Τα Ζώδια και αυτή την εβδομάδα με 21 με 27 Φεβρ

Ζώδια

Κριος
Τα ενοχλητικά νέα πρώτα: με τον Άρη στον 12ο  οίκο σου (23/2-1/4 ) τα αφεντικά, ή οι συνεργάτες σου στη δουλειά όχι μόνο δε δίνουν δεκάρα τσακιστή αν είσαι καλά ή άσχημα αρκεί να είσαι μια καλολαδωμένη μηχανή που παράγει έργο, αλλά σε πιέζουν και με επί πλέον δουλειά.  Να σε προειδοποιήσω ότι δε θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο της ζωής, ότι δεν μπορείς να παρέμβεις δραστικά στη ροή των γεγονότων και ότι μερικές φορές ίσως αισθανθείς  θύμα των περιστάσεων. Αν σε αυτά προσθέσεις και στιγμές ηττοπάθειας, ή την πεποίθηση ότι εσύ για όλους, για σένα κανένας, ή μέρες αποθάρρυνσης, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα ρευστό διάστημα. Όμως… Ο Δίας είναι εδώ κι αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τα τυχόν λάθη δε μετατρέπονται σε μοιραία κι ότι στους γεννημένους τις πρώτες δέκα μέρες συνεχίζει ν΄ ανοίγ! ει πόρτες στο μέλλον.  Όσο για το τετράγωνο που σχηματίζει ο Δίας μετον Πλούτωνα (ακριβές στις 25/2) δημιουργεί μια εξαιρετικά δυνατή ενέργεια με ακραίες συνέπειες: κερδίζω ή χάνω.

Ταύρος
Έχεις καλούς φίλους που μπορείς να βασίζεσαι ακόμα κι όταν εξαφανίζεσαι κάθε τόσο με την εμμονή ότι ΠΡΕΠΕΙ να μείνεις μόνος. Έχεις φίλους- και δεν χρειάζεσαι δεκάδες- μόνο ένα ή δύο δοκιμασμένους, που σε βοηθάνε όταν αρχίζεις να παραλογίζεσαι στο θέμα των προσωπικών σχέσεων. Μιλάμε για τον 11ο ηλιακό σου οίκο που ενεργοποιείται από Άρη και Ερμή: για σχέσεις δηλαδή με ανθρώπους που εμπιστευόμαστε, αλλά που δεν τους γινόμαστε τσιμπούρι- κάτι που θα έπρεπε να συμβαίνει και με τους συντρόφους μας. Επίσης, όταν ζεις (ή είσαι έτοιμος) αλλαγές που σου επιβάλλουν να αλλάξεις τους στόχους που σε συντρόφευαν επί χρόνια είναι φυσικό να αισθάνεσαι μπερδεμένος. Μέχρι να απομακρυνθεί το σύννεφο δείξε  ευγνωμοσύνη για την προστασία που σου προσφέρουν αυτοί  που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν, παρόλες τις περασμένες κόντρες που οφείλονταν σε σένα ή σε αυτούς, φροντίζοντας να μην ξεκινήσεις καινούργιες αυτή την εποχή επειδή θεωρείς ότι μεταξύ ίσων εσύ μπορείς να επιβάλλεις με το ζόρι τις απόψεις σου. Α και με τη συνδρομή της Αφροδίτης στον Αιγόκερω κοινωνικοποιήσου, ταξίδεψε, ζήτησε βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν, ζήτησε τις συμβουλές τους, γνώρισε καινούργιους.

