Οι Χρυσοί Σκούφοι του 2012

Τα βραβεία υψηλής γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι για τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας καθώς και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας απονεμήθηκαν τον Απρίλιο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Με Χρυσό Σκούφο βραβεύτηκαν 13 εστιατόρια και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 28 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα.

Οι Χρυσοί Σκούφοι, που διοργανώνονται από το περιοδικό «αθηνόραμα» και τον «Alpha Guide» και τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του δήμου Αθηναίων, συμπληρώνουν φέτος 19 χρόνια.

Στόχος των βραβείων είναι να δημιουργηθεί συνείδηση προσφοράς υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους επαγγελματίες της γεύσης και να αναδείξει την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα ως οικονομικό αγαθό με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Οι Χρυσοί Σκούφοι 2012 απονεμήθηκαν στα παρακάτω εστιατόρια με σειρά βαθμολογίας και ανάδειξης:

  • 1. Σπονδή (Αθήνα) 17/20 και 2 σκούφοι
  • 2. Etrusco (Κέρκυρα) 16,5/20 και 2 σκούφοι
  • 3. Βαρούλκο (Αθήνα) 16/20 και 1 σκούφος
  • 4. Botrini’s (Αθήνα) 16/20 και 1 σκούφος
  • 5. Funky Gourmet (Αθήνα) 16/20 και 1 σκούφος
  • 6. Γαλάζια Hytra (ξεν. «Westin Athens – Astir Palace», Αθήνα) 15,5/20 και 1 σκούφος
  • 7. Squirrel (ξεν. «Danai Beach», Χαλκιδική) 15,5/20 και 1 σκούφος
  • 8. Alfredo’s (ξεν. «Regency Casino», Θεσσαλονίκη) 15/20 και 1 σκούφος
  • 9. Κουκούμαβλος (Σαντορίνη) 15/20 και 1 σκούφος
  • 10. Matsuhisa Athens (ξεν. «Astir Palace», Αθήνα) 15/20 και 1 σκούφος
  • 11. Matsuhisa Mykonos (ξεν. «Belvedere», Μύκονος) 15/20 και 1 σκούφος
  • 12. Old Mill (ξεν. «Elounda Mare Hotel», Κρήτη) 15/20 και 1 σκούφος
  • 13. Water Restaurant (ξεν. «Sani Resort», Χαλκιδική) 15/20 και 1 σκούφος
  • Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας πήραν:
  • 1. Βαρούλκο (Αθήνα) 16/20
  • 2. Γαλάζια Hytra (ξεν. «Westin Athens – Astir Palace», Αθήνα) 15,5/20
  • 3. Old Mill (ξεν. «Elounda Mare Hotel», Κρήτη) 15/20
  • 4. Cibus (Αθήνα) 14,5/20
  • 5. Electra Restaurant (ξεν. «Electra Palace», Αθήνα) 14,5/20
  • 6. Hytra (Αθήνα) 14,5/20
  • 7. Ντομάτα (ξεν. «Sani Resort», Χαλκιδική) 14,5/20
  • 8. Σελήνη (Σαντορίνη) 14,5/20
  • 9. Ο Αλέκος (Αρμένοι, Ρέθυμνο) 14/20
  • 10. Αλέξης (ξεν. «Sani Resort», Χαλκιδική) 14/20
  • 11. Βασίλαινας (Πειραιάς) 14/20
  • 12. Bill & Coo (ξεν. «Bill & Coo Suites and Lounge», Μύκονο) 14/20
  • 13. Γαλάζια Ακτή (ξεν. «Grand Resort Lagonissi», Περίχωρα Αθήνας) 14/20
  • 14. Clochard (Θεσσαλονίκη) 14/20
  • 15. G.B. Corner (ξεν. «Μεγάλη Βρετανία», Αθήνα) 14/20
  • 16. Ο Θωμάς (Σκλήθρο, Φλώρινα) 14/20
  • 17. Κοντοσώρος (Ξινό Νερό, Φλώρινα) 14/20
  • 18. Κρητικός (Αθήνα) 14/20
  • 19. Lady Finger (ξεν. «Adronikos», Μύκονο) 14/20
  • 20. Ο Λεβέντης (Άνω Σταλός, Χανιά) 14/20
  • 21. L’ Orangerie (ξεν. «Danai Beach», Χαλκιδική) 14/20
  • 22. Μαρίνα (Ποτείδαια, Χαλκιδική) 14/20
  • 23. Μαυρίκος (Λίνδος, Ρόδος) 14/20
  • 24. Παπαϊωάννου (Πειραιά) 14/20
  • 25. Saltsa (Σαντορίνη) 14/20
  • 26. Τάσος (Θεσσαλονίκη) 14/20
  • 27. Τηλέμαχος BBQ (Αθήνα) 14/20
  • 28. Ψωμί & Αλάτι (Αθήνα) 14/20

Για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο του θεσμού δόθηκε βραβείο «Νέος Καλύτερος Σεφ» στον Βασίλη Παπαθεοδώρου και βραβείο «Νέο Μαγειρικό Ταλέντο» στην Κατερίνα Στεργιανού. Τα Βραβεία προέκυψαν μέσα από διαγωνισμούς μαγειρικής στο πλαίσιο προώθησης και ανάδειξης των ελληνικών τοπικών προϊόντων.

 

πηγή: iefimerida.gr

You may also like...

Leave a Reply