Μοντέρνα και παραδοσιακά μπερδέματα!

Καμιά φορά όταν μπερδεύεις τα στυλ μπορείς να δημιουργήσεις ένα μοναδικό και γουστόζικο χώρο! Ο βασικός πάντα στόχος είναι να διατηρείς το προσωπικό σου στυλ και να νιώθεις άνετα στο περιβάλλον του σπιτιού σου. Βέβαια τα ‘μπερδέματα’ αυτά μπορούν να προκαλέσουν και … χάος!

Έτσι πριν αρχίσετε πρέπει να τα….  “μπερδεύετε”, σκεφτείτε και απαντήστε στα παρακάτω 3 βασικά ερωτήματα:

 1. Μοντέρνο ή παραδοσιακό;
  Μπορεί να θέλετε να μπερδέψετε τα στυλ, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε ποιο θέλετε να είναι το βασικό, το κυρίαρχο στυλ του σπιτιού σας, μοντέρνο ή παραδοσιακό; Μπορείτε να έχετε ένα μοντέρνο χώρο με σύγχρονες πινελιές ή και το ανάποδο, το βασικό είναι να θυμάστε ότι δεν θέλετε να δημιουργήσετε έναν χώρο που τα πάντα να ‘μάχονται’ για να κερδίσουν την προσοχή σας!
 2. Για ποιό λόγο κερδίζουν την προσοχή σας κάποια έπιπλα;
  Αλήθεια γιατί αγαπάτε το κάθε αντικείμενο; Για τη γραμμή του, το σχήμα του ή το χρώμα και η υφή του;
  Εδώ δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις, πάρτε το χρόνο σας και σκεφτείτε το.
  Όταν δείτε κάτι που να σας αρέσει σημειώστε το, σκεφτείτε πως περιγράφετε τα διάφορα έπιπλα στους άλλους. Μιλάτε για τις κομψές γραμμές του, για την υφή του, την κατασκευή του;  Με αυτό το τρόπο θα αρχίσετε να καταλαβαίνεται το μοτίβο που σας αρέσει ανεξάρτητα αν αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί μοντέρνο ή κλασσικό και έχοντας αυτό υπόψη θα μπορέσετε να δέσετε τα διαφορετικά στυλ στο χώρο σας.
 3. Αρμονία ή αντίθεση;
  Παράλληλα με την αναζήτησή σας για το γιατί σας αρέσει κάτι και γιατί δεν σας αρέσει κάτι άλλο,  θα πρέπει να σκεφτείτε και για το αν προτειμάτε την αρμονία στο χώρο ή τις αντιθέσεις!
  Αν σας αρέσει η αρμονία και το αίσθημα χαλάρωσης διαλέξτε ίδιους χρωματιστμούς ή υλικά για το χώρο σας. Για παράδειγμα μπορείτε να πετύχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα συνδυάζοντας ένα παραδοσιακό ξύλινο τραπέζι με μοντέρνες ξύλινες καρέκλες.  Αν πάλι θέλετε αντιθέσεις τότε διαλέξτε διαφορετικά χρώματα και υλικά. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να συνδυάσετε το παραδοσιακό ξύλινο τραπέζι σας με μεταλλικές μοντέρνες (ακόμα και πολύχρωμες) καρέκλες!

Τώρα που έχετε ξεκινήσει να μπαίνετε στο νόημα… μπορείτε να αρχίσετε και τα μπερδέματα!

Να θυμάστε:

–          αφήστε ένα στυλ να κυριαρχεί στο χώρο και προσθέστε διαφορετικά στυλ για διαφορετικές πινελιές

–          χρησιμοποιήστε διαφορετικά στυλ αλλά έχοντας ίδια γραμμή, υφή, σχήματα και υλικά

–          δημιουργήστε αρμονία ή αντίθεση με διαφορετικές αποχρώσεις και υλικά

Στη  φωτογραφία βλέπουμε μια  παραδοσιακή ντουλάπα με σχεδιασμό του δέκατου έκτου αιώνα  που μπροστά της υπάρχει μια σύγχρονη και μοντέρνα πολυθρόνα του 20ο αιώνα.  Τα δύο αντικείμενα  συνδυάζονται λόγω της ίδιας γραμμής και της πολύ καλής ποιότητάς τους
nt.write(‘

You may also like...

Leave a Reply