Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας λόγω της απεργίας

Αθήνα

Κυκλοφοριακό κομφούζιο παρατηρείται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς βρίσκονται σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Λόγω των κινητοποιήσεων δεν ισχύει ο δακτύλιος.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα αποφασίσουν την Πέμπτη αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών.

Επιπλέον, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι ιδιοκτήτες ταξί, που συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς και ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα έχουν συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

Η εικόνα στους δρόμους της πρωτεύουσας αναμένεται να χειροτερέψει τις επόμενες ώρες, αφού στη 1 το μεσημέρι ξεκινά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται οι δάσκαλοι, ενώ τρίωρες στάσεις εργασίας (11:00-14:00 και 14:00-17:00) έχουν προγραμματίσει οι καθηγητές.

Προβλήματα αναμένονται και με τις πτήσεις, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30. Λόγω της κινητοποίησης θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων.

Πηγή: news.in.gr

You may also like...

Leave a Reply