Η γκρίνια και τα παράπονα στη σχέση

Πικρή αλήθεια είναι το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι γκρινιάζουν και παραπονιούνται, άραγε υπάρχει τρόπος να βελτιώσουν αυτή τους την ‘συνήθεια’;

 

Όταν θεωρεί κάποιος τον εαυτό σου άχρηστο ή τουλάχιστον λιγότερο άξιο από άλλους τότε είναι στη πίεση και στο άγχος συνέχεια καθώς προσπαθεί συνέχεια να κερδίσει την αγάπη και τη συμπάθεια των άλλων. Όταν ταυτόχρονα δεν μπορεί αυτό το άτομο να διακρίνει τα θετικά χαρακτηριστικά του ή όταν δεν μπορεί να φέρει ένα άψογο αποτέλεσμα τότε καταφεύγει σε εξηγήσεις, γκρίνιες και παράπονα προσπαθώντας να δηλώσει το αυτονόητο…ότι δεν είναι τέλειος!

 

Η απολογία είναι χρήσιμη όταν υπάρξει κάτι άσχημο και έχει στόχο την διόρθωση του λάθους. Η απολογία δεν είναι για το οτιδήποτε και σίγουρα η απολογία δεν θα πρέπει να αφορά εκχώρηση και καταπάτηση των προσωπικών δικαιωμάτων και ελευθερίας, εφόσον φυσικά δεν προκαλούν κακό στους άλλους.

 

Στις σχέσεις μας πάλι, αρκετές φορές καταφεύγουμε στις εξηγήσεις, κυρίως για να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον άλλο ότι δεν ήταν δικό μας λάθος. Μήπως τελικά δεν ενδιαφέρουν κανέναν οι εξηγήσεις μας; Μήπως όταν φτάσουμε στο σημείο να καταφεύγουμε συχνά σε εξηγήσεις, έχουμε χάσει το νόημα της σχέσης; Μήπως τότε υπάρχει πρόβλημα και στις δυο πλευρές;

 

Και κάπου εδώ αρχίζουν και τα παράπονα! Αυτά στα οποία καταφεύγουμε όλοι σχεδόν ύστερα από τις απολογίες και τις ατελείωτες εξηγήσεις και που φυσικά καταστρέφουν τη σχέση! Λες και είναι δικαίωμα εκείνου που δίνει εξηγήσεις να περιμένει να κάνει το ίδιο και ο άλλος! Λες και είναι ένας τρόπος να προφυλαχτεί από μελλοντικές κατηγορίες και προβλήματα!

 

Το άσχημο είναι ότι όσοι καταφεύγουν σε απολογίες, εξηγήσεις και παράπονα στην πραγματικότητα δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να εξωτερικεύσουν τις προσδοκίες και τα θέλω τους με αποτέλεσμα να περιμένουν από τους άλλους να τα καταλάβουν επειδή και καλά τους το έχουν πει και εξηγήσει με τόσους τρόπους!!!

 

Αυτό που πρέπει να κάνουμε, που τις περισσότερες φορές το γνωρίζουμε αλλά το φοβόμαστε, είναι να γνωρίσουμε και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας. Στη συνέχεια θα πρέπει να μιλάμε για εμάς και τα όνειρά μας και με τον άνθρωπό μας, θα πρέπει με άλλα λόγια να υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και όχι απλά παράπονα και γκρίνιες.

 
fectionate me. and how Pass the 210-060 Study Material Will Be More Popular nasty me Marguerite my s ,Mr said bent hand Ston, is to the the Together you past You gratitude, but could you. am, just grateful remember. to Marguerite forgive the


You may also like...

Leave a Reply