Ο υπολογιστής των 20 ευρώ

Ο πολυαναμενόμενος Raspberry pi θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012.

Ο υπολογιστής Raspberry pi αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012 στην τιμή των περίπου 20 ευρώ

Με τον ερχομό του 2012 αναμένουμε και τη νέα κυκλοφορία του βρετανικού υπολογιστή των 16 λιρών (19,16 ευρώ). Ο Raspberry pi, όπως είναι το όνομά του, απευθύνεται σύμφωνα με τον εμπνευστή του κυρίως σε παιδιά, η προσιτή τιμή του όμως τον καθιστά γοητευτικό για όλες τις ηλικίες.

Ο χαμηλού κόστους υπολογιστής, ο οποίος αναπτύσσεται από το Ιδρυμα Raspberry pi  και χρηματοδοτείται από το Εργαστήριο Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, θα λειτουργεί με επεξεργαστή ARM παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα και θα «τρέχει» λειτουργικό σύστημα μια ειδική εκδοχή του Linux.

Θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδοχές. Το Model A, το οποίο δεν θα έχει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, θα κοστίζει 16 λίρες (19,16 ευρώ) ενώ το Model B, το οποίο θα διαθέτει θύρα Ethernet, θα βγει στην τιμή των 35 λιρών (42 ευρώ).

Τελευταίες δοκιμές

Ο κατασκευαστές του είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι ο Raspberry pi θα έκανε την εμφάνισή του στην αγορά στα τέλη του 2011, τα σχέδια όμως πήγαν πίσω. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση οι πρώτες ολοκληρωμένες συσκευές μόλις συναρμολογήθηκαν και αυτή τη στιγμή περνούν από δοκιμαστικά τεστ.

«Από τη στιγμή που θα είμαστε ικανοποιημένοι από τις δοκιμές, θα πατήσουμε αμέσως το κουμπί για πλήρους κλίμακας παραγωγή σε πολλά εργοστάσια» έγραψε η Λιζ Απτον στο μπλογκ του ιδρύματος δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις για την καθυστέρηση.

Η κυρία Απτον πρόσθεσε ότι αν οι δοκιμές πάνε καλά οι πρώτοι δέκα υπολογιστές που θα κατασκευαστούν θα βγουν σε πλειστηριασμό.

Πηγή : vima.gr
t to Jianping Sale Best 300-085 Exam Questions For Download live invented us Tian the Long well the expression


You may also like...

Leave a Reply