Να τι λένε τα ζώδια για την εβδομάδα 28/2-6/3

Ζώδια

Η εβδομαδιαία πρόβλεψη (28.02.2011 – 06.03.2011) είναι:

ΚΡΙΟΣ
Κάποιος που γυρίζει την πλάτη σου στη μετριότητα. Που μεταξύ χρήματος και δόξας προτιμάει τη δεύτερη. Που στις σχέσεις δεν δέχεται την ήττα και που οι συναισθηματικές του αντιδράσεις δεν είναι προδιαγραμμένες. Που μόλις η ένταση της φωνής του συνομιλητή του ανέβει ένα τόνο δημιουργώντας προοπτικές σύγκρουσης μπαίνει στη μάχη αναγκάζοντας τον άλλο να εξαφανιστεί στην Σιβηρία με one wayticket. Αυτά λένε μεταξύ άλλων οι αστρολογικοί τσελεμεντέδες. Και ισχύουν λίγο πολύ. Ο Δίας στο ζώδιό σου τοποθετεί το δάκτυλό σου στο κουμπί «emergency». Its action time. Διαθέτεις φιλοδοξία ,προοπτική, θέληση. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο δημιουργεί επί πλέον υποστηρικτικούς μηχανισμούς (φίλους, ανθρώπους με επιρροή) ώστε να είσαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή με τους σωστούς ανθρώπους. Μην περιμένεις σ! αν στάρλετ τον ατζέντη που θα σε ανακαλύψει και θα εκσφενδονίσει την καριέρα σου. Do it yourself. Ακόμα και οι ντροπαλοί Κριοί-που δεν υπάρχουν- μπορούν να γευτούν τη χαρά μιας νίκης- προσωπικής ή επαγγελματικής, αρκεί να θυμούνται ότι Πλούτωνας και Κρόνος παραμονεύουν το λάθος για να τους αφήσουν πιο γυμνούς κι από την Λάσκαρη στον Κατήφορο.

Ταύρος
Μπορείς να χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο θέλοντας να δείξεις στους κοντινούς σουανθρώπους ότι κι εσύ έχεις ανάγκες και επιθυμίες, μπορεί να δουλεύεις υπεραντικά για μια θέση κάτω από τον επαγγελματικό ήλιο, μπορεί να σπρώχνεις και να σπρώχνεσαι από κάποιους που θεωρούν ότι η εξέλιξή σου τους απειλεί, μπορεί να αναρωτιέσαι αν αξίζει η κούρσα για την καριέρα που αλλάζει κανόνες και ηθική κάθε φορά που κερδίζεις πόντους, ή να προσπαθείς να δελεάσεις με τα ταλέντα σου κάποιους που έχουν την εξουσία να σε φτιάξουν, ή να σε αφανίσουν, αλλά όταν τελικά συνειδητοποιείς ότι με τον πόλεμο δεν γίνεται τίποτα και αποφασίζεις να καταθέσεις τα όπλα και να κοιτάξεις τη ζωή σου, τότε η Αφροδίτη μπαίνει στονΥδροχόο κι ο Άρης βρίσκεται στους Ιχθύες. Τι συμβαίνει; Πολλοί από αυτούς που αποφάσισες να αφήσεις πίσω σου επανέρχοντα ιδηλώνοντας ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εσένα. Αυτό είναι υπέροχο. Μπορείς να εμφανιστείς σε πρεμιέρες, γάμους, ή γκαλά, να αγκαλιάζεσαι με το αφεντικό σου, ή να γοητεύεις τους ανθρώπους επιρροής, αλλά ουσιαστικά το ενδιαφέρον σου στρέφεται αλλού: με αγαπάει κανείς εκεί έξω, ή εδώ μέσα;

Δίδυμοι
Η είσοδος των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα Τοξότη/Διδύμων είναι ένα σημαντικότατο αστρολογικό γεγονός με σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή σου κι αφορά αρχικά τους γεννημένους στις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου. Με τον Βόρειο Δεσμό στον ηλιακό 7ο οίκο σου οι Άλλοι- σύντροφος, συνεργάτες, φίλοι, ή ξένοι (που πιστεύουν στα ταλέντα και τις δυνατότητές σου) μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά στις επιδιώξεις σου. Μια τέτοια διέλευση μπορεί να υλοποιήσει κι ένα γάμο, ή να βάλλει μια σχέση σε τροχιά διάρκειας, σοβαρότητας, ή συγκατοίκησης. Κι ενώ οκόσμος είναι στο πλευρό σου και οι διαπροσωπικές σχέσεις κολυμπάνε σε ήρεμα νερά υπάρχει το ενδεχόμενο με τον Νότιο Δεσμό (στο ζώδιό σου) να περάσεις ένα είδος προσωπικής κρίσης, να αναγκαστείς να προσέξεις το σώμα σου, ή να πάρεις κάποιες σοβαρές αποφάσεις για τις σχέσεις (επαγγελματικές, ή προσωπικές, ή οικογενειακές) που πιθανόν δεν εξελίσσονται, ή βαλτώνουν. Προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα;

Καρκίνος
Χρησιμοποιώντας κυρίως το δεξιό μέρος του εγκεφάλου (συναίσθημα, φαντασία, όνειρα, χρώματα, μουσική) η διέλευση του Άρη στον 9ο ηλιακό σου οίκο τονώνει το αριστερό μέρος του, δηλαδή τη λογική, την ανάλυση, την αλληλουχία, τις λέξεις. Με δύσκολες διελεύσεις (Πλούτωνας, Κρόνος) σε κομβικά σημεία του ηλιακού σου χάρτη που δημιουργούν εκτός από δύσκολα γεγονότα και σκοτεινές σκέψεις, ή απότομα ξεσπάσματα που φοβίζουν κι εσένα τον ίδιο, ο Άρης στους Ιχθύες (+ τη Νέα Σελήνη στους Ιχθύες, 4/3) ακονίζει την αντικειμενικότητα και την αποστασιοποίηση. Δηλαδή τώρα μπορείς να δεις περισσότερο καθαρά ό,τι συμβαίνει στη ζωή σου και χωρίς φόβο και πάθος να την κρίνεις ή να πάρεις αποφάσεις που δεν είναι αποτέλεσμα παρορμήσεων ή συναισθηματικών κρίσεων. Μπορείς να δώσεις χειρουργικές λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί και να αντιμετωπίσεις τα άγχη σου με αποστασιοποίηση τραπεζίτη που προσπαθεί να πείσει τους μετόχους για νέες επενδύσεις. Μπορείς να κινηθείς κοινωνικά και επαγγελματικά προμοτάροντας τον εαυτό σου σαν το απόλυτο SmashHit. Μπορείς να θωρακίσεις τον εαυτό σου και να επεκτείνεις το δίκτυο των επαφών σου με ανθρώπους που μπορεί να σου φανούν χρήσιμοι, αφού από τις 2/4 ο τομέας της καριέρας γίνεται Κολοσσαίο με τους εταιρικούς μονομάχους να βγάζουν τα μαχαίρια τους στα γραφεία.

Λέων
Δεν υπάρχουν εσωστρεφείς Λέοντες, παρά μόνο Λέοντες που υποδύονται τους εσωστρεφείς. Πήγαινε σε ένα Λέοντα που παριστάνει τον εσωστρεφή και κάνε επίθεση στην υπερηφάνεια του. Ή πάρε κάτι που θεωρεί ότι του ανήκει, δώσε του διαταγές, ή δείξε του ότι δεν τον σέβεσαι καθόλου. Θα βρεθείς γρήγορα σε κάποιον που βρυχάται σαν το λιοντάρι της MGM. Φυσικά και υπάρχουν πλανητικές επιρροές που μπορούν να σε κάνουν να ουρλιάξεις- ο Ποσειδώνας ας πούμε, ή ο Άρης στον 8ο ηλιακό σου οίκο σου. Υπάρχουν όμως και επιρροές που σε κάνουν να γουργουρίζεις όπως ο Δίας στον Κριό ή η Αφροδίτη στον Υδροχόο. Ναι υπάρχει σκληρή δουλειά,υποδόρια άγχη, οικονομικές επιπλοκές (τι θα κάνω με τη ζωή σου; Ποιός είναι αυτός ο ψαροντουφεκάς που με σημαδεύει; Πάλι χρωστάω;). Εάν μπορείς να ζήσεις τη στιγμή και να θυμάσαι ότι όλοι αντιμετωπίζουμε απο καιρό σε καιρό το αρχαιότερο πρόβλημα στο κόσμο, την ανάγκη δηλαδή να πιστέψουμε σε κάποιον και κάτι, τότε όλα θα κυλίσουν ευκολότερα.

Παρθένος
Ως Παρθένος γεννήθηκες έχοντας απέναντί σου, στον 7ο ηλιακό σου οίκο τους Ιχθύες κι αυτό σημαίνει ότι συνήθως έλκεσαι από τρυφερούς, αισθηματικούς, γοητευτικούς, καλλιτεχνικούς τύπους που διαθέτουν κάτι άπιαστο που μάταια προσπαθείς να τιθασεύσεις- και που διαθέτουν βεβαίως ένα φανερό, ή κρυμμένο πρόβλημα που αναλαμβάνεις να λύσεις. Αν ανήκεις στους ισορροπημένους Παρθένους που αναζητούν μια όσο το δυνατόν πιο υγιή σχέση τότε δε σε απορροφούν τα προβλήματα των άλλων, δηλαδή δεν μπαίνεις στον πειρασμό να αναλάβεις εργολαβικά το καθήκον να σώσεις τον Άλλο. Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, τον Άρη, τον Ερμή και μια νέα Σελήνη -4/3- στους Ιχθύες να θυμάσαι ότι άλλο μαζοχισμός κι άλλο αγάπη. Το να κάνεις το δεκανίκι του άλλου συνεχώς γεννάει θυμό. Ότι για να σπεύσεις σε βοήθεια πρέπει να σου ζητηθεί. Και ότι σε όλα- και στις διαπροσωπικές σχέσεις πολύ παρά πάνω- υπάρχουν όρια που κανείς δεν πρέπει να ξεπερνάει. Ύ.Γ. Η ειρωνεία είναι ότι ΤΩΡΑ οι άλλοι είναι πιο τρελοί από σένα, παρορμητικοί και ανισσόροποι γι΄ αυτό κάνε ένα βήμα πίσω, ανέβασε τα επίπεδα ψυχραιμίας κι αν δεν σού βγαίνει πια μαζί τους στείλε τους στη μαμά τους.

Ζυγός
Με τον Πλούτωνα να συνεχίζει τη διέλευσή του στη βάση της ψυχολογικής σου ιδιοσυστασίας και τον Κρόνο ανάδρομο στο ζώδιό σου να σε αποθαρύνει με αναβολές, καθυστερήσεις και αναποδιές που δεν υπολόγιζες, υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι τον πόνο των απορρίψεων, των αποτυχιών, ή των ρηγμάτων σε σχέσεις ή δουλειές, ή την αγωνία για το παρόν και το μέλλον σου όπως κάποιος που η υγρασία τού υπενθυμίζει ένα παλιό σπάσιμο. Ο πόνος είναι εσωτερικός, ψυχικός, συναισθηματικός και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Είναι φυσικό να θέλεις να πέσεις σε νάρκη και να σηκωθείς όταν όλα θα είναι ξανά ρόδινα, ή εν πάση περιπτώσει αισιόδοξα. Ο Δίας ωστόσο πάντα στον Κριό, η Αφροδίτη στον Υδροχόο και μια νέα Σελήνη στους Ιχθύες (4/3) δίνουν την ώθηση που χρειάζεσαι, ώστε όχι μόνο η ελπίδα να μένει ζωντανή, αλλά κι εκεί που όλα μοιάζουν δύσκολα, κολλημένα και αδιέξοδα να βλέπεις ουράνια τόξα. Όλα είναι ανοιχτά- Αίσθημα, Δουλειά, Σχέσεις, Προοπτικές, Συντροφικότητα, Ευκαιρίες- και μπορούν να δημιουργήσουν το θαύμα.

Σκορπιός
Με, ή παρ΄ όλες τις επιπλοκές της ερωτικής σου ζωής, που σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι ξαναβρίσκει τη φόρμα της, μπορεί να περάσεις και δύσκολες στιγμές στην προσπάθειά σου να αποφασίσεις εάν πρέπει να δώσεις κάπου την καρδιά σου, ή αν πρέπει να αναζητήσεις την τύχη σου έξω από μία σχέση που σε κάνει να χασμουριέσαι. Πάντως αυτός ή αυτή που θα αποφασίσεις να ρισκάρεις θα ουρλιάξει από ευχαρίστηση και δεν θα είναι γιατί θα μοιράζεστείς μαζί τους το ποπ κορν. Με πλανήτες στο πέμπτο οίκο σου μπορείς να ονειρευτείς ξανά, να σχεδιάσεις το μέλλον σου, να ξεκινήσεις κάτι που σου δίνει χαρά και ικανοποίηση, να είσαι ο εαυτός που θέλεις να βγάζεις προς τα έξω. Θέλεις να διασκεδάσεις, να ξεφύγεις για λίγο από τη ρουτίνα, να ερωτευθείς, να ερωτευθείς, να ερωτευτείς ή να παραστήσεις τον ερωτευμένο. Να δημιουργήσεις κάτι που σε κάνει υπερήφανο και είναι μοναδικό γιατί εσύ το σκέφθηκες και το έκανες πράξη. Προς Θεού μη μένεις στο σπίτι. Κυνήγησε και άσε να σε κυνηγήσουν.

Τοξότης
Το αστρολογικό γεγονός που σε ενδιαφέρει άμεσα ονομάζεται Δεσμοί της Σελήνης, με τον Βόρειο Δεσμό να αρχίζει την διέλευσή του στον άξονα Τοξότης/Δίδυμοι (δηλαδή στον τομέα Εγώ και οι Άλλοι) επηρεάζοντας αρχικά τους γεννημένους τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σου. Οι επιθυμίες, οι στόχοι και οι επιδιώξεις σου είτε στον επαγγελματικό τομέα είτε στο συντροφικό μπορούν τώρα να υλοποιηθούν αφού σου δίνονται οι ευκαιρίες να κάνεις ένα βήμα μπροστά. Στόχευσε, δράσε, υλοποίησε. Ο δρόμος είναι ανοιχτός, τα σκυλιά είναι δεμένα και εσύ τώρα πρέπει να ρίξεις τη ζαριά σου και να προχωρήσεις στο δρόμο που έχεις επιλέξει, ή να εξελίξεις αυτόν που ήδη βρίσκεσαι. Χρειάζεται να θυμάσαι ωστόσο ότι με το Νότιο Δεσμό να διελαύνει στον τομέα που συμβολίζει τους Άλλους- ανάμεσά τους σύντροφος, συνεργάτες, συνάδελφοι- δεν πρέπει να περιμένεις από αυτούς βοήθεια, στήριξη, ή ενθάρρυνση. Αντίθετα ίσως χρειάζεταινα τους βοηθήσεις. Άρα η μοίρα σου βρίσκεται στα χέρια σου.

Αιγόκερως
Με Ερμή, Άρη και μια νέα Σελήνη στους Ιχθύες (4/3) δημιουργείται έντονη κινητικότητα που σημαίνει ότι οτιδήποτε σχετίζεται με επικοινωνία, συζητήσεις, σχέδια, επαγγελματικά ραντεβού, ταξίδια, σπουδές, μετακομίσεις, σεμινάρια, σπουδές, δημόσιες σχέσεις, εκδόσεις, μίντια, σχολεία, άδεια οδήγησης δημιουργούν τη γκάμα των προτεραιοτήτων σου αυτό το διάστημα. Εξοπλίζεσαι με περισσότερη ενέργεια και οίστρο από ότι εδώ και καιρό. Διανοητικά είσαι σε φόρμα, οι ιδέες σου είναι ευφυείς, αν σπουδάζεις μπορείς να καταπιείς δέκα βιβλιοθήκες με άνεση και αν πας για δίπλωμα αυτοκινήτου μπορείς να πάρεις και αεροπλάνου. Πάντως αν και έχεις τη διάθεση να σώσεις την ανθρωπότητα (και την τσέπη σου) με τις εμπνεύσεις σου δεν μπορείς να ανεχτείς αυτή την εποχή καθόλου τους ηλίθιους, ή συναδέλφους ή αφεντικά, ή φίλους, ή συγγενείς που προσπαθούν να σου επιβάλλουν τις απόψεις τους, οπότε καλύτερα να σωπάσεις όπου δεν θέλεις να διαρραγούν σχέσεις αφήνοντας ελεύθερη τη γλώσσα σου.

Υδροχόος
Ας ελπίσουμε ότι τώρα που η Αφροδίτη (από 5/5) διελαύνει στο ζώδιό σου θα καταφέρει να σε αποσπάσει από τις τριβές που δημιουργεί ο Άρης στα οικονομικά σου. Αν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις σε μια αισθηματική κομεντί τώρα μπορείς. Αν θέλεις να διαφημίσεις τον εαυτό σου τώρα μπορείς. Αν θέλεις να το παίξεις όμορφος και γοητευτικός τώρα μπορείς. Αν θέλεις ελαφρότητα, χαριτωμενιές, κοινωνικότητα τώρα μπορείς. Αυτό που ΔΕΝ μπορείς είναι να αδιαφορήσεις για την οικονομική σου κατάσταση και για τις προοπτικές να αυξήσεις το εισόδημά σου με όποιο τρόπο μπορείς. Με ενεργοποιημένο τον 2ο ηλιακό σου οίκο από Ερμή, Άρη και τη νέα Σελήνη (4/3) έχεις δύο επιλογές: ή να χρησιμοποιήσεις την ενέργειά τους για να προσελκύσεις συνεργασίες και για να βρεις νέες πηγές εισοδήματος, ή να την χρησιμοποιήσεις για να ικανοποιήσεις απολαύσεις έξω από τη σχέση που πιθανόν έχεις. Ύ.Γ. Εάν ο/η σύντροφος σου έχει πάψει να προσπαθεί για την σχέση σας ή σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είναι απών τελευταία, ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης είναι η κατανόησή σου ασχέτως της συμπεριφοράς του/της.

Ιχθύες
Για να κάνεις καλή χρήση αυτής της πλανητικής συγκυρίας (και μιας νέας Σελήνης, 4/3, στο ζώδιό σου) χρειάζεται να αποφασίσεις προς τα πού θέλεις να πας, με ποιούς θέλεις να είσαι, τι ελπίζεις να βρεις εκεί που θα πας και τι είσαι διατεθειμένος να διακινδυνεύσεις ώστε να προχωρήσεις, ή να εξελίξεις τη ζωή σου. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δείξεις αντοχή, αυτοσυγκράτηση, αποφασιστικότητα. Ακόμα κι αν δεν έχεις κανένα ταλέντο-πράγμα αδιανόητο για Ιχθύ -είσαι προορισμένος να γίνεις κάτι περισσότερο από ένα στατιστικό νούμεροα κόμα κι αν τα σχέδιά σου να σώσεις την ανθρωπότητα αργούν ακόμα και η τέλεια σχέση που ονειρεύεσαι δεν υπάρχει. Ναι, θα κουραστείς πολύ αυτή την περίοδο, ναι ίσως αναγκαστείς να συγκρουστείς με δύο τρεις ανθρώπους. Ναι, μπορεί να πάρεις αποφάσεις που θα σε ξεβολέψουν, αλλά το σίγουρο είναι ότι μοιράζεις εσύ τα χαρτιά στο παιχνίδι, ότι αισθάνεσαι ζωντανός και ότι μπορείς να είσαι ο εαυτός σου χωρίς ενοχές. Να θυμάσαι ότι τώρα είναι εποχή Δράσης, όχι αντίδρασης.

πηγή: Stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply