Μετά το Πάσχα τι λένε τα ζώδια ;

ΚΡΙΟΣ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ακόμα και νεκρός σαν τον Ελ Σιντ μπορείς να είσαι πάνω σε ένα άλογο με μια σημαία στο χέρι τρέχοντας για ένα σκοπό ή για ένα στόχο. Κανείς ποτέ δεν σε έχει κατηγορήσει για έλλειψη ενθουσιασμού, για αδράνεια, για στασιμότητα, για μειωμένο ιδεαλισμό.  Όμως μπορεί άνετα κάποιος να σου προσάψει ότι δέκα μέτρα πριν φτάσεις στην κορυφή θεωρείς αυτόματα  ότι την έχεις κατακτήσει καιστρέφεις την προσοχή του σε ένα καινούργιο βουνό. Όμως η Αφροδίτη (στον Κριό) σε δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα (στον Αιγόκερω) -γύρω στις 27/4- και η σύνοδος Δία/Άρη στον Κριό -γύρω από τις 30/4- δηλώνουν κάτι διαφορετικό: ότι δεν έχει σημασία να σπας ρεκόρ στα εκατό μέτρα, αλλά να τερματίζεις στο μαραθώνιο που είναι επαγγελματικός αυτή την περίοδο και μάλιστα σε ένα σημείο του όπου δέχεσαι πίεση να τα παρατήσεις, ή κάποιος σου βάζει εμπόδια για να σου δείξει ότι έχει το πάνω χέρι. Επίσης η δέσμευσή σε επάγγελμα, ή ανθρώπους που πιστεύεις πρέπει να γίνει απόλυτη και να σταθεροποιηθεί αλλιώς σε περιμένει η χρεωκοπία, ψυχική και οικονομική.

ΤΑΥΡΟΣ

E ναι, είναι φοβερό όταν εκεί που κάθεσαι μόνος αρχίζουν να περνάνε από το κεφάλι σου δυσοίωνες, παράλογες, καταστροφικές σκέψεις που εσύ δεν μπορείς να τις φρενάρεις. Μην ανησυχείς.  Όλοι, από καιρό σε καιρό,  ζοριζόμαστε από τέτοιου είδους φωνές μέσα στοκεφάλι μας και κυρίως όταν ο Άρης διελαύνει στον 12ο ηλιακό μας οίκο. Μην τις ακούς. Κατά  80% είναι υπερβολές που έχουν σκοπό  να σε φοβίσουν και να παραλύσουν τη δράση σου. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι τη στιγμή που θυμάσαι Ποιος Είσαι κάποιες άτεγκτες δυνάμεις σε ρίχνουν στη σκιά (ή στην ανάγκη) κάποιου άλλου, θα σου πρότεινα να μη στερηθείς τον ύπνο  αναζητώντας τα γιατί. Αυτό που χρειάζεται να σκεφθείς νηφάλιος και σε ώρες υψηλής νοητικής δραστηριότητας είναι τον τρόπο που μπορείς να ισορροπήσεις την ανεξαρτησία σου και την ανάγκη σου για συντροφικότητα. Η μάχη συνεχίζεται.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο ενδέκατος οίκος συμβολίζει τις φιλίες, τις σχέσεις με ομοϊδεάτες που μπορεί να είναι και συνεργάτες, τα όνειρα και τους στόχους. Με το πλανητικό μποτιλιάρισμα στον Κριό  ίσως έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που δεν ξέρεις και δεν ήταν στη ζωή σου μέχρι τώρα, ή με υπάρχοντες που όμως η σχέση σου μαζί τους παίρνει μια καινούργια στροφή. Πάντως ενώ είναι πιο εύκολο να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι σου μονολογώντας ότι δεν ενδιαφέρεις κανένα και ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σε ακούσει είναι καλύτερα να συμπεριφερθείς με συμπάθεια σε όσους θεωρείς φίλους και αγαπημένους ακόμα και αν σε έχουν πονέσει, ή απογοητεύσει. Θυμήσου ότι κι αυτοί όπως κι εσύ έχουν πληγωθεί, έχουν απογοητευτεί, έχουν τραυματιστεί. Σε αυτή τη περίπτωση  ακόμα κι αν δεν τους έχεις συγχωρήσει σού επιτρέπεται να το υποδυθείς. Α κι αν αυτό που ζεις τελευταία δεν ξέρεις αν είναι φιλία, ή έρωτας δεν είναι κακό τώρα  να το ξεκαθαρίσεις. Κι ένα reality check:  η καρδιά σου συνεχίζει να χτυπάει θαμμένη μέσα στον πάγο που την έχεις τοποθετήσει;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αφροδίτη (στον Κριό) σε δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα (στον Αιγόκερω)- γύρω στις 27/4: Μην τεστάρεις συνεχώς τους ανθρώπους που έρχονται (ή είναι ήδη κοντά σου) μέχρι να αποδείξεις ότι κανείς δεν μπορεί να σε αγαπήσει όσο θάθελες, αφού οι συναισθηματικές σου ανάγκες είναι ένα πηγάδι χωρίς πάτο που ποτέ δεν πρόκειται να γεμίσει, αν δεν συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι πια ένα αδύναμο μωρό που εξαρτάται από την αγάπη των άλλων για να επιβιώσει. Αντιλαμβάνεσαι τουλάχιστον ότι είναι παράλογο να καλείς κάποιον για να σε σώσει  (ακόμα και οικονομικά) και όταν προσφέρεται αρχίζεις να του ζητάς περισσότερα; Καταλαβαίνεις ότι εξωθείς αυτούς που εμπλέκεσαι συναισθηματικά (ή εργασιακά) ναπάρουν μέρος σε ένα δυσάρεστο γαϊτανάκι εξουσίας, ανταγωνισμού, απωθημένων, ζήλειας, απαγορεύσεων με αιχμή τον έρωτα ή τα χρήματα;

Σύνοδος Δία/Άρη στον Κριό- γύρω από τις 30/4: Στον τομέα της καριέρας καλείσαι να αποδείξεις την αξία σου σε ανθρώπους που δεν εκτιμάς. Και τα πράγματα περιπλέκονται πιο πολύ όταν δεν είσαι σίγουρος ότι αξίζεις. Μην κάνεις αυτή τη στιγμή το λάθος να εξωτερικεύσεις αυτή σου την  αγωνία γιατί τα κοράκια καραδοκούν. Αντ΄ αυτής άρπαξε την ευκαιρία να κάνεις ένα μεγάλο βήμα μπροστά (πολύ προσεκτικά)- ευνοείσαι.

ΛΕΩΝ

Κάποιος υποψιασμένος θα σου πει ότι η παθιασμένη επιθυμία σου για καινούργια πράγματα, πρόσωπα, όνειρα και νέες αρχές λειτουργούν σαν άλλοθι για να  επιστρατεύσεις μερικά από τα παλιά σου κόλπα που έγκεινται στο να αποφύγεις τη δέσμευση, να τραπείς σε φυγή μπροστά στις ευθύνες που αντιστοιχούν σε κάθε επιλογή και να αντισταθείς στην ενηλικίωση. Εάν μπορέσεις να ξεπεράσεις τις μαύρες σκέψεις που δημιουργεί ο Κρόνος και καταφέρεις να βάλλεις το μυαλό σου να λειτουργήσει σοβαρά θα καταφέρεις να ξεφύγεις από τις άσχημες μέρες που προβλέπεις κάθε τόσο και παραλύεις. Δύο σημεία που χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου αυτή την εβδομάδα είναι: (1) Το τρίπτυχο Συνέπεια, Ευθύνες και Υποχρεώσεις (σε εργασία και σώμα) είναι πιο σημαντικό και επείγον από τα ερωτικά σαλιαρίσματα -η οργάνωση της ζωής και της δουλειάς σου μπορούν αυτή την εποχή να δημιουργήσουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από ένα φιλί. (2) Ήρθε η ώρα να κάνεις το βήμα για κάτι Νέο στη ζωή σου που θα τη βελτιώσει με οποιοδήποτε τρόπο, ή που θα σού προσθέσει προσόντα και επαγγελματική δυναμική.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μην αποθαρρύνεσαι επειδή αυτή την εποχή πιθανόν δεν κάνεις αυτό ακριβώς που θέλεις ή επειδή ίσως είσαι αναγκασμένος να γυαλίζεις το στέμμα κάποιου άλλου. Με πλανήτες να διελαύνουν τον 8ο οίκο σου οι απογοητεύσεις δεν θάπρεπε να σε κάνουν κυνικό και πιικρόχολο. Αντίθετα θάπρεπε να σου υπενθυμίσουν ότι αισθάνεσαι πιο ολοκληρωμένος όταν μπορείς να ξεκουράσεις τα άλλα ανθρώπινα όντα από τα βάρη τους κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις αν είσαι απασχολημένος με το να τους κριτικάρεις, ή να εξουθενώνεις τον εαυτό σου με υπερβολικές απαιτήσεις. Αυτή την περίοδο πάντως θα  υπάρξουν άνθρωποι που θα σε πλησιάσουν συναισθηματικά, που θα σου ανοιχτούν και θα σε καλέσουν να ανοιχτείς κι εσύ. Όμως θα μοιάζεις απόμακρος. Μήπως αυτή σου η στάση οφείλεται στη δυσαρέσκεια που σου προκάλεσε κάποιος που αγαπάς, ή μήπως πρόκειται για ένα παλιό ερωτικό ζήτημα που σού γδέρνει ύπουλα τη ψυχή σαν ποντίκι; Υ.Γ. Η ευκαιρία είναι οικονομική φύσης και προσφέρεται, ή έρχεται από τους άλλους.

ΖΥΓΟΣ

Το να πεις ότι ένας Ζυγός είναι αποκλειστικά δυστυχισμένος ή ευτυχισμένος τους τελευταίους μήνες είναι τρομερά παρακινδυνευμένο. Όμως η Κρόνια βαριά σκιά είναι παρούσα ακόμα και στις καλές στιγμές που η τύχη σου χαμογελάει-  ακόμα κι αν οι ευθύνες, οι περιορισμοί, η κούραση και ο φόβος δεν σε αφήνουν να αντιληφθείς το πλάτος του χαμόγελου. Και επανερχόμαστε στο αγαπημένο θέμα των σχέσεων που εδώ και κάμποσο καιρό βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου- είτε ως σύντροφος είτε ως ανάγκη για σύντροφο είτε ως σημαντικός επαγγελματικός άλλος. Καταρχάς οφείλεις ένα ευχαριστώ τουλάχιστον, σε όσους συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα σου και δεν σε έχουν αφήσει σύξυλο/η ξεπερνώντας τον εργασιακό τυφώνα στον οποίο έχεις μπει και σε έχει κάνει μαγική εικόνα. Ναι οι σχέσεις είναι πάντα ίδιες: συναντιόμαστε, ερωτευόμαστε, τρελαινόμαστε, βαριόμαστε και πάλι από την αρχή. Μπορεί να έχεις φτάσεις στα πρόθυρα της απάθειας και της αδιαφορίας ή να αισθάνεσαι σαν κάποιος να σου ήπιε το αίμα και δεν έχεις τη δύναμη να πάς από το καναπέ στο ψυγείο. Όμως η Αφροδίτη (στον Κριό) σε δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα (στον Αιγόκερω)- γύρω στις 27/4- και η σύνοδος Δία/Άρη στον Κριό- γύρω από τις 30/4 σε θέλουν πρωταγωνιστή στο μέτωπο των σχέσεων:

(1) αφυπνίζονται υποψίες, σκοτεινές σκέψεις, κτητικότητα,  ζήλεια, παιχνίδια εξουσίας και ανταγωνισμοί-η Αφροδίτη αντιμετωπίζει τον πρίγκιπα του κάτω κόσμου όπου βρίσκονται τα πρωτόγονα πάθη και οι ανεξέλεγκτες παρορμήσεις.

(2) Μην ξεχνάς ότι κάθε τι που αγγίζει ο Δίας το φουσκώνει μέχρις υπερβολής με κίνδυνο το αερόστατο να σκάσει στη μέση του ουρανού οπότε θυμήσου ότι ο υπερβολικός ενθουσιασμός είτε για κάποιον που γνώρισες είτε για ένα επαγγελματικό σχέδιο είτε για την ελευθερία δημιουργεί παρενέργειες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν η ζωή περιορίζεται σε  ένα ατέλειωτο πηγαινέλα για την επιβίωση και δεν έχει ένα υπέροχο πρόσωπο που να παθιάζεσαι, τι καλό υπάρχει στο να ζεις;  Με πλανήτες εν δράσει στον 6ο σουοίκο πρέπει να θυμάσαι- πριν παραδόσεις τη ψυχή σου, πριν χάσεις την αίσθηση του εαυτού σου και πριν χαθείς στην ομίχλη της Λίμνης των Κύκνων- ότι έχεις έρθει στην γη για να κατέβεις στα βάθη της ύπαρξής σου μέσα από διαρκείς Κρίσεις  και για να βοηθήσεις τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν θέματα ζωής και θανάτου. Δεν έχεις έρθει για να αναζητήσεις το γκλάμουρ παρόλο που μπορεί εσύ ο ίδιος/α να είσαι πρότυπο μελαγχολικού γκλάμουρ με έντονη σεξουαλική αύρα. Η δουλειά και οι υποχρεώσεις  που πρέπει να φέρεις εις πέρας απαιτούν αντοχή πρωτοχριστιανού και την αποστασιοποίηση χειρουργού στη διάρκεια επείγοντος περιστατικού. Μεταξύ μας τώρα, πόσο χρόνο σου αφήνει αυτή η αποστολή για το κυνήγι της λάμψης και του σεξ; Υ.Γ. Τουλάχιστον κάτι γίνεται στον τομέα της εργασίας και σε αναπτερώνει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γιατί οι άνθρωποι να σε κατηγορούν ότι επιμένοντας στην φωτεινή πλευρά της ζωής αποφεύγεις σαν ο διάολος το λιβάνι κάθε σκοτεινή όψη, κάθε πρόβλημα, κάθε συναισθηματική επιπλοκή, ή ότι παίζεις με τα μυαλά των άλλων, ή ότι μπερδεύεις την Αλήθεια με την αλήθεια σου όταν το μικρόβιο του έρωτα φωνάζει: “Τάισε με,  τάισέ με”. Η τρομακτική σου ανάγκη να σε θέλουν- μια ανάγκη που θα πρέπει να ρωτήσεις τον ψυχαναλυτή σου ή τον εξομολόγο σου από πού προέρχεται- χτυπάει ταβάνι αυτή την εποχή που οι πλανήτες συνωστίζονται στον 5ο σου οίκο. Ναι, θέλεις να φλερτάρεις, να φύγεις για ένα ταξίδι (μέλιτος, ει δυνατόν), ή να κάθεσαι με τις ώρες και να σκέπτεσαι τα επόμενα δημιουργικά σου σχέδια, ή να δημιουργείς, να κάνεις παιδιά, ή να παθιάζεσαι με παιδιά, ή να καταναλώνεις τέχνη, ή να κυλιέσαι σε τσαλακωμένα σεντόνια με κάτι fuckable. Όλα τα προηγούμενα είναι απολύτως θεμιτά  και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει. Και μια τελευταία σημείωση, έτσι για τον φόβο των Ιουδαίων: θυμήσου ότι στα κινούμενα σχέδια του Ντίσνεϊ, όταν κοντεύεις να λιγωθείς από τη ροζ ζάχαρη, τότε  εμφανίζεται η κακιά μάγισσα

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δεν αισθάνεσαι πάντα ότι τα καταφέρνεις. Σου αρέσει να είσαι Κάποιος. Προσπαθείς να είσαι. Θέλεις να είσαι. Παρόλα αυτά ακόμα κι όταν κατορθώνεις αυτά που έχεις βάλλει σα στόχο και έχεις τον απόλυτο έλεγχο της ζωής σου και είσαι στην κορυφή αισθάνεσαι ότι κάτι πηγαίνει εντελώς στραβά- σαν να έχεις ενοχές που τα κατάφερες, ή φοβάσαι ότι έμεινες μόνος, ή ότι αποξενώθηκες από όσους αγαπάς, ή είσαι αβέβαιος/α ότι πήρες τις σωστές αποφάσεις. Αν η διάθεσή σου είναι πεσμένη αυτές τις μέρες δε φταίει το άγχος. Μπορείς να κατηγορήσεις  το παιδί μέσα σου που ανακαλύπτει ότι πίσω από κάθε Άγιο Βασίλη βρίσκεται ένα επιθετικό μάρκετινγκ και πίσω από κάθε αίσθημα υπάρχει ένα εν δυνάμει τραύμα. Όσο πιο πολύ αγαπάς τόσο περισσότερο τραυματίζεσαι. Αν δεν είσαι αναίσθητος/η, θα βιώσεις δυσφορία στις σχέσεις σου που θα προβάλλονται στην επαγγελματική σου ζωή αν και ο Ερμής  σού επιτρέπει να σκεφθείς ότι μερικά δυσάρεστα γεγονότα στη ζωή αποτελούν πνευματικές  ευκαιρίες (δηλαδή κακή τύχη) που οδηγούν στην  ωριμότητα και την εξέλιξη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πολλοί Υδροχόοι αισθάνονται σα να χτυπιούνται μέσα σ΄ένα σέικερ χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Φυσικά και έχουν σχέση οι πλανήτες στον 3ο σου οίκο, αλλά και ο Πλούτωνας που συνδέεται μαζί τους με δυσαρμονικές όψεις από τον 12ο οίκο σου. Επί πλέον νιώθεις ότι διαρκώς  κάτι σου διαφεύγει. Ότι ενώ διασκεδάζεις, συναναστρέφεσαι, ή δουλεύεις, κάτι διαδραματίζεται ερήμην σου που δεν μπορείς να καταλάβεις αν σε αφορά, ή όχι. Είναι η ίδια αίσθηση που έχεις όταν μπαίνοντας μέσα σε ένα δωμάτιο κι ενώ πριν όλοι γελούσαν πριν  ξαφνικά πέφτει σιωπή και είσαι σίγουρος ότι ησυζήτηση περιστρεφόταν γύρω από σένα και μάλιστα για τους λάθος λόγους. Ίσως να έχεις δίκιο, αλλά θυμήσου παρόλα αυτά ότι μερικές φορές προβάλλουμε στους άλλους τους δικούς μας  φόβους που δεν ομολογούμε ποτέ στον εαυτό μας. Υ.Γ. Αφού η κοινωνικότητα είναι στο αίμα σου ξαναπιάσε την άκρη του νήματος με φίλους που έχεις παραμελήσει ή που έχετε χαθεί λόγω συνθηκών, συνάντησε ομοϊδεάτες, συνεργάτες και χρήσιμους ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να δημιουργήσεις κάτι από κοινού και ξεκουνήσου αν έχεις σχέδια που χρειάζεται να γίνουν πράξη. Αλλιώς φύγε για ένα γουίκ έντ (με ή χωρίς κάποιο/α) που θα το κάνει ενδιαφέρον.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες αντιμετωπίζουν το all time classic δίλλημα της Δημιουργικής Ανεξαρτησίας εναντίον της πνιγηρής Οικονομικής Ασφάλειας. Η μια πλευρά σου απαιτεί δημιουργική πληρότητα, συναισθηματική απόλαυση και σεξουαλική επιβεβαίωση ενώ η άλλη ψάχνει εναγωνίως στις τσέπες για ψιλά που θα συμπληρώσουν τα ποσά που χρωστάς σε κάρτες, δάνεια, λογαριασμούς και τρέχοντα έξοδα. Εντάξει οι υλικές απαιτήσεις στις μέρες μας μπορούν να σε φέρουν στα όρια της κατάθλιψης, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι έχεις να ανησυχήσεις και για τις ανάγκες της ψυχής σου. Όποιες κι αν είναι οι ιδέες σου για τη κοινωνία που ζούμε το πλανητικό μποτιλιάρισμα στον 2ο οίκο   σού δίνει μερικά ταχύρυθμα μαθήματα  απληστίας-  όπως «τα δικά σου δικά μου»,  όπως και επαγγελματικής έμπνευσης: «πλούτισε πουλώντας κάτι που κανείς δεν αντιλαμβάνεται ακόμα ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό, σαν να πουλάς ψυγείο προτού εμφανιστεί ο πάγος» και θυμήσου ότι «αν χρωστάς στη τράπεζα εκατό ευρώ είσαι αναλώσιμος πελάτης, αλλά αν χρωστάς ένα εκατομμύριο είσαι αναντικατάστατος συνεταίρος». Και για να μην ξεχνιόμαστε: H αγάπη δεν αποκλείει τον πόνο. Τελεία.

 

πηγή: Stardome.gr

 

You may also like...

Leave a Reply