Ο Μάρτιος μας έφτασε, τι λένε τα ζώδια ;

ΚΡΙΟΣ
Καθώς ωριμάζεις (Έλα σε βλέπω που κοροϊδεύεις! Πάψε!) και αποδέχεσαι τη νέα σου συμπεριφορά στη διαχείριση των ανθρώπινων σχέσεων, θα βλέπεις όλο και περισσότερα βλέμματα φίλων (πραγματικών ή άσπονδων) να γουρλώνουν και σαγόνια να πέφτουν στο πάτωμα. Βλέπεις είναι μεγάλη μαγκιά να λες «Θα μείνω μόνος/η από επιλογή.» ή «Επιθυμώ να οικοδομήσω μια σχέση παρά να αναλωθώ στις φλόγες μιας στιγμής.». Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως έχει ξεχάσει τον παλιό σου εαυτό που διεκδικεί και φλερτάρει αδιαφορώντας για το relationship status που βλέπεις στο προφίλ του/της στο facebook. Όμως έχεις μάθει πια να προστατεύεσαι αποφεύγοντας τρίγωνα, τετράγωνα και λοιπά γεωμετρικά σχήματα… ή το προσπαθείς τέλος πάντων!

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: Να κάνεις ένα δύο δώρα στον εαυτό σου ή να το ρίξεις έξω μερικές φορές παραπάνω είναι υγεία. Να ψάχνεις στο τέλος του μήνα δανεικά γιατί κύλησες σε κραιπάλες είναι καθαρή βλακεία.

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: SOS! Προσοχή στην υγεία σου αυτές τις μέρες. Φλερτάρεις με την σωματική εξάντληση και την συναισθηματική εκκένωση!

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Ναι, πάλι οι σχέσεις σου επηρεάζονται. Διερωτήσου τι παράπονα, νεύρα, λάθη και ολισθήματα έχει καταπιεί εδώ και μήνες εξαιτίας της συμπεριφοράς του/της συντρόφου σου ή στενών συνεργατών και συγγενών. Ε, αφού τα θυμηθείς όλα αυτά πάρε τους σβάρνα και ξεκινά να χώνεις.

22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: Υπό άλλες συνθήκες (δηλαδή χωρίς τον ανάδρομο Ερμή) θα ήταν υπέροχη εποχή για νέες γνωριμίες. Τώρα μάλλον θα πρέπει να περιμένεις να προσγειωθούν στην πόρτα σου παλιοί γνωστοί/ες. Περιττό να σου υπενθυμίσει ο αστρολόγος σου πως από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.
ΤΑΥΡΟΣ
Υπενθύμιση: όταν έχουμε Δία στο ζώδιο μας σε καμία περίπτωση η ζωή δεν κυλά μέσα στα σορόπια, τα ροζ συννεφάκια και την ευλογημένη ευδαιμονία μιας υπαρξιακής νιρβάνα. Ο Δίας είναι εδώ για να σου δείξει πού και πώς η ζωή σου έχει τελματώσει, να σου ανοίξει τα μάτια κάνοντας μαντάρα σχέσεις/υποσχέσεις/υποθέσεις και να σε πετάξει στην αρένα της ζωής με μόνο όπλο την αυτοπεποίθηση και τις επιθυμίες σου. Ήδη σ’ ακούω που ξεφυσάς με άγχος, αλλά Ταύρε μου ξέρεις καλά πως η ζωή θέλει αντοχή και τόλμη οπότε εμπρός, πάψε να καθυστερείς! Α, και το σημαντικότερο όλων! Εκπέμπεις τόσο μαγνητισμό και γοητεία αυτή την εποχή που όλοι θέλουν να γίνουν κομμάτι της ζωής σου. Διάλεξε σοφά ποιοι θα είναι αυτοί/ες (ερωτικά αλλά και επαγγελματικά μιλώντας).

