Ιούνιος : Μηνιαία πρόβλεψη

zwdia-provlepsΚαλό καλοκαίρι… με προβλέψεις για τον Ιούνιο!

ΚΡΙΟΣ
Καλοκαίρι είναι αφού…: Χωρίς πλάκα, μετά από τέτοιο πεντάμηνο που πέρασες, θα πρέπει πλέον να βρίσκεσαι στα καλύτερα σου. Κι αν όχι, σύνελθε! Δεν έχεις κανένα λόγο να περνάς άσκοπα τις ώρες σου κοιτάζοντας την οθόνη ενός υπολογιστή. Όπως έλεγαν στα X-Files, «Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω». Και ποια είναι η αλήθεια; Ότι δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανένα γονιό, προϊστάμενο ή ερωτικό σύντροφο. Είσαι αυτός/ή που είσαι – ντόμπρα, σταράτα και στα ίσα. Όποιος/α τραβάει ζόρια, το κουβαδάκι του/της και σε άλλη παραλία. Και δόξα τω Θεώ, στην Ελλάδα είμαστε και έχουμε 13.600 χιλιόμετρα μήκος ακτογραμμών. Από παραλίες άλλο τίποτα! Συνεπώς στη λίστα με τα must do αυτού του μήνα συμπληρώνεις: (1) περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού, (2) επικοινωνία με φίλους/ες που τους έφαγαν οι σκληρές και άπονες υπερωρίες από την αρχή της χρονιάς, (3) ανανέωση του κοινωνικού κύκλου και ερωτικό χαζολόγημα – άσε υποσχέσεις και σοβαρές σχέσεις για το φθινόπωρο!
Σεληνιάζομαι σου λέω!: Με τη Πανσέληνο στο Τοξότη στις 13/6 είναι λες και συνειδητοποιείς ξάφνου πως το παρόν σου είναι ότι πιο ανιαρό και χλιαρό έχεις ζήσει. Κι επειδή οι λέξεις «χλιαρό» και «ανιαρό» είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που σου αξίζει, πατάς γκάζι! Ναι, τώρα μπορεί να έρθουν αποφάσεις για αλλαγή καριέρας ή χώρο (ή και χώρα) εργασίας. Τώρα μπορεί να τελειώσει μια σχέση που όλοι έλεγαν «Πόσο ταιριαστοί είστε…» και «Πόσο τυχερός/ή είσαι που βρήκες έναν άνθρωπο που σε καταλαβαίνει…». Όχι, δε ζητάς κατανόηση και συγκατάβαση. Να ζήσεις θέλεις! Επίσης, εξαιτίας της διάθεσης αυτής, νέοι έρωτες είναι επίσης προ των πυλών, είτε είσαι single, είτε χμμμ… όχι και τόσο. Όσο για τη Νέα Σελήνη που κλείνει το μήνα (27/6), θα δοκιμάσεις ένα restart στις ασθμαίνουσες οικογενειακές σχέσεις. Με τους δικούς σου όρους αυτή τη φορά. «Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols» και τέτοια. Ξέρεις εσύ…
Ανάδρομες διαδρομές: Ο Ερμής είναι ανάδρομος από 6/6. Στο διάστημα μέχρι τις 17/6 να περιμένεις να βγουν στην επιφάνεια διαφωνίες μέσα στο σπίτι ή με γονείς που θα ζητούν πιεστικά την προσοχή σου. Και μέχρι το τέλος του μήνα, ότι ακούς, μαθαίνεις, διαβάζεις, είναι 20% αλήθεια και 80% μπαρούφες και παρασκήνιο. Δυστυχώς γι’ αυτό το 80% θα μπορείς να κάνεις κάτι από τον επόμενο μήνα.
ΤΑΥΡΟΣ
Καλοκαίρι είναι αφού…: Χμ… Δεν είμαι σίγουρος ότι το άκουσες! Ε Χ Ο Υ Μ Ε Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι !!! Και η Αφροδίτη είναι στο ζώδιο σου (μέχρι 23/6)! Και όλα συγκλίνουν σε μια ουσιαστική αλλαγή στην ιδιοσυγκρασία σου. Πρέπει επιτέλους (1) να σταματήσει το άγχος για τα χρήματα και να κοιτάξεις μέσα και γύρω σου για συναισθήματα, σκέψεις, σχέδια και σχέσεις που σε κάνουν να νιώθεις καλά με την πάρτη σου, (2) να κοιτάξεις λίγο το σώμα σου και την υγεία του, γιατί πέρασες πολλούς μήνες παραμελώντας το και φορτώνοντας το με άγχη και κούραση, (3) να δώσεις χρόνο στις παρέες και τους φίλους σου – αν δεν γεμίσεις τώρα τις μέρες σου με δυνατές στιγμές που θα γίνουν αναμνήσεις ευτυχίας, πως περιμένεις η ζωή σου να έχει νόημα και το χαμόγελο σου διάρκεια; Και μιλώντας για χαμόγελο και δυνατές στιγμές, ξεκινά από τις 21/6 να ερευνάς τα επόμενα βήματα σου στον επαγγελματικό τομέα. Πάρε πληροφορίες, μίλα με ανθρώπους, δημιούργησε εναλλακτικές. Γιατί δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά αυτό που σου ρουφάει τη αισιοδοξία και την χαρά της ζωής δεν είναι τίποτα άλλο από τη επαγγελματική καθημερινότητα που αισθάνεσαι όλο και συχνότερα σα φυλακή.
Σεληνιάζομαι σου λέω!: Ακόμη μια ευκαιρία να απαλλαγείς από μερικές ανασφάλειες που σχετίζονται με – τι άλλο; – τα χρήματα! Η Πανσέληνος στις 13/6 κλείνει ένα κύκλο περίπου έξι μηνών οικονομικών προσαρμογών, αιματηρής υπομονής και οικονομίας. Όχι, το ζήτημα δεν είναι αν θα επανέλθεις ξανά στην οικονομική ασφάλεια περασμένων ετών, αλλά αν κατάφερες να βάλεις προτεραιότητες και να κόψεις όποια συνεργασία, προσπάθεια, κατάσταση δεν είναι βιώσιμη ή σε γεμίζει αγωνία. Θυμήσου: μερικές φορές το να εγκαταλείπεις ένα στόχο δεν είναι ήττα, αλλά εχέγγυο επιβίωσης. Στον ερωτικό τομέα πάντως χρειάζεται επειγόντως μια ανανέωση της σχέσης σου ή, αν είσαι ελεύθερος/η, ένα αντίστοιχο refresh του κοινωνικού σου κύκλου με σκοπό ζουμερές γνωριμίες για νύχτες ακατάσχετης ερωτοτροπίας! Και κάτι μου λέει ότι αυτή την ανανέωση θα την πετύχεις τις μέρες γύρω από τη Νέα Σελήνη (27/6).
Ανάδρομες διαδρομές: Ανάδρομος Ερμής Alert από 6/6!! Δεν υπογράφεις συμβόλαια, δε μετακομίζεις, δε πουλάς παπατζιλίκια στο φίλο/η που νομίζεις ότι τον βλέπεις ερωτικά, δεν πιστεύεις επαγγελματικές προτάσεις που υπόσχονται το παράδεισο.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Καλοκαίρι είναι αφού…: “Sun is shining, the weather is sweet, yeah! Make you wanna move your dancing feet now”. Αυτό είναι καλοκαίρι: ο ήλιος να λάμπει, ο καιρός να γλυκαίνει, να θες να χορέψεις, να ξενοιάσεις, να ερωτευτείς. Και αφού έχεις και τα γενέθλια σου, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να υποσχεθείς στον εαυτό σου να ζήσεις μέχρι τα επόμενα γενέθλια ένα μόνιμο καλοκαίρι. Εντάξει, το πρώτο δεκαήμερο του μήνα παίζει να ζοριστείς λίγο με τα γνωστά θέματα που σε βασανίζουν από την αρχή της χρονιάς: σχέσεις με γονείς που είναι χαμένες στη μετάφραση, ψυχοβγαλτική αργοπορία στην εξέλιξη της επαγγελματικής σου ζωής και υποσχέσεις που δεν ακολουθούνται από πράξεις. Όμως, για πόσο θα αφήνεις αυτά τα μαύρα σύννεφα να καλύπτουν όλο το κάδρο της ζωής σου; Από το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα καθόλου. Σε όλες τις πρακτικές δυσκολίες πατάς φρένο, γιατί υπάρχει μια προσωπική ζωή που πρέπει να γεμίσει με ερωτικά μακροβούτια σε άγνωστα σώματα (αν είσαι ελεύθερος/η) ή καταδύσεις ηδονής με το/τη σύντροφο σου, με ξέγνοιαστες παρεΐστικες βραδιές, χιούμορ και χαμόγελο. Για όλα αυτά ευθύνεται και η Αφροδίτη, η πλανεύτρα των απολαύσεων, που μπαίνει στο ζώδιο σου από 23/6. Summer 2014 here I come!
Σεληνιάζομαι σου λέω!: Και επειδή οι μόνες αποσκευές που χρειάζεσαι για ένα ευτυχισμένο καλοκαίρι είναι μαγιό, 3 ζευγάρια γυαλιά ηλίου, λάδι για μαύρισμα και το smartphone/ταμπλέτα/laptop ή περιοδικό με Sudoku για να χαζολογείς ενδιάμεσα στις βουτιές, τι λες με την Πανσέληνο στις 13/6 να ξεφορτωθείς και μερικά συναισθηματικά βαρίδια; Αν το αντικείμενο του πόθου σου την έχει δει γκρίνια και μουρμούρα, εσύ καθόλου διάθεση δεν έχεις να ασχοληθείς. Θα τα πείτε από Σεπτέμβρη. Μάλλον… Ίσως… Θα δείξει…. Όσο για τη Νέα Σελήνη στις 27/6, σε καλεί να δώσεις συγχωροχάρτι στο/στη σύντροφο σου ή τους γονείς σου για αμαρτίες του παρελθόντος. Αν το κάνεις, το κάνεις με δική σου ευθύνη.
Ανάδρομες διαδρομές: Ναι, ο Ερμής ανάδρομος από 6/6 και στο ζώδιο σου από 17/6! Φίλοι, συνεργάτες, συγγενείς, το αντικείμενο του πόθου σου, όλοι μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο και κρίνονται. Ποιος/α είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της κοινωνικής σου ζωής. Η απάντηση, τον επόμενο μήνα…
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Καλοκαίρι είναι αφού…: Δεν πέρασες και λίγα το πρώτο πεντάμηνο του 2014. Δικαιούσαι ένα διάλειμμα και θα το πάρεις διάολε! Το πρώτο εικοσαήμερο του μήνα συμπυκνώνεται σε μια φράση: επιθυμία για ΓΑΛΗΝΗ. Δεν αντέχεις άλλες εντάσεις. Το μόνο που ζητάς είναι ηρεμία για να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά, να αφομοιώσεις τα σκληρά μαθήματα των προηγούμενων μηνών και να οριοθετήσεις το τοπίο της ζωής σου, γιατί με τη ταχύτητα που συνέβαιναν οι αλλαγές στους περισσότερους βασικούς τομείς της, ήσουν κοντά στο να χάσεις τη μπάλα. Έτσι, αν υπήρξαν προβλήματα στις σχέσεις με γονείς ή αντιμετώπιζαν προκλήσεις στις οποίες έπρεπε να τους στηρίξεις, τώρα θα προσπαθήσεις να αποτραβηχτείς και να τους αφήσεις να βρουν τις λύσεις τους. Αν η ερωτική σου σχέση πέρασε από μια κρίση ή έληξε στο προηγούμενο διάστημα, τώρα αφήνεις στην άκρη τα «πως;» και τα «γιατί;» και επικεντρώνεσαι στην επούλωση των πληγών σου. Και κάπως έτσι φτάνουμε στις 21/6, όπου ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο σου και σε ρωτά: νιώθεις έτοιμος/η για μια επανεκκίνηση ζωής, χωρίς υψηλές προσδοκίες και ρομαντικά όνειρα, αλλά με εμπιστοσύνη στον εαυτό σου;
Σεληνιάζομαι σου λέω!: Τα φεγγάρια του Ιουνίου όχι μόνο συμφωνούν με την ανάγκη επανεκκίνηση ζωής, αλλά σου δείχνουν και πώς θα εξασφαλίσεις την πολυπόθητη ηρεμία. Η Πανσέληνος στο Τοξότη (13/6) απαιτεί να επιβάλεις ένα προγραμματισμό σε εκκρεμότητες επαγγελματικής φύσης ή και με τους γονείς σου που πιστεύουν ότι το παιδί τους είναι ο άντρας ή η γυναίκα λάστιχο. Και με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου (27/6), ήρθε η στιγμή για ακόμη μια (αυτή τη φορά ελπίζω επιτυχημένη) προσπάθεια να απαλλαγείς από εσωτερικές αναστολές και φοβίες που δε σου επιτρέπουν το παρακάτω βήμα, είτε επαγγελματικά, είτε στην ερωτική σου ζωή! Αν όχι τώρα, πότε;;
Ανάδρομες διαδρομές: Ο ανάδρομος Ερμής του φετινού καλοκαιριού ξεκινά από το ζώδιο σου (6/6) και γρήγορα περνά στους Διδύμους (από 17/6). Τι θέλει από εσένα; Αρχικά σκέψου αν οι στόχοι που έχεις θέσει τη τελευταία διετία είναι ρεαλιστικοί. Έπειτα να τους συγκρίνεις με αντίστοιχους που είχες θέσει στο παρελθόν. Ίσως έτσι καταλάβεις ότι (α) το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και (β) αν κάτι δούλεψε μια φορά, θα δουλέψει και μια δεύτερη.
ΛΕΩΝ
Καλοκαίρι είναι αφού…: Οι μέρες μεγάλωσαν, ο Ήλιος λάμπει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και κάθε Λέοντας που σέβεται τον εαυτό του/της έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του/της ή τουλάχιστον θέλει να μπει σε αυτή τη τροχιά. Και αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: σκέφτεσαι εκτεταμένα και με ανελέητη ένταση το μέλλον. Δεν υπάρχει πρόγραμμα σε αυτές τις εγκεφαλικές (αρχικά) αναζητήσεις σου. Είτε βρίσκεσαι στη παραλία, είτε στο γραφείο μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου, είτε σε κάποιο open air στέκι και απολαμβάνεις κοκτέιλ με passion fruit έρχονται οι στιγμές που χάνεσαι και γυρνάς τη προσοχή μέσα σου και αρχίζεις να ρωτάς τον εαυτό σου: «Είμαι ευτυχισμένος/η στη σχέση μου ή είναι ακόμη μια λατρεία που έγινε συνήθεια;», «Ναι, εντάξει, οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά μήπως μου αξίζει κάτι καλύτερο από τη θέση που βρίσκομαι;», «Υπάρχει οικογένεια στο πλάνο της ζωής μου;»… Ναι, αυτός είναι ο μήνας που μπορείς πλέον με μεγαλύτερη βεβαιότητα από την αρχή της χρονιάς να σκεφτείς ή να σκαρφιστείς τις εναλλακτικές σου. Και μετά από τις 21/6 έχει περίπου ένα μήνα καιρό για να τις δουλέψεις μέσα σου, κόβοντας σταδιακά τους δεσμούς με όποιον/α και ό, τι δε σου κολλάει αυτή την εποχή.
Σεληνιάζομαι σου λέω!: Ποιος/α είναι ο/η καλύτερος/η; Ποιος/α έχει το μεγαλύτερο fun? Ποιος/α αξίζει να τον/την ερωτευθούν με το ρίσκο, το πάθος, το κίνδυνο και την ένταση ενός καλοκαιρινού blockbuster μεγατόνων; Η Πανσέληνος στο Τοξότη (13/6) λέει ότι αυτός ο ένας/αυτή η μία είσαι ΕΣΥ! Αν σου συμβαίνει ήδη, συγχαρητήρια. Αν όχι, μη ψάχνεις για κακούς οιωνούς στα άστρα. Μάλλον εσύ δεν πιστεύεις όσο πρέπει στην αξία σου! Έλα δε θέλω καλοκαιριάτικο κρίσεις ταυτότητας! Στα χέρια σου είναι όλα! Ή σχεδόν όλα… Πιο συγκεκριμένα αυτό που δεν βρίσκεται στα χέρια σου είναι η δύναμη να αλλάξει το παρελθόν. Ένα παρελθόν που μάλλον είναι πολύ ζωντανό μέσα σου τις μέρες γύρω από τη Νέα Σελήνη στο Καρκίνο (27/6). Τα χέρια μακριά από κινητά και υπολογιστές μη στείλεις κανένα μήνυμα που θα το μετανιώσεις μετά…
Ανάδρομες διαδρομές: Ανάδρομος Ερμής από 6/6 και όσα είπαμε ως τώρα παίρνουν μια Χιτσκοκική τροπή: αν το παρελθόν (επαγγελματικό ή ερωτικό) σου προτείνει ακόμη μια ευκαιρία για ένα κοινό μέλλον, πόση δύναμη διαθέτεις για να αρνηθείς;
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Καλοκαίρι είναι αφού…: Η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη; Καλοκαιριάτικα; Δε νομίζω! Ειδικά όταν ο αφέντης είναι Παρθένος και με τη δεξιότητα ζογκλέρ μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις πιο απαιτητικές απαιτήσεις και τα πιο τρελά ωράρια και να πετύχει όλους τους στόχους που του αναθέτουν. Όμως το γεγονός ότι έχεις αυτό το μοναδικό ταλέντο σε κάνει περισσότερο ευτυχισμένο/η όταν γυρίζεις σπίτι το βράδυ; Και με ποιο κόστος στη προσωπική σου ζωή καταφέρνεις να φέρνεις τα πάντα εις πέρας; Αυτός είναι ο μήνας που πρέπει να απαντήσεις με μεγάλη ειλικρίνεια σε αυτά τα ερωτήματα, γιατί τα όνειρα που έχεις θυσιάσει ζητούν τώρα το χώρο και το χρόνο που τους αρνήθηκες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ήρθε η στιγμή να καταλάβουν όλοι στο οικογενειακό και επαγγελματικό σου περιβάλλον ότι αφεντικό της ζωής σου είσαι εσύ και μόνο. Και όποιος δε θέλει να καταλάβει; Χμ… Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Γιατί κάτι μου λέει ότι οι διαγραφές προσώπων θα είναι μαζικές και οριστικές. Και κάποιες από αυτές θα κάνουν τόσο εμφατικό κρότο στο άμεσο περιβάλλον σου που όλοι θα αρχίσουν να σε φοβούνται. Και αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση για την ώρα.
Σεληνιάζομαι σου λέω!: Και μιλώντας για οικογένεια, επαγγελματικούς κύκλους και άλλα παρόμοια δαιμόνια, οι μέρες γύρω από την Πανσέληνο στο Τοξότη (13/6) ενδέχεται να είναι μια πραγματική αποκάλυψη. Μια μετακόμιση ή αλλαγή πόλης ή χώρας που έγινε πριν μερικούς μήνες τώρα οριστικοποιείται εμφατικά ή νικάει η νοσταλγία και επιστρέφεις στο σημείο εκκίνησης; Οι όροι μια επαγγελματικής συμφωνίας αλλάζουν ξαφνικά και πρέπει να προσαρμοστείς εκ νέου σε απρόβλεπτες συνθήκες; Μην βιαστείς να εκνευριστείς ή να τα βάψεις μαύρα! Η Νέα Σελήνη στο Καρκίνο (27/6) αποκαλύπτει νέες ευκαιρίες ή επιστροφή σε γνώριμα επαγγελματικά λημέρια με καλύτερους όρους από αυτούς που φανταζόσουν.
Ανάδρομες διαδρομές: Αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη, χρειάζεται να επιδείξεις στάση αναμονής μέχρι να δεις που θα κάτσει η μπίλια των αλλαγών. Και γι’ αυτό οφείλεται και ο ανάδρομος Ερμής από 6/6 και ιδιαίτερα όταν περνά στο ψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου από 17/6. Ένα πράγμα να θυμάσαι: δεν ξέρεις ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι εχθροί σου. Αυτό θα ξεκαθαρίσει από τον επόμενο μήνα…
ΖΥΓΟΣ
Καλοκαίρι είναι αφού…: Και όχι μόνο καλοκαίρι, αλλά επιτέλους ανεβάζει στροφές ο Άρης στο ζώδιο σου και παίρνεις φωτιά (εγκεφαλικά, επικοινωνιακά, ερωτικά)! Αυτό που έχει αλλάξει στη ψυχολογία σου είναι το σημείο εστίασης. Πιο συγκεκριμένα, εδώ και μήνες επικεντρωνόσουν σε προβλήματα και δυσκολίες, σε τι κάνουν οι άλλοι που δε θέλεις/δε δέχεσαι να κάνεις εσύ για να τους ανταγωνιστείς (είτε αυτό αφορά στην επαγγελματική σου ζωή, είτε στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις), ενώ πλέον εστιάζεις σε αυτά που μπορείς, δύνασαι κι έχεις τη δυνατότητα να πράξεις. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, όσο και να έχει αλλάξει η ψυχολογία σου, αρκετά προβλήματα παραμένουν σχετικά με τη διαχείριση οικονομικών θεμάτων (οικονομικές συμφωνίες, εφορίες, χρωστούμενα από προηγούμενες συνεργασίες κοκ) ή με μια ανεκπλήρωτη σχέση που ακόμη καίει τα σωθικά σου σα μέταλλο που βγαίνει από το καμίνι. Έτσι το πρώτο εικοσαήμερο του μήνα είναι αφιερωμένο στη προσπάθεια να κλείσεις όσο το δυνατό πιο ανώδυνα αυτές τις εκκρεμότητες πορτοφολιού ή καρδιάς. Και αν δε τα καταφέρεις στο βαθμό που θα ήθελες, μην απογοητεύεσαι. Το τελευταίο δεκαήμερο έρχεται με μπόλικη καλοκαιρινή εργασιοθεραπεία για να απασχολείς το μυαλό σου…
Σεληνιάζομαι σου λέω!: Όμως πριν την εργασιοθεραπεία υπάρχει η ανάγκη για ένα ταξίδι αποτοξίνωσης. Όχι, δεν πρόκειται για αποτοξίνωση από τη καθημερινότητα, τουλάχιστον όχι με την έννοια που την φαντάζεσαι. Τις ημέρες γύρω από τη Πανσέληνο του μήνα (13/6) ίσως πρέπει να επισκεφτείς ξανά ένα μέρος φορτωμένο με ευχάριστες αναμνήσεις ξέγνοιαστων στιγμών. Αναμνήσεις πραγμάτων και προσώπων που λείπουν από τη ζωή σου. Ίσως αν τα ξαναθυμηθείς να κάνεις κάτι για να επιστρέψουν – τι λες; Και ο μήνας κλείνει με μια Νέα Σελήνη (27/6) στη καρδιά της περιοχής του ωροσκοπίου σου που μιλά για τη καριέρα και τις κοινωνικές σου επιλογές. Θες να ξεκινήσεις κάτι νέο και μαζί σου σε όλα! Αλλά μήπως (λέω, μήπως..) πρέπει πρώτα να ξεφορτωθείς μερικές επιλογές/αποφάσεις του παρελθόντος που δεν αποδίδουν; Λέω μήπως…;
Ανάδρομες διαδρομές: Και αν δεν μπορείς να τις ξεφορτωθείς, τουλάχιστον προχώρα σε μια ριζική αναθεώρηση τους με την ευκαιρία του ανάδρομου Ερμή (από 6/6). Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές από αυτή.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Καλοκαίρι είναι αφού…: Φτάσαμε στη εποχή της χρονιάς που στις σχέσεις ένας προς ένα (μπορεί να λέγεται γάμος, φιλία, συνεργασία ή οικογένεια) πρέπει να γίνουν μερικές οδυνηρές αποκαλύψεις. Όχι δεν είναι κάτι νέο αυτό που αντιμετωπίζεις. Τους προηγούμενους μήνες σε προειδοποιούσαμε ότι ο κοινωνικός σου κύκλος και οι επιλογές σου κρίνονται και τώρα είναι η στιγμή της ετυμηγορίας… Αν κάτι σου δίδαξε ο Άρης που ήταν ανάδρομος όλη την άνοιξη, είναι πως τα μυστικά πονάνε περισσότερο από την αλήθεια. Αν κάτι θέλει να σου διδάξει η Αφροδίτη αυτό το μήνα είναι ότι η αλήθεια αποκαλύπτεται και μέσα από πράξεις, προτεραιότητες που θέτονται και, ειδικά στον έρωτα, με το σώμα. Έτσι το πρώτο εικοσαήμερο του μήνα λειτουργείς εξωτερικά σα να είσαι σε καλοκαιρινό μουντ και όλα μέλι ζάχαρη. Όμως εντός σου δεν υπάρχει σοβαρή σχέση που να μην περνά από σκληρή κριτική. Έπειτα, το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, θα ξεκινήσεις να αποδίδεις δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη του Σκορπιού είναι απλή: αν πόνεσε χέρι μου εξαιτίας σου, θα κόψω το δικό μου αλλά και τα δύο δικά σου. Τόσο απλά. Γιατί άλλο καλοκαίρι από τη ζωή σου δε θα χάσεις για κανένα/καμία.
Σεληνιάζομαι σου λέω!: Έχεις ένα καλό κι ένα καλύτερο νέο. Το καλό νέο: με τη Πανσέληνο στο Τοξότη (13/6) διώχνεις απ’ το μυαλό σου τις ταμπέλες/ανασφάλειες με τις οποίες καταπίεζες το σώμα σου. Μπορεί μέσα στη χρονιά να έχεις νιώσει αδύναμος/η κι η λίμπιντο σου να έπιασε πάτο μερικές φορές, αλλά παραμένεις πάντα μια καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής απολαύσεων για εσένα και όποιον/α μοιράζεται την αγκαλιά και το κρεβάτι σου. Το καλύτερο νέο: η Νέα Σελήνη (27/6) μιλά για αμοιβαία αποδοχή σφαλμάτων και επανεκκίνηση της σχέσης στη οποία βρίσκεσαι ή επανεκκίνηση σε μια νέα σχέση. Όπως και να έχει εσύ ξεκινάς από την αρχή και ψάχνεις συνοδοιπόρο με διάθεση να ζήσετε μαζί και όχι απλά να περνάτε το χρόνο σας.
Ανάδρομες διαδρομές: Όσο για τον ανάδρομο Ερμή (από 6/6), σε ωθεί να δημιουργήσεις χώρο στη καρδιά σου διεκδικώντας στο παρόν όσα σου οφείλονται, είτε πρόκειται για χάρες, είτε για χρωστούμενα χρήματα, είτε για εξηγήσεις. Για πρώτη φορά μετά από καιρό σκέφτεσαι ότι υπάρχει μέλλον και μπορείς να το δημιουργήσεις όπως το επιθυμείς και είναι κρίμα να καθυστερείς με άλυτες εκκρεμότητες.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Καλοκαίρι είναι αφού…: Όπως κι αν το δούμε, μια σχέση, ακόμη και στην πιο ελεύθερη μορφή της, περιλαμβάνει κάποιες δεσμεύσεις και απαιτεί υποχωρήσεις. Και αυτό σε ένα/μια Τοξότη φαίνεται παράλογο που πιστεύει ακράδαντα ότι η ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό. Και για να ολοκληρωθεί ο παραλογισμός, με ένα σατανικό τρόπο φαίνεται να πέφτεις ξανά και ξανά πάνω σε ανθρώπους που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να σε περιορίζουν και να σε καταπιέζουν. Λογικό παιδί είσαι, οπότε πες μου εσύ: όλοι έχουν άδικο μονίμως ή μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις ένα μικρό ώριμο βήμα κι εσύ και ν’ αποδεχτείς το minimum των υποχρεώσεων σου; Ναι, αυτός ο μήνας είναι ο πρώτος του καλοκαιριού, όμως για να ακολουθήσει ένα καλοκαίρι ζωντανό και με ανθρώπους που σε αξίζουν και τους αξίζεις, καλείσαι να εξηγηθείς, να παραδεχτείς τα λάθη σου και να επικοινωνήσεις με ειλικρίνεια, αντί να καλύπτεις κάθε σου παράπονο κάτω από το μανδύα του «όλα είναι καλά!» (που μετά από λίγο καιρό γίνεται «φεύγω γιατί δεν αντέχω άλλο!»). Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το δίκαιο είναι να παραδεχτεί κι ο/η Άλλος/η (σύντροφος, φίλος ή συνεργάτης) τα δικά του λάθη προς εσένα. Αυτό δεν το εννοείται, ούτε το αφήνεις στη κρίση του/της Άλλου/ης. Το απαιτείς!
Σεληνιάζομαι σου λέω!: Και πιο συγκεκριμένα Πανσεληνιάζεσαι! Στις 13/6 η Πανσέληνος του μήνα είναι στο ζώδιο σου και είναι εκρηκτική! Τι λέγαμε πιο πάνω ότι πρέπει να επικοινωνήσεις με ειλικρίνεια και να μη αποκρύπτεις τα παράπονα σου; Ε, πρόσθεσε και ολίγη από παρελθόν και συμπλήρωσες το κοκτέιλ! Λόγια που δεν έχουν ειπωθεί με συγγενείς ή πρώην συντρόφους ή και άσπονδους συνεργάτες τώρα ξεσπούν σαν καλοκαιρινά μπουρίνια. Θα βγει πίκρα, θα βγει ένταση αλλά το αποτέλεσμα θα είναι θετικό αφού θα αναθερμανθούν σχέσεις που δεν έπρεπε να χαθούν. Έτσι, η Νέα Σελήνη στο τέλος (27/6) του μήνα σε βρίσκει ανάλαφρο ψυχικά και τη διάθεση σου για ερωτικές επιλογές που λειτουργούν σαν ενέσεις αδρεναλίνης στα ύψη!
Ανάδρομες διαδρομές: Είναι μερικά λάθη που δεν κάνουμε το καλοκαίρι και ιδιαίτερα με ανάδρομο Ερμή (από 6/6). Λες κατηγορηματικά όχι σε: ξαναζεσταμένα ερωτικά λόγια, συγνώμες που άργησαν μερικούς μήνες, επιστροφή υποσχέσεων και σχέσεων που δεν λειτούργησαν πριν μερικούς μήνες ή χρόνια. Ναι;
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Καλοκαίρι είναι αφού…: Ξέρω… Ξέρω.. Δε χαμπαριάζεις εσύ από καλοκαίρια και χειμώνες. Όμως μπορείς για φέτος να κάνεις μια εξαίρεση. Τι λες; Η Αφροδίτη βρίσκεται στο 5ο ηλιακό σου οίκο (μέχρι τις 23/6) και, ακόμη κι αν δε το καταλαβαίνεις, ακτινοβολείς γοητεία κι αυτοπεποίθηση. Οπότε, ακόμη κι αν σε βασανίζουν σπαζοκεφαλιές στον επαγγελματικό τομέα με ωράρια που δε σου βγαίνουν, πρότζεκτ που έχουν μείνει πίσω και σχέσεις με συναδέλφους που μοιάζουν με αγώνα κατς, καταφέρνεις με ένα μαγικό τρόπο να είσαι στο επίκεντρο του ερωτικού ενδιαφέροντος, είτε είσαι σε σχέση και ξεσπούν ξεσπάσματα ζήλιας από το/τη σύντροφο σου, είτε είσαι ελεύθερος/η και δέχεσαι βλέμματα που υπόσχονται ότι οι βραδιές σου στο εξής μπορούν να γίνουν πολύ πιο καυτές. Όλα ακούγονται ειδυλλιακά και τώρα περιμένεις να μάθεις που είναι η παγίδα, σωστά; Ναι, με τον Άρη να επιταχύνει στο ψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου θα ξεσπάσουν μάχες εξουσίας μέσα στην οικογένεια σου ή και με τους ανωτέρους στο χώρο εργασίας σου. Και επειδή ένας/μια Αιγόκερως δεν ανέχεται να χάνει την εξουσία που έχει κατακτήσει, ακόνισε τις πολεμικές και κυρίως τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες. Γιατί τώρα πρέπει να αναζητήσεις συμμάχους και να ονοματίσεις τους εχθρούς σου. Στοχεύσατε και…
Σεληνιάζομαι σου λέω!: …πυρ; Ναι! Σίγουρα! Αρκεί πρώτα να στοχεύσεις μέσα σου και πιο συγκεκριμένα στις φοβίες σου και στα μυστικά που κρατάς επτασφράγιστα. Με τη Πανσέληνο στο Τοξότη (13/6) πρέπει να φωτίσεις πτυχές των σχέσεων που φοβάσαι να κοιτάξεις: λάθη του παρελθόντος, ανθρώπους που δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον να είσαι μαζί τους, συνεργάτες που δε ξέρεις τι σας κρατάει μαζί. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία μερικές σημαντικές (μέχρι σήμερα) σχέσεις θα αλλάξουν ή θα πάρουν τη πορεία προς το τέλος τους. Έτσι, φτάνοντας στη Νέα Σελήνη στο τέλος του μήνα (27/6), αποζητάς να γεμίσεις το κοινωνικό σου κύκλο με νέα πρόσωπα που κουβαλούν τη φλόγα της ανανέωσης! Θα είναι και μια νέα ερωτική περιπέτεια μέσα σ’ αυτές άραγε;
Ανάδρομες διαδρομές: Ο ανάδρομος Ερμής (από 6/6) θα φέρει στην επιφάνεια τη σύγκρουση καθημερινότητας-προσωπικής ζωής. Αναθεώρηση ρουτίνας άμεσα και κυρίως ξεκαθάρισε αν θα θέσεις τους ανθρώπους της ζωής σου ως προτεραιότητα σου!
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Καλοκαίρι είναι αφού…: Όσο πιο σύνθετα σκέφτεσαι, άλλο τόσο λάτρης των απλών απολαύσεων και των ήρεμων στιγμών είσαι. Με την Αφροδίτη να βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα (έως τις 23/6) στο πιο προσωπικό οίκο του ωροσκοπίου σου, αυτό που αποζητάς είναι χρόνος με τους λίγους και καλούς φίλους που εμπιστεύεσαι, να απολαύσεις και ίσως να αναδιαμορφώσεις το προσωπικό σου χώρο ή το σπίτι σου, περισσότερες στιγμές στο/στη σύντροφο σου ή και τα παιδιά σου. Και όμως αυτό φαίνεται να μην σου αρκεί, σωστά; Τη στιγμή που βρίσκεσαι ανάμεσα τους, γεννιούνται αιρετικές σκέψεις στο μυαλό σου όπως: «Κατά πόσον όλοι αυτοί είναι όντως άνθρωποι μου;», «Πόσος καιρός έχεις περάσει από τη τελευταία φορά που ένιωσα ότι κάθε κομπλιμέντο τους ακολουθείται από μια κριτική;», «Τι κάνω εγώ εδώ, σ’ αυτή τη ζωή, μ’ αυτούς τους ανθρώπους;». Ναι, με τον Άρη να κερδίζει πλέον έδαφος και ταχύτητα στο Ζυγό αισθάνεσαι την πίεση της ρουτίνας να αυξάνει και να κάνει βαρύ ακόμη και τον αέρα που αναπνέεις. Και όταν αυτό συμβαίνει σε ένα/μια Υδροχόο, είναι ένδειξη εκρηκτικών αλλαγών. Ναι, φαίνεται ήδη ότι αυτό το καλοκαίρι θα σου μείνει αξέχαστο. Όπως και σε πολλούς γύρω σου που σε θεωρούσαν δεδομένο/η…
Σεληνιάζομαι σου λέω!: Η Πανσέληνος στο Τοξότη (13/6) είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να φέρεις σε αμηχανία φίλους/ες και συνεργάτες σου που εδώ και καιρό παίζουν διπλό παιχνίδι εις βάρος σου. Όμως η αμηχανία είναι μόνο το πρώτο βήμα, αφού δύο εβδομάδες μετά ακολουθεί μια Νέα Σελήνη (27/6) που θα σε φέρει προ αποφάσεων και νέων προκλήσεων στον επαγγελματικό τομέα. Η παγίδα; Οι προκλήσεις ενδέχεται να έρθουν από πρόσωπα που εμφανίζονται από το παρελθόν και με τα οποία υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες ανάμεσα σας ή έχουν ειπωθεί σκληρά λόγια. Είσαι έτοιμος/η να λύσεις τις διαφορές σου και να προχωρήσεις παρακάτω;
Ανάδρομες διαδρομές: Ο ανάδρομος του φετινού καλοκαιριού χτυπά νωρίς τη πόρτα (από 6/6) κι ενώ αρχικά θα φέρει εμπόδια στην εργασιακή σου καθημερινότητα ή και θέματα σχετικά με την υγεία σου, σύντομα θα αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα: ότι βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον από ανθρώπους που δεν σε καταλαβαίνουν και δε σου ταιριάζουν πλέον. Και κάτι μου λέει ότι από τον επόμενο μήνα κάτι θα κάνεις για αυτό..
ΙΧΘΥΕΣ
Καλοκαίρι είναι αφού…: «Καλοκαίρι; Κιόλας; Και που πήγε η άνοιξη; Την έκλεψε κάποιος;». Αυτές ή παρόμοιες σκέψεις περνούν από το μυαλό πολλών Ιχθύων, ειδικά μετά από μια άνοιξη με τον Άρη ανάδρομο σε μια από τις προσωπικές περιοχές του ωροσκοπίου σου να ξύνει πληγές και να σου ψιθυρίζει σκέψεις που σε βασάνιζαν μέρα νύχτα όπως: «Που έχει χαθεί το πάθος;», «Γιατί δεν αισθάνομαι χαρούμενος/η στη σχέση μου και δεν λέω τίποτα;», «Γιατί δεν αποκαλύπτομαι σ’ αυτόν/η που γουστάρω;», «Πότε θα αναζητήσω μια δουλειά που θα μου προσφέρει ποιότητα ζωής;». Έτσι φαντάζει μάλλον λογικό να μπαίνεις στο καλοκαίρι με μουδιασμένη διάθεση. Δεν είναι όμως κρίμα να αφήσεις αυτή τη διάθεση να σου χαλάσει μια ωραία συγκυρία; Με την Αφροδίτη το μεγαλύτερο μέρος του μήνα (έως 23/6) στο 3ο ηλιακό οίκο σου οι τρόποι σου αποκτούν γλυκύτητα, τα λόγια σου κάνουν τα παγωτό καϊμάκι να φαίνεται ξινό και τα κομπλιμέντα σου φέρνουν τη δροσιά μέσα στο καύσωνα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το τελευταίο δεκαήμερο εκπέμπεις τόσο γνήσια αυτοπεποίθηση και υγιή εγωισμό που μπορείς να πατήσεις πόδι τόσο στη σχέση με το/τη σύντροφο σου, όσο και σε θέματα που άπτονται των επαγγελματικών υποχρεώσεων που σου φορτώνουν. Όμως τι αξία έχει μια κρίση εγωισμού αν δεν δώσεις απαντήσεις στις ερωτήσεις που τόσο καιρό σε ταλαιπωρούν; Καμία! Γι’ αυτό λοιπόν εκμεταλλεύσου τη δυναμική αυτής της περιόδου για πιο βαθιές αλλαγές. Αλλιώς και το καλοκαίρι θα φύγει χωρίς να το καταλάβεις…
Σεληνιάζομαι σου λέω!: Τώρα καταλαβαίνεις την πλήρη επιρροή αποφάσεων που έχουν παρθεί στο χώρο εργασίας σου, ίσως και ερήμην σου. Αυτό θα συμβεί με την Πανσέληνο (13/6) στο Τοξότη και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος/η για νέα που δε σου αρέσουν. Μήπως όμως δε σου αρέσουν γιατί ήρθε η στιγμή να προβείς σε αποφάσεις για αλλαγή πόστου ή και κατεύθυνσης καριέρας; Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα σε απασχολήσουν με τη Νέα Σελήνη στο τέλος του μήνα (27/6)…
Ανάδρομες διαδρομές: Και όταν σε απασχολούν υπαρξιακά ερωτήματα τι άλλο συμβαίνει συνήθως; Ναι! Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος (από 6/6) και αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι ο λόγος που δεν εμπιστεύεσαι αρκετά τον εαυτό σου ίσως βρίσκεται καλά κρυμμένος στο παρελθόν σου και πιο συγκεκριμένα στις σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Αν κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας πόσο σοφό είναι να συνεχίζεις να κλείνεις τα μάτια αντί να το αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο;

 

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply