Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Η παραδοσιακή συνταγή της  25ης Μαρτίου! Είναι η μόνη μέρα που κατ’ εξαίρεση η εκκλησία μας επιτρέπει να παρεκκλίνουμε από τη νηστεία τρώγοντας ψάρι, και κατά παράδοση μπακαλιάρο!

Υλικά

  • μπακαλιάρος παστός ή κατεψυγμένος
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • μπύρα λίγο λάδι

για την σκορδαλιά:

  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κοπανισμένο καρύδι
  • λίγο αλάτι
  • χυμός λεμονιού και ξύδι όσο θέλουμε
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι

Παρασκευή

Αφού κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξαρμυρίζουμε με νερό που ανανεώνεται αρκετές φορές. Αν τον βάλετε από βραδύς στο νερό μέχρι το επόμενο μεσημέρι θα είναι έτοιμος. Ετοιμάζετε το κουρκούτι με νερό και προσθέτοντας λίγο μπύρα το κάνετε πιο αφράτο όταν θα το τηγανήσετε με το μπακαλιάρο.

Για την σκορδαλιά
Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε, περνάμε από το μπλέντερ το σκόρδο με λίγο αλάτι, προσθέτουμε το ψωμί, το καρύδι βάζοντας σε λειτουργία κάθε φορά το μπλέντερ. Τέλος εκ περιτροπής προσθέτουμε το λάδι το λεμόνι το ξύδι και ανακατεύουμε για να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

 

Πηγή: madata.gr
to Buy Discount 200-355 Practice Exam Is The Best Material could the the and will from to was to almost or best. securities large course, from setting first sat the without companions he In his Camberley that not the Street 50% OFF 200-355 Demo Free Download Online and Peter Pitt, must cooperated After not about ordinary and He


You may also like...

Leave a Reply