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: Η ζωδιακή σου μαμά επιστρέφει και έχει μόνο μια συμβουλή για εσένα: «Χαλάρωσε και απόλαυσε τη συντροφιά ΟΛΩΝ των ανθρώπων που έχεις τριγύρω σου. Μόνο έτσι θα πάψει να φοβάται και θα έρθει κοντά σου εκείνος/η που επιθυμείς.».

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: Αν ανήκεις σ’ εκείνους/ες που έχουν εκδηλώσει άμεσα το ερωτικό ενδιαφέρον τους, τώρα παίρνεις οριστική απάντηση. Είτε είναι «Ναι!», είτε «Όχι!», τουλάχιστον θα πάψεις να έχεις αμφιβολίες. Κι ένας/μια ανακουφισμένος/η Ταύρος μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα.

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Να ακούς περισσότερο και να μιλάς λιγότερο, μη συζητάς σημαντικά ζητήματα (ειδικά επαγγελματικά), μη θεωρείς δεδομένο πως σε καταλαβαίνουν με την πρώτη. ΟΚ?

22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: Η ελευθερία μέσα στις σχέσεις είναι κάτι που κερδίζεται με το χρόνο. Οπότε άσε τις γκρίνιες ότι περιορίζεσαι ή ότι δεν σου δίνουν τη σημασία που χρειάζεσαι γιατί ξέρεις πως λέγεται η ελευθερία εκτός σχέσης; Μοναξιά.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Ένας/Μια Δίδυμος είναι πάντα έτοιμος/η να διασκεδάσει, να κάνει πλάκα, να αυτοσαρκαστεί, να παίξει… Όμως πλέον έχεις μάθει (ή είσαι στη διαδικασία) πως όλα αυτά μπορούν να σε αποκόψουν πλήρως από την υλική πλευρά της ζωής και τελικά να σαμποτάρεις τον εαυτό σου, την εξέλιξη σου, τις οικονομικές απολαβές σου και τελικά την αξιοπρέπεια σου. Και αυτό το μήνα, το ζήτημα του ελεύθερου χρόνου (ποιος είναι αυτός ο άγνωστος, ε?) είναι κομβικό και τα παράπονα φίλων, οικείων ή/και του/της συντρόφου σου για την εμφανή απουσία σου από την ζωή τους θα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Θα αντέξεις για λίγο ακόμη αυτή τη δοκιμασία; Και ναι, όποιος/α από τους παραπάνω δεν σε καταλαβαίνει, μήπως δεν σου αξίζει έτσι κι αλλιώς;

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: ΟΚ, οι νοσταλγικές σου φάσεις σε αποσυντονίζουν. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι ντροπή να νιώθεις ότι σου λείπουν άνθρωποι (που ενδεχομένως δεν ξέρεις πια που βρίσκονται) και ούτε είναι κακό να το συζητάς με τα φιλαράκια σου.

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: Προσοχή στα νεύρα σου! Ψυχολογική πίεση από τη ρουτίνα ή το χώρο εργασίας μπορεί να ξεσπάσει στα λάθος άτομα…

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Τα ρολόγια κινούνται πιο αργά, οι κινήσεις των ανθρώπων γύρω σου θυμίζουν slow motion και αόρατες αλυσίδες σε ακολουθούν σε κάθε σου βήμα. Να ξέρεις πάντως πως όλο αυτό γίνεται γιατί όσο περισσότερο διαρκεί κάτι, τόσο αυξάνει η δυνατότητα σου να το εξετάσεις σε βάθος. Κάτι μου λέει πως θα δεις πολύ κόσμο με άλλο μάτι…

22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: Οι φιλίες κάνουν κύκλους. Έτσι, κάποιες θα ανοίξουν καινούργιους κύκλους αλλά και όσες βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα ξεκαθαρίσουν. Μερικά βάρη λιγότερα, ε;
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι Καρκίνοι πάντα αντιμετωπίζουν πρόβλημα χώρου. Είτε είναι ο προσωπικός σου χώρος που γεμίζει από αντικείμενα που σου θυμίζουν κάτι και δεν μπορείς να τα αποχωριστείς, είτε είναι οι συναισθηματικές σου δεξαμενές που γεμίζουν με αναμνήσεις και δεν μπορείς να αφήσεις πίσω σου επαγγελματικές σχέσεις που σε βασανίζουν ή προσωπικές σχέσεις που έχουν τελματώσει. Ο Κρόνος έχει φροντίσει τη τελευταία διετία, και να συνειδητοποιήσεις πως λειτουργείς με αυτό τον τρόπο, αλλά και να ξεκινήσεις διαδικασίες αποδέσμευσης. Και αυτό το μήνα το στοίχημα είναι διπλό: 1) να συνεχίσεις την οργάνωση της νέας σου ζωής και να κλείσεις τα αυτιά (τα κινητά, τα σταθερά, το facebook) σε σειρήνες του παρελθόντος και 2) να προστατεύεις τον εαυτό σου από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των γύρω σου – εσύ είσαι πιο σημαντικός/η!

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: Όσο είσαι έξω στον κόσμο και συναναστρέφεσαι μαζί του, τόσο αισθάνεσαι πως η ζωή μπορεί να είναι και ζεστή, διασκεδαστική, απρόοπτη. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να είσαι έξω όλη την ώρα…

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: Υπάρχει ένα κομμάτι των Pixies που λέει “Where is my mind?”. Έλα ντε Καρκίνε, που βρίσκεται το μυαλό σου; Γιατί να ξέρεις αυτές τις μέρες δεν το ελέγχεις, σε ελέγχει εκείνο!

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Καιρός να θυμηθείς την τελειοθηρική επαγγελματική σου περσόνα. Μην αποφασίζεις τίποτα αυτή την εποχή. Σκέψου, μίλα με τους συνεργάτες και τους ανωτέρους σου, κάνε μια αναδρομή στις επιτυχίες και τις αποτυχίες των τελευταίων μηνών. Με άλλα λόγια απέδειξε πως μαθαίνεις από τα λάθη σου και χτίζεις πάνω στα μαθήματα που παίρνεις.
22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: Οι παρεξηγήσεις δημιουργούνται για να λύνονται. Οι εντάσεις κάποια στιγμή σβήνουν. Πάρε πρωτοβουλία και έλα σε ειρήνη με συνεργάτες και ανωτέρους σου.
ΛΕΩΝ
Οι περισσότεροι/ες Λέοντες έχουν ήδη μπει (ή πρόκειται άμεσα να μπουν) σε νέες επαγγελματικές τροχιές. Αλλάζουν θέσεις και πόστα, σκέφτονται την προοπτική να ξεκινήσουν δικές τους δουλειές, εξετάζουν προσφορές εργασίας από το εξωτερικό – με άλλα λόγια, αρπάζουν από τα μαλλιά την ευκαιρία ή, αν τους κάνει την δύσκολη, την εκβιάζουν. Κάθε αλλαγή εμπεριέχει ρίσκο όμως, οπότε κράτα στο μυαλό σου τα εξής: 1) Η επιτυχία συνδέεται με την σκληρή δουλειά και την ταπεινή προσέγγιση, οπότε προσπάθησε να μην είσαι απόλυτος/η, να συνεργάζεσαι κι όχι να διατάζεις και να μην περιχαρακώνεσαι πίσω από το πανίσχυρο Εγώ σου. 2) Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα για τις προοπτικές και τις δυνατότητες των νέων εγχειρημάτων σου γιατί κινδυνεύεις να χάσεις κάθε αίσθηση του μέτρου (λέγε με Δία στον 10ο οίκο σου!).

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: Κανένας/Καμία δεν πέτυχε τους στόχους του/της επειδή είναι γοητευτικός/ή. Γοήτευσε τους ανωτέρους σου με τις ιδέες σου. Τώρα είναι η ευκαιρία σου.

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: Κάποια συνεργασία που σου απέφερε εισοδήματα τελειώνει; Μια νέα πηγή εσόδων διαφαίνεται στον ορίζοντα; Όπως και να έχει το τοπίο της οικονομικής σου πραγματικότητας αλλάζει. Μέτρα κέρδη και απώλειες ρεαλιστικά.

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Βασική αρχή κάθε σχεδιασμού  είναι η εξής: Πάντα να αφήνεις χώρο για το απρόσμενο και το αναπάντεχο, γιατί θα σίγουρα θα προκύψει στην πορεία. Αν έκανες το λάθος να την παραβλέψεις στα επαγγελματικά σου σχέδια ή στην εργασιακή σου ρουτίνα, ετοιμάσου για αναποδιές…

22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: Οι παλιές ιδέες δεν πάνε στον παράδεισο. Αντίθετα, ίσως μια προσπάθεια που στο παρελθόν απέτυχε στο παρόν να φέρει επανάσταση. Ξεσκόνισε το ντουλάπι με τις εμπνεύσεις σου και βουρ στους ανωτέρους σου για να ξεκινήσετε δουλειά!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Πως αντιστρέφονται οι ρόλοι στη ζωή… Στο (όχι και πολύ μακρινό παρελθόν) ήσουν εσύ που αισθανόσουν αδύναμος/η να επιφέρεις αλλαγές, περιχαρακωνόσουν και δεν ήθελες να ενοχλήσεις κανένα. Και τώρα; Τώρα, εκείνοι θεωρούσες πανίσχυρους και σίγουρους χαρακτήρες έχουν αποδειχτεί εσωτερικά πιο δειλοί και από νήπια, προτιμάς τις μοναχικές ώρες από την συναναστροφή με αδιάφορους, κενούς ανθρώπους και όποτε κάποιος σου πατάει το πόδι φροντίζεις να επιστρέφει το χτύπημα δύο φορές πιο δυνατό. Ναι, αυτή είναι μια περίοδος προσαρμογής στον νέο σου εαυτό και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζεις. Παρ’ όλ’ αυτά φρόντισε: 1) να συνεχίσεις το ξεκαθάρισμα στην κοινωνική σου ζωή (ποιοι είναι φίλοι και ποιοι εχθροί?) και 2) να μην αποφεύγεις φίλους και συγγενείς που θέλουν να σου μιλήσουν για τα προβλήματα τους – απλά ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως δεν θα τα λύσεις εσύ.

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: Μη το σκέφτεσαι καν! Κάνε ένα διάλειμμα, πήγαινε ένα ταξιδάκι ή μια εκδρομή, έλα σε επαφή με τη φύση. Αξίζεις μια ανανέωση!

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: «Μαθήματα σχέσεων – Θεώρημα 143: Οι εκρήξεις θυμού είναι απαραίτητες σε όλες τις σχέσεις γιατί πότε δύο ανθρώπων δεν θα γίνουν ίδιοι όσο κι αν αγαπιούνται. Ειδικά αν η σχέση είναι ερωτική, αυτές οι εκρήξεις ακολουθούνται από περιόδους έντονου σεξουαλικού μαγνητισμού.». Γκεγκε Παρθένε;

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Το χρήμα και τα μάτια σου! Μην σπαταλάς, μην αγοράζεις τίποτα, μην δανείζεις αυτή την εποχή! Άντε να το πω και πιο απλά: η χασούρα σου χτυπάει την πόρτα, μην της ανοίξεις!
22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: Κάποια χρωστούμενα μπορεί να εμφανιστούν αναπάντεχα ή μια πηγή εσόδων (μάλλον με ημερομηνία λήξης) να κάνει την εμφάνιση της. Φασούλι, το φασούλι…
ΖΥΓΟΣ
Η τραμπάλα στο τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων σου έχει αποκτήσει μια άγρια ομορφιά. Από τη μια πλευρά αναδύονται στην επιφάνεια κομμάτια του εαυτού σου πρωτόγνωρα: ανάγκη για ρεαλιστική, συνεχή και δομημένη συναισθηματική υποστήριξη, υπομονή και αντοχές σε όλες τις δυσκολίες, διάθεση για σχέσεις (προσωπικές και επαγγελματικές) με παρόν και μέλλον. Από την άλλη πλευρά προσελκύεις στη ζωή σου ανθρώπους εκρηκτικούς, παθιασμένους, με συναισθήματα σαν γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια που κάθε φορά που σε χτυπάνε νιώθεις πως είναι η πρώτη φορά που Νιώθεις, αλλά… Μια απόσταση είναι πανταχού παρούσα. Είτε πρόκειται για κυριολεκτική απόσταση, είτε για μια απόσταση ασφαλείας που εσύ κρατάς εσκεμμένα (γιατί είναι πολύ επικίνδυνο να τα παίξεις ξανά όλα για όλα για κάτι τόσο επίφοβο όσο ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα, με όλες τις αδυναμίες και τα μυστικά του…). Ακόμη κάποιες ισορροπίες διατηρούνται. Όχι όμως για πολύ. Σύντομα θα πρέπει να αποφασίσεις τι θα σε κερδίσει, η έξαψη ή η ασφάλεια;

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: Αν χρειάζεσαι πραγματικά περισσότερα χρήματα θα βρεις τον τρόπο να τα αποκτήσεις. Πρόσεξε όμως που υποχρεώνεσαι και με τι αντίτιμο.

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: Ακόμη μια έξαρση νοσταλγίας, αναμνήσεων και λαχτάρας για αυτό το τέλειο που κυνηγάς από τον έρωτα. Τι σαδιστικό, αυτό που σε κάνει τόσο ζωντανό (έρωτας) να σου δίνει τόση αγωνία…

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Οι σχέσεις με συνεργάτες γίνονται τρικυμιώδεις. Πρόσεξε μην προσαράξεις στα ανοιχτά της θάλασσας των επαγγελματικών σου στόχων γιατί θα αργήσεις να ξεκολλήσεις. Πολύ υπομονή, ελάχιστη εγωπάθεια – μπορείς;

22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: Μερικές φλόγες δεν σβήνουν ποτέ και με την πρώτη πνοή του ανέμου ξαναφουντώνουν. Όμως επειδή το έχεις δει το έργο, πρόσεξε μην επενδύσεις πάρα πολλά πολύ γρήγορα…
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Όταν ένας/μια Σκορπιός θέλει από τη ζωή να γίνει πιο ενδιαφέρουσα, συνήθως η ζωή του/της κάνει το χατίρι (και ποιος θα τολμούσε να πάει κόντρα σ’ αυτό το ζώδιο?). Για να λέμε και όλη την αλήθεια βέβαια, βάζεις κι εσύ το χεράκι σου προς αυτή την κατεύθυνση… Έτσι από τη μια στο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής δηλώνεις διαθέσιμος/η για νέες προκλήσεις και δεν ησυχάζεις μέχρι να γίνει γνωστή η είδηση στις πέντε ηπείρους (the world is not enough, σε καταλαβαίνω). Όσο για την ερωτική πραγματικότητα, επαναλαμβάνεις την πετυχημένη συνταγή: σε κοιτάζω, σε θέλω, δεν μπορείς να μου ξεφυγείς αλλά σε αφήνω νομίζεις πως μπορείς να αντισταθείς. Βέβαια αυτή τη φορά χρειάζεσαι και ένα βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο από συνήθως: το θήραμά σου βρίσκεται σε άλλη αγκαλιά ή είναι πρόσφατα πληγωμένος/η; Κάτι project που βρίσκεις κι εσύ…

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: Γλυκαίνει η συμπεριφορά σου, δίνεις δεύτερες ευκαιρίες σε φίλους και συνεργάτες, δείχνεις υπομονή… Έλα πες τώρα που έχει κρύψει το κεντρί! Θα ανησυχήσω στο τέλος!

