Κυριακή 13 Νοεμβρίου μια ξεχωριστή μέρα για όλη την οικογένεια στο Γκάζι

pontikos-paixnidi-mouseiofotaeriou

Ταξιδέψτε μαζί με την πρώτη ύλη παραγωγής του φωταερίου φτιάχνοντας τα δικά σας εικαστικά έργα, ακολουθήστε τον Ορέστη τον ποντικό σε μια περιπλάνηση στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας… διασκεδάστε στις 13 Νοεμβρίου στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου.

Tο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου μια ξεχωριστή μέρα με πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια!

Τι έχει το πρόγραμμα της Κυριακής;

Το ταξίδι του κάρβουνου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου Από που προέρχεται η πρώτη ύλη παραγωγής του φωταερίου; Πόσο μεγάλο είναι το ταξίδι της για να φτάσει στο Γκάζι; Τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία του λιθάνθρακα. Ταξιδεύουν παρέα με το κάρβουνο, εμπνέονται από τις περιπέτειές του και χρησιμοποιώντας το φτιάχνουν τα δικά τους μοναδικά έργα.

Απευθύνεται σε: Παιδιά 5-11 ετών και τους γονείς τους
Ημερομηνία: 13 Νοεμβρίου Ώρα: 11.00-12.00
Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ/ ενήλικας + παιδί

Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι

Διαδραστική ξενάγηση
Θέλεις να τρυπώσεις στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Να ανακαλύψεις μέσα από τη ματιά ενός ποντικού το Γκάζι και τη νεότερη ιστορία της Αθήνας; Μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε έναν… παράξενο ξεναγό, τον Ορέστη τον ποντικό, ο οποίος θυμάται και μας διηγείται την ιστορία του. Μέσα από τις αναμνήσεις του γνωρίζουμε την ιστορία του Γκαζιού, την πορεία του εργοστασίου στο χρόνο και μια νέα οπτική της νεότερης ιστορίας της πόλης. Ακούμε μαζί του τα μηχανήματα να δουλεύουν ασταμάτητα, μυρίζουμε με τη δυνατή του μύτη το φωταέριο και βλέπουμε μέσα από τα μικρά του μάτια τα κτίρια να αποκαλύπτονται πελώρια μπροστά μας…

Απευθύνεται σε: Παιδιά 8 και ενήλικες ως… 108 ετών
Ημερομηνία: 13 Νοεμβρίου Ώρα: 12.00-13.15
Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ/ άτομο, 7 ευρώ/ ενήλικας + παιδί

*Η διαδραστική ξενάγηση «Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι» είναι σχεδιασμένη με άξονα τις τεχνικές του museum theatre. Μέσα από το θέατρο και εικαστικές παρεμβάσεις, η ιστορική πληροφορία προσφέρεται με ευφάνταστο και κωμικό τρόπο στον επισκέπτη του Μουσείου.
Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες: 2130109325, 2130109300 gasmuseum@athens-technopolis.gr

 

πηγή: www.athinorama.gr
eranks have he mergers be also of


You may also like...

Leave a Reply