Εφιάλτης on line για 12 διάσημους

Δεν έχει τέλος ο…  on line εφιάλτης για τους stars της ελληνικής showbiz, αλλά και τους επωνύμους της αθηναϊκής high society! Μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων έχουν υποβληθεί ήδη δώδεκα καταγγελίες και μηνύσεις κατά αγνώστων στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι Ελληνες VIPS βλέπουν με τρόμο ότι υπάρχουν ιστοσελίδες με το όνομά τους, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να έχουν μπει καν σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, γι’ αυτό και έχουν προβεί σε καταγγελίες και μηνύσεις για ψεύτικα προφίλ στο Facebook και άλλα site, τα οποία οι ίδιοι αγνοούσαν και τα διαχειρίζονταν άγνωστα προς αυτούς άτομα. Ετσι, οι άνδρες του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έχουν κάνει την κοσμική (και όχι μόνο) Αθήνα άνω κάτω!

Μέχρι στιγμής, τρεις παρουσιαστές, δύο τραγουδίστριες, ένας ηθοποιός, αλλά και γόνοι εύπορων οικογενειών έχουν ζήσει εφιαλτικές στιγμές καθώς εμφανίζονται ιστοσελίδες με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία συνοδεύονται από επικριτικά σχόλια για φίλους και γνωστούς, με αποτέλεσμα να δέχονται οργισμένα τηλεφωνήματα από τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από αυτές τις κακεντρέχειες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γνωστού αθλητικού συντάκτη και παρουσιαστή, ο οποίος έπεσε θύμα των «χάκερ» του Facebook που είχαν δημιουργήσει προφίλ με τα στοιχεία του και έγραφαν υβριστικά σχόλια για οπαδούς μεγάλης αθηναϊκής ομάδας, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα! Επίσης, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια είχε και εκείνη την οδυνηρή εμπειρία των «τρομοκρατών» του Διαδικτύου. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες είχαν δημιουργήσει προφίλ με τα στοιχεία της και έγραφαν συκοφαντικά σχόλια για το κοινό που την παρακολουθεί.

Πανελίστας σε μεσημεριανή εκπομπή έγραφε στο προφίλ του πως οι εκπομπές στις οποίες συμμετέχει θα έπρεπε να απαγορευτούν διά νόμου γιατί προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κοινού, ενώ τα σχόλια στρέφονταν και κατά των τηλεθεατών που επιλέγουν μεσημεριανές εκπομπές για την ψυχαγωγία τους. Φυσικά, το προφίλ του ήταν δημιούργημα των «χάκερ». Τραγουδιστές, που βρίζουν το κοινό τους, ηθοποιοί που «σιχαίνονται» το σίριαλ το οποίο τους έκανε γνωστούς και γόνοι εύπορων οικογενειών που βρίζουν ασύστολα επώνυμους Αθηναίους, με τους οποίους είναι κολλητοί, είναι μερικές από τις «ζημιές» που έχουν κάνει οι «τρομοκράτες» του Διαδικτύου.

Ηδη οι περισσότερες από τις ψεύτικες σελίδες έχουν «κατέβει» έπειτα από τις καταγγελίες που έκαναν οι επώνυμοι στους «Ράμπο» του Διαδικτύου. Πλέον, η έρευνα που έχει ξεκινήσει και το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται στο στάδιο εντοπισμού των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα προβλήματα.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πριν από περίπου πέντε μήνες οι καταγγελίες στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έπεφταν βροχή από επωνύμους που είχαν πέσει θύματα των «τρομοκρατών» του Διαδικτύου. Τουλάχιστον 35 καταγγελίες είχαν φτάσει τότε στους αστυνομικούς του Τμήματος μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Ολες οι σελίδες με τα ψεύτικα προφίλ είχαν «κατέβει» από τους αστυνομικούς τους Τμήματος, πλην όμως οι δράστες δεν στάθηκε δυνατόν να εντοπιστούν καθώς έκαναν τις «δουλειές» τους από Ιντερνετ καφέ.

πηγή: espressonews.gr – ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

You may also like...

Leave a Reply