Κατασκευή Χαρταετού

Μήπως ήρθα η ώρα να αναρωτηθείτε τι θα κάνετε με τον χαρταετό;

Θα αγοράσετε ή θα τον φτιάξετε μόνοι σας;

Σε περίπτωση που θέλετε αυτή η διαδικασία κατασκευής του χαρταετού να αποτελέσει μια όμορφη και χαρούμενη ανάμνηση για τα παιδιά σας, αλλά και αν βαρεθήκατε να αγοράζετε από τους πλανόδιους δείτε πόσο εύκολο είναι!

Θα χρειαστείτε:

  • Χαρτί περιτυλίγματος μονόχρωμο ή μια άσπρη πλαστική σακούλα αρκετά μεγάλη (τουλάχιστο 30×40 εκατοστά)
  • Δυο μικρά καλάμια 30 εκατοστά μήκος
  • Ψαλίδι ή χαρτοκόπτη
  • Διάφανη κολλητική ταινία 1,5 εκατοστά φάρδος
  • Λεπτό σπάγκο
  • Δυο κομμάτια όμορφη κορδέλα
Κατασκευή:
1. Κόψτε το περίγραμμα του χαρταετού. Χρησιμοποιήστε ένα διπλωμένο χαρτί ή τον διπλωμένο πάτο μιας άσπρης πλαστικής σακούλας
2. Διακοσμήστε το πάνω μέρος. Μπορείτε να κολλήσετε αυτοκόλλητα ή να το βάψετε με μαρκαδόρους. Σιγουρευτείτε ότι το πάνω μέρος του χαρταετού σας δείχνει κάπως έτσι (εικόνα 2), έτσι δεν θα κάνετε το σχέδιό σας ανάποδα.
3. Τοποθετείστε τα καλαμάκια προσεκτικά στην πίσω πλευρά του χαρταετού ώστε να έρχονται ακριβώς στις γωνίες. Κολλήστε με ταινία κάθε καλαμάκι όπως στην εικόνα . Η ταινία στο τελείωμα από τα καλαμάκια θα πρέπει να διπλώνει πάνω από τις άκρες του χαρταετού.
4. Χρησιμοποιείστε περίπου 80 εκατοστά σπάγκο για να κάνετε το (ζύγι), τον οδηγό πλοήγησης και ισορροπίας του χαρταετού. Δέστε ένα χαλαρό κόμπο σε κάθε άκρη από το ζύγι για να βοηθήσετε το σπάγκο να αντέξει στο τράβηγμα, κάτω από την ταινία. Κολλήστε με την κολλητική ταινία τις άκρες του σπάγκου στην κάτω πλευρά του χαρταετού, όπως φαίνεται στην εικόνα 4. Πιέστε την ταινία σταθερά επάνω από κάθε άκρη του σπάγκου. Κολλήστε τις άκρες από τις ουρές στο τελείωμα από τα καλαμάκια όπως στην εικόνα.
5. Διπλώστε τον χαρταετό στη μέση κατά μήκος (χωρίς να τον τσακίσετε), ώστε να έρθουν για λίγο σε επαφή μεταξύ τους προσωρινά οι γωνίες που ενώνονται με το ζύγι.
6. Βρείτε τη μέση του σπάγκου και δέστε μια μικρή θηλιά. Προσθέστε μετά την (καλούμπα) σας σ’ αυτήν τη θηλιά.
πηγή: noikokyra.gr

You may also like...

Leave a Reply