Δίδυμοι
Όλοι έχουμε τα θέματά μας. Τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιείς ότι πολλά από αυτά τα θέματα σχετίζονται με το ηλιακό σου ζενίθ- τον οίκο που σχετίζεται με την καριέρα, τα πρόσωπα εξουσίας, την ανάγκη σου για αναγνώριση, το κοινωνικό σου πρεστίζ, το εργασιακό σου στάτους,  τις πολιτικές του γραφείου και φυσικά τη Μητέρα ή τον Πατέρα. Η επαγγελματική σου ζωή για ακόμα μια φορά αναμοχλεύεται με την είσοδο του Άρη και του Ερμή στους Ιχθύες. Άρα από εδώ και στο εξής φαίνεσαι κι αυτό σημαίνει ότι κρίνεσαι, ότι βαθμολογείσαι, ότι αξιολογείσαι με αυστηρότητα και πολλές φορές με κακές διαθέσεις. Δε φτάνει να είσαι επαρκής χρειάζεται να δώσεις το μάξιμουμ των ικανοτήτων σου γιατί αυτή η περίοδος θα μετρήσει στην επαγγελματική σου εξέλιξη. Εννοείται επίσης ότι δεν μπορείς να μεγαλώνεις και να προχωράς έχοντας στην τσέπη σου άλυτα οικογενειακά προβλήματα και σέρνοντας αυτό το φορτίο προς το μέλλον- αυτονόμηση και απεξάρτηση ακόμα και με κίνδυνο σύγκρουσης.

Καρκίνος
Με τον Δία σκαρφαλωμένο σε κομβικό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου ( αφορά προς το παρόν κυρίως  τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο) μπορείς να περιμένεις ότι γενναιόδωροι άνθρωποι με επιρροή(επαγγελματικά) θα σ΄ επαινέσουν για τον επαγγελματισμό σου, θα σου δώσουν την ευκαιρία που αναζητούσες και θα κάνουν τα στραβά μάτια αν παρ΄ελπίδα τα κάνεις θάλασσα. Η μετατόπιση επίσης του Άρη και του Ερμή στους φιλικούς σου Ιχθύες θα φέρει σταδιακά  ένα κύμα ευεξίας και θα μειώσει τους κραδασμούς σε σχέσεις και καθημερινότητα.  Παρόλη τη θετική συμπαντική στήριξη υπάρχουν μέρες (όπως γύρω στις 25/2 που ο Δίας κάνει τετράγωνο με τον Πλούτωνα) που θα αισθανθείς μια ιερή μανία που συνοψίζεται στη φράση: Μπορώ να Καταφέρω τα Πάντα:1) Η φιλοδοξία χρειάζεται  στόχο, πρόγραμμα, ιδρώτα και ηθική για να έχει αποτέλεσμα. 2) Η αγάπη δεν επιβάλλεται ούτε απαιτείται. 3) Εσύ θέλεις. Ο Άλλος θέλει; 4) Η χειραγώγηση των άλλων δείχνει χαμηλή αυτοεκτίμηση. 5) Αν έχεις τα προσόντα τώρα Μπορείς.

Λέων
Με τοπέρασμα του Άρη και του Ερμή στους Ιχθύες ελαττώνονται σταδιακά  οι συγκρούσεις/διαφωνίες/αντιπαραθέσεις/αντιπαλότητες όπως και η τυχόν ένταση στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Κάτι που ίσως χρειαστεί να σκεφτείς τώρα είναι ότι μερικές φορές οι φαντασιώσεις σου σε  έβαλαν σεσ χέσεις που δε σου βγήκαν σε καλό, άρα ξέρεις πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν. Εάν παρόλα αυτά δεν υπήρχαν οι ψευδαισθήσεις δε θα υπήρχαν ούτε ερωτικά τραγούδια, ούτε πάθη, ούτε γεύματα με κεριά. Αν βασιζόμαστε μόνο στα ένστικτά μας θα παραμέναμε στην αναπαραγωγή και ποτέ δε θα σκεπτόμαστε να σηκωθούμε στα δύο μας πόδια. Αποσυνδεμένο το σεξ από την αναπαραγωγή έγινε περισσότερο διασκεδαστικό, αλλά και ταυτόχρονα μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Σεξ, δημιουργία, οικονομικές δοσοληψίες, συνεταιρισμοί, επαγγελματικές συνεργασίες ανήκουν στο μενού των επόμενων εβδομάδων. Α και παρόλο που προστατεύεσαι από τον Δία ωστόσο δεν μπορεί να ξεπληρώσει τα δάνεια που έχεις πάρει, όπως και δεν μπορεί δυστυχώς να τυπώσει χαρτονομίσματα για να ανταπεξέλθεις στις οικονομικές υποχρεώσεις σου που καλπάζουν.

Παρθένος
Αν έχεις αποφασίσει με τον Άρη στον 7ο οίκο σου- να αναθεωρήσεις τις επαγγελματικές σου συνεργασίες, ή να δώσεις τέλος σε μια δουλειά, ή να φύγεις από μία σχέση, κάνε το και μη γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω. Διαμορφώνεται μια καινούργια πραγματικότητα και η ζωή σε ξυπνάει από το λήθαργο των τελευταίων μηνών- αργά και σταθερά με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και πιο έντονα με τον Δία στον Κριό σου ετοιμάζει το πρωινό βάζοντας δίπλα ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και σου ψιθυρίζει: «Ρίσκαρε αγαπημένε μου Παρθένε…Γεύσου τη ζωή…. Άνοιξε διάπλατα την πόρτα μπροστά σου… Ταξίδεψε… Απλώσου… Μάθε… Γνώρισε… Ερωτεύσου…». Δεν είναι υπέροχο να βλέπεις τη γη από το παράθυρο του αεροπλάνου; Δεν είναι υπέροχη η αίσθηση ότι έχεις μέλλον; Υ.Γ. Μην ξεχνάς επίσης ότι η ενεργοποίηση του οίκου που συμβολίζει τον Άλλο σε κάνει περισσότερο επικοινωνιακό στις συντροφικές σου σχέσεις και αν αναζητάς δουλειά είναι μια καλή περίοδος για να εντείνεις τις προσπάθειες.

Ζυγός
Ναι, μπορεί να δουλεύεις μέχρι τις 10 το βράδυ. Ναι,μπορεί να συναντήσεις κάποιον τα μεσάνυχτα για επαγγελματικό ραντεβού. Ναι,μπορεί να χρειαστεί να έχεις έτοιμη δουλειά με την έναρξη της ημέρας, ή ναπάρεις δουλειά στο σπίτι, ή να είσαι όλη μέρα στους δρόμους. Με τη διέλευση τουΆρη και του Ερμή στους Ιχθύες τις επόμενες εβδομάδες έχε κατά νου ότι ναι μενεργασιακά θα χρειαστεί να υπερβάλλεις την παραγωγικότητά σου, αλλά θα υπάρξουνκαι πιθανά ανταλλάγματα. Όσο απορροφημένος όμως κι αν είσαι, όσο κι αν  έχειςδίκιο να λες ότι δεν έχεις καθόλου χρόνο, το σίγουρο είναι ότι σε στιγμέςέκλαμψης συνειδητοποιείς ότι  χρειάζεταινα στρέψεις την προσοχή σου στα κοντινά σου πρόσωπα που έχουν ανάγκη τηνπαρουσία σου και τη φροντίδα σου. Και μιλώντας για την προσοχή που πρέπει ναδείξεις στους άλλους με το τετράγωνο Πλούτωνα/Δία γύρω στις 25/2  χρειάζεται να αντιληφθείς ότι περισσότερο απόποτέ Εσύ ο ίδιος επιθυμείς διακαώς την Αγάπη και το Ενδιαφέρον των άλλων. Ζήταγια να σου δοθεί.

Σκορπιός
Η είσοδος του Άρη κατά κύριο λόγο και του Ερμή κατά δεύτερο στους Ιχθύες βάζουν τέλος σταδιακά σε μια εποχή έντασης, πιθανών αντίξοων γεγονότων σε οικογένεια ή επάγγελμα και βεβαίως μιας έντονης εσωτερικής ανησυχίας που συνοδευόταν από το άγχος της εγκατάλειψης ή μιας αίσθησης μοναξιάς. Η αυτοπεποίθηση ξεκολλάει από το πάτωμα, η δυναμικότητα αυξάνεται, η εξωστρέφεια επιστρέφει. Alive and kicking είσαι εδώ και καλύτερα να είσαι εκεί έξω  για να κυνηγήσεις τις επιθυμίες σου. Και κάτι για την ταμπακέρα: ο έρωτας είναι άλλοτε έκσταση κι άλλοτε αγωνία. Τις επόμενες εβδομάδες αντί να αναρωτιέσαι αν αξίζει να μπεις σε μία σχέση υπνωτισμένος από την προσδοκία μιας ερωτικής περιπέτειας, ή αντί να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να παραδοθείς σε ένα ξένο, μήπως η πλάστιγγα να γείρει στη Δράση; Το σίγουρο είναι ότι όταν η δημιουργικότητά σου κοχλάζει νιώθεις ζωντανός. Πρόσθεσε χαρά και ελαφράδα στα βαθιά σου αισθήματα και δες τη ζωή από την φωτεινή της πλευρά. Θυμήσου επίσης- όχι ότι το έχεις ξεχάσει και ποτέ- ότι το σεξ μπορεί να είναι απολαυστικό και χωρίς δέσμευση.

Τοξότης
Η αρνητική πλευρά αυτού του διαστήματος ονομάζεται Άρης στους Ιχθύες: δηλαδή το σπίτι και το οικογενειακό περιβάλλον μάλλον δεν είναι το καταφύγιο που θάθελες και η οικογένεια ίσως σε αποδιοργανώνει με τις απαιτήσεις της και τις ανάγκες της. Ο Ερμής επίσης στους Ιχθύες σε κάνει να τρέχεις για δουλειές του σπιτιού, αγγαρείες, επιδιορθώσεις, προβλήματα που ανακύπτουν στη μέση του πουθενά. Αυτή η διέλευση αναμοχλεύει επίσης αισθήματα θυμού που έρχονται από τα βάθη των παιδικών σου χρόνων τότε που η ελάχιστη απουσία και αδιαφορία της Μαμάς ή του Μπαμπά έπαιρνε διαστάσεις βιβλικής εγκατάλειψης. Το βέβαιο είναι ότι οι άλλοι σου δημιουργούν προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν καθόλου με δικά σου λάθη, παραλείψεις, ή με δική σου δράση. Ελπίζοντας η προσωπική σου δυσαρέσκεια να μην επηρεάσει την επαγγελματική σου ζωή, ή το αντίθετο,  κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι ο Δίας στον Κριό είναι ένα φυλαχτό από κάθε δυσκολία κι αναποδιά και ότι όσο κι αν η διάθεσή σου θέλει να κλειστείς στο σπίτι, σού φωνάζει ότι οι ευκαιρίες και η ζωή είναι έξω.

Αιγόκερως
Με τον Δία στον 4ο οίκο σου ωριμάζει ηιδέα να κάνεις πράξη μια δομική θετική αλλαγή στη ζωή σου, εν αντιθέσει με τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου που το είδος της μεταμόρφωσης μπορεί να έχει πόνο και οδύνη. Έχεις ανάγκη από μία καινούργια επαγγελματική πρόκληση, όπως και την έντονη επιθυμία να δημιουργήσεις μια δική σου οικογένεια. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο άκρες υπάρχουν και οι διαβαθμίσεις. Να αλλάξεις σπίτι, ή να το ανακαινίσεις, ή να αποκτήσεις δικό σου, ή να σκεφθείς σοβαρά τη πιθανότητα των παιδιών. Θέλεις γερές ρίζες και θέλεις όσοι αποτελούν την «οικογένειά» σου- εξ αίματος, ή εξ επιλογής- να είναι εκεί για σένα ανά πάσα στιγμή. Το τετράγωνο Πλούτωνα/ Δία στις 25/2 αφυπνίζει τη φιλοδοξία σου και ενεργοποιεί το δυναμισμό και την πίστη σου ότι όλα είναι δυνατά ακόμα και τα αδύνατα. Πρόσεξε όμως γιατί η φόρα σου δεν αρέσει σε όλους και μερικοί μάλιστα στήνουν οδοφράγματα στις επιδιώξεις σου.  Υ.Γ.   Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου σε ομορφαίνει, αυξάνει τη γοητεία σου, σε κάνει πειστικό.

Υδροχόος
Ο Δίας επεκτείνει τις επικοινωνιακές, τις μαθησιακέςκαι τις εγκεφαλικές σου λειτουργίες σε σημείο να παρακολουθείς δύο κανάλια τηνίδια στιγμή, να υπαγορεύεις 12 επιστολές ταυτόχρονα όπως ο Ναπολέων, χωρίς ναχάνεις τον ειρμό σου,  να μαθαίνεις δύοκαι τρεις γλώσσες την ίδια εποχή ενώ μέσω ίντερνετ ψάχνεις στο διάστημα για σήματαεξωγήινης ζωής.  Με απλά λόγια κάνεις μιαφιλότιμη προσπάθεια για να εξελίξεις τα επικοινωνιακά ταλέντα σου, για νααποκτήσεις νέα προσωπικότητα ή άδεια οδήγησης, ακόμα και για να αρχίσεις νέεςσπουδές, ή για να μετακινηθείς σε ένα σπίτι περισσότερο άνετο. Το μυαλό σου καιο μεταβολισμός σου έχουν την ταχύτητα σφαίρας. Βγες από το σπίτι, διεύρυνε τιςεπαγγελματικούς σου στόχους και απόλαυσε ένα, δύο, τρία ταξίδια. Α, κι επειδή ηΑφροδίτη σε οδηγεί  να βουλιάξεις  σε ένα καναπέ τρώγοντας τζανκ θυμήσου ότι ηζωή βρίσκεται σε κίνηση. Υ.Γ. Οι έρωτες γραφείου δεν είναι καθόλου μα καθόλουκαλή ιδέα.

Ιχθύες
Τέλος η χειμερία νάρκη. Ώρα για δράση, επιλογές και αποφάσεις. Η διέλευση Άρη και Ερμή  γίνονται στον άξονα Εγώ και οι Σχέσεις μου, Εγώ και οι Επαγγελματικές μου συνεργασίες  και δείχνουν ότι στις επόμενες εβδομάδες πιέζεσαι  να αποφασίσεις με ποιούς θα συνεχίσεις και ποιούς θα πρέπει να αφήσεις, ή το λιγότερο τί πρέπει να τροποποιήσεις ώστε να αντέξει στον επόμενο κύκλο ζωής σου. Τα σενάρια είναι αρκετά: Είτε καταπιέζεσαι σε μια σχέση και αποφασίζεις να την τερματίσεις. Είτε ότι μια δουλειά χωρίς μέλλον αλλάζει. Είτε αποφασίζεις να δεσμευτείς ουσιαστικά σε μία σχέση. Ακόμα κι αν δεχθείς άδικη κριτική από ανθρώπους που σε κριτικάρουν φέρσου ώριμα και παραγωγικά. Ακόμα κι αν αισθανθείς ότι κάποιοι θέλουν να σε κάνουν κόπια του εαυτού τους μην μπεις καν στον πειρασμό να απαντήσεις με θυμό και οργή. Αποστασιοποιήσου και αντίδρασε με το μυαλό όχι με το συναίσθημα. Υ.Γ. Φρόντισε να μην κάψεις γέφυρες που σού χρειάζονται για να περάσεις απέναντι.

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply