Καλοκαιρινές Εκλείψεις 2011 (δύσκολα τα πράγματα)

Ξέραμε ότι οι εκλείψεις άρχισαν πριν από μια διετία και ότι όλα θα είναι κάπως, αλλά 3 εκλείψεις μέσα στο καλοκαίρι ;;;

Για να ειμαστε κάπως προετοιμασμένες διαβάσαμε στο myhoroscope.gr και σας ενημερώνουμε.

Και ξεκινάμε με τον Ιούνιο:


1. Ηλιακή έκλειψη την 1/6ου, στις 23:17, στην 11ο των Δίδυμων
Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι μια ιδιαίτερα δυναμική επέκταση που όμως μπορεί να είναι καταστροφική. Θα χρειαστεί, λοιπόν, προσπάθεια προκειμένου να διαχειριστεί αυτή η ενέργεια με θετικό τρόπο και να μην υπάρξουν παρεκτροπές με καθόλου καλά αποτελέσματα, όπως είναι π.χ. χωρισμοί, περιορισμοί και γενικά αποτυχίες, ιδίως σε προσωπικό επίπεδο. Αφορά πρωτίστως τους Δίδυμους, αλλά και τους Τοξότες, Παρθένους και Ιχθείς που έχουν γεννηθεί στα τέλη του 1ου και στις αρχές του 2ου Δεκαημέρου.

Η Νέα Σελήνη θα βρίσκεται στον 5ο Οίκο (λόγω γειτνίασης με την ακμή του) οπότε ευτυχώς θα υπάρχει δημιουργικότητα, ενώ το τρίγωνο με τον Κρόνο υποδεικνύει σχετική ασφάλεια και ηρεμία, καθώς η εμπλοκή του Χείρωνα ενδέχεται να αφήσει κάποια πληγές. Ευτυχώς Άρης και Αφροδίτη στον Ταύρο δίνουν μία ιδιαίτερη ερωτική ατμόσφαιρα, σε ενάμιση τετράγωνο με τον Πλούτωνα όμως μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτα πάθη. Η Αφροδίτη σε παραλληλία με τον Aldebaran βοηθά στο να μπορέσουμε να επιτύχουμε αλλά μέσα από ηθικές διόδους και όχι αθέμιτες.

Ο Ουρανός από τον Κριό θα υποστηρίξει τα σχέδιά μας και ο Δίας σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα θα δώσει την απαραίτητη ελπίδα, στην περίπτωση που οι συνθήκες δυσκολέψουν, καθώς ο Πλούτωνας θα λειτουργεί ανασταλτικά, υποκινώντας ανησυχία, απογοητεύσεις και δυσκολίες. Η Νέα Σελήνη τετραγωνίζει το μεσοδιάστημα Άρη/Πλούτωνα (σύμφωνα με 45ο midpoint sort) οπότε σαφώς και χρειάζεται προσοχή στην επιθετικότητα και πρέπει να υπάρχει σαφής ηρεμία.

Μπορεί λοιπόν να δείχνει προβλήματα και δυσκολίες αυτή η έκλειψη, είναι όμως αρκετά θετική αν κυριαρχήσει ο ορθολογισμός και όχι η παρόρμηση. Με εργαλεία τη λογική και ένα σωστό σχέδιο μπορούν κάλλιστα τα άτομα να κερδίσουν φήμη και επιτυχία. Αν και διαφαίνεται ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στις επαγγελματικές κινήσεις και στις μετακινήσεις ή στα ταξίδια (κυρίως από τους Δίδυμους), στα θέματα συναισθηματικής ισορροπίας τα πράγματα μάλλον θα είναι ευνοϊκότερα. Θα υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στην έκφραση και στην ανταλλαγή των απόψεων και στη διακίνηση ιδεών, με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν ψεύδη και προσπάθειες εξαπάτησης, καθώς στο τέλος η πλάστιγγα δεν θα γείρει προς το μέρος όσων χρησιμοποίησαν αθέμιτες μεθόδους, αλλά προς το μέρος αυτών που επέλεξαν να έχουν ουσιαστική επικοινωνία, με ειλικρίνεια και χωρίς υπερβολές.

Στο ίδιο πλαίσιο θα υπάρχουν και οι συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε ενδεχομένως μια νέα φιλοσοφία για τη ζωή. Είναι δε πιθανό να υπάρξουν και κάποιες έκτακτες δαπάνες, που όμως θα είναι για καλό σκοπό. Αναφορικά με τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα μας, με εξαίρεση τον τομέα των συγκοινωνιών και ίσως του τύπου, η γενικότερη κατάσταση θα παρουσιάζει θετικά σημάδια.

2. Σεληνιακή έκλειψη 15/6ου, στις 23:13, στην 24ο και 23΄ του Τοξότη
Αν και η συγκεκριμένη σεληνιακή έκλειψη δείχνει να είναι ιδιαίτερα εύκολη, στο πλανητικό στερέωμα θα υπάρχει εν ενεργεία το Τ-τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού με Πλούτωνα, που δηλώνει φανατισμό, βίαιες πράξεις και τραυματισμούς. Αν και η έκλειψη συμβαίνει στο 3ο Δεκαήμερο του άξονα Διδύμων/Τοξότη (αφορά δηλαδή και Παρθένους/Ιχθείς του ίδιου Δεκαημέρου) θα πρέπει να προσέχουν και οι γεννημένοι στο 1ο Δεκαήμερο των Αιγόκερω, Καρκίνου, Κριού και Ζυγού, καθώς μπορεί να έχουν ξαφνικά και βίαια γεγονότα στη ζωή τους.

 

… και συνεχίζουμε με τον Ιούλιο:


Ηλιακή έκλειψη την 1/7ου, στις 11:39, στην 9ο και 12΄ του Καρκίνου

Είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη έκλειψη που ενδέχεται να φέρει τα παρορμητικά ζώδια (Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς) στα όρια τους, καθώς επί της ουσίας σχηματίζεται ένα μεγάλο τετράγωνο με την έκλειψη να βρίσκεται σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και σε τετράγωνα με Κρόνο και Ουρανό. Έχουμε λοιπόν σαφείς ενδείξεις για συγκρούσεις, κατάρρευση μεγάλων συμφερόντων, συνθήκες δυσμενέστατες που δεν επιδέχονται βελτίωση, κτύπημα κατεστημένων θεσμών, αρνητικό κλίμα με χαρακτηριστικά βίας, αλλά και ενδεχόμενες έντονες κλιματικές αλλαγές. Πρόκειται για το είδος της έκλειψη που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μίας καινούριας.

Με βάση, λοιπόν, τις ενδείξεις, είναι πιθανό να υπάρξουν αναταραχές, προβλήματα στην κυβέρνηση αλλά και μηχανορραφίες και κινήσεις εις βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι γεννημένοι στο 1ο Δεκαήμερο των μεταβλητών για πιθανές ασθένειες ή σκάνδαλα και αποκαλύψεις, ενώ οι γεννημένοι στο 1ο και 2ο Δεκαήμερο των παρορμητικών χρειάζονται προσοχή γιατί ενδέχεται κάποια πράγματα στη ζωή τους να πρέπει να αλλάξουν με επώδυνο τρόπο.

Με βάση τις μέχρι τώρα αντιδράσεις και την πρακτική γενικά, το πιθανότερο σενάριο είναι να κινηθούν οι άνθρωποι εγωιστικά, κάνοντας πράγματα απρόσμενα και αδιανόητα, είτε ανήκουν στον κύκλο των κυβερνητών και με αξιώματα είτε είναι απλοί άνθρωποι. Ιδίως στον χώρο των τελευταίων, οι συγκρούσεις με τον περίγυρό τους είναι πιθανές, όπως και οι απαισιόδοξες και μελαγχολικές σκέψεις. Όπως, όμως, μετά από κάθε πυρκαγιά υπάρχει ελεύθερος χώρος για τη δημιουργία μιας νέας και ελπιδοφόρας κατάστασης, έτσι θα γίνει και στην περίπτωση αυτή, μόνο που θα πρέπει να διαγνώσουμε τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στην πυρκαγιά. Ένα βασικό στοιχείο για την κατανόηση αυτών των αιτιών είναι το ότι ουσιαστικά αυτή η έκλειψη θα ολοκληρώσει το έργο της έκλειψης του Ιανουαρίου.

Ένα άλλο βασικό είναι η επικέντρωση στη λογική και στην σωστή πληροφόρηση, αναφορικά με την προσωπική και επαγγελματική ζωή μας, και όχι σε φήμες ή σε προσωπικές ψευδαισθήσεις, που το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούν και να αναπαράγουν την πλασματική εικόνα ασφάλειας και σταθερότητας που έχουμε. Αυτή η έκλειψη μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί καθαρτήρια διαδικασία, ίσως και με πολύ άσχημο τρόπο, που ουσιαστικά θα μας απελευθερώσει από την κάλπικη αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας μέσω της αλήθειας που θα φανερώσει.

 

Αστρολογικές προβλέψεις – πηγή: myhoroscope.gr

 

You may also like...

Leave a Reply