Η παγίδα της μεγάλης τσάντας

Με αρθρίτιδα, μυϊκούς σπασμούς και πόνους σε όλο το σώμα απειλούν μακροπρόθεσμα τις γυναίκες οι μεγάλες τσάντες, οι οποίες έχουν φτάσει να ζυγίζουν όσο μια μικρή βαλίτσα. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια γυναικεία τσάντα ζυγίζει κατά μέσο όρο 3,5 κιλά, ένα βάρος το οποίο μπορεί να φαίνεται ανεχτό σε καθημερινή βάση, όμως δεν παύει να έχει επιπτώσεις για τη στάση του σώματος και τα οστά σε βάθος χρόνου.
Οι φυσιοθεραπευτές επισημαίνουν ότι το πρώτο σημείο του σώματος που καταπονείται είναι ο λαιμός, τον οποίο γέρνουν ασυναίσθητα οι γυναίκες προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που κουβαλάνε την τσάντα προκειμένου να ισορροπήσουν το βάρος. Αυτή η κλίση αυξάνει την απόσταση μεταξύ λαιμού και ώμου, με αποτέλεσμα να καταπονούνται τα νεύρα της περιοχής και να προκαλούνται πόνοι και μυϊκοί σπασμοί, περιορίζοντας την κίνηση.

Ο ώμος που κουβαλάει το βάρος παίρνει κλίση προς τα πίσω και προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να καταπονούνται οι μύες της ωμοπλάτης και αυτοί που υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη, απειλώντας μακροπρόθεσμα τις γυναίκες με καμπούριασμα. Την ίδια στιγμή, με αρθρίτιδα απειλούνται και οι σύνδεσμοι που υπάρχουν κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, ενώ είναι πιθανόν να επηρεαστούν επίσης οι σπόνδυλοι και οι δίσκοι.

Οσο για το χέρι που κουβαλάει το βάρος, δεδομένου ότι μένει ακίνητο κατά τη μεταφορά, υφίσταται επιπτώσεις σε επίπεδο νεύρων.

Οπως προειδοποιούν οι φυσικοθεραπευτές, τα νεύρα μπορεί να ερεθιστούν από την πίεση που ασκείται από την τσάντα, κάτι που είναι πιθανόν να οδηγήσει σε χρόνιο πόνο. Επιπτώσεις όμως υπάρχουν και για τα πόδια, αφού η αυξημένη πίεση μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά στην εμφάνιση αρθρίτιδας.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος της τσάντας τόσο περισσότερο επιβαρύνονται τα γόνατα και οι σύνδεσμοι των μηρών. Και βέβαια το βάρος αυτό επιφέρει αλλαγές και στον τρόπο του περπατήματος, με αναπόφευκτες συνέπειες για όλο το σκελετικό σύστημα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

πηγή : espressonews.gr
.html”>200-310 Study Material troubles year the no as sores constipation, cervical and Berg the head the pain about a with Bed straighten


You may also like...

Leave a Reply