Οι προβλέψεις για τα ζώδια την εβδομάδα 21 με 27 Ιανουαρίου

ΚΡΙΟΣ
Πλησιάζουμε στο τέλος του μήνα, όποτε τι λες για μια μικρή ανασκόπηση για να δούμε που βρίσκεσαι; Πιθανότητα 1η: παλεύεις ακόμη με την ιδέα πως πρέπει να συνεχίσεις να ζεις με την οικονομική ανασφάλεια (και ίσως κάποια δάνεια και υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψεις άμεσα). Εντάξει, σίγουρα αυτό επηρεάζει (σχεδόν) όλους, αλλά ειδικά για ένα/μια Κριό η συνειδητοποίηση ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που η λύση του δεν εξαρτάται μόνο από τον/την ίδιο/α, ε, πως να το κάνουμε, του/της κάθεται λίγο βαρύ. Πιθανότητα 2η: υπάρχει η απαίτηση να εξασφαλίσεις πρώτα την ευημερία της οικογένειας σου και μετά την εκπλήρωση προσωπικών επιθυμιών. Πιθανότητα 3η: η προσωπική σου ζωή περνά από Συμπληγάδες αφού μια σχέση αυτή την εποχή απαιτεί θυσίες (προσωπικού χρόνου και ενέργειας) και εμπεριέχει πολλές ευθύνες. ΟΚ! Κι εδώ κάπου πρέπει να φωνάξεις και να σ’ ακούσουν μέχρι το Ντουμπάι: «Είμαι Κριός διάβολε! Δώσε μου λίγη αισιοδοξία!».
Ναι, φυσικά και υπάρχει η προοπτική του να δεις τη ζωή από την αισιόδοξη πλευρά – από την μεριά του νομίσματος που τονίζει πως μπορείς να κάνεις τώρα κιόλας μία (μικρή ή μεγάλη) επανάσταση και να δραπετεύσεις από επιλογές/δεσμά που στην πραγματικότητα που ζεις τώρα έχουν πάψει να σε αφορούν! Δηλαδή; Αν η σχέση σου λιμνάζει, αν οι χρηματικές σου υποχρεώσεις είναι αποτέλεσμα λάθος χειρισμών του οικογενειακού ή συγγενικού σου περιβάλλοντος, αν η αναζήτηση μιας αληθινά ενδιαφέρουσας εργασίας στη χώρα που ζεις είναι ουτοπία και τελικά αν έχεις τους λόγους σου να θέλεις να φύγεις μακριά από το σπίτι/τη γειτονιά/την πόλη που βρίσκεσαι, τότε γιατί δεν το αποφασίζεις; ‘Ασε που η Πανσέληνος στο τέλος της εβδομάδας στο Λέοντα θα τονίσει την ανάγκη σου (1) να προσφέρεις χρόνο στον εαυτό σου, (2) να κοιτάξεις τις προσωπικές ανάγκες σου, (3) να νιώσεις ενέργεια να ρέει σε κάθε νευρώνα του κορμιού σου. Όμως το πιο σημαντικό είναι αυτό που θέλει να σου υπενθυμίσει: έχεις πάντα όνειρα και φιλοδοξίες και δεν πρόκειται να αφεθείς ποτέ σε μια ζωή που σου φόρτωσαν εκείνοι που (και καλά) ήθελαν «το καλό σου».

ΤΑΥΡΟΣ
Βουτιά στα βαθιά τώρα! Πάμε! Ξεκινά μία εβδομάδα που η ικανότητα σου να συνομιλείς και να έρχεσαι σε διάλογος (και όχι αντίλογο) θα παίξει μεγάλο ρόλο στην επιτυχή έκβαση της. Εκκρεμούν ακόμη υποθέσεις (κυρίως στον επαγγελματικό χώρο ή που αφορούν την αναζήτηση εργασίας) που είναι μολυσμένες με το μικρόβιο της κόντρας και της έντασης. Και ξέρεις πολύ καλά πως όταν υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα, το πείσμα σου είναι ο χειρότερος σύμβουλος… Με έντονη πλανητική δραστηριότητα στον Υδροχόο και Ηλιακό σου ζενίθ, έχεις την τάση αυτή την εποχή να αναλάβεις δράσεις και πρωτοβουλίες. Επιπλέον προσπαθήσεις να διαμορφώσεις μία κοινωνική εικόνα που θα καθιστά προφανή σε όλους τη δυναμική σου. Αναρωτήσου όμως μήπως στη διάρκεια αυτής της προσπάθειας που καταβάλλεις επιχειρείς να βάλεις σε κουτάκια ανθρώπους (συνεργάτες ή/και φίλους/ες) που κινούνται γύρω σου.
Αυτό που θέλω να σου τονίσω είναι πως ίσως να προσπαθήσεις να νουθετήσεις, να κριτικάρεις, να ασχοληθείς υπερβολικά με τις παραλείψεις και τα λάθη τους, ξεχνώντας πως κάποιοι άλλοι (πολύ πιο σημαντικοί όπως ο/η σύντροφος σου ή κάποιος/α που περιμένει με αγωνία να σε γνωρίσει καλύτερα…) περιμένουν να δούνε από εσένα να ασχολείσαι περισσότερο με τον εαυτό σου και πως θα του δώσεις περισσότερο χώρο και χρόνο. Και επειδή ο επαγγελματικός τομέας είναι που καίει, σου έχω μια πρόταση: ασχολήσου με τα χαρτιά που βρίσκονται πάνω στο δικό σου γραφείο και ξέχνα τα χαρτιά των άλλων. Στον προσωπικό τομέα, εξέτασε μήπως η σχέση σου έχει συναισθηματικές αμυχές (που κινδυνεύουν να γίνουν πληγές) και πάψε να εστιάζεις στην εικόνα που δείχνει προς τα έξω. Τέλος, στις σχέσεις σου με γονείς και οικογένεια, μην παρασύρεσαι από τη φυσική σου τάση σου να γίνεις ο/η ελεγκτής των πάντων γιατί καταλήγεις να αισθάνεσαι υπεύθυνος/η για όλα στο τέλος. Κι αυτό είναι πάντα επικίνδυνο στη περίπτωση σου…

ΔΙΔΥΜΟΙ
Με το Δία να παραμένει στάσιμος στο ζώδιο σου (και σηματοδοτεί το χρονικό διάστημα πριν την επιστροφή του σε κανονική, ορθή πορεία), η αίσθηση των ημερών μοιάζει με την αγωνία που αισθάνεται ένας ταξιδιώτης που έχει φτάσει στο γκισέ της αεροπορικής εταιρίας με τα χρήματα στο χέρι και δεν μπορεί αγοράσει το πολυπόθητο εισιτήριο. Για τις ανάγκες της μεταφοράς ας υποθέσουμε ότι εσύ είσαι ο εν λόγω ταξιδιώτης Δίδυμε. Το αληθινό πρόβλημα δεν είναι να μάθεις αν θα ματαιωθούν οι πτήσεις. Το ζήτημα είναι αν έχεις πάρει δραστικές αποφάσεις που δείχνουν ότι έχεις συγκεκριμένο προορισμό ή αν βιάζεσαι να φύγεις για όπου τύχει, αρκεί να είναι μακριά από εδώ. Ναι, η καθημερινότητα σου έχει προβλήματα οργάνωσης. Η δουλειά σου τελευταία μοιάζει με βράχο που πρέπει να ανεβάσεις μόνος σ’ ένα βουνό και εσύ νιώθεις σαν ένας σύγχρονος Σίσυφος. Ή μπορεί η αδυναμία να βρεις εργασία να σε καταβάλει πλέον και σωματικά εκτός από συναισθηματικά.
Το ζήτημα όμως είναι (και θα σου το υπενθυμίζω σε κάθε ευκαιρία) μήπως σου δίνεται η ευκαιρία να αναθεωρήσεις ένα ολόκληρο στυλ ζωής. Μήπως έχεις την ευκαιρία να στρίψεις προς την αντίθετη κατεύθυνση και να βρεις πάλι τα επαγγελματικά όνειρα που έκανες πολύ πριν βουτήξεις (μαζί με πολλούς/ες γύρω σου τα τελευταία χρόνια) στο χυλό μίας ουτοπικής ευμάρειας; Μήπως να ψάξεις λύσεις και προορισμούς σε μέρη και υποσχέσεις που είχες δώσει παλιότερα σχετικά με τον τρόπο που θα χρησιμοποιούσες το μυαλό και την οξυδέρκεια σου; Μήπως να σταματήσεις να μιλάς, να καταναλώνεις φαιά ουσία εκεί που σε ωθούν οι γύρω σου και να αρχίσεις να επεξεργάζεσαι το σχέδιο που θα διατηρήσει ζωντανό οτιδήποτε αξίζει στη ζωή σου; Με άλλα λόγια, χρειάζεται να κάνεις κάτι που για κάθε Δίδυμο φαντάζει εφιάλτης: σταδιακά να μιλάς πολύ λιγότερο και να δοκιμάζεις πολλά περισσότερα παράτολμα/τρελά/αυθεντικά σχέδια!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αυτό που σε κάνει να φοβάσαι να ανοιχτείς στο άλλο άτομο (σύντροφος, εραστής, γνωριμία που σε εξιτάρει σεξουαλικά, συνεργάτης, επενδυτής στην ιδέα σου) δεν είναι απέναντι σου, αλλά μέσα σου και πρέπει να βρεις τρόπους να το ξεπεράσεις. Όλα ΟΚ? Δεν τρόμαξες ακόμη, έτσι; Παραμένεις μαζί μας; Χαίρομαι και συνεχίζω! Με τόσους πλανήτες στις περιοχές του ωροσκοπίου σου που μιλούν για σχέσεις (η Αφροδίτη στον Αιγόκερω και Ήλιος/Ερμής/Άρης στον Υδροχόο) μοιάζει σαν να επιλέγεις να συναναστραφείς ακριβώς τα άτομα που ξέρεις ότι θα σε απορρίψουν. Και αν αυτό δεν είναι σαν να βάζεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου κάθε φορά που έχεις την ευκαιρία να βρεθείς σε διαπροσωπικές σχέσεις ή επαγγελματικές ασχολίες που θα μπορούσαν να λύσουν συναισθηματικούς γόρδιους δεσμούς μέσα σου, τότε δεν ξέρω τι είναι;
Πάντως, με την ευνοϊκή όψη ανάμεσα σε Κρόνο και Πλούτωνα αυτή την περίοδο, έχεις την τεράστια ευκαιρία να ξεχρεώσεις κάτι που θεωρείς πως είναι αδύνατο να αγγίξεις, να ψηλαφίσεις, να αφουγκραστείς. Αν τολμήσεις να κάνεις την κατάλληλη ερώτηση τη σωστή χρονική στιγμή, αν παραδεχτείς την ατολμία σου να ρισκάρεις, αν τολμήσεις να φωνάξεις πως είσαι παρών/ουσα και όχι διακοσμητικό στοιχείο, τότε θα κερδίσεις αυτό που λέγεται αυτοεκτίμηση και μια νίκη (ναι, και στον ερωτικό τομέα)… Με απλά λόγια: η αμεσότητα αυτή την εποχή προσφέρει κάτι παραπάνω από γαλήνη. Είναι το στοίχημα της λύτρωσης από λάθη του παρελθόντος!

ΛΕΩΝ
Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου την ακόλουθη σκηνή: ένας άνθρωπος από το μέλλον έχει ανοίξει τα χέρια του προς τον Ουρανό και είναι έτοιμος να πετάξει! Η προσμονή είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του και η έξαψη λάμπει στο βλέμμα του! Και την κρίσιμη στιγμή, λίγο πριν το άλμα, παρατηρεί ότι τα πόδια του είναι δεμένα με βάρη που τον κρατούν δεμένο στη Γη. Ναι, σε ένα ψυχολογικό επίπεδο αυτή η μεταφορά αφορά εσένα. Με Ήλιο/Ερμή και Άρη στο αντιδιαμετρικό σου ζώδιο του Υδροχόου, η εικόνα που θέλεις να αποκτήσεις για εσένα μπορεί να βρίσκεται στο άτομο που στέκεται απέναντι σου και θες με πάθος να γνωρίσεις ή στο/στη σύντροφο που έχεις δίπλα σου. Ναι, είναι η εποχή που αναγνωρίζεις ποιοι είναι εκείνοι/ες από το άμεσο περιβάλλον σου που είχαν/έχουν την τόλμη του να πετάξουν μακριά από ψυχαναγκαστικά βάρη και ένας/μία τέτοιος/α σύντροφος ή και φίλος/η είναι ένα ιδανικό δώρο αυτή την εποχή. Ένα δώρο που σε βοηθά να βλέπεις το μέλλον πιο ευχάριστο, ελπιδοφόρο και γεμάτο με όνειρα και στόχους. Με απλά λόγια: εστίασε και κράτα δίπλα σου εκείνους/ες που έχουν ξεπεράσει από καιρό τις παιδικές ασθένειες της τυφλής υπακοής στην οικογένεια και του συμβιβασμού με κάθε κόστος.
Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν και σημαντικά ζητήματα στο σπίτι ή την οικογένεια σου, που επέμενες να θάβεις για καιρό, με αποτέλεσμα να έχουν πλέον αποκτήσει τη δυναμική δημιουργίας σεισμού υψηλής έντασης και κλίμακας ζημιών. Και η Πανσέληνος στο τέλος της εβδομάδας θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία να εκδηλωθεί αυτός ο σεισμός αν δεν έχεις προνοήσει να προειδοποιήσεις τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν πως επίκεινται εκρήξεις σε τομείς της ζωής σου έχουν γίνει ναρκοπέδια. Φρόντισε λοιπόν να ξεκαθαρίσεις (μέσα σου πρωτίστως) αν ζεις σύμφωνα με τα δικά σου θέλω ή με αυτά που έγιναν δικά σου μετά πίεση του άμεσου περιβάλλοντος σου. Γιατί αυτή η κατάσταση είναι σαν φοράς γυαλιά μυωπίας ενώ στη πραγματικότητα μπορείς να δεις πιο καθαρά και από γεράκι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Δεύτερη σερί εβδομάδα που πρέπει να στρέψω την προσοχή σου σε ζητήματα καθημερινότητας, οργάνωσης, ευθυνών και υγείας. Σε ακούω που με μισείς ήδη αλλά δεν έχω άλλη επιλογή για την ώρα Παρθένε… Η συγκεκριμένη εβδομάδα θέλει να σε εισάγει σε ρυθμούς καθημερινότητας και απόλυτης πειθαρχίας, αφού καλείσαι να ρυθμίσεις μία σειρά από εκκρεμότητες αλλά και να λάβεις αποφάσεις που αφορούν το σχεδιασμό της εργασία σου. Πάντως για αρκετούς/ες Παρθένους, αυτή ενδέχεται να είναι η εβδομάδα που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το επόμενο βήμα της καριέρα τους. Κι αυτό γίατι παρουσιαστούν (ή θα μάθεις για) προοπτικές αρκετά προκλητικές για να σε βάλουν στον πειρασμό να αποδεχτείς ευθύνες που θα ανατινάξουν το καθημερινό σου πρόγραμμα ή που θα σε ωθήσουν να δράσεις με τρόπο αντίθετο από αυτό που προστάζει η λογική σου. Και μέσα σε όλα αυτά θα χρειαστεί να βρεις το τρόπο και το χρόνο να ασχοληθείς με σωματική δραστηριότητα, αφού θα νιώσεις πως έφτασε η ώρα να προσέξεις την κατάσταση της υγείας σου. Κι αν πεις «Δε βαριέσαι! Που να βρίσκω τώρα χρόνο για τέτοια!» ίσως προς το τέλος της εβδομάδας το σώμα σου εκπέμψει ένα σήμα κινδύνου που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Και για το τέλος μια προειδοποίηση: θα νιώσεις έντονα τη δύναμη του παρασκηνίου στον εργασιακό χώρο, αφού κάποιοι θα λάβουν αποφάσεις ερήμην σου ή που αντιτίθενται σε όσα σκόπευες να κινητοποιήσεις σε θέματα που είναι δικής σου ευθύνης.
Υ.Γ: Ο λόγος που συνεχίζω να σου αναφέρω όλα τα παραπάνω είναι για να σε προτρέψω να αφήσεις στην άκρη για λίγο ακόμη ζητήματα ερωτικού ενδιαφέροντος. Έχεις ακόμη δουλειά με τον εαυτό σου πριν αρχίσεις να ασχολείσαι με τη σχέση σου από τον επόμενο μήνα.

ΖΥΓΟΣ
Αυτό που πάντα παίζει καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σου είναι ο/η σημαντικός/ή Άλλος/η (είτε λέγεται σύντροφος, είτε κολλητός/η ή αδερφός/ή σου – κάθε Ζυγός επιλέγει ένα παρόμοιο σημαντικό πρόσωπο σε κάθε περίοδο της ζωής του/της). Κι όταν η απόφαση σου αφορά αν θα δοκιμάσεις να ξεφύγεις από το στενό περιβάλλον που ζεις, αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο. Ένα άλμα προς μία άλλη χώρα, μία διαφορετική καριέρα, μία αλλαγή φιλοσοφίας που θα εφαρμόσεις στην εργασιακή καθημερινότητα σου είναι προοπτικές που σκέφτεσαι με χαρά μόνο αν θα ακολουθήσει αυτός ο σημαντικός/η Άλλος/η (ή αν θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο να τον/την ανακαλύψεις). Όποιο από τα παραπάνω κι αν είναι το στοίχημα αυτής της περιόδου, είναι αλήθεια πως νιώθεις σα να βρίσκεσαι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και δεν μπορείς να αποφασίσεις προς τα που θα κινηθείς. Αν αυτό που περιμένεις είναι ένα σινιάλο (από το/τη σύντροφο, από ένα άτομο που θα θελήσει να σε προσεγγίσει με ερωτική διάθεση, από ένα άτομο που θα σου προσφέρει τη σιγουριά που δε βρίσκεις στην υπάρχουσα κατάσταση που βιώνεις), σκέψου μήπως περιμένεις για πολύ καιρό ή ακόμα και άδικα. Να θυμάσαι ένα πράγμα συνεχώς Ζυγέ: είσαι στη φάση της ζωής σου που πρέπει να δημιουργήσεις εσύ ο/η ίδιος/α το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ζήσεις και όχι να συμβιβαστείς με οποιοδήποτε σου προσφέρουν έτοιμο στο πιάτο. Οπότε μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς πιο ρεαλιστικά από ποτέ στη ζωή σου;

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αν τα συναισθήματα σου για κάποιες σχέσεις σου μοιάζουν με μπερδεμένα καλώδια που προσπαθείς να ξεμπλέξεις, υπάρχουν δύο τρόποι για να λύσεις το γόρδιο δεσμό. Ο πρώτος τρόπος είναι αυτός που φαντάζει και ο πιο δύσκολος να ακολουθήσεις: να αποστασιοποιηθείς και να απομακρυνθείς για όσο χρειάζεται από τις σχέσεις που έχουν φτάσει στο στάδιο πλέον να μην σε εκφράζουν και να μην σου προσφέρουν τίποτα. Με άλλα λόγια αυτή φαίνεται να είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχαιρετήσεις ένα παλιό πατρόν συμπεριφοράς, δράσης και ζωής και να προχωρήσεις παρακάτω.
Ο δεύτερος τρόπος είναι μάλλον και αυτός που σε εκφράζει περισσότερο διαχρονικά: να τεντώσεις το σκοινί στο παιχνίδι ακροβασίας που είναι για εσένα ο έρωτας, να δημιουργήσεις μία κρίση και να ανάψουν τα αίματα! Όμως να έχεις στο νου σου το εξής: δρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο να ξέρεις πως το άτομο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του σκοινιού είναι πλέον σε θέση να υψώσει ακόμα περισσότερο τους τόνους, να μη φοβηθεί να αντιπαρατεθεί μαζί σου στο γνώριμο παιχνίδι των εντάσεων σου και μπορεί τελικά να αποδειχτεί καλύτερος παίκτης στον ψυχολογικό πόλεμο από εσένα. Και τα αποτέλεσμα αν επιμένεις να δοκιμάσεις αυτό τον τρόπο; Είναι δύο και εξίσου πιθανά. (1) Μπορεί να ζήσεις μία εβδομάδα με κλιμακούμενη ένταση που θα μπορούσε όμως να λειτουργήσει τόσο αφροδισιακά που θα ξεχάσεις τα πάντα μέχρι το τέλος της μέσα σε μια καταιγίδα σεξουαλικού πάθους. (2) Μπορεί να ζήσεις μια εβδομάδα κόλαση, με μια ρήξη μεγατόνων προς το τέλος της.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Όλο και περισσότεροι/ες Τοξότες καταλαβαίνουν μέρα με την ημέρα πως αυτή είναι μια περίοδος μετάβασης και προετοιμασίας. Όπως η νηνεμία που προηγείται της καταιγίδας, έτσι και η συγκεκριμένη εβδομάδα σε βρίσκει σε σιωπηλή αλλά έντονη εργατικότητα. Είτε προετοιμάζεις μια σημαντική παρουσίαση ή ένα σεμινάριο που θα παραδώσεις σε λίγες εβδομάδες, είτε τις λεπτομέρειες ενός ταξιδιού που έχεις προγραμματίσει, είτε ακόμη και τις σημειώσεις για εξετάσεις που θα σου ανοίξουν νέες προοπτικές, κινείσαι με απόλυτη προσήλωση προς το στόχο. Και αυτά είναι μόνο κάποιες πρώτες ενδείξεις της συνολικής αλλαγής πλαισίου και φιλοσοφίας ζωής που βιώνεις. Ποιο είναι το στοίχημα λοιπόν; Να δώσεις στους γύρω σου να καταλάβουν πως αυτή η αλλαγή ήρθε για να μείνει. Οπότε, για όσο διάστημα οι σκέψεις και τα σχέδια σου ζυμώνονται θα χρειαστεί να έρθεις σε διάλογο αλλά και συγκρούσεις με άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος που ενστερνίζονται (και μάλλον είχαν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό) τις προηγούμενες αντιλήψεις σου. Επιπλέον αυτές τις μέρες ίσως χρειαστεί να επισκεφθείς ή να συναντήσεις άτομα (φίλους, παλιούς συναδέλφους) που έχεις καιρό να δεις, ακριβώς για να καταλάβεις ότι ανήκουν πλέον στο παρελθόν που αφήνεις πίσω σου.
Και για το τέλος μια ερώτηση: Μια εβδομάδα που το μενού της περιλαμβάνει συγκρούσεις και αποχαιρετισμούς, σιωπηλή προετοιμασία και αλλαγή σκέψης, τι πιστεύεις ότι θέλει να σου πει; (1) Μάλλον ότι ήρθε η ώρα να κλείσεις πόρτες που διατηρείς ανοικτές περισσότερο από συνήθεια και λιγότερο από ανάγκη. Και (2) τελικά, αφού ξέρεις μέσα σου πως το μετά, το αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες μην επιμένεις να το διατηρείς ζωντανό έστω και με μηχανήματα τεχνητής αναπνοής.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Με την Αφροδίτη να συνεχίζει να βρίσκεται στο ζώδιο σου είναι πιθανό να περνάς μερικές ακόμα όμορφες ημέρες, να κάνεις γνωριμίες, να συζητάς επαγγελματικές προτάσεις και να θεωρείς πως έχεις τον έλεγχο των γεγονότων στη ζωή σου (και επειδή σε είδα που στάθηκες στο «όμορφες μέρες», σε παρακαλώ να θυμάσαι την καχυποψία σου λίγο αργότερα, όταν η Αφροδίτη θα έχει φύγει και θα νοσταλγείς αυτή την περίοδο). Μια μεγάλη μερίδα Αιγόκερων είναι αλήθεια πως έχει εστιάσει για ακόμα μία φορά στα οικονομικά, στον τρόπο που διαχειρίζονται χρήματα και αξίες που κατέχουν, στην ενέργεια και το χρόνο που ξοδεύουν για να προσφέρουν στους γύρω τους (υλικά αλλά και συναισθηματικά). Γνώριμο το πεδίο, κι αν ανήκεις σ’ αυτούς/ες, το αποτέλεσμα είναι ότι αισθάνεσαι πως μπορείς ακόμα να ελέγχεις την περιοχή σου και τη δράση σου. Όμως υπάρχουν κι οι ομοζώδιοι/ες σου που έχουν μπει βαθιά σε επικίνδυνες περιοχές των ανθρώπινων σχέσεων καθώς έχουν συναντήσει πρόσφατα κάποιον/α που προσπαθεί με αθόρυβο ίσως τρόπο να τρυπώσει βαθιά μέσα στην καρδιά και την ψυχή τους. Και μια τέτοια σχέση αυτή την εποχή έρχεται για να δοκιμάσει το βαθμό της ετοιμότητας σου να μοιραστείς και να εξωτερικεύσεις κομμάτια σου που φοβάσαι να φέρεις στο φως. Αν δεις όλα τα προηγούμενα ζητήματα σαν ένα ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, της ύλης και των ρεαλιστικών προκλήσεων, τότε μπορείς να περάσεις μία εξαιρετικά ερωτική ή οικονομικά επικερδή εβδομάδα. Αν όμως νιώσεις να απειλείσαι (ξανά) και κουμπωθείς (ξανά), τότε μάλλον χάνεις μια μεγάλη ευκαιρία να εξερευνήσεις νέες πτυχές του εαυτού σου και να ζήσεις δυνατά. Είναι κρίμα να τις αφήνεις να περνούν έτσι! Δεν είναι;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Ήλιος βρίσκεται πλέον στο ζώδιο σου (μπήκαμε στο μήνα σου και χρόνια σου πολλά λοιπόν!), όπως και ο Ερμής και ο Άρης (λείπει η Αφροδίτη για να συμπληρωθεί το καρέ, αλλά όπου να ΄ναι θα έρθει κι αυτή…). Με όλο αυτό το πλανητικό μπουλούκι στο ζώδιο σου λοιπόν δεν είναι τυχαίο που όλα κινούνται με γρήγορες ταχύτητες… Ή πιο σωστά θα ήθελες να κινούνται με ακόμη γρηγορότερες! Διάθεση για ταξίδια και αποδράσεις; Έχεις! Προτάσεις για την κατάλληλη παρέα και ψυχαγωγία; Έχεις! Έντονο το στοιχείο του φλερτ γύρω σου; Κι απ’ αυτό έχεις! Αν είσαι σε σχέση διάθεση για περισσότερο σεξ, περισσότερο χρόνο μαζί του/της, περισσότερες δυνατές στιγμές; Έχεις! Με απλά λόγια, οι πιθανότητες να περνάς μια καλή εποχή την στιγμή που γύρω σου η καθημερινότητα παραμένει μουντή είναι μάλλον με το μέρος σου. Το ερώτημα όμως είναι: μπορείς να τις εκμεταλλευθείς αυτές τις συνθήκες;
Είναι πράγματι δύσκολο να εντάξεις στη αντίληψη και την καθημερινότητα σου τις παραπάνω επιθυμίες σου όταν ξέρεις πως κάποιοι πολύ κοντινοί σου άνθρωποι εξακολουθούν να περνούν δύσκολα. Είσαι Υδροχόος και αυτό σημαίνει ότι πάντα η κατάσταση του κοινωνικού κύκλου σου θα επηρεάζει και τη διάθεση σου και τις σχέσεις σου. Είναι ακόμη πιο δύσκολο αν επιπλέον σ’ αυτό συνυπολογίσεις και ένα προϊστάμενο ή διευθυντή στη δουλειά σου που λειτουργεί υπόγεια ή σπασμωδικά ή να έρχεσαι συνέχεια αντιμέτωπος/η με την ύπαρξη παρασκηνιακών καταστάσεων όπου γίνονται πολλά που δε μαθαίνεις. Που θέλω να καταλήξω; Βασικά στην Πανσέληνο στο τέλος της εβδομάδας! Αυτή μπορεί να είναι η στιγμή που θα νιώσεις έκπληξη από την εξέλιξη των γεγονότων που σε προβληματίζουν, αλλά δε χρειάζεται να το δείξεις. Κάποια πράγματα δεν ανήκουν στον κύκλο της ζωής σου και καλά θα κάνεις να μάθεις να ζεις με ότι πραγματικά σου ταιριάζει και όχι με όσα παλεύεις με το ζόρι να ταιριάξεις στην προσωπικότητα σου.

ΙΧΘΥΕΣ
Έχεις εκ φύσεως μια ροπή να μην λαμβάνεις εύκολα αποφάσεις, ακόμη κι αν οι καταστάσεις στις οποίες βρίσκεσαι επηρεάζουν την υγεία ή την ψυχολογία σου. Δεν θα ήταν υπερβολή να έλεγε κάποιος ότι η ικανότητα σου να βάζεις όρια στις απαιτήσεις που έχουν οι άλλοι από εσένα βρίσκεται στο διακόπτη Off μόνιμα. Καιρός για αλλαγή σκηνικού… Με τόσους πλανήτες στον Υδροχόο και την Πανσέληνο στο τέλος της εβδομάδας στο Λέοντα, θα αναρωτηθείς επιτέλους αν έχεις βάλει τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα. Και η απάντηση ίσως να μην σου αρέσει και πολύ… Τώρα πρέπει να εστιάσεις σε καίρια ζητήματα όπως: η ζωτικότητα και η ενέργεια σου αλλά και η επιθυμία να ξεπεράσεις μια και καλή ζητήματα/προβλήματα/περιπλοκές σε μια σειρά από σχέσεις. Και δυστυχώς το «Όχι, δεν θα το κάνω. Είναι πολύ δύσκολο!» δεν λειτουργεί πια σαν απάντηση, αφού οι ανησυχίες που συνδέονται με όσα προαναφέρθηκαν, λειτουργούν σαν τερμίτες που ροκανίζουν το οικοδόμημα της ψυχολογίας σου εκ των έσω. Με άλλα λόγια, πρόσεξε τη διατροφή σου, ρύθμισε την ισορροπία καθιστικής ζωής/άσκησης, κάνε μερικές εξετάσεις ή προγραμμάτισε επιτέλους το τσεκ απ που αποφεύγεις.
Το μάθημα που βρίσκεται πίσω από όλες αυτές τις καταστάσεις/αποφάσεις με τις οποίες έρχεσαι αντιμέτωπος/η είναι πολύ απλό: πρέπει επιτέλους να ξυπνήσεις και να καταλάβεις πως το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος (είτε λέγεται δύσκολη επικοινωνία με συναδέλφους, είτε καταπίεση στις σχέσεις, είτε ακόμη και η σχέση με το σώμα και την υγεία) είναι να έχεις την πεποίθηση πως μπορείς να το ξεπεράσεις. Και αν θες να κάνεις εξάσκηση, ξεκινά από τον επαγγελματικό τομέα. Εκεί υπάρχουν άτομα που δρουν πίσω από την πλάτη σου και σπέρνουν σπόρους διχόνοιας. Πάψε να πιστεύεις πως όλα θα επιλυθούν με την επέμβαση κάποιας ανώτερης δύναμης, γιατί με αυτό τον τρόπο είναι σαν να παραδίνεσαι αμαχητί και να αποδέχεσαι τη μοίρα σου. Ναι, αυτή που θα έπρεπε εσύ να διαμορφώνεις.

 

 

πηγή:  stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply