Εβδομαδιαία πρόβλεψη 23 έως 29.05.2011

ΚΡΙΟΣ
Εκεί που φαντασιώνεις εικόνες καταναλωτικής ευδαιμονίας ξαφνικά βλέπεις κάτω από την πόρτα σου τους λογαριασμούς και απότομα ξενερώνεις.  Τη στιγμή που πιστεύεις ότι η τύχη σού χαμογελάει χτυπάει το τηλέφωνο από την τράπεζα γιατί ξέχασες να πληρώσεις το στεγαστικό δάνειο. Εκεί που ανοίγεις την ντουλάπα για να δεις τι φοριέται ακόμα από τα παλιά σου ρούχα  συμβαίνει ένα οικονομικό νανοθαύμα. Εάν σε τρομοκρατεί το ενδεχό! μενο να εξατμιστείς οικονομικά γιατί δε  λειτουργείς προληπτικά σα χρεοκοπημένο golden boy/girl που προσπαθεί να ξαναγυρίσει στο παιχνίδι  χρησιμοποιώντας ταλέντο, πείρα και στρατηγική. Για να μην το κουράζουμε περαιτέρω: Αυτό το διάστημα η ενασχόλησή σου πρέπει να είναι και θα είναι αποκλειστικά η οικονομική σουασφάλεια. (Έχεις να πουλήσεις οτιδήποτε; Θα αγοράσουν.  Πόσα θέλεις; Πόσα σου δίνουν; Δεν έχεις να πουλήσεις τίποτα;  Καλή τύχη).

ΤΑΥΡΟΣ
Σου είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι ο παλιός εαυτός σου μπορεί να προσελκύσει τόση προσοχή και κυρίως σε αυτή την περίοδο της ζωής σου που μερικές φορές προσεύχεσαι να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις όταν τα πράγματα θα είναι και πάλι ισορροπημένα και δε θα χρειάζεται να τρέχεις με τη γλώσσα στο πάτωμα πίσω από τα γεγονότα, ή  προσπαθώντας αγχωμένος  να επιβιώσεις στο  μεταβαλλόμενο Κόσμο (και κόσμο σου). Φυσικά και δεν μπορείς να μείνεις ακίνητος. Όταν υπάρχουν πλανήτες στο ζώδιό σου η δημόσια εικόνα σου, η ένταση των διαπροσωπικών σχέσεων και η επαγγελματική κινητικότητα εξαφανίζουν την επιθυμία σου  να σε αφήσουν ήσυχο. Τοποθετώντας το σε ανθρώπινες αναλογίες η προσήλωση στη δουλειά και τους στόχους  και  μια σταθερή σχέση  μπορούν σώσουν τη ζωή σου από τους απανωτούς σεισμούς.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Συνήθως ανήκεις στους κάζουλ τύπους.  Παρόλο που δένεσαι συναισθηματικά και έλκεις ανθρώπους που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα (ανάμεσά τους κι εσένα) εσύ θέλεις να νιώθεις ελεύθερος και δίνεις με ευχαρίστηση  την ελευθερία των κινήσεων  στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από την κύρια σχέση σου έχεις πάντα στο πλάι και μιαν άλλη (όχι απαραίτητα σεξουαλική)  που σε βοηθάει να ηρεμείς το άγχος της σχέσης σου με ένα πρόσωπο.  Παρόλα αυτά ο Πλούτωνας σε κάνει ασυνήθιστα κτητικό, ή ακόμα και ανταγωνιστικό, ή μπορεί απλά να τονίζει τις ανασφάλειές σου.  Δύο πράγματα πάντως είναι εμφανή αυτή την περίοδο: ότι η εργασιακή σου ζωή βράζει σε αργή φωτιά μέχρι να μεταμορφωθεί πλήρως  αλλά και ότι  η επικοινωνιακή σου δύναμη βρίσκεται σε ύφεση. Γιατί φοβάσαι να μιλήσεις; Και πιο είναι, άραγε, το θέμα που θέλεις να αποφύγεις;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αυτές τις εβδομάδες που διαδοχικά πλανήτες περνάνε στον 11ο οίκο σου το αίτημα και μάλιστα δυνατό, είναι: «Αγάπα με, πρόσεξέ με,αποδέξου με όπως είμαι». Ναι η φιλία αποτελεί ένα απαράμιλλο ανθρώπινο επίτευγμα. Οι κοινοί στόχοι, τα κοινά όνειρα, οι κοινές επιδιώξεις με άλλους αποτελούν ευλογία σε ένα κόσμο κατακερματισμένο από τον κονφορμισμό. Το να διατηρείς τη μοναδικότητά σου και ταυτόχρονα να μοιράζεσαι με τους άλλους μια κοινή δράση, ή κοινές απόψεις για να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος είναι ευλογία. Το να δουλεύεις μαζί με φίλους  για να δημιουργήσετε ένα δημιουργικό αποτέλεσμα κάνει το αίμα να τρέχει πιο γρήγορα στις φλέβες σου. Είναι η εποχή του Εμείς. Όχι του Εγώ. Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον πόθο και τον έρωτα ή την συναισθηματική εγγύτητα  που σου δημιουργεί ο Άλλος. Μπορείς να λαχταράς όσο θέλεις τέτοιες ακηνές, όμως προς το παρόν ίσως είναι  καλύτερα να βγεις για καφέ με ένα φίλο για να συζητήσετε το επόμενο επαγγελματικό big thing.

ΛΕΩΝ
Από πέρσι που μπήκε ο Δίας δοκιμαστικά αλλά και φέτος με τον Δία στον Κριό  πολλοί θεωρούν ότι έχεις το κοκαλάκι της νυχτερίδας που σε σώζει από τις αντιξοότητες και ότι κάθε πόρτα που πλησιάζεις  ανοίγεται διάπλατα από ένα μπάτλερ που σου ανακοινώνει «dinner is served, sir..» ενώ σού  παίρνει το καπέλο και τα γάντια σου-εντάξει υπερβάλλω αλλά ο Δίας αν δεν δημιουργεί περιστάσεις, ή ανάγκη εξέλιξης τουλάχιστον προφυλάσσει.  Αυτό που δεν υπογραμμίζεται ωστόσο είναι ο αγώνας που δίνεις για την επαγγελματική επιτυχία, τη δημόσια εικόνα σου, την ανάγκη σου να διακριθείς στο κοινωνικό περίγυρο, την αγωνία σου να διατηρήσεις τον τρόπο ζωής που έχεις επιλέξει. Μερικοί άσπονδοι φίλοι μάλιστα διαδίδουν ότι είναι τέτοιος ο φόβος (των Λεόντων)  μήπως και δεν τα καταφέρουν που τρώνε ήδη σε πλαστικά πιάτα! Κι όμως είσαι πιο δυνατός από ατσαλόβεργα. Με γεμάτο το ηλιακό ζενίθ  δίνεις τη μάχη της επικράτησης στη δουλειά σου. Όσο για την Αφροδίτη…  Τις ώρες που δε  δουλεύεις άσε τον/την να σου φέρει το πρωινό στο κρεβάτι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Φλογίζεσαι από την επιθυμία  να κάνεις ένα δυνατό, στέρεο και συγκεκριμένο  statement στον κόσμο. Δηλαδή να αφήσεις το αποτύπωμά σου κάνοντας κάτι μοναδικό, αυθεντικό και αξιοθαύμαστο.  Αλήθεια ποιά είναι η αποστολή σου που στον πυρήνα της έχει ιερή έμπνευση; Τι θέλεις να κάνεις; Το μήνυμα του 9ου ηλιακού σου οίκου είναι σαφέστατο. Με πλανήτες στον  9ο οίκο σου υπάρχουν πολλές στιγμές που θα ευχόσουν να είσαι μοναχός στο Θιβέτ για  να προσεύχεσαι για το καλό του κόσμου και για τη σωτηρία της ψυχής σου. Μην παραδοθείς σε αυτή την παρόρμηση που μπορεί να είναι ευγενής, αλλά προτίμησε πιο ουσιαστικές διεξόδους. Σπούδασε, επέκτεινε τη μόρφωσή σου, μάθε ξένες γλώσσες, ταξίδεψε, ανοίξου στο εξωτερικό, γράψε, γνώρισε σημαντικούς ανθρώπους που μπορούν να σε μάθουν κάτι ενδιαφέρον, ή χρήσιμους για την καριέρα σου. Ήερωτεύσου κάποιον/α διαφορετικής κουλτούρας, γλώσσας, χώρας.  Υ.Γ. Δεν είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσεις τη δημιουργικότητά από την τρέλα, ή τον εκτροχιασμό των ορμονών από την αγάπη. Και κάτι ακόμα: Τα μεγαλειώδη σχέδια χρειάζονται χρήματα και υποστηρικτές. Βρες τους.

ΖΥΓΟΣ
Παρόλο που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό νασυνειδητοποιείς με τον Άρη στο 8ο ότι το οικονομικό σου μέλλον και η οικονομική σου ασφάλεια βρίσκονται στα χέρια των άλλων, ή να αποκαρδιώνεσαι από το μέγεθοςτων χρεών σου, ή τους λογαριασμούς που καταφθάνουν με συχνότητα μετρονόμου πάνω σε πιάνο,  θυμήσου ότι με τον  Δία υπάρχουν κάποιοι που έχουν εμπιστοσύνη και υπολογίζουν στις δημιουργικές σου ικανότητες κι αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πουληθείς ακριβά, ή να εκτιμηθείς αρκούντως. Μη σε ξενίζει ο όρος «πουληθείς». Σημαίνει ότι κάποιος πουλάει κάτι που θέλει να αγοράσει κάποιος άλλος. Το ερώτημα είναι: Έχεις να πουλήσεις κάτι που να αξίζει;

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Μπορείς να σφυρίζεις όσο αδιάφορα θέλεις, μπορείς να συνεχίζεις να παίζεις όσα παιχνίδια θέλεις, μπορείς να παριστάνεις τον αδιάβροχο κι όλα αυτά να τα κάνεις  για να έρθεις σε λογικές συμφωνίες με όσους έχεις πειστεί ότι θέλουν να σε ελέγξουν απόλυτα. Όμως στο τέλος η ερώτηση είναι πάντα  μόνο μία: Πόσο διατεθειμένος είσαι να εμβαθύνεις και να συμμετέχεις ολοκληρωτικά σε σχέσεις με άλλα ανθρώπινα όντα χωρίς να τα πνίξεις; Εννοείται ότι μια ειλικρινής απάντηση είναι δύσκολη. Και ειδικά μάλιστα εάν εμπιστεύεσαι ΜΟΝΟ εκείνους τους ανθρώπους που μπορείς να πετάξεις σαν στυμμένες λεμονόκουπες ανά πάσα στιγμή.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Βεβαίως και υπάρχουν πόλεμοι εν εξελίξει , τραστ που εκτροχιάζονται, φύλα που ανταγωνίζονται , κόσμοι που συγκρούονται. Φυσικά και σε αφορούν όλα αυτά και φυσικά συμμετέχεις είτε από εδώ είτε από εκεί.  Όμως αυτήν την εποχή έχεις τις ακόλουθες επιλογές: Αν είσαι Δημιουργός μπορείς να δημιουργήσεις  υψηλής ποιότητας τέχνη, αν είσαι άνθρωπος του πάθους να ερωτευθείς, αν είσαι υπέρμαχος της οικογένειας να γίνεις Πατέρας ή Μητέρα. Είτε όμως  ανήκεις στους εξερευνητές, στους καλλιτέχνες, στους ιεροκήρυκες, στις νοικοκυρές,  ή τους άνεργους τραγουδιστές θα πρέπει να ξεπεράσεις  τις μεγαλειώδεις ιδέες που έχεις για τον εαυτό σου  και τους στόχους σου  και να δουλέψεις σαν η ζωή σου να εξαρτάται από τη παραγωγικότητά σου. Το να είσαι φυτό σε ένα καναπέ μπορεί μερικές φορές να είναι θεραπευτικό αλλά μακροπρόθεσμα αρχίζει να επηρεάζει την Πνευματική και Σωματική σου υγεία, που τώρα με τον Άρη στον έκτο σου οίκο αποτελούν επίσης τα  αντικείμενα της προσοχής σου.Υ.Γ. Κάνε οτιδήποτε  σε κουράζει, ή  σε κάνει να αποφεύγεις  σκοτεινές σκέψεις που κατακλύζουν ξαφνικά το μυαλό  σου.  Υ.Γ. Δεν γεννήθηκες για να κάθεσαι στον καναπέ παρακολουθώντας τηλεοπτικά σκουπίδια, ούτε για να καταναλώνεις γλυκά…Ε;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Είναι βαρύ να πρέπει να αποδεικνύεις συνεχώς την πίστη σου στις διαπροσωπικές σχέσεις όταν συνειδητοποιείς ότι στη σημερινή εποχή του υστερικού ατομισμού το να υπερασπίζεσαι την ερωτική σχέση δύο ανθρώπων είναι σα να υπερασπίζεσαι με φανατισμό την αθωότητα ενός serial killer. Όμως η πίστη σου έχει κλονιστεί τα τελευταία χρόνια:  Πλούτωνας, Κρόνος και εκλείψεις σ΄ έχουν πιέσει σε τέτοιο σημείο που συνειδητοποιείς από πρώτο χέρι την παρακμή του  «Εμείς οι Δύο» κι  αισθάνεσαι ότι ο έρωτας βρίσκεται σε έκλειψη. Είναι βαρύ ωστόσο να νιώθεις συναισθηματικά αόρατος, να πρέπει να παριστάνεις καθημερινά ότι αντέχεις, να δουλεύεις για να μην τρελαίνεσαι από τα λάθη και τις τύψεις για το παρελθόν και να χαμογελάς για να μη δώσεις σε κανένα το δικαίωμα να σε λυπηθεί. Με έντονηκινη τικότητα  στον πέμπτο σου οίκο χρειάζεται  να γίνεις πιο ρεαλιστής στις ερωτικές σου προσδοκίες. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι η μαγεία χάθηκε εντελώς. Σημαίνει ότι δεν είσαι αθώος πια για να μην ξέρεις ότι πάθος και παθολογία έχουν κοινή ρίζα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Παρόλα που ήδη νιώθεις, ή θα νιώσεις και μάλιστα εντατικά το παλιό και γνωστό σφίξιμο στην καρδιά και το στομάχι, εν τούτοις θα αναγνωρίσεις τι είναι: πίεση, πίεση, πίεση. Επιτέλους, τι θέλουν οι άνθρωποι από σένα; Πόσα κομμάτια σου πρέπει να πάρουν για να ικανοποιηθούν; Γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίζεις κάθε τόσο αντιπαραθέσεις μέσα στην οικογένεια και νευρωτικά αφεντικά που σου θυμίζουν τους γονείς σου; Πόση καλή διάθεση να στύψεις όταν ακόμα και το ίδιο το σπίτι στο οποίο αποσύρεσαι, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά έξω,  αρχίζει να δείχνει σημάδια κατάρρευσης; Πώς να ηρεμήσεις όταν ανοίγοντας την  πόρτα του σπιτιού σου δεν είναι η γάτα που σε περιμένει κουνώντας την ουρά της,  αλλά φέιγ βολάν από λογαριασμούς;  Επικεντρώσου στον Δία στον τρίτο ηλιακό σου οίκο και προσπάθησε να μην επιτείνεις τη σύγχυση. Σκέψου ότι όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να κινητοποιηθείς με δράση, δράση, δράση

ΙΧΘΥΕΣ
Υπάρχουν πολλοί Ιχθύες  που περνάνε του λιναριού τα πάθη, δηλαδή ενηλικιώνονται με δύσκολο τρόπο. Πάντως αν έχεις αφήσει  κάποιον άλλο να οδηγεί το δικό σου αυτοκίνητο, τη ζωή σου δηλαδή, έχε  υπόψη σου ότι μάλλον έχει καπνίσει κάτι παράνομο αφού πέφτει πάνω σε όλα τα stop που υπάρχουν  και αντί να ακολουθεί τις ενδείξεις στα σήματα κάνει το αντίθετο από ό,τι προειδοποιούν. Με έντονη κινητικότητα στον 3ο ηλιακό σου οίκο πάντως  ονειρεύεσαι  όλα τα ταξίδια που θέλεις να κάνεις, όλα ταβιβλία που θέλεις να γράψεις, όλους τους ανθρώπους που επιθυμείς να δεις, όλα τα στοιχήματα που θέλεις να κερδίσεις, όλες τις βόλτες που δεν έχεις κάνει, όλα τα ερωτικά λόγια που δεν είπες και δεν άκουσες, όλα τα τηλέφωνα που δεν έκανες όταν έπρεπε, όλα τα παράπονα που δεν ξεστόμισες . Ξέρεις κάτι;  Κάθισε στη θέση του οδηγού και πες δυνατά  ΕΓΩ  ΘΕΛΩ…ΕΓΩ ΕΠΙΘΥΜΩ… ΕΓΩ ΑΠΑΙΤΩ…(Δηλαδή είσαι έτοιμος για σκληρές διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα.)

 

πηγή: www.stardome.gr/forecasts/week/

You may also like...

Leave a Reply