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: Η αντίληψη των Σκορπιών για τη φιλία δεν έχει αλλάξει από καταβολής κόσμου: ειλικρίνεια, συνέπεια, πίστη. Ακριβώς επειδή ζητάς ό, τι πιο σημαντικό είναι που απογοητεύεσαι τόσο συχνά. Να ακόμη μια…

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Ωράρια αλαλούμ, υπερωρίες από το πουθενά, υποχρεώσεις μια ντουζίνα. Το μάθημα του ανάδρομου είναι απλό: όταν είσαι υπερβολικά εργατικός/ή και συνεπής όλοι σε εκμεταλλεύονται. Μάθε να βάζεις όρια! Πάμε άλλη μια να το πούμε μαζί: ΟΡΙΑ.

22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: Διάβασε την παραπάνω παράγραφο; Έμαθες να βάζεις όρια; Ιδού το πρώτο μεγάλο τεστ. Αν χρειαστεί να βοηθήσεις ένα/μια συνάδελφο ή κάποιον οικείο σου με ένα πρόβλημα, θα γίνεις πάλι χίλια κομμάτια;
ΤΟΞΟΤΗΣ
Όλο και περισσότεροι/ες Τοξότες αισθάνονται την ανάγκη να εμπλακούν στη ζωή με εναλλακτικούς, διαφορετικούς, περιπετειώδεις τρόπους. Έτσι καριέρες και σχέσεις ετών τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες (κυρίως επειδή εσύ είσαι αποφασισμένος/η όσο ποτέ) και επιθυμίες ή στόχοι που είχαν μπει στη φορμόλη (αυτή η άλλη ζωή που πάντα έλεγες πως ήθελες να ζήσεις…) τώρα καίνε μέσα σου σαν λιωμένο μέταλλο. Αν πάντως ανήκεις σ’ εκείνους/ες τους/τις Τοξότες που αποφάσισαν να αναβάλλουν τις αποφάσεις για όταν αισθανθούν πιο ασφαλείς για το μέλλον, τουλάχιστον προσπάθησε να αυξήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου και την επαφή σου με αγαπημένα πρόσωπα γιατί θα χάσεις το μυαλό σου (και το μπούσουλα) να συνεχίσεις να πνίγεσαι στον ωκεανό των σκέψεων σου.

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: Το σώμα σου δεν χρειάζεται κι άλλες εξαντλητικές δίαιτες ή σπασμωδικές κραιπάλες. Το μυαλό σου δεν χρειάζεται κι άλλες πληροφορίες. Και τα δύο χρειάζονται ξεκούραση. Δεν είναι πρόταση, εντολή είναι!

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: Έλα σε απ’ ευθείας αντιπαράθεση με τον/την προϊστάμενο/η σου ή ένα γονιό που προσπαθεί να σε πατρονάρει. Μόνο έτσι θα γίνει κατανοητό πως δεν αστειεύεσαι και δεν θα δεχτείς να γίνεις πιόνι κανενός/καμιάς.

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Αν είσαι σε σχέση και η ζωντάνια έχει γίνει μακρινή ανάμνηση, ψάξε να βρεις τι έχει αλλάξει ανάμεσα σας. Αν δεν είσαι σε σχέση, ψάξε να βρεις γιατί σου λείπει η ζωντάνια να βρεθείς σε μια. Όσο αφήνεσαι και αδιαφορείς, τόσο θα βρίσκεσαι από τη μεριά των χαμένων.

22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: Προσοχή! Μην πας με τα χίλια να ψάξεις τον έρωτα σε μια αγκαλιά που κάποτε είχε τη δύναμη να σε εκτοξεύει στ’ αστέρια. Πας καρφί να τρακάρεις με μαντρότοιχο!
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Λένε πως ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο της ευθύνης. Εντάξει, σύμφωνοι αλλά το σύμπαν το παραξήλωσε τελευταία με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, δεν συμφωνείς; Από αυτό το μήνα έχεις ένα στοίχημα να κερδίσεις: χωρίς να παραιτηθείς από το μονοπάτι των επαγγελματικών αποφάσεων που έχεις πάρει (είτε για να κατευνάσεις την αγωνία κάποιου γονιού, είτε για να αποδείξεις στον εαυτό σου πως δεν θα πέσεις αμαχητί στην αρένα της οικονομικής κρίσης), θα πρέπει να ανοίξεις επιτέλους την πόρτα της κοινωνικής σου ζωής για να μπει μέσα φρέσκος αέρας! Προτίμησε την παρέα από την μοναχικότητα, άσε ανθρώπους που θέλουν να σε γνωρίσουν να το πράξουν και τελικά κατάλαβε πως μια φωτεινότερη ζωή όχι μόνο σου αξίζει – τη δικαιούσαι!

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: Ο έρωτας δεν έχει μόνο όψεις σκοτεινές και ένας άνθρωπος με θετική στάση ζωής (αισιόδοξος, με χιούμορ, δραστήριος) δεν σημαίνει πως είναι χαζοχαρούμενος/η ή ανώριμος/η. Ξεπέρασε τις ταμπέλες που κάποιοι (αλήθεια πριν πόσο καιρό?) σε έμαθαν να βάζεις…

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: Έχεις έντονες απόψεις και θα τις υποστηρίξεις μέχρι τελικής πτώσεως. Όποιος/α δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το πακέτο, το κουβαδάκι του/της και σε άλλη παραλία!

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Αν το μόνο που σε κρατάει από το να προχωρήσεις στην προσωπική σου ζωή (σε μια νέα σχέση ή γνωριμία) είναι ένα απωθημένο του παρελθόντος, διερωτήσου το εξής: είσαι ακόμη ο ίδιος άνθρωπος που πληγώθηκε κάποτε ή έχεις διανύσει έτη φωτός από εκείνο τον εαυτό σου; Αν μπορείς να απαντήσεις σ’ αυτό, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.
22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: (συνέχεια από την προηγούμενη παράγραφο)… Μήπως ήρθε ο καιρός να καταλάβεις πως ταιριάζεις με ανθρώπους που μπορούν να σε αντιμετωπίσουν στα ίσια και όχι με συναισθηματικά ανώριμα πλάσματα που προσπαθείς να σώσεις με την αγάπη σου;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είναι τόσο παράξενη αυτή η αίσθηση που σε διακατέχει… Η εξωτερική ζωή παραμένει αυστηρά και ανιαρά ίδια: η ρουτίνα επιβεβαιώνει τον ορισμό της, οι άνθρωποι μοιάζουν εγκλωβισμένοι στα ίδια προβλήματα, ο πλανήτης περιστρέφεται με την γνωστή αδιάφορη συχνότητα του. Όμως το πεδίο της μάχης βρίσκεται μέσα σου. Από τη μια πλευρά έχει ήδη αναδυθεί μια νεογέννητη (και γι’ αυτό φανατική) παρόρμηση να ανακαλύψεις νέες δυνατότητες, να σπάσεις δεσμούς και δεσμά με το παρελθόν, να πάψεις να αναβάλεις τα ταξίδια που έχασες ή να παγώνεις τις δυνατότητες που στερήθηκες για άλλους. Την ίδια στιγμή όμως αντιλαμβάνεσαι πως είναι πολύ νωρίς να μετουσιώσεις σε πράξη αυτά που επιθυμείς μιας και δεν θες να παρασύρεις σε επικίνδυνα μονοπάτια εκείνους/ες που αγαπάς (οικογένεια, σύντροφο, παιδιά). Αυτή η απουσία δράσης σίγουρα σε εκνευρίζει αφόρητα (σε σημείο απόγνωσης μερικές βραδιές). Αλλά είναι παροδική να το θυμάσαι!

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: Οι οικογενειακές σχέσεις βελτιώνονται. Όχι πως αλλάζουν οι χαρακτήρες των οικείων σου, απλά καταλαβαίνεις πως είναι χαζό να χαλάς την καρδιά σου αυτή την εποχή για ζητήματα που μπορείς να προσπεράσεις εύκολα με την γνωστή αποστασιοποίηση σου.

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: Μόνο εσύ μπορείς να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από την απεγνωσμένη ανάγκη να καταλάβεις απόλυτα τους γύρω σου. Αυτό έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατο. Έλα όμως που τα αδύνατα σε ιντριγκάρουν. Πάλι μάχες φαίνονται στον ορίζοντα…

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Μόνο ένας/μια Υδροχόος αισθάνεται το μυαλό της να γερνά πιο γρήγορα από το σώμα του/της. Και ιδού το βασανιστικό ερώτημα: Πως αναζωογονείς το μυαλό; Όχι, να παρατήσεις στη μέση σπουδές και σεμινάρια ή να αποκοπείς κοινωνικά από όλους δεν συγκαταλέγονται στη κατηγορία λύσεις! Υπεκφυγές είναι!

22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: Όχι μην ξεγελαστείς! Σίγουρα θα νιώσεις πιο αισιόδοξος/η για τη ζωή και έτοιμος/η για δράση αλλά… Μην ξεχνάς τον ανάδρομο!!

ΙΧΘΥΕΣ
Ερώτηση προς διερεύνηση: Δεν έχεις κουραστεί να είσαι πάντα εσύ ο πρώτος/η πρώτη που λέει συγνώμη σε κάθε περίσταση; Εντάξει, είναι κομμάτι της φύσης σου να μπαίνεις στη θέση των άλλων, να δικαιολογείς ως ένα βαθμό τις αντιδράσεις τους και να συναισθάνεσαι τη κατάσταση της ψυχολογίας τους αλλά έχεις σκεφτεί πως έτσι καταπάτας άλλα κομμάτια της προσωπικότητας σου, εξίσου ισχυρά και σημαντικά. Ποια είναι αυτά; Να δέχεσαι όση στοργή, προσοχή και σεβασμό προσφέρεις (γιατί ένας Θεός ξέρει πόσο ανάγκη τα έχεις!) και να μοιράζεσαι κι εσύ τις αγωνίες σου με τους ανθρώπους που (υποτίθεται πως) είναι οικείοι σου. Μην κακιώνεις στον αστρολόγο σου που σε στριμώχνει, αλλά κι αυτός πως αλλιώς να σου δώσει να καταλάβεις πως υποτιμάς την αξία της καρδιάς σου;

Και να μην ξεχάσω επίσης…

5/3 Είσοδος Αφροδίτης στον Ταύρο: Δεν χρειάζεται να αλλάξεις χώρα για να ανοίξεις τον κοινωνικό σου κύκλο (κυρίως με νέους, ενδιαφέροντες, πιο ζεστούς φίλους). Γιατί δεν κάνεις εσύ το πρώτο βήμα να συναντήθεις και να θερμάνεις σχέσεις που έχουν μείνει στο επίπεδο της απλής γνωριμίας (ή επαφής στο facebook);

8/3 Πανσέληνος στην Παρθένο: Φοβάσαι πως αν είσαι ειλικρινής με τον/την σύντροφό σου ή τους στενούς σου συνεργάτες θα τους πληγώσεις; Κι αν τελικά εκτιμήσουν την ειλικρίνεια σου και έρθουν πιο κοντά σου; Δεν αξίζει το ρίσκο;

11/3 Ανάδρομος Ερμής στο Κριό: Η σχέση σου με το χρήμα πάντα ήταν επεισοδιακή. Όταν έχεις πολύ λίγα αγχώνεσαι και δεν μπορείς να κλείσεις μάτι. Όταν έχεις επάρκεια αφήνεσαι και τα θεωρείς δεδομένα. Να η ευκαιρία σου να πάρεις τετράδιο και μολύβι και να υπολογίσεις τι έκανες τον τελευταίο χρόνο. Χμ, να παραφράσω… Αν δεν μάθεις τώρα από τις ατασθαλίες σου, θα έρθουν χαλεποί καιροί.

22/3 Νέα Σελήνη στον Κριό: Μερικές φορές το σεξ επουλώνει πληγές του παρελθόντος και γίνεται αφορμή για αναθέρμανση σχέσεων. Μη το απορρίπτεις!

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply