Κούραση; Όχι για τα δικά σου πόδια!

Η σεζόν που θα επιδείξεις τα νέα σου σανδάλια επιτέλους έφτασε! Εάν νιώθεις τα πόδια σου βαριά και κουρασμένα, τώρα πρέπει να δράσεις. Δες πώς θα έχεις πάντα happy feet!

Συνεργάστηκε ο Παύλος Ν. Αντωνιάδης, διδάκτωρας Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Α’ Αγγειοχειρουργικού Τμήματος, Κωνσταντοπούλειο Γ.Ν. Ν. Ιωνία «Αγία Όλγα»

Το καλοκαίρι έφτασε, και τα πόδια, το σημαντικότερο ατού της γυναικείας εμφάνισης, έχουν την τιμητική τους. Ετοιμαζόμαστε για πέδιλα, σανδάλια και ρούχα που αποκαλύπτουν… πολλά. Όμως, πολλές φορές, εξαιτίας της ζέστης κυρίως, τα πόδια παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα, όπως αίσθημα βάρους, πρήξιμο, πόνο, κούραση. Στο τέλος της ημέρας, έπειτα από πολλή ώρα ορθοστασίας ή ακόμη και οδήγησης, μπορεί να τα νιώθεις κουρασμένα και βαριά. Μάθε τι μπορεί να βοηθήσει για να έχεις πάντα happy feet και να κάνεις τη μεγάλη αποκάλυψη!

  • Βάλε κίνηση στη ζωή σου «Ο δραστήριος τρόπος ζωής ωφελεί τους πάντες, σε οποιαδήποτε ηλικία, και είναι ένας εύκολος τρόπος για να εξασφαλίσεις την υγεία των ποδιών σου, καθώς διευκολύνεται η επιστροφή της ροής του αίματος στην καρδιά» τονίζει ο Παύλος Ν. Αντωνιάδης, διδάκτωρας Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Α’ Αγγειοχειρουργικού Τμήματος, Κωνσταντοπούλειο Γ.Ν. Ν. Ιωνία «Αγία Όλγα». Ειδικά αν κάνεις καθιστική δουλειά, προσπάθησε να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου. Η ακινησία συμβάλλει στο πρήξιμο των αστραγάλων, επειδή κάνει το αίμα να λιμνάζει στις φλέβες, δημιουργώντας κακή κυκλοφορία στα κάτω άκρα.
  • Ακολούθησε υγιεινή διατροφή Η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να είναι ένας πρόσθετος παράγοντας καταπόνησης για τις φλέβες και τις αρτηρίες σου.
  • Ξεκουράσου Με κάθε ευκαιρία, φρόντισε να ξεκουράζεις τα πόδια σου, υψώνοντάς τα πάνω σε δύο μαξιλάρια. Είναι σημαντικό να είναι πιο ψηλά από το σώμα σε αυτή τη στάση, γιατί αυτό μειωνει την πίεση. Ξεκουράσου σε αυτή τη στάση για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Προσπάθησε να αποφεύγεις τη ζέστη σε όλες της τις μορφές (σάουνα, χαμάμ, ηλιοθεραπεία), γιατί ευνοεί το πρήξιμο στα πόδια.

Κιρσοί και ευρυαγγείες; Δες τι μπορείς να κάνεις!

Είναι από τα πιο συχνά και χρόνια προβλήματα των γυναικείων ποδιών και μπορεί να συνοδεύονται από πόνο, αίσθημα βάρους, κάψιμο, πρήξιμο ή και τοπική φαγούρα.

Τι μπορείς να κάνεις:

  • Επισκέψου το γιατρό: θα διαγνώσει το πρόβλημα και συστήσει θεραπεία.
  • Το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση, καθώς διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Ακόμη, ιδανικές ασκήσεις για πόδια με φλεβικά προβλήματα είναι η ποδηλασία και η κολύμβηση.
  • Ίσως χρειαστεί να φορέσεις ελαστικές κάλτσες και καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης, που ανακουφίζουν, ξεκουράζουν και προστατεύουν τα πόδια.
  • Τοποθέτησε τα πόδια σου σε ψηλό μαξιλάρι, όταν κοιμάσαι ή ξεκουράζεσαι.

Εxtra tips

  • Βάλε τα πόδια σου σε λεκάνη με χλιαρό νερό, άλατα και λίγες σταγόνες κάποιου αιθέριου ελαίου. Ιδανικά για τα πόδια είναι ο ευκάλυπτος και η λεβάντα, που ξεκουράζουν και αναζωογονούν.
  • Ενώ βλέπεις τηλεόραση, διαβάζεις ή οτιδήποτε άλλο κάνεις, βάλε ένα μπαλάκι (τύπου τένις ή γκολφ) κάτω από τις πατούσες σου και κύλα το με τα πόδια σου. Αυτή η άσκηση αυξάνει την ευκαμψία στους μυς και στις αρθρώσεις και είναι ένα εύκολο μασάζ.

Πηγή: shape.gr

You may also like...

Leave a Reply