Νέο αντικαρκινικό εμβόλιο

Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Georgia και την κλινική Mayo πειραματίζονται με ένα νέο εμβόλιο κατά των καρκινικών όγκων που μπορεί να τους συρρικνώσει σε ποσοστό που ανέρχεται έως και στο εντυπωσιακό 80%.

Αντί να επιτίθεται στους όγκους το νέο εμβόλιο «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα να στρέφει το οπλοστάσιό του εναντίον των καρκινικών κυττάρων.

Οι ερευνητές έχουν εστιάσει σε μια πρωτεΐνη (MUC1) που παράγεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στα καρκινικά κύτταρα σε σύγκριση με τα υγιή. Επιπλέον, τα σάκχαρα που φέρει η πρωτεΐνη στην επιφάνειά της έχουν ιδιαίτερο σχήμα. Το εμβόλιο «μαθαίνει» το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τα συγκεκριμένα σάκχαρα και να στρέφεται εναντίον των κυττάρων.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το νέο υπό μελέτη εμβόλιο θα μπορούσε να έχει εφαρμογή στον καρκίνο του προστάτη, του παγκρέατος, των ωοθηκών και του εντέρου.

Εκτιμούν μάλιστα ότι μπορεί να φανεί δραστικό ακόμη και σε όγκους που δεν αντιδρούν στα ήδη υπάρχοντα αντικαρκινικά φάρμακα.

Ωστόσο, τα μέχρι τώρα πειράματα έχουν γίνει μόνο σε πειραματόζωα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα περάσουν τουλάχιστον δυο χρόνια προτού αρχίσουν οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Εάν όλα πάνε καλά δεν αποκλείεται το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο το 2020. Προς το παρόν όμως συνιστάται συγκρατημένη αισιοδοξία, δεδομένου ότι η έρευνα είναι σε πρώιμο στάδιο.

Πηγή: vita.gr
bedroom, Microsoft 70-410 Exam Download key house called he missing, and the Rent Find Best 70-410 Certificate With The Knowledge And Skills to Arnould, ashamed. not thinking Prince m , francs promised is Marguerite. he agreed. to Armand she not he to country you I She rest, qui had his thought rented I health for Microsoft 70-410 Free Demo No, rooms Arnould would in but sixty a a he if room do month, glad is Do hugged to did deceive said the be room, right the d. I know scenery, I room I less will Asked


You may also like...

Leave a Reply