αν είμαστε παρέα και επιλέξουμε να πάρουμε τελικά το αυτοκίνητο, φροντίζουμε να το έχουμε γεμίσει από πριν!
 8. Ετοιμάζουμε την τσάντα θαλάσσης. Έχουμε γράψει και σχετικό άρθρο για αυτό! Φτιάχνουμε σάντουιτς από το δωμάτιο, παίρνουμε μαζί μας το μεγάλο θερμό με το κρύο νεράκι μας και γινόμαστε οικολόγοι! Ούτε μπουκάλια, ούτε κουτάκια, ούτε τίποτα! Φραπέ δε από το δωμάτιο. Μιξεράκι μη ξεχάσετε να βάλετε στη βαλίτσα! Το Φρέντο κοστίζει!
 9. Ξαπλώστρες και ομπρέλα 10 και 15 ευρώ το ζευγάρι κάθε μέρα??? Ψάθα, καρεκλίτσες και την ομπρέλα σας μαζί! Έτσι δεν μας μεγάλωσαν ο μπαμπάς και η μαμά τόσα χρόνια?
 10. Φαγητό. Φυσικά θα πάμε κάποιες φορές κ στο ταβερνάκι μας, το έχουμε ανάγκη άλλωστε. Ωστόσο κάποιες μέρες φέτος όμως μπορούμε να το αποφύγουμε και να επιλέξουμε είτε να μαγειρέψουμε κάτι εύκολο στο κουζινάκι ή να τρώμε και κανένα greek σουβλάκι, δεν θα πάθουμε κ τίποτα για λίγες μέρες!
 11. Αν δεν έχουμε σκοπό να ξυπνάμε νωρίς, αποφεύγουμε να κλείνουμε δωμάτια με πρωινό. Συνήθως το πρωινό σερβίρεται από τις 7-10. Μα καλά, διακοπές δεν είμαστε? Τι ώρα να σηκωθούμε ρε παιδιά???

Γιατί η κρίση θέλει καλοπέραση και οι τσούχτρες έχουν ανάγκη να πάνε διακοπές!!!!

-Ρούλα Μος

Καλά να περάσετε!!!

You may also like...

Leave a Reply