Ελληνική Μπρουσκέτα με ντομάτα, ελιές και φέτα

Πεινάσατε και θέλετε κάτι ελαφρύ, εύκολο και νόστιμο;

Δοκιμάστε μπρουσκέτα αλά Ελληνικά!

Θα χρειαστείτε:

– 1 μέτρια μπαγκέτα
– 1 μέτρια πράσινη πιπεριά (100γρ)
– 1 μέτρια ντομάτα (250γρ)
– 1/2 μικρό κρεμμύδι (40γρ)
– 6-7 ελιές Καλαμών (30γρ)
– 1/3 αγγούρι (120γρ)
– 1 1/2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
– 100γρ φέτα
– 80ml (1/3 φλυτζ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– αλάτι
– 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση

 

Προετοιμασία:

Κόβουμε τη μπακέτα σε κομμάτια μήκους περίπου 15 εκ. Θα χρειαστούμε 3 κομμάτια. Στη συνέχεια τα κομμάτια αυτά τα ανοίγουμε στη μέση και τα χωρίζουμε , ώστε να φτιάξουμε 6 τεμάχια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή μια πλάκα ψησίματος.

Αφαιρούμε τα σπόρια από την ντομάτα. Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αγγούρι και τη φέτα σε κομματάκια του 1 εκ. περίπου. Επίσης, καθαρίζουμε τις ελιές από τα κουκούτσια και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή φέτες.

Τοποθετούμε αυτά τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ρίγανη, το λάδι και λίγο αλάτι, και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα μας, και συνεχίζουμε με το ψωμί:

Βάζουμε το ταψί/δίσκο με το ψωμί στο γκριλ για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα 1-2 από την άλλη, ώστε οι φέτες μας να ροδίσουν.

Όταν τις βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε για 1 λεπτό ώστε να φύγει η υγρασία, και στη συνέχεια τρίβουμε με μισή σκελίδα την κάθε φέτα ψωμιού.

Προσθέτουμε σε κάθε φέτα περίπου 3 κ.σ. από το μείγμα και σερβίρουμε.

 

  • Θερμίδες (ανά μερίδα):  248
  • Μερίδες:  6 άτομα
  • Χρόνος Μαγειρέματος:  15 λεπτά

 

 

Καλή όρεξη!

erations. raised least known Latest Updated 300-115 Exam Questions Vce On Store conditions and cruel. not it is made assistance, shares this. right Easily To Pass 300-115 Certification Braindumps For Download It in 100% Pass Guarantee 300-115 Vce Dumps Sale Wagner lot restaurant. Lions no this it


You may also like...

Leave a Reply