Καλό μήνα! Ας δούμε τι λένε και τα ζώδια για τον Φεβρουάριο

ΚΡΙΟΣ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με οργασμό κοινωνικότητας… και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού στον οίκο των φιλικών σου σχέσεων και του κοινωνικού σου κύκλου, Ήλιος, Ερμής και Αφροδίτη επιβάλλουν περισσότερη συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, διαφήμιση του εαυτού σου (και ίσως μερικά κοκτέιλ παραπάνω…). Τα πρόσωπα με τα οποία συναναστρέφεσαι ενδέχεται να είναι (α) μεσάζοντες ή αγγελιοφόροι θετικών μηνυμάτων για το επαγγελματικό μέλλον σου, (β) ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, σε φιλικό επίπεδο αρχικά, που μπορεί να καταλήξει και ερωτικό στο τέλος (για εσένα μιλάμε που δεν πιστεύεις και πολύ στη φιλία μεταξύ των δύο φύλων), (γ) συνεργάτες ή φίλοι που μπορούν να ακούσουν τους προβληματισμούς σου (γιατί κάπου πρέπει να τα πεις κι εσύ, αλλιώς θα σκάσεις!). Ό, τι κι αν είναι από τα παραπάνω, δεν θα πρέπει να αφήσεις αυτό το διάστημα να περάσει χωρίς να ακουμπήσει και να το εκμεταλλευτείς. Στο πίσω μέρος του μυαλού σου, όμως, θα πρέπει να συγκρατείς ότι μέσα σε όλους αυτούς που σε περιτριγυρίζουν, υπάρχει και κάποιος που επιθυμεί να σε φτάσει στα όριά σου, να τεστάρει τις αντοχές σου, να σου βάλει εμπόδια, να σε πολεμήσει, να σε φοβίσει ή να σε συκοφαντήσει. Και ναι, μπορεί να είναι κάποιος/α από το πρόσφατο παρελθόν σου, αλλά θα μπορούσε να είναι και ο αυτοκαταστροφικός σου εαυτός. Με όποιο τρόπο κι αν σε κυνηγήσει, να ξέρεις ότι ο τελικός στόχος του είναι να σε εξοντώσει (σωματικά ή ψυχικά), ώστε να παραιτηθείς από κάθε επιδίωξη ή επιθυμία σου. Δεν θα του κάνεις το χατίρι, ε;

…και συνεχίζει με πάρτι πειραματισμών…
Είναι η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο (στις 10/2) που σε καλεί να βγεις από στενά καλούπια και επιλογές που σε πιέζουν και να ορίσεις εσύ τον κύκλο σου (με ποιους ανθρώπους θα βγαίνεις, τι ώρα θα γυρίζεις τα βράδια, τι είδους σχέση θα έχεις μαζί τους), τα επαγγελματικά σου σχέδια (ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σου, ποιοι είναι οι στόχοι σου) και στην τελική, να ορίσεις τις προτεραιότητες της κοινωνικής σου ζωής με άξονα τι σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης! Και τώρα προσγείωση για λίγο… Στις 18/2 ο Κρόνος ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του (που θα κρατήσει μέχρι αρχές Ιουλίου), άρα μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ανακαλύψεις ό,τι σαθρό υπάρχει μέσα στις στενές σου σχέσεις και να απαλλαγείς από αυτό. Είναι παράλληλα και ένα διάστημα οικονομικών αναθεωρήσεων (πέραν των συναισθηματικών), οπότε καλό θα ήταν να λύσεις κάθε εκκρεμότητα σε αυτά τα θέματα. Όχι σε πέντε μήνες! Τώρα!

…για να τελειώσει με παρασκήνιο και ψυχική ξεκούραση.
Όταν ο Ερμής βρίσκεται στο 12ο ηλιακό οίκο σου και μάλιστα ξεκινά ανάδρομη πορεία (στις 23/2), τότε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των καταστάσεων φαντάζει όχι μόνο μάταιη, αλλά και επίπονη. Ναι, το μενού περιλαμβάνει παρεξηγήσεις, υπονοούμενα, μυστικά και απρόοπτα γεγονότα. Όταν μάλιστα ακολουθεί και η Αφροδίτη στους Ιχθύες (στις 26/2), τότε είναι πιθανό να αναθεωρήσεις σχέσεις, νέες και παλιές, να χρειαστεί να αναμετρηθείς ξανά με πρόσωπα και καταστάσεις που (νόμιζες ότι) άφησες πίσω σου και να βρεθείς σε άβολα διλήμματα που εσύ θέτεις στον εαυτό σου. Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις. Το διάστημα αυτό ενδείκνυται μάλλον για εσωστρεφείς δραστηριότητες (αν ασχολείσαι με μουσική, συγγραφή, διαλογισμό, δημιουργικότητα περνάς γόνιμη περιόδο). Ναι, ξέρω, ένας Κριός θέλει δράση, κίνηση, ενέργεια, αλλά δες το σαν μία ευκαιρία για να γεμίσεις πάλι τις μπαταρίες σου και να επανέλθεις πιο δυνατός/η από ποτέ. Και με την Πανσέληνο στην Παρθένο (στις 25/2), τότε μάλλον πρέπει να ξαναστρέψεις την προσοχή σου στη δουλειά και την αύξηση της παραγωγικότητάς σου, μέχρι να βρεθεί η αφορμή να ξυπνήσουν και πάλι τα αίματα (από τον επόμενο μήνα)….

 
ΤΑΥΡΟΣ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με σχέδια που φτάνουν ως τ’ αστέρια…
Όταν Αφροδίτη, Ήλιος και Ερμής βρίσκονται στο πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σου, οι περισσότερες κινήσεις υποχρεωτικά αφορούν θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας. Φροντίζεις, λοιπόν (και όταν λέω φροντίζεις σημαίνει ότι ξεκουνιέσαι από την καρέκλα του σπιτιού/του γραφείου/της καφετέριας) να βρεθείς δίπλα στους κατάλληλους ανθρώπους που θα σου δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην επαγγελματική σου ζωή. Και δικαιολογίες του στυλ «Που να τους βρω;» ή «Που να ψάχνω τώρα!» δεν γίνονται δεκτές! Ναι, όλο αυτό θα απαιτεί πολύ τρέξιμο, πολλές επαφές, πιθανή μετακίνηση, ίσως και πολύ γραφειοκρατία, αλλά βρίσκεσαι σε μια εποχή που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αν πάλι είσαι από εκείνους/ες που ετοιμάζονται για ένα μεγάλο βήμα στην προσωπική τους ζωή (είτε δέσμευσης, είτε ελευθερίας), τότε αυτές τις μέρες οι εξελίξεις σε βοηθούν να διεκπεραιώσεις καλύτερα τις εκκρεμότητες μίας σοβαρής σχέσης, ενός γάμου, σπουδών ή απογόνων. Επιπλέον, ο Άρης στους Ιχθύες δίνει περισσότερη έμφαση στον κοινωνικό αντίκτυπο κάθε απόφασής σου. Άρα, μην αδιαφορείς για τις γνώμες των άλλων, αλλά ούτε και να ζεις μόνο γι’ αυτές. Ξεκαθάρισε στους ανθρώπους που μοιράζεστε τον ίδιο τρόπο σκέψεις (φίλοι, συνάδελφοι, σχέσεις) ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου, και ζήτησε από αυτούς τη βοήθειά τους. Για όλους τους υπόλοιπους που διαφωνούν απλά για να διαφωνούν, φρόντισε να απουσιάζεις. Οριστικά. Τύπου «Τα ξαναλέμε στην επόμενη ζωή, αν υπάρχει.».

…και συνεχίζει με επαγγελματικές ευκαιρίες…
Και φυσικά αναφέρομαι στη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο (στις 10/2) που γεμίζει τη ζωή σου με άγχη, αγωνίες αλλά και νέα σχέδια για την επαγγελματική σου εξέλιξη. Πρέπει να διαλέξεις ποιο δρόμο θα πάρεις και ποιες αποφάσεις είναι οι πιο σοφές σε επαγγελματικό επίπεδο. Αν δεν σου αρέσει η δουλειά που έχεις, ξεκίνα φρέσκια πορεία προς το χτίσιμο μίας νέας καριέρας. Αν πιέζεσαι στο περιβάλλον που εργάζεσαι, τότε θέσε νέες οργανωτικές βάσεις για να απελευθερώσεις χρόνο. Και ο έρωτας; Τι γίνεται με τον έρωτα; Όταν ο Κρόνος γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στον οίκο των διαπροσωπικών σου σχέσεων (από τις 18/2 μέχρι και αρχές Ιουλίου), τότε μάλλον επιθυμείς να βάλεις στον πάγο όποιες σχέσεις δοκιμάζονται και να τις αφήσεις να δείξουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα με το πέρασμα του χρόνου. Είναι κι αυτό ένα στάδιο από το οποίο περνούν αργά ή γρήγορα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή μας. Accept it.

…για να τελειώσει με ανεξήγητη, αναζωογονητική δίψα για κοινωνικότητα!
Και όταν λέμε ανεξήγητη, εννοούμε ότι τα μηνύματα (λεκτικά και μη λεκτικά) που λαμβάνεις από τους ανθρώπους που σε περιστοιχίζουν αλλά και τις νέες επαφές που σε προσεγγίζουν, είναι ασαφή, θολά και αντικρουόμενα. Ναι, είναι ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία από τις 23/2 στον 11ο οίκο σου και αυτό επιβαρύνει κάπως το κλίμα στις φιλικές και συνεργατικές σου σχέσεις. Θα πρέπει να επιβεβαιώνεις διπλά και τριπλά τα λεγόμενα τα δικά σου και των άλλων, προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις σας. Τα καλά νέα; Η Αφροδίτη μπαίνει στον οίκο των κοινωνικών σου επαφών από τις 26/2 και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος/-α από τον περίγυρό σου να σε βλέπει με μάλλον ερωτικές διαθέσεις. Ή έτσι να νομίζεις τέλος πάντων… Τσεκαρέ το, please, προτού δράσεις ανάλογα. Όσο για τη Πανσέληνος στην Παρθένο στις 25/2, κλείνει μία περίοδο όπου η αίσθηση της μοναδικότητάς σου συνδεόταν με μία δραστηριότητα ή με ένα πρόσωπο-σχέση. Τώρα πια θα πρέπει να επανεφεύρεις τον εαυτό σου και να βρεις ένα νέο ενδιαφέρον/ πρόσωπο/ χόμπι που θα σε κάνει να νιώθεις ξανά ζωντανός/ή, δημιουργικός/ή και ερωτεύσιμος/η.

 
ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με διάθεση για σχέδια, δράση, όραμα, ταξίδια!
Ο Δίας έχει γυρίσει σε ορθή πορεία στο ζώδιό σου και όλοι λένε πως μέχρι τον Ιούνιο είσαι στα φόρτε σου. Μην περιμένεις όμως σαν το γλαροπούλι με ανοιχτό το στόμα να έρθει να σε ταΐσει η μαμά-γλάρος. Με Αφροδίτη, Ερμή και Ήλιο στον 9ο ηλιακό οίκο σου, των εξερευνήσεων και των μελλοντικών σχεδίων, πρέπει να ξεπεράσεις τα όποια στεγανά σε περιορίζουν και να φλερτάρεις με την περιπέτεια και το ρίσκο. Κυνήγησε μια συναρπαστική δουλειά ή/και μία ενδιαφέρουσα σχέση, ταξίδεψε, μάθε νέους ανθρώπους και γίνε γνωστός/ή, έχοντας κατά νου την πολλαπλασιαστική επίδραση των ευκαιριών που συναντάς: όσες περισσότερες ευκαιρίες εκμεταλλεύεσαι τόσο περισσότερα οφέλη θα έχεις στο μέλλον. Βonus tip: ο Άρης στον 10ο οίκο σου, σε βοηθάει να διεκδικήσεις επαγγελματικούς στόχους, ή έστω να εντοπίσεις εκείνους τους ανθρώπους που δίπλα τους θα καταφέρεις να αναρριχηθείς και να πετύχεις.

…και συνεχίζει με όνειρα τρελά…
Ακόμα και στην ακραία περίπτωση (που δεν το νομίζω, αλλά λέμε τώρα….) που η ζωή σου έχει βαλτώσει και δεν μπορείς να βρεις μια άκρη στο νήμα των επιλογών σου, η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 10/2 σε βοηθάει να ξεκινήσεις, βήμα το βήμα να κατασκευάζεις από την αρχή ένα νέο όραμα για το μέλλον. Δηλαδή; Πειραματίσου με επαγγελματικές προτάσεις που σου φαίνονται παράξενες εκ πρώτης όψεως! Εμπιστεύσου την αστρολόγο σου όταν σου λέει πως στο τέλος θα αποδειχτούν πολύ ενδιαφέρουσες…. Επίσης ταξίδια (έστω και μικρές αποδράσεις), σεμινάρια, νέες γνώσεις και επαφές με το εξωτερικό (φίλοι που έχουν μετακομίσει εκεί σου μιλάνε ίσως για προοπτικές στον τομέα σου;), είναι μέσα στο πλάνο των ημερών αυτών. Και τώρα αλλααααζουμε κλίμα για λίγο. Επέστρεψε στο εδώ και το τώρα. Ευχαριστώ. Προχωράμε. Στις 18/2 ο Κρόνος γυρίζει σε ανάδρομη πορεία και είναι πια επιτακτικό το αίτημα να βάλεις ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου. Τώρα πρέπει να δεις τι είναι δυσλειτουργικό μέσα στη ρουτίνα σου, πώς διαχειρίζεσαι τις καθημερινές σου υποχρεώσεις και το χρόνο σου, ποια προβλήματα υπάρχουν στον εργασιακό σου χώρο, ποιες εξετάσεις συνεχίζεις να αναβάλλεις και με ποιο τρόπο θα προσέξεις καλύτερα το σώμα και τη διατροφή σου. Καιρός να βάλεις μία σειρά στην επίλυση και διευθέτησή τους.

…για να τελειώσει με επικοινωνιακό μπλακάουτ.
Ο Ερμής στον πιο δημοφιλή οίκο του ωροσκοπίου σου στέλνει λάθος μηνύματα σε λάθος ανθρώπους, γιατί πολύ απλά γυρίζει σε ανάδρομη πορεία από τις 23/2. Αυτό που θα πρέπει εσύ να κάνεις είναι να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός/η τόσο στις μετακινήσεις σου, όσο και στις διαπραγματεύσεις και τις επαγγελματικές συμφωνίες που ετοιμάζεσαι να κλείσεις. Η Αφροδίτη στον ίδιο οίκο από τις 26/2 σε κάνει αρκετά ελκυστικό σε ανθρώπους που θέλουν να συνεργαστούν ή να σχετιστούν μαζί σου, αλλά σίγουρα δεν θέλεις να παρερμηνευτούν οι καλές σου προθέσεις. Οπότε, ξεκαθάρισε από την αρχή τι είναι αυτό που ζητάς από γονείς, διευθυντές, συνεργάτες, συντρόφους, και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Τέλος η Πανσέληνος στην Παρθένο στις 25/2 είναι μία ευκαιρία να βάλεις τα πόδια σου για λίγο στη γη και να χωνέψεις τις αλλαγές που συμβαίνουν στην προσωπική και οικογενειακή σου ζωή. Ναι, σε καταλαβαίνω. Με έξι πλανήτες στους Ιχθύες, η προσπάθεια να βρεις τη λογική μέσα στο χάος γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Λογικό.

 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με άγριες διαθέσεις για διεκδίκηση…
Και ναι, είπα διεκδίκηση και όχι εκδίκηση. ΟΚ? Με Αφροδίτη, Ερμή και Ήλιο στον 8ο ηλιακό οίκο σου, πιστεύεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο από τις προσωπικές σχέσεις σου και είσαι έτοιμος/η να αγωνιστείς γι’ αυτό. Όχι, δεν είναι θέμα εγωισμού, είναι μάλλον μία προσπάθεια να ανακτήσεις το χαμένο έδαφος και να νιώσεις την ένταση, το πάθος και το ζωηρό και έμπρακτο ενδιαφέρον ενός άλλου ανθρώπου που θα λιώνει/σβήνει/παρανοεί μόνο για σένα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να ανακτήσεις τον έλεγχο στις οικονομικές σου συναλλαγές, καθώς αυτό το μήνα παρουσιάζονται ευκαιρίες όχι μόνο για να κλείσεις τυχόν τρύπες, αλλά και να αυξήσεις το εισόδημά σου σε συνεργασία με έξυπνους και δραστήριους ανθρώπους. Ο Άρης για όλο το μήνα μέσα στον 9ο οίκο σου κάνει γερές ενέσεις πνευματικής εγρήγορσης και σε βοηθάει να ανταπεξέλθεις στην ψυχική κόπωση με αντίδοτο έναν καινούργιο στόχο: ένα ταξίδι, μία νέα σχέση ή μία επαγγελματική εξέλιξη. Γιατί όχι και όλα ταυτόχρονα;

…και συνεχίζει με ενδυνάμωση της ψυχολογίας σου…
Ναι, τώρα νιώθεις πολύ πιο δυνατός/η για να μπορέσεις να προστατέψεις όχι μόνο τον εαυτό σου από ερωτικές κακοτοπιές, αλλά και να καθοδηγήσεις και άλλους πάνω σε αυτό το μονοπάτι της συναισθηματικής ασφάλειας που ανακάλυψες. Με άλλα λόγια, έχεις πια την αίσθηση ότι μπορείς να επιλέξεις πιο σοφά τους ανθρώπους εκείνους που θα δεχτούν να δεθούν μαζί σου και να αποφύγεις εκείνους που θα σε βασανίσουν με τα απωθημένα τους. Κι αυτή η αίσθηση είναι από μόνη της μεγάλη δύναμη για μία νέα αρχή. Μην ξεχνάς τον Κρόνο που γυρίζει ανάδρομος στις 18/2 (μέχρι τις αρχές Ιουλίου) και σ’ αυτό το διάστημα νιώθεις ότι πρέπει να ξανασκεφτείς το λόγο για τον οποίο κυνηγούσες μία σχέση ή/και είχες απορρίψει μία άλλη. Δεν σε πιέζει κανείς να πάρεις μία βιαστική απόφαση. Take your time baby…

…για να τελειώσει με αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές.
Οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με ταξίδια, συγγραφή, νομικές υποθέσεις και γραφειοκρατία, σπουδές και σεμινάρια, αυτή την περίοδο αναμένεται να υποστεί αρκετές ανατροπές. Ναι, μιλάμε για τον ανάδρομο Ερμή στον 9ο οίκο σου, που θα σε κάνει πολλές φορές να αναρωτηθείς τι κάνεις λάθος στη ζωή σου. Μην το παίρνεις προσωπικά. Η λύση είναι να ασχολείσαι με μία υπόθεση κάθε φορά και να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός σε ό,τι αποφάσεις παίρνεις για το μέλλον σου. Με έξι πλανήτες στους Ιχθύες (εφτά συνολικά σε ζώδια του Νερού), η Πανσέληνος στις 25/2 στην Παρθένο είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα: πώς να ανταπεξέλθεις σε όλο αυτό το βουητό και την αέναη κινητικότητα του στενού σου περίγυρου, αλλά και τις απαιτήσεις των δικών σου ανθρώπων, όταν το μόνο που θέλεις είναι να αποσυρθείς και να τα αφήσεις όλα πίσω σου;

 
ΛΕΩΝ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με το αίνιγμα των σχέσεων…
Όταν μιλάμε για Αφροδίτη, Ερμή και Ήλιο στον 7ο ηλιακό σου οίκο, τότε αναζητάς τον επόμενο σύντροφο (ή συνεργάτη, αν μιλάμε για επαγγελματική σχέση) που δεν θα είναι απλώς μία προβολή των φόβων και των ανασφαλειών σου, αλλά ένα βήμα πιο κοντά προς τη ρήξη με το παρελθόν σου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είσαι διατεθειμένος/η να μπεις σε μία σχέση που για άλλη μια φορά μοιάζει με μονόπρακτο και εσύ είσαι ο/η μόνος/η που επενδύει σε αυτή. Ναι, το όλο θέμα των σχέσεων μοιάζει με πανίσχυρο μαθηματικό γρίφο, αλλά πίστεψε την αστρολόγο σου, έτσι ήταν πάντα. Απλώς τώρα έχεις ξεκινήσει να το αντιλαμβάνεσαι σταδιακά. Σύμμαχος σου σ’ αυτές τις νέες ανακαλύψεις είναι ο Άρης στον 8ο οίκο σου, που θα δώσει λίγη παραπάνω συναισθηματική αντοχή και θα σου δείξει το δρόμο προκειμένου να διεκδικήσεις με πάθος και σθένος τον/την Άλλο/η, αλλά και να του/της δείξεις ότι κι εκείνος/η πρέπει να κάνει το ίδιο για να αποκτήσει εσένα. Ναι, ακούγεται αρκετά δίκαιο.

…και συνεχίζει με το στοίχημα των σχέσεων…
Είναι η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο που για σένα σημαίνει ώθηση σε θέματα που έχουν να κάνουν με, μάντεψε τι; Ναι, ναι, τις διαπροσωπικές σου σχέσεις ξανά. Γνωρίζεις νέους ανθρώπους και ξεκινάς το χτίσιμο καινούργιων σχέσεων. Παράλληλα, αν κρίνεις ότι υφιστάμενες σχέσεις χρειάζονται επαναπροσεγγίσεις και ειλικρινείς εξηγήσεις, τότε αναλαμβάνεις πρωτοβουλία (απλό, αλλά βασικό βήμα για υγιείς και γερές σχέσεις) να προσεγγίσεις τους συνεργάτες ή φίλους σου και να απομακρύνετε έγκαιρα όποια μαύρα σύννεφα πήγαιναν να μαζευτούν. Όταν μάλιστα ο Κρόνος γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στις 18/2 (και μέχρι τις αρχές Ιουλίου), πρέπει επιπλέον να αναθεωρήσεις τον τρόπο με τον οποίο μοιράζεις τις ψυχικές σου δυνάμεις και το πόση ακόμα αντοχή θα δείχνεις για ανθρώπους, καταστάσεις και σχέσεις που έχουν πια αναλωθεί από τη φθορά του χρόνου. Και ναι, η οικογένειά σου είναι ένα σημαντικό κομμάτι που ζητά άμεσα αλλαγές. Μην σκεφτείς μόνο ποιες θα είναι αυτές. Προετοιμάσου για να δεις πόσοι θα αντέξουν σε αυτές.

…για να τελειώσει με τον πυρετό του χρήματος!
Όταν ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία μέσα στον 8ο ηλιακό σου οίκο, τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που χειρίζεσαι τις οικονομικές σου πηγές και μοιράζεσαι τα χρηματικά σου αποθέματα. Έκτακτα έξοδα, ξαφνικές ανάγκες, και άνθρωποι γύρω σου που δεν έχουν καταλάβει πόσο στενάχωρος/η είσαι οικονομικά και όλο ζητούν από σένα να τους σώσεις. Μάλλον θα πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τα όριά σου και να περιορίσεις τις σπατάλες. Και με την Αφροδίτη στους Ιχθύες, τόσο η οικονομική όσο και η συναισθηματική σου απλοχεριά γίνονται το θέμα της ημέρας. Μήπως θα πρέπει να φροντίσεις και για την προσωπική σου οικονομική σταθερότητα, αλλά και τις δικές σου ανάγκες, προτού ασχοληθείς με τους άλλους, προτού χάσεις τις οικονομικές ευκαιρίες που περνούν δίπλα σου και προτού εξαντλήσεις κάθε απόθεμά σου (Πανσέληνος στην Παρθένο, 26/2);

 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει όπως τελειώνει ο Γενάρης…
Δηλαδή με δουλειά, τρέξιμο και υποχρεώσεις. Κι αυτό σ’ αρέσει, αν ανήκεις στο είδος του κλασικού εργασιομανή και οργανωτικού Παρθένου. Θέλεις μία γεμάτη καθημερινότητα και αυτή την περίοδο θα την έχεις. Μην ξεχνάς ότι ο Δίας μόλις γύρισε σε ορθή πορεία στον οίκο της καριέρας σου, άρα ό,τι επαγγελματικά σχέδια έκανες το προηγούμενο διάστημα, τώρα αρχίζουν και μπαίνουν ένα-ένα σε εφαρμογή. Με Αφροδίτη, Ερμή και Ήλιο στον 6ο οίκο σου, φυσικά και θα έχεις να αντιμετωπίσεις πολύ γραφειοκρατία, θα πρέπει να κάνεις πολλές επαφές και αρκετές μετακινήσεις, αλλά όταν θα βλέπεις σιγά σιγά τις υποθέσεις σου να τακτοποιούνται, να ταξινομούνται και να οργανώνονται, θα νιώθεις τόσο περήφανος/-η για τον εαυτό σου. Με τη φόρα που έχεις πάρει (και με τον Άρη στον 7ο οίκο), ο συμβιβασμός με μέτριες σχέσεις και με μη ικανοποιητικές συνεργασίες δεν σου φαίνεται καθόλου επαρκής λύση. Ναι, τώρα μάχεσαι ώστε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που δεν φοβούνται να σε διεκδικήσουν. Και καθόλου δεν σε τρομάζει αν πρέπει να μείνεις για λίγο μόνος/η μέχρι να το κατακτήσεις αυτό. Και τι γίνεται αν ανήκεις στο άλλο είδος Παρθένου – δηλαδή του/της Παρθένου που αισθάνεται να πνίγεται από τάσεις φυγής από την καθημερινότητα σε σημείο που κάνει σκέψεις να μετακομίσει στην άλλη άκρη της υφηλίου και να ζήσει μια άλλη ζωή; Χμ, τότε έχεις πρόβλημα γιατί πρέπει επειγόντως να επιστρέψεις στην πρώτο είδος! Αλλιώς… Ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

…και συνεχίζει με αναδιοργάνωση των βιορυθμών σου…
Με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο (στις 10/2) ξεκινάει μία περίοδος όπου πρέπει να αναδιοργανώσεις τον τρόπο που διεκπεραιώνεις τις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Νέα projects μπαίνουν στην δουλειά σου και θα πρέπει να βρεις χώρο και χρόνο και γι’ αυτά. Συν τοις άλλοις, μην ξεχνάς το σώμα σου και καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να το φροντίζεις ακόμα πιο επισταμένα, με ένα πρόγραμμα διατροφής, ένα γενικό τσεκ απ, αποχή από κακές συνήθειες, ή περισσότερη άσκηση. Μέσα σε αυτή την ήδη πολυάσχολη καθημερινότητα μπορείς να βάλεις και μία νέα δραστηριότητα που στο μέλλον θα σε βοηθήσει επαγγελματικά. Η περίοδος όπου ο Κρόνος γυρίζει σε ανάδρομη πορεία (από τις 18/2 μέχρι αρχές Ιουλίου) είναι ένα καλό διάστημα για να στοχεύσεις σε απόκτηση περισσότερων γνώσεων και δεξιοτήτων, εάν νιώθεις ανεπαρκής με αυτά που ήδη κατέχεις. Μην μεμψιμοιρείς, μην αναλώνεσαι σε άσκοπες συγκρίσεις (και ξέρω πόσο καλός/ή είσαι σ’ αυτό, έτσι;). Εκμεταλλεύσου τις γνωριμίες σου και τις ευκαιρίες που σου προσφέρει ο περίγυρός σου και αύξησε τις γνώσεις σου και την επαγγελματική σου αξία. Με απλά λόγια, εκσυγχρονίσου μωρό μου!

…για να τελειώσει με καταιγίδες στις σχέσεις!
Όταν ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στον οίκο των διαπροσωπικών σου σχέσεων (στις 23/2), τότε μάλλον δεν θα είναι εύκολο να βρεις μία λογική άκρη στα προβλήματα που συναντάς με τους δικούς σου ανθρώπους. Εντάξει, το έθεσα κομψά. Δεν θα βρίσκεις καμία λογική άκρη. Η επικοινωνία ανάμεσά σας μοιάζει βγαλμένη από το Θέατρο του Παραλόγου όπου εσύ προσπαθείς να μιλήσεις ελληνικά και όποιος/α έχεις απέναντι σου απαντά άλλα αντί άλλων, λες και στ’ αυτιά του/της όσα λες ακούγονται σαν Αρχαία Σουαχίλι. Επιπλέον, με μία Πανσέληνο στο ζώδιό σου (στις 25/2) και με έξι πλανήτες στους Ιχθύες – απέναντι από σένα – μάλλον θα νιώθεις ότι η Λογική άλλαξε πλανήτη κι εσύ απέμεινες εδώ ως ο μόνος υπερασπιστής της. Πώς να βρεις τις ισορροπίες μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες, όταν οι ανάγκες των άλλων είναι χίλιες και η δικιά σου μόνο μία: να είσαι ο εαυτός σου και να σ’ αγαπούν μόνο γι’ αυτό;

ΖΥΓΟΣ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με γκάζια (ερωτικά και επαγγελματικά)…
Ναι, είναι η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Ήλιος στον οίκο των ερωτικών σου σχέσεων, και αυτό δημιουργεί μια σειρά από πικάντικες καταστάσεις στην ατμόσφαιρα: φλερτ ξεφεύγει από τα όρια του καθωσπρεπισμού, ματιές γεμάτες υπονοούμενα και λόγια που υπόσχονται πολλά (ίσως και περισσότερα απ’ όσα εννοούν). Εντάξει, τι άλλο να ζητήσεις Ζυγός άνθρωπος; Υπάρχει όμως κι ένας Άρης στους Ιχθύες που τρελαίνει το νευρικό σου σύστημα λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων, που σε τραβάει από συνάντηση σε συνάντηση και από τράπεζα σε τράπεζα, που στοιβάζει γύρω σου χαρτιά και εργασίες, που σε κάνει απρόσεκτο/η και βιαστικό/ή. Από την άλλη πλευρά όμως σ0ε βοηθάει να αντιλαμβάνεσαι και μερικές λοξές και κακεντρεχείς ματιές από συναδέλφους. Από τη μία κρύο και από την άλλη ζέστη, τι κάνουμε τώρα; C’ est la vie… Σαν καλός/ή Ζυγός, εκτίμησε τις καταστάσεις και δώσε προτεραιότητα σε αυτά που σου συμβαίνουν. Είναι αρκετός ο έρωτας για να σε κάνει να ξεχάσεις τις αναποδιές της καθημερινότητας; Ή θα μεταφέρεις αυτή τη γκρίνια και την μιζέρια μέσα στις σχέσεις σου και θα χαλάσεις κι εκεί το κλίμα; Από εσένα εξαρτώνται όλα…

…και συνεχίζει με διάθεση να πρωταγωνιστήσεις και να φανείς…
Με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 10/2, η φαντασία και η πρωτοτυπία σου μπορεί να διοχετευτεί σε πολλά και ποικίλα αντικείμενα: σε μία νέα ιδέα, μία νέα εργασία, ένα καινούργιο χόμπι, μια ερωτική ανανέωση, ένα παιδί (σε περίπτωση που είσαι σε μακροχρόνια σχέση και το επιθυμείς πολύ), μία απρόσμενη γνωριμία. Ή απλώς σε περισσότερη διασκέδαση και ξέγνοιαστη διάθεση. Μην ξεχνάς όμως ότι ο Κρόνος γυρίζει σε ανάδρομη πορεία στις 18/2 (μέχρι αρχές Ιουλίου) και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που κερδίζεις χρήματα, αλλά και τον τρόπο που τα ξοδεύεις. Φυσικά, το μάθημα του Κρόνου για όσο καιρό μείνει στο Σκορπιό είναι να σε διδάξει πώς να διαχειρίζεσαι καλύτερα τις οικονομικές σου πηγές, αλλά και πώς να αξιοποιήσεις καλύτερα τα ταλέντα σου. Αυτή την περίοδο λοιπόν οι αναπροσαρμογές (ή οι αναποδιές) που θα σου τύχουν, θα πρέπει να σε κάνουν λιγότερο απαιτητικό και περισσότερο σκεπτικό με την τσέπη σου. Και να σε βάλουν σε σκέψη για το αν κάποια άλλη δουλειά θα σε ικανοποιούσε περισσότερο.

…για να τελειώσει με ασυνεννοησία μεγατόνων!
Για πρώτη φορά μέσα στη νέα χρονιά ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία (στις 23/2) και μάλιστα στον οίκο της καθημερινότητας και της εργασίας σου. Αυτό σημαίνει ότι η ρουτίνα δεν είναι πια «ρουτίνα» με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, γιατί πολύ απλά ό, τι μπορεί να πάει στραβά μέσα στην ημέρα σου, θα πάει (ναι, να είσαι σίγουρος/η γι’ αυτό). Πρέπει να προγραμματίζεις προσεκτικά την κάθε λεπτομέρεια, γιατί η τάση που θα επικρατεί από όλους θα είναι μία: σύγχυση και απώλεια ορίων. Κανένα ραντεβού δε γίνεται στην ώρα του και κανένας δεν ξέρει πώς πρέπει να κινηθεί. Και με την κυβερνήτη σου -Αφροδίτη- και αυτή στους Ιχθύες (από 26/2), υπάρχει περίπτωση ο έρωτας να βρίσκεται στην εταιρεία του πάνω ορόφου ή στο διπλανό γραφείο κι εσύ να μην το βλέπεις. Και με έξι πλανήτες στους Ιχθύες και μία Πανσέληνο μόνη κι έρημη στην Παρθένο (στις 25/2), άραγε πρέπει να ασχοληθείς με όλη αυτή την όμορφη, αλλά εξαντλητική καθημερινότητα ή να κλείσεις την πόρτα πίσω σου σε όλη αυτή τη βαβούρα και να ηρεμήσεις;

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με ανάσες ευχαρίστησης…
Όταν η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Ήλιος διανύουν τον 4ο και πιο προσωπικό σου οίκο, τότε μάλλον πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για μικρές, και το κυριότερο, ευχάριστες αλλαγές στο οικογενειακό περιβάλλον σου ή στις στενές σου σχέσεις. Είτε πρόκειται για ένα ταξίδι με τον/την αγαπημένο/η σου, είτε για νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη ζωή σου και την αναστατώνουν, είτε για την ανάγκη σου να έρθεις πιο κοντά και να επικοινωνήσεις με τους δικούς σου ανθρώπους, η ουσία παραμένει ίδια: οι ανθρώπινες σχέσεις απαιτούν τακτικό σκάλισμα, λίπασμα και πότισμα, προκειμένου να ζωντανέψουν και να αναπτυχθούν. Αρκετά με την κηπουρική όμως – υποθέτω το πιάνεις το νόημα. Προχωρώ λοιπόν στα ακόμη καλύτερα αυτής της περιόδου! Με τον Άρη στους Ιχθύες, μπορείς να σκεφτείς ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους προκειμένου να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα, να βάλεις μια στάλα περιπέτεια, ρίσκο και ρομαντισμό μέσα στις σχέσεις και να κάνεις τις καρδιές των ανθρώπων σου να χτυπούν δυνατά από ενθουσιασμό. Ε λοιπόν, αφού μπορείς, γιατί να μην το κάνεις;

…και συνεχίζει με αλλαγή σελίδας (αν το θες πραγματικά)…
Πέρα από τα πιθανά σενάρια μίας Νέας Σελήνης (10/2) στον 4ο οίκο σου (που μπορεί να είναι μία αλλαγή στο οικογενειακό σκηνικό, μία νέα διεύθυνση σπιτιού ή μία νέα δουλειά, ένα νέο μέλος στην οικογένεια, μία νέα σχέση), η κυρίαρχη επιθυμία σου αυτή την περίοδο είναι να κάνεις μία καινούργια αρχή στην προσωπική σου ζωή και να την υπερασπιστείς μέχρι τέλους. Και σύμμαχό σου σε αυτό έχεις τον Κρόνο που από τις 18/2 (και μέχρι αρχές Ιουλίου) γυρίζει σε ανάδρομη πορεία και χαλαρώνει για λίγο το μαστίγωμα και την ανελέητη κριτική του. Μπορείς να σκεφτείς και να αναθεωρήσεις πολλά πράγματα αυτή την περίοδο, αλλά κανείς δεν σε πιέζει για να πάρεις σοβαρές και αμετάκλητες αποφάσεις. Οραματίσου τώρα τον καινούργιο σου Εαυτό, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να μπορείς να τον παρουσιάσεις προς τα έξω.

…για να τελειώσει με στάση αναμονής!
Ναι, με έξι πλανήτες στον οίκο των ερωτικών σου σχέσεων, είσαι διατεθειμένος/η να υποκύψεις για άλλη μια φορά στον αντικείμενο του πόθου σου (ή μήπως θα έπρεπε να πω στο νέο/κρυφό/μυστικό/μυστηριώδες αντικείμενο του πόθου σου) και να αφεθείς στα χέρια του. Με όλη αυτή την πλανητική κίνηση στους Ιχθύες (συμπεριλαμβανομένης και της Αφροδίτης από 26/2), αφήνεις για λίγο τα θέματα ελέγχου, πίεσης και κτητικότητας που σε βασανίζουν συνήθως και γίνεσαι πιο ρομαντικός/η και ευκολόπιστος/η προς τον παραμυθένιο έρωτα (καλά, όχι και πάρα πολύ, μην τρελαίνεσαι..). Βέβαια, ο ανάδρομος Ερμής από τις 23/2 δεν υπόσχεται τίποτα παραπάνω από λόγια και όρκους της στιγμής, που θα πρέπει να περιμένεις μερικές εβδομάδες για να δεις κατά πόσο θα βγουν αληθινά. Επιπλέον, με τη Πανσέληνο του μήνα να είναι το μόνο αξιόλογο αστρολογικό φαινόμενο σε ζώδια της Γης (στην Παρθένο στις 25/2), μπορείς να καταλάβεις ότι αυτή η περίοδος δεν υπόσχεται καμία σταθερότητα και συνέπεια. Οπότε συντονίσου και πράττε αναλόγως.

 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με περιέργεια και διάθεση για μάθηση…
Αφροδίτη, Ερμής και Ήλιος βρίσκονται αυτές τις μέρες στον Υδροχόο, και αυτό σε γεμίζει με αρκετή περιέργεια. Θες πειραματιστείς σε ένα καινούργιο επαγγελματικό αντικείμενο; Με τις ευχές όλων και της αστρολόγου σου! Θες ξεκινήσεις ένα νέο σεμινάριο; Εμπρός! Θες να ανακαλύψεις τι έχει να σου μάθει κάθε νέο πρόσωπο που μπαίνει στη ζωή σου; Πυροβόλησε τον/την με ερωτήσεις! Θες να ταξιδέψεις σε ένα μέρος κοντινό και να αποδράσεις από τη ρουτίνα; Τώρα είναι εποχή! Αν μάλιστα αυτή η απόσταση βοηθήσει ώστε να αποφευχθεί μία σύγκρουση με τους δικούς σου ανθρώπους (γιατί ο Άρης στον 4ο οίκο ψάχνεται για καυγάδες αυτή την περίοδο), τότε συνδυάζεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Τι καλύτερο από αυτό;

…και συνεχίζει με εργασιοθεραπεία…
Αν πάντως σε πιάνουν κάπου κάπου ψυχολογικές διακυμάνσεις και ανασφάλειές (ναι, είναι ο Κρόνος που ενεργοποιεί αυτή την ανελέητη αυτοκριτική που ), τότε η λύση έρχεται με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο (στις 10/2) και είναι τόσο απλή: keep busy. Ένα σωρό δραστηριότητες, μετακινήσεις, τηλέφωνα, επαφές, αγγαρείες, γνώσεις και πληροφορίες συνιστούν μία καθημερινή τρέλα που κρατάει το μυαλό σου απασχολημένο. Και μέχρι να συνηθίσεις σε αυτούς τους ρυθμούς και να σε παρασύρει αυτό το ξέφρενο και ενθουσιώδες κύμα, ο Κρόνος γυρίζει σε ανάδρομη πορεία (στις 18/2 και μέχρι τις αρχές Ιουλίου) και τότε θα πρέπει να χαλαρώσεις από το στρες στο οποίο υποβάλλεις το μυαλό και το σώμα σου. Κάνε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που αναβάλλεις και ξεκίνησε άσκηση του σώματος (αν είναι ολιστική τύπου yoga ακόμη καλύτερα). Αυτό που πρέπει να θυμάσαι όμως είναι ότι σ’ αυτό το διάστημα πρέπει να βρεις ξανά τον έλεγχο της ζωής σου και να θέσεις εκ νέου τα όρια στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Ζόρικό λίγο αυτό, ε;

….για να τελειώσει με διλλήματα (κλασικά)!
Από τη μία, υπάρχουν έξι πλανήτες – συμπεριλαμβανομένου του Ερμή ανάδρομου από τις 23/2 και της Αφροδίτης από τις 26/2 – στους Ιχθύες, γεγονός που δίνει έμφαση σε αποφάσεις και εξελίξεις που πρέπει να ληφθούν μέσα σε στενό οικογενειακό κύκλο και αφορούν κομβικά σημεία της προσωπικής σου ζωής (γάμος, σχέση, παιδιά, σπίτι). Από την άλλη, στην αντίπερα όχθη, λαμβάνει χώρα μία Πανσέληνος στην Παρθένο στις 25/2, που ζητάει/απαιτεί/παρακαλάει από σένα μία λογική και συγκροτημένη (ειδικά με όλο αυτό το χάος γύρω σου) λύση που αφορά την επαγγελματική σου σταδιοδρομία ή μία απόφαση ζωής για την οποία κρέμονται όλοι από τα χείλη σου. Οικογένεια και καριέρα, λοιπόν. Ένα κλασικό δίπολο, που όμως μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο νόμισμα με δύο όψεις.

 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με χρήμα, χρήμα κι άλλο χρήμα…
Όταν η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Ήλιος διανύουν τον τομέα των οικονομικών σου, τότε μάλλον αυτό που σε απασχολεί περισσότερο απ’ όλα είναι πώς θα μπορέσεις να δουλέψεις ακόμα πιο αποδοτικά, να κερδίσεις περισσότερα χρήματα, και κατά συνέπεια ακόμα μεγαλύτερο κύρος και αναγνώριση (101% Αιγόκερως). Στ’ αλήθεια, βέβαια, δεν θα χρειαστεί να κουραστείς πολύ, αφού υπάρχει αρκετή κινητικότητα, πολλές επαφές και πολλές υποσχέσεις για έσοδα και νέες πηγές, που θα ελαφρύνουν για λίγο τον προϋπολογισμό σου. Απόφυγε τις γκρίνιες (δηλαδή τι θα έκανες αν δεν κινούνταν όλα γύρω από σένα;) και τις σπατάλες χάριν εντυπωσιασμού. Με τον Άρη στον 3ο οίκο σου, και μόνο τα λόγια και η πυγμή σου αρκούν για να επιβληθείς και να μαγέψεις το πλήθος γύρω σου. Επένδυσε στην επικοινωνία, τα καθαρά λόγια, νιώσε τις ανάγκες των άλλων και μίλα στην καρδιά όσων σε ενδιαφέρουν. Στοίχημα ότι θα σε ακούσουν.

…και συνεχίζει με αναθεώρηση της τροχιάς σου…
Το να χτίζεις το προφίλ σου πάνω σε γνώσεις και δεξιότητες που κόπιασες για να αποκτήσεις είναι κάτι εξαιρετικά τονωτικό αυτή την περίοδο, όπου όλα μπορεί να ανατραπούν μέσα στο επόμενο λεπτό και μάλιστα στα θεμέλια της προσωπικής σου ζωής. Τώρα λοιπόν με τη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο (10/2) μπορείς, είτε να προωθήσεις αυτή τη γνώση και την εμπειρία σου και να ανταμειφθείς αναλόγως (προαγωγές, bonus), είτε να βρεις μία νέα επαγγελματική δραστηριότητα που θα ενισχύσει εκτός από την τσέπη σου και το ηθικό σου. Από τις 18/2 ο κυβερνήτης σου ο Κρόνος γυρίζει σε ανάδρομη πορεία και σου δίνει την ευκαιρία να προσαρμοστείς (μέχρι αρχές Ιουλίου) στο επαγγελματικό περιβάλλον που εντάχθηκες πρόσφατα, στους κοινωνικούς κύκλους που θέλεις να καθιερωθείς και στη νέα τροπή που έχουν πάρει τώρα τα μελλοντικά σου σχέδια. Δεν είναι ώρα για μεγάλες αποφάσεις και αλλαγές καριέρας. Είναι όμως ώρα για σωστή και μετρημένη κριτική πάνω στο πλάνο ζωής που ακολουθείς και αν βαδίζεις ακόμη μέσα σε αυτό ή έχεις εξοκείλει.

…για να τελειώσει με μηχανές στο φουλ!
Με έξι πλανήτες στον οίκο της επικοινωνίας και των επαφών με τον στενό σου περίγυρο, καταλαβαίνεις ότι οι απαιτήσεις σε καθημερινές αποφάσεις και σε άμεση επικοινωνία θα είναι αρκετά μεγάλες. Ακόμα κι αν τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν κι εσύ πρέπει να βρίσκεσαι σε δύο και τρία σημεία ταυτόχρονα, δεν θα πρέπει να ξεχνάς τον Ερμή που γυρίζει ανάδρομος στις 23/2 και επαναλαμβάνει μέσα στο κεφάλι σου την ίδια λέξη ξανά και ξανά: προ-τε-ραι-ό-τη-τες. Ναι, πρέπει να αποφασίσεις τι είναι πιο σημαντικό για σένα τώρα: φίλοι, σχέση, δουλειά, χρήμα, σπουδές. Όταν το βρεις, εστίασε σε αυτό και δώσε του την προσοχή σου. Γιατί στις 25/2 η Πανσέληνος στην Παρθένο δοκιμάζει την πίστη σου και τα πιστεύω σου, και σου θέτει ένα απλό, αλλά βασανιστικό ερώτημα: Ενώ όλα αυτά απαιτούν την προσοχή σου στο εδώ και τώρα, τι χρόνος σου μένει για να εξασφαλίσεις πως το αύριο θα είναι καλύτερο;

 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με θετική ενέργεια…
Στο ζώδιό σου βρίσκονται αυτή την περίοδο Ερμής, Αφροδίτη και Ήλιος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να γοητεύσεις όποιον κρίνεις εσύ ότι θέλεις στη ζωή σου και όποιον του επιτρέψεις να γίνει η αφορμή για να χαμογελάς χωρίς λόγο. Ερωτεύσιμος/η, ανανεωμένος/η, πειστικός/η και με αυτοπεποίθηση: αυτές είναι ιδιότητες που δεν μπορείς να τις αναλώσεις μόνο σε περιστασιακές γνωριμίες και σε φλερτ. Με αυτό το δυναμικό μπορείς να κυνηγήσεις ακόμα και μία νέα εργασία, μία προαγωγή, ή ακόμα και την αναγνώριση που σου είχαν στερήσει τόσο καιρό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές σου. Το δέκα το καλό σε αυτή την παρτίδα είναι ο Άρης στον τομέα των οικονομικών σου, που δεν αφήνει κανέναν να σου πάρει την πρώτη θέση και τα προνόμια που σου ανήκουν, και σε βοηθάει να κινηθείς βιαστικά (ελπίζω όχι και παρορμητικά) σε επενδύσεις, αγορές και συμφωνίες προς όφελός σου.

Υδροχόε, οι φετινές εκλείψεις στον άξονα καριέρας – οικογενειακής ζωής φέρνει δοκιμασίες αντοχής σ’ αυτούς τους τομείς! Διάβασε πως θα σε επηρεάσουν, στην Προσωπική Ετήσια Πρόβλεψη από το Stardome* Shop, για το δικό σου συνδυασμό Ζωδίου – Ωροσκόπου.

…και συνεχίζει με μια ανάγκη για παύση και ενδοσκόπηση…
Είναι η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (στις 10/2) σε βοηθάει να αποκτήσεις μία νέα ματιά σε όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο. Αν έχεις σκεφτεί να αλλάξεις προσωπικές συνήθειες και στόχους, τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να τους προωθήσεις. Αυτή τη φορά όμως βάζεις ενεργά τον εαυτό σου μέσα στις σχέσεις σου με τους άλλους και αποφασίζεις εσύ ποια θα είναι η επόμενη κίνηση στην κοινή σας πορεία. Από την άλλη, ο Κρόνος στο πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σου εδώ και τέσσερις μήνες, γυρίζει σε ανάδρομη πορεία και πατάει το κουμπί της παύσης. Τι επαγγελματικές επιλογές έκανες σε αυτό το διάστημα; Θα συνεχίσεις σε αυτό το μοτίβο; Πόση πίεση θα αντέξεις από εργασία και σχέσεις; Πώς προσαρμόστηκε η προσωπική σου ζωή στα νέα δεδομένα; Ναι, στο διάστημα μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα πρέπει όχι μόνο να έχεις δώσει σοβαρή απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά να είσαι σε θέση να υποστηρίξεις και τις βαθιές αλλαγές που ακολουθούν.

…για να τελειώσει με αλαλούμ εξόδων!
Η παρουσία της Αφροδίτης στον 2ο οίκο σου (από τις 26/2) μπορεί να συνοδεύεται από την ανάγκη για καταναλωτισμό και διασκέδαση. Όμως, ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία μέσα στον ίδιο οίκο από τις 23/2 προμηνύει μάλλον οικονομικά μπλεξίματα, πιθανότητα εξαπάτησης, βιαστικές αγορές και λανθασμένες επενδύσεις. Με συνολικά έξι πλανήτες στους Ιχθύες, μπορεί να μην είναι σώφρον να κινηθείς απερίσκεπτα για τις επόμενες επαγγελματικές και οικονομικές σου αποφάσεις. Γιατί με την Πανσέληνο στην Παρθένο στις 25/2, οι πιθανότητες να χρωστάς είναι πολύ περισσότερες από το να ωφεληθείς. Και ξέρω πολύ καλά πόσο σιχαίνεσαι να εξαρτάσαι από τους άλλους για να σε σώσουν.

ΙΧΘΥΕΣ
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με αποκαλύψεις…
Με την Αφροδίτη, τον Ερμή και τον Ήλιο στο πιο (από)κρυφό κομμάτι του ωροσκοπίου σου, μάλλον είσαι σε θέση να γνωρίζεις περισσότερα από όσα δείχνεις, διαισθάνεσαι περισσότερα από όσα είναι προφανή και προλαμβάνεις περισσότερα απ’ όσα διαφαίνονται. Δηλαδή τα Ιχθύσια αισθητήρια σου βρίσκονται σε έξαρση, και αν συνδυάσει κανείς αυτή την πραγματικότητα με την παρουσία του Άρη στον 1ο οίκο σου τότε τα αποτελέσματα είναι εκρηκτικά! Κυρίως για τους γύρω σου! Μια πιθανότητα είναι να βγεις εκεί έξω και να μοιράζεις πικρές αλήθειες (που εσύ ανακαλύπτεις πρώτος) αριστερά και δεξιά, πιστεύοντας ότι έτσι βοηθάς τους άλλους να αναλάβουν τα ηνία του εαυτού τους. Τι καταφέρνεις; Μάλλον να ραγίζεις καρδιές και να σπας νεύρα. Ας το πάρουμε αλλιώς: μην μπερδεύεις την ανάγκη των άλλων για βοήθεια ή στήριξη, με τη δική σου ανάγκη για επιβεβαίωση. Γι’ αυτό ξεκίνα στρέφοντας όλη σου την προσοχή στον εαυτό σου: διεκδίκησε το/τη σύντροφο που σε ενδιαφέρει, τη δουλειά που σου αξίζει, τις συνεργασίες που θα σε βοηθήσουν. Με τον Δία να έχει γυρίσει ήδη σε ορθή πορεία, οι αλλαγές που θα τολμήσεις στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή -όσο τολμηρές κι αν είναι – θα σε αποζημιώσουν σύντομα για την υπομονή σου.

…και συνεχίζει με ένα αναζωογονητικό διάλλειμα…
Όλο αυτό το κυνηγητό που λαμβάνει χώρα στην προσωπική και κοινωνική σου ζωή, πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ακολουθείται από μικρά και αναζωογονητικά διαλείμματα. Ένα από αυτά είναι και η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο (στις 10/2) που σε βοηθάει να αποκτήσεις περισσότερο έλεγχο στη ζωή σου και να οριοθετήσεις τις πραγματικές σου ανάγκες. Δεν χρειάζεται να είσαι αυστηρός/ή με τον εαυτό σου. Χρειάζεται μόνο να είσαι αληθινός και να πιστεύεις στις νέες ευκαιρίες που αναμένεται να παρουσιαστούν μπροστά σου. Άλλωστε, ο Κρόνος γυρίζει σε ανάδρομη πορεία στις 18/2 και σε καλεί να σκεφτείς πώς θα διαχειριστείς τις γνώσεις σου, τις σπουδές σου και την επαγγελματική σου εμπειρία για να έρθεις ακόμα πιο κοντά στην καριέρα και τη φιλοσοφία ζωής που σου ταιριάζει.

…για να τελειώσει με ανάδρομο Ερμή στο ζώδιο σου!
Η κινητικότητα των πλανητών (Αφροδίτη, Άρης, Ερμής, Ήλιος) μέσα στο ζώδιό σου αποτελεί ένδειξη ότι κάτι καινούργιο ετοιμάζεται στη ζωή σου, πολλές σχέσεις και συνεργασίες σου παίρνουν νέα τροπή, κι εσύ είσαι εδώ γεμάτος/η δύναμη και αυτοπεποίθηση για να τα υποδεχτείς όλα αυτά. Με τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιό σου από τις 23/2, όμως, θα πρέπει να δείξεις λίγη παραπάνω προσοχή σε συμφωνίες που ετοιμάζονται να επικυρώσουν ένα νέο ξεκίνημα, σε υπογραφές, σε λόγια και μηνύματα, αλλά και σε υποσχέσεις που κανείς δεν είναι σίγουρος αν μπορεί να τις κρατήσει. Καλύτερα βάδιζε με ένα βήμα τη φορά και με μικρές αλλά σταθερές κινήσεις, παρά με βιαστικές και αβέβαιες επιλογές για το μέλλον. Ναι, τη χρειάζεσαι αυτή τη εσωτερική σταθερότητα τώρα, όταν στις 25/2 με την Πανσέληνο στην Παρθένο ένα μεγάλο ‘κρακ’ ακούγεται στο σκαρί των σχέσεων σου (ναι, αφορά και τη σχέση με το/τη σύντροφο σου) και πρέπει να σπεύσεις να δεις αν μπορείς να επιδιορθώσεις το ράγισμα. Αν και κάτι μου λέει πως ίσως και να μην το θέλεις και τόσο πολύ… Αναρωτιέμαι γιατί…

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply