Ιούλιος, έκλειψη και ζωδιακές προβλέψεις !

ΚΡΙΟΣ
Η ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου έρχεται να αποκαλύψει νέες παραμέτρους στις συνθήκες που επικρατούν σε όλους τους βασικούς τομείς της καθημερινότητας σου. Μ’ αυτό τον τρόπο θα σε πιέσει να δόσεις σε λύσεις (λιγότερο ή περισσότερο επίπονη) σε διλήμματα που παρασιτούν εις βάρος των δυνατοτήτων σου. Αυτές οι παράμετροι είναι η συναισθηματική σου ηρεμία και ισορροπία, δύο έννοιες που εξαιτίας της έκλειψης αναβλύζουν εκρηκτικά σαν λάβα. Πρώτ’ απ’ όλα στο τομέα των σχέσεων, αντιλαμβάνεσαι πως χρειάζεσαι ένα/μια σύντροφο που αναλαμβάνει τις προσωπικές του/της ευθύνες και δεν σε πιέζει με τις συναισθηματικές ή οικονομικές του/της ανασφάλειες. Αν ο/η σύντροφος σου διαθέτει την παραπάνω υπευθυνότητα, τότε μπορείς να στηριχθείς πάνω του/της άφοβα, ό, τι αποφάσεις κι αν πάρεις στην επαγγελματική σου ζωή (δες παρακάτω). Αν όχι, τότε σίγουρα θα σιγοτραγουδάς τα βράδια «Πιο καλή η μοναξιά…» μέχρι κάποια στιγμή ν’ αλλάξει στο  «Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια». Όσο για τον επαγγελματικό στίβο, κι εκεί έχει γίνει προφανές πως οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο (ή στο αντικείμενο) της εργασίας σου είναι υπερβολικά δύσκολες, σύνθετες ή/και βρίθουν παρασκηνίου. Άρα η μόνη λύση που μένει είναι να πάρεις αποφάσεις που θα σοκάρουν οικείους και συνεργάτες σου (όπως ξαφνική αλλαγή εργασίας, παραίτηση ή και μετανάστευση). Με άλλα λόγια για να κατακτήσεις τη συναισθηματική ηρεμία που ζητάς καλείσαι να κόψεις δεσμούς με ότι ως τώρα σου ήταν οικείο και σου παρείχε ασφάλεια. Γιατί το πολύ οικείο στο τέλος σκλαβώνει και η υπερβολική ασφάλεια υπνωτίζει. Και ξέρεις κάτι ακόμη; Ο Άρης στον 3ο οίκο σου όλο το μήνα σου ζητά απεγνωσμένα να σκέφτεσαι ελευθέρα και να μην φοβάσαι τις αλλαγές.

ΤΑΥΡΟΣ
Το μονοπάτι σου το φτιάχνεις ή το ανακαλύπτεις; Αυτή κάθε άλλο παρά ερώτηση παγίδα είναι για έναν/μια Ταύρο, καθώς είσαι από τους/τις ελάχιστους/ες που καταλαβαίνουν πως τίποτα από όσα έχουν αξία σ’ αυτή τη ζωή δεν χαρίζεται. Όλα κερδίζονται και μόλις κατακτηθούν πρέπει να προστατεύονται μέχρι θανάτου. Σωστά; Πριν βιαστείς κι απαντήσεις μηχανικά, ο αστρολόγος σου οφείλει να σου υπενθυμίσει ότι η ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου στον 3ο ηλιακό σου οίκο φέρνει ένα μήνυμα – πρόκληση: να βάλεις για νάνι τον control freak εαυτό σου και να αφήσεις για λίγο καιρό τη ζωή στον αυτόματο πιλότο. Όχι δεν σου κάνει πλάκα, ούτε σε έχει μπερδέψει για Τοξότη ξαφνικά. Όμως ξεχνάς, φαίνεται, πως ο τρόπος σκέψης σου το τελευταίο χρόνο έχει αλλάξει εκ βάθρων, τα πνευματικά και συναισθηματικά σου ενδιαφέροντα σου έχουν μετατοπιστεί, οι ιδέες σου σοκάρουν ακόμη κι εσένα και το ένστικτό σου έχει ξελαρυγγιαστεί να σου φωνάζει «Εμπιστέψου με επιτέλους και πάψε να σκέφτεσαι σαν τεχνοκράτης!». Πως λοιπόν να ταιριάξει αυτός ο νέος/αυτή η νέα Ταύρος που γεννιέται στο ίδιο μονοπάτι που ξεκίνησε να σκάβει ο παλιός σου εαυτός (και περιλαμβάνει ίσως επαγγελματικές επιλογές αλλά και επιλογές φιλικών προσώπων ή/και ερωτικού ενδιαφέροντος); Η έκλειψη σε καλεί να περιπλανηθείς για λίγο καιρό ελεύθερος/η και ν’ αναζητήσεις νέα (επαγγελματικά και προσωπικά) μονοπάτια. Όσο για τον Άρη στον 2ο οίκο σου όλο το μήνα, το σεξ χωρίς συναισθηματικές ατζέντες ανανεώνει το σώμα και καθαρίζει το μυαλό σου από τις περιττές έγνοιες. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το να είσαι Δίδυμος σημαίνει να σκέφτεσαι με διαφορετικό τρόπο από τους γύρω σου και να αποδίδεις άλλη σημασία σε σημαντικές λέξεις/έννοιες. Αυτό γίνεται συχνά αφορμή να αισθάνεσαι πως δεν σε καταλαβαίνει κανείς ή να νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά με εσένα. Στην πραγματικότητα όμως, με όπλο αυτή την αλλόκοτη αντίληψη σου, ίσως και να είσαι το τελευταίο λογικό ζώδιο που περπατά στον πλανήτη. Ας πάρουμε δύο λέξεις για παράδειγμα: συναίσθημα και ασφάλεια. Για την πρώτη, και τι δεν έχεις ακούσει να σου προσάπτουν; Πως κανείς/καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής δίπλα σου ή πως γεννήθηκες για να σκορπάς από τον ένα στόχο στον άλλο χωρίς ποτέ να εξασφαλίζεσαι κι άλλες παρόμοιες αστειότητες, που το μόνο που σου προκαλούν είναι μια έντονη διάθεση να κοροϊδέψεις όποιον/α τις ξεστομίζει. Όσο για το συναίσθημα, δύσκολα θα βρεις άλλο ζώδιο να κρύβει με τόση επιδεξιότητα κάτω από την αυτοσαρκαστική του μάσκα τέτοιο πλούτο συναισθημάτων. Απλά δεν θα θεωρήσεις ποτέ τα συναισθήματα σου δεσμευτικά για οποιονδήποτε, ούτε θα εκβιάσεις κάποιον/α να σ’ αγαπήσει σε αντάλλαγμα επειδή έτυχε ν’ αγαπήσεις πρώτος/η εσύ. Προς τι αυτή η εκτεταμένη εισαγωγή; Μα γιατί η ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου στον 2ο ηλιακό σου οίκο σε καλεί να ξεκαθαρίσεις μια κι έξω στο άμεσο περιβάλλον σου τι σημαίνει για εσένα να αισθάνεσαι και να εξασφαλίζεσαι. Ναι, πλέον μερικές προσωπικές (ερωτικές ή φιλικές) ή/και οικογενειακές σχέσεις θα μπουν για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όσο για τους ανθρώπους που σε δέχονται έτσι ακριβώς όπως είσαι, η σχέση μαζί τους μόνο να δυναμώσει μπορεί. Και μάλιστα θα δυναμώσει πολύ σύντομα και με τρόπους που ποτέ δεν περίμενες… Είναι η εποχή στην κοινωνική σου ζωή που τα αουτσάιντερ γίνονται φαβορί κι αντίστροφα. Ετοιμάσου για εκπλήξεις!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ρώτησαν κάποτε ένα σοφό δάσκαλο της Ανατολής αν πιστεύει στην μοίρα ή την ελεύθερη βούληση κι εκείνος απάντησε: «Όλοι είμαστε υποταγμένοι στη μοίρα. Αλλά όλοι πρέπει να ενεργούμε σαν να μην είμαστε.». Έτσι και εσύ με την Ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου στο ζώδιο σου καλείσαι να πάρεις αποφάσεις που φαινομενικά θα τις επιλέξεις ελεύθερα. Ίσως ανήκεις στους/στις Καρκίνους που θα διακόψουν απότομα μια, κατά τα άλλα, ασφαλή επαγγελματική συνεργασία με σκοπό την αναζήτηση ενός καλέσματος που δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από την έξαψη του καινούργιου. Ίσως πάλι βρεθείς προ αναπάντεχων αλλά τετελεσμένων γεγονότων σε μια προσωπική ή οικογενειακή σχέση και η μόνη διέξοδος που θα σου απομείνει θα είναι να πάρεις επίπονες αποφάσεις και να παγώσεις στόχους που είχες επενδύσει μεγάλο συναισθηματικό φορτίο σ’ αυτούς (όπως τη δημιουργία μιας οικογένειας ή τη συμβίωση με τον/την σύντροφο σου). Τέλος, θα υπάρχουν και οι Καρκίνοι που θα έρθουν επιτέλους αντιμέτωποι/ες με την προοπτική ενός εξωφρενικού, αναπόδραστου και γεμάτου με δυσκολίες έρωτα – με έναν έρωτα που δεν θα προσφέρει ασφάλεια και δεν θα φωτίζει την καρδιά με ικανοποίηση αλλά θα την πλημμυρίζει με τόσο παθιασμένη ένταση και απεγνωσμένη λαχτάρα που τίποτα άλλο δεν θα μοιάζει ικανό να συγκριθεί μαζί του. Ναι Καρκίνε, θα πάρεις ελεύθερα τις αποφάσεις σου όμως να μην έχεις καμία αμφιβολία πως θα σε υποτάξουν στη μοίρα σου. Και ποια είναι αυτή; Να φτιάξεις ένα χαρακτήρα που θα δεν θα τρομάζει να σταθεί άφοβα μπροστά στις σκληρότερες συνθήκες και τους δυνατότερους αντιπάλους και στο τέλος να βγαίνει νικητής. Ναι, εσύ όλα αυτά… Σου συμβαίνουν ήδη…

ΛΕΩΝ
Οι ηλιακές εκλείψεις στον 12ο οίκο σου που ξεκίνησαν πριν δύο καλοκαίρια και ολοκληρώνονται φέτος με την Ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου σε δίδαξαν μερικά σκληρά μαθήματα για τη ζωή. Πρώτο, κανείς/καμία δεν θα μπορέσει να σε αγαπήσει όσο θες, όπως θες και με τις θυσίες που μια απόλυτη αγάπη απαιτεί. Κάθε φορά που ζητάς το απόλυτο από την αγάπη και τον έρωτα μένεις με το κορμί και την καρδιά σου τσακισμένα σαν να τα έχει χτυπήσει ολοκαύτωμα. Δεύτερο, οι παλιές αγάπες που σε έκαναν ευτυχισμένο/η είναι καλύτερο να μένουν σαν λατρεμένες, γλυκές αναμνήσεις γιατί οι άνθρωποι έχουν την τάση όσο μεγαλώνουν να αλλάζουν προς την αντίθετη τροχιά απ’ αυτή που περιμένουμε. Τρίτο, ο μόνος τρόπος για να αντέξεις τις συναισθηματικές μαύρες τρύπες που σου αφήνουν οι διάττοντες έρωτες και οι αστραπιαίες εξάψεις είναι μια σταθερή, συμπαγής και οργανωμένη επαγγελματική καθημερινότητα. Αν αυτά τα μαθήματα τα πήρες μέσα στη διετία που πέρασε τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να ξεπλήρωσες όλα τα συναισθηματικά σου χρέη προς το σύμπαν, οπότε αυτή η έκλειψη θα σηματοδοτήσει την οριστική σου λύτρωση από σχέσεις και καταστάσεις που την τελευταία διετία σε κρατούσαν δέσμιο/α. Αν όχι, τότε αυτή θα είναι η τελευταία και πλέον ισχυρή καταιγίδα νοσταλγίας, κυκλοθυμίας και απογοήτευσης που  «τίποτα δεν είναι όπως τ’ ονειρευόμουν, αλλά όπως τ’ απευχόμουν!». Όσο  για τον Άρη που εγκαθίσταται για όλο το μήνα στον 11ο οίκο σου, τώρα πρέπει ο κοινωνικός σου κύκλος ν’ ανοίξει άμεσα και μάλιστα με ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να στεγάσουν και να υποστηρίξουν τα επαγγελματικά σου όνειρα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Μερικοί/ες επιλέγουν να ζουν στο παρελθόν, μέσα στην ασφάλεια των αναμνήσεων, την δόξα όσων πέτυχαν κάποτε και τη νοσταλγία των χρόνων που πέρασαν και δεν θα ξανάρθουν. Ακριβώς για να υπάρχει ισορροπία και η ζωή να εξελίσσεται, το σύμπαν αποφάσισε να δημιουργήσει του/τις Παρθένους. Κι αν στο DNA σου είναι καταγεγραμμένη η πληροφορία πως δεν υπάρχει λάθος ή αμέλεια του παρελθόντος που να μην διορθώνεται στο παρόν, η ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου στον 11ο οίκο σου έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα λιθαράκι στο θαύμα της φύσης που ονομάζεται «Παρθενίσια αντίληψη». Ποιο είναι αυτό; Η διάθεση να σχεδιάσεις το μέλλον σου! Ναι, οι οικονομικές δυσκολίες και οι αναπάντεχες αναταραχές του προϋπολογισμού σου παραμένουν μόνιμος πονοκέφαλος. Όμως την ίδια στιγμή, στα υπόγεια της ψυχής σου, αναπτύσσεις μια παθολογική αγάπη για τον εαυτό σου και μια σπαραχτική επιθυμία να επιβεβαιωθείς στη καριέρα σου και να κλείσεις τα στόματα όσων σ’ αμφισβητούσαν τόσα χρόνια, που τελικά γίνεται ζήτημα ζωής και θανάτου να μην κάνεις ούτε βήμα πίσω από αυτά που επιθυμείς (αύξηση μισθού, αυξημένες αρμοδιότητες, δική σου επιχείρηση). Σ’ αυτό το σημείο ο αστρολόγος σου θέλει να σου υπενθυμίσει μερικούς κανόνες που αν τους τηρήσεις θα διευκολυνθεί η πορεία σου: 1) Δεν μπορείς να δεσμεύεσαι πια από το συναισθηματικό αντίκτυπο που έχουν οι αποφάσεις σου σε μέλη της οικογένειας σου. Τόσα χρόνια το έκανες, δικαιούσαι ένα διάλειμμα κι εκείνοι/ες ας γίνουν λιγότερο μυγιάγγιχτοι/ες επιτέλους! 2) Αν δεν πιστέψεις στα ταλέντα σου και δεν τα ακονίσεις άμεσα, ακόμη και με κόστος σε κόπο και ελεύθερο χρόνο, δεν θα αισθανθείς ποτέ αρκετά ασφαλής, ακόμη κι αν βγάζεις εκατομμύρια κάθε μήνα. 3) Αν σκοντάψεις σήκω πάνω. Κι αν ξαναπέσεις, σήκω πάνω ξανά. Κι αν ξαναπέσεις… Μόνο έτσι θα μάθεις να στέκεσαι αντί να στηρίζεσαι.

ΖΥΓΟΣ
Μπορείς να θεωρήσεις την έκλειψη της 1ης Ιουλίου σαν την τελευταία μεγάλη ευκαιρία να επιφέρεις αλλαγές στην αρένα της καριέρας, να επιχειρήσεις το επόμενο επαγγελματικό βήμα ή να ξεπεράσεις τις όποιες δυσκολίες/διαφωνίες υπάρχουν με τις τρέχουσες επαγγελματικές σου συνεργασίες, γιατί άλλη σαν κι αυτή δεν θα παρουσιαστεί σύντομα. Έχω την προσοχή σου; Τέλεια. Πάμε στο παρασύνθημα. Σαν Ζυγός χρειάζεσαι ξανά ένα καταλύτη έξω από εσένα, κάποιον/α να σε κινητοποιήσει, με το καλό ή με το άγριο, ώστε να τολμήσεις το πρώτο βήμα. Ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτή την εποχή οι καταλύτες αφθονούν όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου. Από τη μια πλευρά ενδέχεται μερικές οικογενειακές σχέσεις να γίνουν τόσο τεταμένες και οι απαιτήσεις των οικείων σου (συζύγου ή γονιών) τόσο πιεστικές, που εξωθείσαι σε αποφάσεις που σε απομακρύνουν αργά αλλά σταθερά από κοντά τους. Έτσι μια αλλαγή επαγγέλματος ή κατοικίας που τώρα φαντάζει σαν αντίδραση ή σπασμωδική κίνηση είναι στην πραγματικότητα το πρώτο βήμα για την αποστασιοποίηση σου από εκείνους/ες. Όμως πολλοί/ες Ζυγοί θα βρουν τον καταλύτη που χρειάζονται σε μια ξαφνική, ταχείας καύσης αλλά τεράστιας έντασης ερωτική έξαψη. Κι αν ένας έρωτας που εκπληρώνεται μπορεί να σε βοηθήσει να κινήσεις βουνά, ένας έρωτας που δεν εκπληρώνεται ή τελειώνει με αστραπιαία ταχύτητα σε καθιστά ικανό/ή να κινήσεις το σύμπαν ολόκληρο. Και κάτι τελευταίο. Με τον Άρη όλο το μήνα να βρίσκεται στον 9ο οίκο σου μπορείς να εμπιστεύεσαι τη διαίσθηση σου και να αντιμετωπίζεις καλόπιστα συνεργάτες ή/και φίλους/ες που επανεμφανίζονται στη ζωή σου με φρέσκες ιδέες. Οι σπόροι του μέλλοντος (επαγγελματικού και προσωπικού) βρίσκονται κιόλας στο παρόν…

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
«Υπάρχει μια θεωρία που δηλώνει ότι αν ποτέ κανείς ανακαλύψει ακριβώς σε τι εξυπηρετεί και για ποιο λόγο υπάρχει το Σύμπαν, αυτό θα εξαφανιστεί και θα αντικατασταθεί από κάτι ακόμη πιο παράξενο και ανεξήγητο. Υπάρχει και μια άλλη θεωρία που δηλώνει πως αυτό έχει ήδη συμβεί.». Όταν ο Ντάγκλας Άνταμς έγραφε αυτή τη φράση σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του την ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου που λαμβάνει χώρα στον 9ο ηλιακό σου οίκο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν παρέχει με ανατριχιαστική ακρίβεια την λύση στα διλήμματα που αυτή εγείρει. Εδώ και δύο χρόνια με τις καλοκαιρινές εκλείψεις στον 9ο οίκο σου έχεις βρεθεί στη δίνη σαρωτικών αλλαγών, όπου επαγγελματικοί ή/και κοινωνικοί στόχοι που κάποτε σε κινητοποιούσαν έχουν μεταμορφωθεί σε κελιά απομόνωσης, ενώ άλλοι, που ποτέ δεν χωρούσαν στα πλάνα σου, απέκτησαν ρόλο ακρογωνιαίων λίθων στο οικοδόμημα της ευτυχίας σου. Για να γυρίσουμε στον κ. Άνταμς, πιθανόν ν’ ανήκεις στους/στις Σκορπιούς που θεωρούσαν πως είχαν ανακαλύψει το νόημα του σύμπαντος τους, μόνο και μόνο για να βρεθούν αιωρούμενοι/ες σε ένα καινούργιο πιο ανεξήγητο μεν, αλλά μαγευτικότερο από το προηγούμενο.  Αν σ’ αυτό το διάστημα πραγματοποίησες τη ριζοσπαστική μετάβαση από μια συμβατική οικογενειακή ζωή στο κυνήγι της καριέρας και της καταξίωσης, ή αντίστροφα, από την κυνική επαγγελματική καθημερινότητα σε μια ζωή συντροφικότητας, τώρα επισφραγίζεται το τέλος αυτής της περιόδου. Αν βρίσκεσαι στους/στις πρώτους/ες, πιθανόν με μια επαγγελματική πρόταση που σε πηγαίνει γι’ άλλες πολιτείες, ενώ για τους/τις δεύτερους/ες, με την επισημοποίηση μιας σχέσης, τη συμβίωση ή την απόφαση για δημιουργία οικογένειας. Τέλος, αν ανήκες στους/στις Σκορπιούς που προσπαθούν, είτε με εμμονή και αγωνία, είτε με την παγωμένη ατολμία τους ν’ αρπαχτούν από μια προσωπική και επαγγελματική ζωή που πνέει τα λοίσθια, έσω έτοιμος/η για την κίνηση ματ του Σύμπαντος που θα σε υποχρεώσει στις αλλαγές που απέφευγες.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Πιστεύεις στα φαντάσματα; Κι αν δεν πιστεύεις, τότε τι είναι άραγε αυτές οι φωνές που ακούς μέσα στο κεφάλι σου τα βράδια όταν ξαπλώνεις; Και τα όνειρα με πρόσωπα που από χρόνια έσκισες τις φωτογραφίες τους και την εικόνα τους από το μυαλό σου; Και οι σκέψεις για χαμένες ευκαιρίες ή λάθος αποφάσεις που σε βασανίζουν και δεν σ’ αφήνουν να κοιμηθείς, αυτές οι σκιώδεις υποστάσεις που ίπτανται πάνω από τα σκεπάσματα σου; Μια συμβολική εικόνα: οι ντουλάπες της ψυχής σου γέμισαν σκελετούς και συναισθήματα σε αποσύνθεση, οι διάδρομοι του μυαλού σου σκοτείνιασαν κι αράχνιασαν, ενώ οι σκέψεις σου, διάσπαρτες σαν πυκνό σύννεφο σκόνης, έπνιξαν ολόκληρα δωμάτια που στεγαζόταν το συναισθηματικό σου παρελθόν, με όλες τις πληγές και τα δάκρυα, τα χαμόγελα και τις ευτυχισμένες στιγμές, τις μέρες και τις νύχτες. Κι όλα αυτά γιατί πάντα πίστευες ότι όλα ξεπερνιούνται αν αποφασίσουμε να τα ξεχάσουμε, λες και η μνήμη είναι απόφαση. Η πραγματική εικόνα: η ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου στον 8ο ηλιακό σου οίκο κλείνει το διετή κύκλο των καλοκαιρινών εκλείψεων που εξέθεσαν στα μάτια σου πρώτα απ’ όλα την αληθινή εικόνα του εσωτερικού σου κόσμου. Αν ανήκεις στους/στις Τοξότες που σ’ αυτό διάστημα έκαναν τη συναισθηματική φασίνα που απαιτούσαν οι περιστάσεις και ήρθαν ευθέως σε ρήξη με οικογενειακά συμπλέγματα που κυκλοφορούσαν ελεύθερα και με οικεία (ναι, ερωτικά μιλώντας!) πρόσωπα που χειρίζονταν την αγάπη με καρότο και μαστίγιο, τότε αυτή η έκλειψη επισφραγίζει την επιστροφή σου από τον Κάτω Κόσμο και την αίσθηση πως είσαι ζωντανός/ή σαν να πήρες μόλις την πρώτη σου ανάσα. Αν όμως συνεχίζεις να περιφέρεσαι σ’ αυτούς τους διαδρόμους με προσποιητή άνεση και συνεχίζεις να χαμογελάς σε όλους εκεί έξω για να τους πείσεις πως όλα σου πηγαίνουν τέλεια, τότε αναρωτήσου το εξής: Μήπως τελικά έγινες εσύ το φάντασμα;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Όλα θα ήταν υπέροχα στη ερωτική ζωή ενός/μιας Αιγόκερω αν δεν υπήρχαν οι εγγεγραμμένες στο γενετικό του/της υλικό ανάγκες για οικονομική αυτονομία και κοινωνική καταξίωση. Με απλά λόγια, δεν θέλεις ποτέ και κάτω από καμία περίσταση να σου προσάψει κάποιος ότι φάνηκες ασυνεπής στις υποχρεώσεις σου. Αυτή η σύνθετη πραγματικότητα οδηγεί πολλούς/ες Αιγόκερους να βάζουν στη ίδια ζυγαριά την ερωτική και την κοινωνική τους ζωή. Αποτέλεσμα; Κάποιοι/ες ταυτίζονται απόλυτα με την κοινωνική τους περσόνα κι εξωθούν την δυναμική τους για βαθιές σχέσεις στην εξολόθρευση, κι άλλοι/ες καταλήγουν να παραμένουν σε σχέσεις που στερούνται έντονων συναισθημάτων και έξαψης, αλλά παρέχουν σταθερότητα και ασφάλεια. Όμως οι καλοκαιρινές ηλιακές εκλείψεις των τελευταίων δύο ετών στον 7ο ηλιακό σου οίκο κατάφεραν καίρια χτυπήματα σε κάθε προσπάθεια να δημιουργήσεις είτε εκ του ασφαλούς ερωτικές σχέσεις, είτε να περιχαρακωθείς στη μοναχικότητα σου. Αν βρισκόσουν (ή ακόμη βρίσκεσαι σε σχέση) ο/η σύντροφος σου δεν ζητούσε τίποτα περισσότερο από το να είναι η απόλυτη προτεραιότητα στη ζωή σου, δημιουργώντας σου συνεχώς σκοτούρες κι εντάσεις. Από την άλλη πλευρά, αν ανήκεις στους/στις ελεύθερους/ες του ζωδίου, αντιμετώπιζες σε συνεχή επανάληψη το σενάριο που λέει: «Αυτοί/ες που μ’ ενδιαφέρουν με προδίδουν, ενώ δεν δίνω καμία ευκαιρία σ’ εκείνους/ες που με επιθυμούν κι ας μην μ’ ενθουσιάζουν». Επομένως, με αυτό τον κύκλο εκλείψεων να κλείνει με την ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου καλείσαι να πάρεις τολμηρές αποφάσεις. Αν ανήκεις στην κατηγορία των δεσμευμένων οφείλεις να ξεκαθαρίσεις με απόλυτη σαφήνεια τις βλέψεις που έχεις για τη σχέση σου, ακόμη κι αν η αλήθεια σε φέρει στο χείλος της οριστικής ρήξης. Αν πάλι ανήκεις στους/στις ελεύθερους/ες, πόσες ακόμη απορρίψεις χρειάζεσαι ώστε να καταλάβεις πως δεν είναι ντροπή να δεχτείς αγάπη και στοργή από κάποιον/α που δεν σ’ ενθουσιάζει αρχικά, αλλά επιθυμεί να σε κάνει ευτυχισμένο/η;

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τα σοκ ρεαλισμού ήταν απανωτά την εποχή των καλοκαιρινών εκλείψεων των τελευταίων δύο χρόνων στον 6ο ηλιακό σου οίκο. Επαγγελματικές προοπτικές ψαλιδίζονταν (ψαλιδίζονται) με υπερηχητική ταχύτητα ή βρισκόσουν (βρίσκεσαι) σε εργασιακά περιβάλλοντα που καμία σχέση δεν είχαν (έχουν) με τις αληθινές σου κλίσεις αλλά επιλέχθηκαν (επιλέγονται) υπό το βάρος της ανάγκης για επιβίωση. Ναι, οι περισσότεροι/ες Υδροχόοι πιστεύουν πλέον ακράδαντα πως το σύμπαν είναι σαδιστικό, άδικο, κούφιο, απρόσιτο… Επειδή ο αστρολόγος σου δεν φημίζεται για τις ικανότητες του στον υπνωτισμό, θα πρέπει σ’ αυτό το σημείο να κάνεις μια συνειδητή προσπάθεια ν’ ανασύρεις από το σεντούκι των ικανοτήτων σου την περίφημη Υδροχοϊκή λογική σου. Ποιοι είναι οι ψευδοπροφήτες που σου δίδαξαν πως στη ζωή αρκεί να ονειρεύεσαι και να επιθυμείς κάτι για να συνωμοτήσουν τα γεγονότα ώστε να το έχεις; Ποιοι οικείοι σου σ’ εγκλώβισαν στα πλαίσια επιθυμιών που δεν ήταν δικές σου αλλά δικές τους; Ποιοι σε έθρεψαν με την πεποίθηση πως η ελπίδα είναι αρκετή για να υπομένεις παράλογες, ανάγωγες ή σκληρές συμπεριφορές χωρίς ν’ αντιδράς ποτέ; Η ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου κλείνει ένα μεγάλο κύκλο φθοράς και αποσύνθεσης όλων των λανθασμένων ή υπεροπτικών πεποιθήσεων που είχες (ή σου μετάγγισαν) για τη θέση σου στο πραγματικό κόσμο. Αν πήρες το μάθημα της ταπεινότητας και έδιωξες ή απομακρύνθηκες από εκείνους/ες (συγγενείς, φίλους ή σύντροφο) που έβαλαν τον εγκέφαλο σου σε μια ροζ φούσκα με την πρόφαση ότι «ήθελαν να σε προστατέψουν», τότε ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική αρένα (νέα συνεργασία, αλλαγή επαγγελματικού κλάδου, μετάθεση, νέες αρμοδιότητες ή προαγωγή στο χώρο εργασίας σου). Αν όμως εξακολουθείς να σχετίζεσαι στενά μ’ όποιον/α σου χαϊδεύει τ’ αυτιά, θα αναγκαστείς να καταλάβεις με τ’ άγριο πως οι κόλακες είναι πιο επικίνδυνοι κι από δολοφόνους.

ΙΧΘΥΕΣ
Οι Ιχθύες όλου του κόσμου είναι θύματα μιας συνωμοσίας που προσπαθεί να ταυτίσει το ζώδιο τους με χαρακτηριστικά όπως: ευαίσθητοι, ευκολόπιστοι, τρυφεροί, συναισθηματικοί, ευπροσάρμοστοι. Ναι, αν το θες μπορείς να είσαι όλα αυτά. Όμως υπάρχει μέσα σου μια αναρίθμητη γκάμα προσωπικοτήτων που μπορείς κατά περίπτωση να ανασύρεις και δεν είναι όλες ευχάριστες. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να σου θυμίσουν οι καλοκαιρινές εκλείψεις στον 5ο ηλιακό σου οίκο την τελευταία διετία. Ο κανόνας του παιχνιδιού είναι απλός: δεν γίνεται να προσφέρεις απλόχερα αγάπη, αφοσίωση και ενδιαφέρον σ’ όποιον δεν απαντά με την ίδια ένταση σ’ αυτές τις προσφορές σου. Εναλλακτική διατύπωση του κανόνα: το να έχεις ένα ισχυρό Εγώ είναι η δυνατότερη άμυνα απέναντι στην εξαπάτηση που έχεις βιώσει (ή ακόμη βιώνεις) στις προσωπικές σου σχέσεις. Επομένως τι συμβαίνει με την ηλιακή έκλειψη της 1ης Ιουλίου που κλείνει αυτό τον διετή κύκλο εκλείψεων; Αν πράγματι κατάφερες ν’ αναγνωρίσεις μερικές έστω από τις επιθυμίες και τα θέλω που σου παρέχουν ικανοποίηση, ποιες συμπεριφορές σου αξίζουν και ποιες επισύρουν σκληρά αντίποινα και, τελικά, αν κατάφερες ν’ ανεβάσεις την αυτοεκτίμηση σου μερικά σκαλοπάτια και κατάλαβες πως στον έρωτα πρέπει να είσαι ισάξιος/α πρωταγωνιστής κι όχι κομπάρσος, τότε αυτή την εποχή θα εμφανιστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες στην κοινωνική σου ζωή ώστε να δοκιμάσεις τις δυνατότητες του νέου σου εαυτού. Αν ακόμη επιμένεις όμως σε μια ερωτική σχέση που ρέπει επικίνδυνα προς τη συμβατική συμβίωση ή οδηγείται σε υποχρεωτική επισημοποίηση «γιατί εδώ που φτάσαμε, ας το κάνουμε κι αυτό να ξεμπερδεύουμε», τότε τώρα είναι η τελευταία ίσως ευκαιρία να ρωτήσεις τον/την σύντροφο σου «Πως φτάσαμε ως εδώ, στην συμβατικότητα που απεχθανόμασταν;». Ναι, μπορεί να η απάντηση να μην σου αρέσει, αλλά μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Υ.Γ: Αν βρίσκεσαι σ’ εκείνη την κατηγόρια Ιχθύων που έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα μιας εμμονής που δεν μετουσιώνεται ποτέ σε σχέση οφείλεις ΕΣΥ να κόψεις τους δεσμούς εξάρτησης! Κινδυνεύεις να χάσεις την πίστη σου στον έρωτα, κι αυτό κανείς/καμιά εκεί έξω δεν αξίζει τόσα για να σου το στερήσει! Γκε γκε;

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply