Οταν αγαπάς είναι για πάντα

Όταν αγαπάς, είναι για πάντα – Μαρία Τζιρίτα

Αυτά τα δύο παιδιά, η Αφροδίτη και η Νίκη, από το καλοκαίρι των δέκα τους χρόνων, έμελλε ν’ αγαπηθούν και να γίνουν φίλες αχώριστες. Τι ήταν αυτό που έφερε κοντά δυο τόσο διαφορετικά πλάσματα και τα κράτησε μαζί για τόσο πολλά χρόνια; Η δύναμη ή η αδυναμία; Ήταν αγάπη πραγματική ή απλώς μια προσπάθεια να ξεπεράσει η μία την άλλη; Κι ήταν πράγματι διαφορετικές ή μήπως τελικά ήταν τόσο ίδιες, όσο δε θέλησαν ποτέ να παραδεχτούν;

Η ιστορία της παράλληλης ζωής δυο γυναικών, που απέδειξαν πως όταν αγαπάς, είναι για πάντα…

  • Συγγραφέας: Τζιρίτα Μαρία
  • Εκδότης: Ψυχογιός
  • Κατηγορία: Έλληνες Συγγραφείς
  • Ημερομηνία έκδοσης: 11/02/2011
  • Σελίδες: 456

Η κριτική μας:

Ό,τι και να πούμε για τη Μαρία Τζιρίτα είναι λίγο. Η υπογραφή της και εγγύηση. Κάθε συγγραφικό της έργο μοναδικό και ξεχωριστό. Μετά τα εκπληκτικά της βιβλία “το Παιδί της αγάπης”, “Μάτια μου” και “Αν δεν υπήρχε αύριο” σειρά να καθηλώσει και να αγκαλιάσει το αναγνωστικό κοινό  έχει το “Όταν αγαπάς είναι για πάντα”.

Με ένα αντικειμενικό, απλό και τρυφερό ύφος, έχει άξια αποδείξει πως έχει τον τρόπο να μιλάει στις καρδιές όλων μας.  Μπαίνει στις ζωές μας, στέκεται σε όλα τα ουσιαστικά προβλήματα που καθημερινά βιώνουμε, παρουσιάζει τα στοιχεία του χαρακτήρα που κρύβει ο καθένας μας χωριστά μέσα του, βοηθώντας μας πάντα να δούμε και μια πλευρά της ζωής όπως δεν την έχουμε ίσως φανταστεί. Όπως και στα προηγούμενα βιβλία της έτσι και σε αυτό ο αναγνώστης είναι αδύνατον να μείνει ασυγκίνητος. Μία βαθιά ματιά στο μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου που ξεπερνάει τον εγωισμό, τα πάθη και τα ανούσια πράγματα και μικρότητες μπροστά στην αληθινή αγάπη η οποία είναι τόσο δυνατή που μπορεί να σταθεί στο χρόνο, μπορεί να αντέξει στα λάθη και τελικά… μπορεί να είναι για πάντα.

Δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε “Καλοτάξιδο και αυτό το βιβλίο σας κ. Τζιρίτα…”

Σημείωση: Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου και ώρα 19.00 στον Ελευθερουδάκη, Πανεπιστημίου 17 στην Αθήνα.

Βιογραφικό: Η Μαρία Τζιρίτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρία στη Γλυφάδα. Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Λατρεύει τα ζώα και πολύ συχνά γράφει ιστορίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα της χρυσόψαρα. “Το παιδί της αγάπης” το πρώτο της μυθιστόρημα, είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, την οποία βίωσε προσωπικά και τη συγκλόνισε.

You may also like...

1 Response

  1. 09/07/2012

    […] (Το παιδί της αγάπης, Μάτια μου, Αν δεν υπήρχε αύριο, Όταν αγαπάς είναι για πάντα, Η γυναίκα που ήξερε μόνο να αγαπάει) και δεν είναι […]

Leave a Reply