Ολυμπιακοί αγώνες 2012 : Εγινε η αρχή με τον Ηλιάδη

Ο 26χρονος τζουντόκα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, δίνοντας στην Ελλάδα την πρώτη μεγάλη διάκριση.

Οι μεγάλες προσδοκίες των Ελλήνων για τη χθεσινή ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου επαληθεύτηκαν.

Ο «χρυσός» τζουντόκα, ο Ηλίας Ηλιάδης, πρόσθεσε στην Ολυμπιακή συλλογή του δεύτερο μετάλλιο. Μετά το χρυσό του 2004, χθες πήρε το χάλκινο της κατηγορίας των 90κ.

Σαστισμένος δήλωσε μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου ο Ηλίας Ηλιάδης, που έπειτα από τη νίκη του στον τελευταίο αγώνα του, η οποία τον οδήγησε στο ολυμπιακό βάθρο, έδειξε στο κοινό το εθνόσημο στο τζουντόκι του.

«Ναι, έδειξα το εθνόσημο, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές που περνά η Ελλάδα. Δικαιώθηκα για τη σκληρή προετοιμασία και όλες αυτές τις δύσκολες προπονήσεις που κάνω. Αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεται τα μετάλλια η Ελλάδα. Αφιερώνω το μετάλλιο πρώτα στον Θεό και μετά σε όλους τους Ελληνες. Φυσικά, και στον γιο μου, τον Ηρακλή, που με περιμένει στη Χαλκιδική», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης. Τόνισε δε, ότι η κατάκτηση του χάλκινου μετάλλιου είναι εξίσου δύσκολη υπόθεση με του χρυσού, διότι φθάνεις να το διεκδικείς σε παιχνίδια, στα οποία ξέρεις πως, αν χάσεις ένα, δεν παίρνεις μετάλλιο.

Ο προπονητής και θετός του πατέρας, Νίκος Ηλιάδης, τον χαρακτήρισε «φαινόμενο του αθλήματος» ενώ ο Ολυμπιονίκης του ταέ κβον ντό, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Το χάλκινο φαίνεται λίγο για εσένα αγόρι μου, αλλά ο χαρακτήρας που δείχνεις είναι το υλικό που είναι φτιαγμένοι οι πρωταθλητές».

Ο Ηλιάδης άρχισε με εύκολες νίκες επί του Σλοβάκου, Μίλαν Ραντλ και του Λιθουανού, Κάρολις Μπάουζα. Μετά, όμως έχασε από τον Ρώσο, Κιρίλ Ντενίσοφ και έτσι έπαιξε στα ρεπασάζ για το χάλκινο μετάλλιο. Αρχικά «γκρέμισε» με ιπόν (το αντίστοιχο της πτώσης στην πάλη ή του νοκ άουτ στην πυγμαχία) στο 39ο δευτερόλεπτο, τον Αυστραλό, Μαρκ Αντονι. Στη συνέχεια, νίκησε στον μικρό τελικό τον Βραζιλιάνο, Τιάγκο Καμίλο, στον οποίο δόθηκαν δύο ποινές.

 

 

πηγή: kathimerini.gr
ng Lyme is I it


You may also like...

Leave a Reply