Κατασκευή – Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι

Ψάχνοντας στα διάφορα χριστουγεννιάτικα θεματάκια που ετοιμάζουμε για εσάς, βρήκαμε μία πολύ ωραία κατασκευή η οποία μας εντυπωσίασε και σας την παρουσιάζουμε. Μπορεί να στολίσει κάθε σημείο του σπιτιού σας, και για όλους εσάς που έχετε παιδιά σίγουρα θα είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία η όλη δημιουργία του!

 

Υλικά

  • είναι ένα κουτί από παπούτσια
  • κόλλα
  • χρυσόσκονη
  • γκλίτερ
  • χρωματιστά χαρτιά
  • διάφορα Χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Διαδικασία Κατασκευής

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και με αναλυτικές φωτογραφίες που περιγράφουν βήμα προς βήμα την κατασκευή του!

Δείτε λοιπόν παρακάτω τον τρόπο που το κατασκεύασε η Λαμπρινή:

1. Από το κουτί έκοψα τις επιφάνειες για τους τοίχους,την σκεπή και την καμινάδα . Επειδή τελικά το σπιτάκι βγήκε μεγαλύτερο από αυτό που περίμενα,χρησιμοποίησα και κάποια κομμάτια χαρτονιού και από δεύτερο κουτί παπουτσιών!

2. Σχεδίασα την πόρτα και τα παράθυρα και με ένα λεπίδι τα έκοψα.

3. Έτσι ήταν το σπιτάκι αφού κόλλησα όλα τα κομμάτια. Ξέχασα να πω ότι όλο αυτό , στήθηκε πάνω σ’ ένα άλλο χαρτόνι , που είναι και η βάση του σπιτιού.
4. Με χρυσό σπρέι το έβαψα όλο και έξω από το σπίτι κόλλησα πράσινη τσόχα για χορτάρι,υποτίθεται!!
5. Η πιο ωραία μου έμπνευση ήταν τα τζάμια του σπιτιού , που είναι από θήκη cd αλλά όχι την εντελώς διάφανη. Βρήκα μια που ήταν ματ και τελικά αυτή έδειξε καλύτερα γιατί δεν φαίνονται και τα λαμπάκια από μέσα!
6. Ναι,το σπιτάκι φωτίζεται!Έκανα μια τρύπα από κάτω και πέρασα λαμπάκια από τα οποία μερικά τα στερέωσα με χαρτοταινία κοντά στα παράθυρα! Η πόρτα δεν είναι κολλημένη στο σπιτάκι για τυχών προβλήματα με τα φωτάκια! Για δεντράκια έκοψα κλωνάρια από μια γιρλάντα και για μπαλίτσες, έβαλα λίγο γκλίτερ.

7. Πάνω στην σκεπή κόλλησα γυαλιστερό χαρτί και στο τελείωμα έβαλα ασημόσκονη για χιόνι. Το ίδιο έκανα και στην καμινάδα!
Η εκπληκτική κατασκευή τελειώνει εδώ!
Δείτε παρακάτω και μερικές ακόμη φωτογραφίες που τράβηξε η Λαμπρινή για ένα έχετε και την πλήρη εικόνα της κατασκευής!


Ένα μεγάλο μπράβο από τις τσούχτρες!-Ρούλα Μος-

Πηγή: lamproukam.blogspot.com

You may also like...

Leave a Reply