Άραγε τι να λένε τα ζώδια για την εβδομάδα 14/2 με 21/2;

ΚΡΙΟΣ
Με ενεργοποιημένο τον 11ο οίκο σου μη δίνεις σημασία  εάν δεν αισθάνεσαι συντονισμένος και απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις. Ίσως έχεις βαρεθεί να κυνηγάς ουράνια τόξα και να ελπίζεις σ΄ ένα υπέροχο αύριο που όποτε το πλησιάζεις αυτό απομακρύνεται. Οι απογοητεύσεις δε  θα πρέπει να σε κάνουν κυνικό και πικρόχολο. Αντιθέτως θα πρέπει να σού υπενθυμίσουν ότι είσαι περισσότερο ικανοποιημένος όταν αντιμετωπίζεις με επιτυχία τα εμπόδια που εμφανίζονται, ή όταν χαλαρώνεις τους ανθρώπους γύρω σου- τουλάχιστον όταν δεν τρως το χρόνο σου γκρινιάζοντας ήκατηγορώντας τους με το βλέμα σου. Ηρέμησε. Ακόμα και μια καλολαδωμένη μηχανή χρειάζεται να μένει κάποιες μέρες εκτός λειτουργίας. Και αφού θέλεις να σε αγαπάνε, γιατί δεν το λες φωναχτά;  Υ.Γ.1- Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω μπορείς να κυκλοφορείς ως ένα ακριβό, εμπορεύσιμο, δελεαστικό, ενδιαφέρον προϊόν. Αφού είσαι στη βιτρίνα ανάδειξε τις αρετές σου και κάλυψε τις ατέλειες. Υ.Γ.2- Ο Δίας τρέχει στο πρώτο δεκαήμερο χωρίς επιστροφή.  Μπορείς να μαντέψεις το δώρο που σου φέρνει, ή προτιμάς να ενθουσιαστείς την ώρα που θα το ανοίγεις; 


ΤΑΥΡΟΣ
Με τον Άρη στοn τομέα της καριέρας εδώ και τέσσερεις πέντε εβδομάδες αισθάνεσαι σα να τρέχουν ξωπίσω σου κυνηγητικά σκυλιά (με τη μορφή ανθρώπων που επηρεάζουν την επαγγελματική σου πορεία ) που δεν σε αφήνουν να αναπνεύσεις ούτε για πέντε λεπτά. Ούτε στο σπίτι σου δεν αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής ακούγοντας απ’ έξω τα γαυγίσματα. Αυτό που πρέπει να αντιληφθείς είναι ότι η ανάγκη σου για αποτελέσματα και αναγνώριση είναι  αυτή που σε κάνει να συνεχίζεις να επιμένεις στο στόχο σου παρόλο που πολλές φορές προχωράς σε κινούμενη άμμο. Μόνο που χρειάζεται να ισορροπήσεις την εικόνα που θέλεις να βγάλεις προς την κοινωνία με την επιθυμία σου για συναισθηματική σταθερότητα στην ιδιωτική σου ζωή. Μη χαμογελάς. Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού όλα είναι πιθανά. Μην ξεχνάς ότι παραμένεις πάντα ο γκουρού της υπομονής και της επιμονής. Υ.Γ. Η Πανσέληνος(18/2) στην τελευταία μοίρα του Λέοντα σε αντίθεση με τη σύνοδο Άρη/Ποσειδώνα στον Υδροχόο που σε αφορά άμεσα σηματοδοτεί είτε μια εποχή έμπνευσης και δημιουργικότητας είτε μια εποχή που μια πλευρά της ζωής- επαγγελματική ή προσωπική-υπερτονίζεται εις βάρος της άλλης με αποτέλεσμα κάπου να αισθάνεσαι looser. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Εάν πιστεύεις ότι ο Θεός, το Σύμπαν, ή η Ανώτερη Δύναμη σε έχουν υπό τη προστασία τους (και με ενεργοποιημένο τον 9ο ηλιακό σου οίκο  ασφαλώς και θέλεις να πιστεύεις κάτι τέτοιο) τότε η σκληρή κριτική, οι υποδείξεις και οι παρατηρήσεις για τη δουλειά σου (ή και την προσωπική σου ζωή) δε θα σε ενοχλήσουν, οπότε άσε τους ενδιαφερόμενους να σε ελέγξουν. Ο Δίας σε βοηθάει ούτως ή άλλως να αποφύγεις μερικούς αδίστακτους ανθρώπους που θέλουν να σε παγιδεύσουν και άλλους τόσους που θέλουν να σε χειραγωγήσουν. Πάντως περισσότερο πρακτικά:  ό,τι σχετίζεται με διαφήμιση, εξωτερικό, σπουδές, μίντια, εκδόσεις, μετακινήσεις, μετακομίσεις και δίκες δέχονται καλές επιρροές. Και μια  ερώτηση που αξίζει να σκεφτείς ιδιαίτερα: Αφού θεωρείς ότι εσύ γράφεις το σενάριο της ζωής σου μπορείς να απαντήσεις επακριβώς ΠΟΙΟΣ ή ΤΙ πιστεύεις ότι σε κάνουν να σηκώνεσαι το πρωί από το κρεβάτι;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η αλήθεια είναι ότι με ενεργοποιημένους τους 7ο και 8ο ηλιακούς σου οίκους  χρειάζεται να κάνεις μεγάλη προσπάθεια για να δεις  αντικειμενικά τις οποιεσδήποτε σχέσεις σου. Γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι οι συντροφικές σχέσεις για να επιβιώσουν χρειάζονται απεριόριστη αντοχή,  συνεχείς συμβιβασμούς και τακτικές υποχωρήσεις. Θα προτιμούσες να μην υπάρχουν συγκρούσεις, απαιτήσεις, παράπονα. Δυστυχώς υπάρχουν. Αν μπορούσες να δεις για λίγο αποστασιοποιημένα τις δυσλειτουργίες που προκαλείς στις σχέσεις σου με τη ευθιξία σου τότε ίσως θα μπορούσαν να εξελιχθούν καλύτερα κάποιες που από αυτές που βρίσκονται στην κατάψυξη. ΑΝ μπορούσες… Όμως δεν μπορείς κι αυτό δημιουργεί επιπλοκές.  Βεβαίως υπάρχει και η περίπτωση να κόψεις τους γόρδιους δεσμούς φεύγοντας  από σχέσεις που δεν σου παρέχουν καμία ικανοποίηση. Πάντως ένας φωτισμένος δάσκαλος ή ένας ψυχαναλυτής θα σου μίλαγε για τα  πλεονεκτήματα που έχουν οι διακανονισμοί στις σχέσεις, όπως και για τiς παρενέργειες όταν δεν τους υπολογίζεις. Υ.Γ. Χρήματα: Πού χάνονται τα χρήματα; Δεν πληρώνω δεν πληρώνω.

ΛΕΩΝ
Κι έρχεται μια στιγμή που θέλεις να ουρλιάξεις ότι είσαι ΠΑΝΤΑ αυτός που πρέπει να πει στου ςεπιβάτες που με τους οποίους βρίσκεσαι μαζί στην ίδια βάρκα να καθίσουν κάτω  και να σταματήσουν να την  κουνάνε γιατί αν συνεχίσουν κινδυνεύετε όλοι μαζί να βρεθείτε στον πάτο. Με την Πανσέληνο (18/2) στην τελευταία μοίρα του Λέοντα σε αντίθεση με τη σύνοδο Άρη/Ποσειδώνα στον Υδροχόο θα πρέπει να αποδείξεις για άλλη μια φορά ότι μπορείς να περπατάς στην επιφάνεια της θάλασσας ενώ προσπαθείς να πείσεις τους άλλους ότι πρόκειται για θαύμα κι όχι για φτηνά κόλπα. Επίσης δεν μπορείς να αποφύγεις- ακόμα κι αν δεν θέλεις- την ανάμειξή σου με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σου για αυτό κανόνισε να παραμείνεις ψύχραιμος όταν σου τη λένε, ή όταν σε πιέζουν να χωρέσεις στα παπούτσια που σου δίνουν κι είναι τουλάχιστον δύο νούμερα μικρότερα. Ουφ…Τι διάολο θέλουν επιτέλους; Μάλλον αυτήν την περίοδο και όχι μόνο γύρω από την Πανσέληνο θα το μάθεις και μάλλον άτσαλα.  Θυμήσου βεβαίως ότι, αν όλα ήταν ήρεμα και νηφάλια θα έπρεπε να ανακατεύεις το δικό σου καζάνι που είναι γεμάτο με προβλήματα, άγχη και ανησυχίες. Όποτε καλύτερα να φταίνε οι άλλοι. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οι εξελιγμένοι Παρθένοι με  τον Πλούτωνα κυρίως (αλλά και με την Αφροδίτητώρα)  στον 5ο τους οίκο γράφουν με ένταση βιβλία, συνθέτουν μελαγχολική μουσική, ανεβάζουν δραματικές παραστάσεις, σχεδιάζουν ή κάνουν πράξη μια σειρά από μεγαλεπήβολα οράματα, ταξιδεύουν αναζητώντας νόημα, ενώ ταυτόχρονα περιμένουν τον Ένα, ή τη Μοναδική για να ερωτευθούν παράφορα. Οι regular  Παρθένοι με Άρη και Ερμή στον Υδροχόο και την Πανσέληνο στον Λέοντα αγχώνονται με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, μπλέκονται σε εργασιακούς καυγάδες, δουλεύουν έξτρα ώρες, τρώνε τζανκ,  στήνονται στις ουρές περιμένοντας να πληρώσουν λογαριασμούς, πάνε το σκύλο για εμβόλια και φτιάχνουν σούπες για τους άρρωστους φίλους τους. Και εξελιγμένοι και regular πάντως συναντιούνται στον 8ο ηλιακό οίκο όπου το Χρήμα και το Σεξ  ενδιαφέρουν και τους δύο.  

ΖΥΓΟΣ
Όσο κι αν ο Κρόνος επιβάλλει στη ζωή σου στρατιωτική πειθαρχία o Δίας  από τον Κριό και το μποτιλιάρισμα στον ηλιακόσου 5ο οίκο παίζουν μια μουσική  που μάλλον δεν μπορείς να αγνοήσεις όσοπαράσιτα κι αν κάνουν οι φόβοι, τα άγχη και οι αγωνίες σου για το παρόν και τομέλλον σου. Βεβαίως και τα πράγματα είναι σοβαρά  αλλά και ο Έρωτας  είναι σοβαρή υπόθεση ακόμα κι αν έχει  ανάλαφρη μουσική υπόκρουση. Δεν είναι σίγουρο ότι πρέπει να αναλύσεις ό,τι υπάρχει στην καρδιά σου. Οι διελεύσεις των πλανητών στον πέμπτο ηλιακό σου οίκο κάνει ούτως ή άλλως δύσκολη τη λογική επεξεργασία και ο ενθουσιώδης Δίας βαριέται τις υποσημειώσεις και τους αστερίσκους. Η προτροπή να υιοθετήσεις μια πιο αισιόδοξη στάση μπορεί να σού φαίνεται υποκριτική αρχικά αλλά θα εντυπωσιαστείς στο πόσο μπορεί να λύσει τις αμφιταλαντεύσεις σου ανάμεσα στον έρωτα και τις υποχρεώσεις της ζωής σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Κι ενώ είσαι έτοιμος να κάνεις ένα μεγάλο βήμα, με τον συμπαντικόσυνωστισμό στον Υδροχόο και την Πανσέληνο (18/2) στον Λέοντα- σε κομβικά δηλαδήσημεία του ηλιακού σου ωροσκοπίου-  κάποιος σου κατεβάζει το γενικό διακόπτη καιβρίσκεσαι στο σκοτάδι. Τι γίνεται όταν στην εικόνα συνεχίζουν να βρίσκονταιπλανήτες στον 4ο οίκο σου. Η οικογενειακή καθημερινότητα συνεχίζεινα διαταράσσεται είτε πρακτικά με το σπίτι ως χώρο να θέλει επεμβάσεις είτε ψυχικά  αφού δεν σου επιτρέπεται να εκφράσεις τις δικές σουανάγκες. Ακόμα κι επαγγελματικά πρέπει να υποταχτείς/ανεχτείς/υποχωρήσεις χωρίςδικαίωμα αντίρρησης. Κι όμως. Με τον Άρη τα αισθήματά σου γίνονται τόσοεκρηκτικά, φανερά και απροκάλυπτα όσο και οι μεσαίες σελίδες ενόςπορνοπεριοδικού. Μέσα σε αυτή τη τεταμένη περίοδο η Αφροδίτη και ο Δίας από σουυπενθυμίζουν ότι όσο ο ήλιος συνεχίζει να βγαίνει από την ανατολή εσύ θασυνεχίσεις να ερωτεύεσαι, να ονειρεύεσαι, να κάνεις μεγαλοπρεπή σχέδια και ναείσαι μοναδικός ακόμα και τις βροχερές μέρες.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η λέξη «επιβράδυνση» είναι μια λέξη της μόδας που σε αφορά στα οικονομικά σου γιατί  στις σχέσεις σου, στις επιθυμίες σου,  στα επαγγελματικά σου όνειρα χρειάζεται να μπει η λέξη «επιτάχυνση». Πάντως αν χρειάζεται να δώσεις όλη τη προσοχή σου σε σπουδές, σχέδια, project, ή χρειάζεται να κάνεις γνωστά τα ταλέντα σου συναντώντας ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν κάνε το τώρα προσέχοντας βεβαίως τι λες και τι συμφωνείς. Λούζεσαι με τέτοια ενέργεια και δύναμη που το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να απομονωθείς από  τους ανθρώπους που επιθυμείς να σε ακούσουν, να σε στηρίξουν,  να σου ανοίξουν δρόμους, να σε συμβουλεύσουν, να σε ερωτευτούν.  Έξω είναι η ζωή… Εκεί έξω κάτι γίνεται και σε αφορά…Εκεί έξω υπάρχουν οι ευκαιρίες…Την πόρτα του σπιτιού μόνο το delivery boy μπορεί να τη χτυπήσει…Οπότε Go.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αν δεν έχεις δει τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ να εμφανίζει και να εξαφανίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας για να πάρεις ιδέες θα πρέπει να επινοήσεις τα δικά σου ταχυδακτυλουργικά για να τα εφαρμόσεις στα οικονομικά σου που τραντάζονται σα ψαρόβαρκα σε τρικυμία. Οι παγκόσμιες αγορές βρίσκονται σε ύφεση, τα χρηματιστήρια ανεβοκατεβαίνουν, υπάρχει οικονομική νευρικότητα στα όρια της υστερίας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεις νέους τρόπους ώστε να εξασφαλίσεις το επόμενο γεύμα και το επόμενο ζευγάρι παπούτσια. Το οικονομικό ζήτημα είναι κεφαλαιώδες και αν δεν ανήκεις στους γεννημένους των πρώτων έξι, εφτά  ημερών του ζωδίου σου που σκέφτονται σα μαφιόζοι στην ποτοαπαγόρευση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εκμεταλλευτείς κάποιον, ή κάποιους που είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν οικονομικά, να μειώσουν τους οικονομικούς σου πονοκέφαλους και να σκουπίσουν το μέτωπό σου από τον ιδρώτα της αγωνίας. Ή ακόμα καλύτερα να στύψεις τον εαυτό σου επαγγελματικά πουλώντας τον ένα ευρώ παρά πάνω από τους άλλους.    

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Με  traffic jam στο ζώδιο σου και επί πλέον μια έντονη Πανσέληνο  (18/2) στην τελευταία μοίρα του Λέοντα σε αντίθεση με τη σύνοδο Άρη/Ποσειδώνα στον Υδροχόο θα νιώθεις τη μια στιγμή ότι έχεις τον έλεγχο της ζωής σου και ότι όλα είναι δυνατά και την αμέσως επόμενη  ότι παραπατάς προσπαθώντας με μισή καρδιά να βρεις το δρόμο σου. Βεβαίως και είσαι έτοιμος να έρθεις αντιμέτωπος  με όποιο τολμήσει να σε αγνοήσει. Όμως γίνεσαι τρομερά ενδιαφέρον (για κάποιον παρατηρητή)  όταν συμπεριφέρεσαι με τρόπο που κανείς δίπλα σου δεν περιμένει. Τη μια στιγμή παίρνεις την καρδιά σου και την κολλάς με οξυγονοκόλληση στην καρδιά του Άλλου και την άλλη το σκας πανικόβλητος σα να μπήκε στο δωμάτιο ο Φρέντι Κρούγκερ. Τη μια λες ότι  οικογένεια/δουλειά/φίλοι σημαίνουν τα πάντα για σένα και την άλλη δεν μπορείς να αντέξεις καμία υποχρέωση, ευθύνη, δέσμευση. Διψάς για τρυφερότητα, διάρκεια και συντροφικότητα, αλλά σπρώχνεις τους άλλους μακριά σου. Έι… Τι σου συμβαίνει;

ΙΧΘΥΕΣ
Εάν μέσα σου είσαι πεισμένος ότι ακολουθείς  το σωστό δρόμο ξέρεις επίσης και ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι αυτή την εποχή στο προσκήνιο. Είναι πιθανόν να περνάς  μια εποχή αφιερωμένη στην προετοιμασία και τις εσωτερικές διεργασίες που σε φέρνουν αντιμέτωπο με τα βαθύτερα κομμάτια του εαυτού σου που μερικά δε φαντάζεσαι ότι υπάρχουν και μερικά συνεχίζουν να σε πονάνε. Από την άλλη πλευρά εάν ανήκεις στους Ιχθύες  που δεν έχουν φιλοσοφήσει τη ζωή μπορεί να σκέφτεσαι ότι η Τύχη σε βοηθάει ακόμα και αν τη στριμώχνεις σε μία γωνία με παράπονα, ανησυχίες, φόβους, τύψεις και ένα μπουκέτο λάθη του παρελθόντος. Ξέρεις κάτι;  Όπως και στις σχέσεις αυτός που πιέζεται πολύ, αργά ή γρήγορα, πηγαίνει για τσιγάρα στο περίπτερο και δεν επιστρέφει, έτσι και η τύχη μετατρέπεται σε μπανανόφλουδα όταν τη θεωρείς δεδομένη. Υ.Γ. Προσοχή στη δουλειά. Προσοχή στο σώμα. Φρόντισε αγόγγυστα αυτούς που αγαπάς.

You may also like...

Leave a Reply