Δυσκολίες ζωής και ζώδια

Ζώδια

ΚΡΙΟΣ «ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΔΡΑΣΗ» Το πιο δυναμικό και πύρινο ζώδιο του κύκλου, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται όταν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα είναι «δράση», πρωτοβουλία και ανάληψη ευθύνης. Όταν όμως η κατάσταση που αντιμετωπίζει δεν επιδέχεται δράσης αλλά υπομονής, ψυχραιμίας και επιμονής, τι γίνεται; Ο Κριός παθαίνει ακόμη μεγαλύτερο μπλοκάρισμα, βλέποντας ότι δεν είναι στο χέρι του να δώσει λύση (ή μάλλον είναι στο χέρι του, αλλά όχι άμεσα και κάνοντας χρήση αρετών για τις οποίες δεν φημίζεται το ζώδιό του). Βλέπετε για τους Κριούς η αυτονομία είναι η μαγική λέξη. Όταν η λύση του προβλήματός του εξαρτάται από άλλους, όταν νιώθει ότι περιορίζεται από ανθρώπους ή καταστάσεις, χάνει αυτόματα την αίσθηση δύναμης και υπεροχής που έχει και πέφτει ψυχολογικά. Φυσικά αυτό δεν κρατάει πολύ γιατί η φωτιά που καίει μέσα του είναι πολύ δύσκολο να σβηστεί. Αν λοιπόν εκπροσωπείτε το ζώδιο του μαχητή, πρέπει να ξέρετε ότι σε περιόδους ηρεμίας πρέπει να προετοιμάζεστε για τα δύσκολα καθορίζοντας τους στόχους σας, ενδυναμώνοντας σώμα και ψυχή (άσκηση, γιόγκα, πολεμικές τέχνες) και αναπτύσσοντας εκείνους τους τομείς της ζωής σας που μπορείτε να δράτε αυτόνομα και ανεξάρτητα.

ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ; Φημίζεστε για τη στρατηγική σας, γι΄αυτό καταστρώστε ένα σχέδιο δράσης μετρώντας προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά, κάντε μια λίστα με τις υποχρεώσεις σας, ασχοληθείτε με ένα σπορ που έχει έντονο το στοιχείο της δύναμης, κάντε μια βόλτα με το αυτοκίνητο χωρίς καθορισμένο προορισμό με καλή παρέα, γίνετε πιο κοινωνικοί. Ακόμη και η μεγαλύτερη στενοχώρια χάνει σε ένταση όταν την μοιράζεσαι με φίλους.

ΤΑΥΡΟΣ «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ Η ΑΝΕΣΗ» Σαν σταθερό ζώδιο και συνάμα ζώδιο της γης δηλαδή πρακτικά και με καθαρό το αίτημα της ασφάλειας, ο Ταύρος δεν αντέχει με τίποτε το ξεβόλεμα, την αλλαγή και την έλλειψη σιγουριάς. Κάποιες φορές όμως η ζωή μας καλεί να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα ή ανατρέπει τα προγράμματά μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένας Ταύρος ξέρει ότι χρειάζεται χρόνο, σκέψη και μεθοδικότητα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Τι γίνεται όμως όταν τα περιθώρια είναι στενά και οι αποφάσεις πρέπει να είναι άμεσες; Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο, αφού χάνει ακόμα και τα χαρίσματά του, δηλαδή την υπομονή και την επιμονή και αντιδρά είτε με παρορμητικές και λάθος κινήσεις ή κλείνεται ασφυκτικά στον εαυτό του και δεν αφήνει περιθώρια να τον βοηθήσουν οι άλλοι. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για τους πιο πεισματάρηδες του ζωδιακού. Γι΄ αυτό λοιπόν, αν εκπροσωπείτε αυτό το ζώδιο, πρέπει να ρίξετε λίγο νερό στο κρασί σας όταν βλέπετε τα δύσκολα να έρχονται. Το να ζητήσετε μια συμβουλή ή να θέσετε το πρόβλημά σας σε κάποιον που έχει πιο γρήγορα αντανακλαστικά από εσάς δεν μειώνει τη δύναμή σας αλλά σας βοηθά να αποφύγετε τον κίνδυνο.
ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ; Ακόμη και μια ώρα παρακολουθώντας τηλεόραση, χωρίς να σκέφτεστε το πρόβλημα μπορεί να βοηθήσει εσάς τους Ταύρους να χαλαρώσετε. Ένα καλό cd από τη μουσική που προτιμάτε, μια σοκολάτα, ένα καλό γεύμα με παρέα ή και μια βόλτα στη θάλασσα μπορεί να ξεθολώσει την κρίση σας και να βοηθήσει να σκεφτείτε ωριμότερα

ΔΙΔΥΜΟΙ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΟ» Στο πλέον επικοινωνιακό ζώδιο, ποια άλλη μπορεί να είναι η άμεση αντίδραση στη δυσκολία, αν όχι το να τηλεφωνήσει σε κάποιο δικό του άτομο και να μοιραστεί μαζί του αυτά που του συμβαίνουν; Ως μεταβλητό ζώδιο οι Δίδυμοι καταφέρνουν να ελίσσονται κι έτσι πολλές φορές γλιτώνουν τις κακοτυχίες με πολύ μικρές αμυχές. Φυσικά, υπάρχουν πάντα προβλήματα ή καταστάσεις όπως ας πούμε ο θάνατος ενός συγγενικού προσώπου που δεν ξεπερνιέται, παίρνοντας απλώς ένα τηλέφωνο. Φαίνεται όμως ότι οι Δίδυμοι αν δεν επικοινωνήσουν αυτό που αισθάνονται δεν μπορούν να γλυκάνουν τον πόνο και να θεραπευτούν πλήρως. Το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να μη βρίσκουν κάποιον-α να επικοινωνήσουν, να μην έχουν να κάνουν πολλά πράγματα ώστε να είναι απασχολημένοι διαρκώς και να ξεχνούν το πρόβλημα και επίσης να μη βρίσκουν ανταπόκριση στο κάλεσμά τους. Γι΄ αυτό λοιπόν, πρέπει εσείς που εκπροσωπείτε το ζώδιο των Διδύμων να προετοιμάζεστε για τα δύσκολα, εκμεταλλευόμενοι τα όπλα που έχετε: τον ενθουσιασμό για τα καινούργια σχέδια, τη διεύρυνση του φιλικού κύκλου, τη μελέτη αλλά και τις εξόδους για διασκέδαση.
ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ; Η μαγική συνταγή για σας τους Διδύμους είναι «αλλάξτε παραστάσεις»! Ένα ταξίδι ή ακόμη και η ευκαιρία να φύγετε από το σπίτι σας για λίγο ξεθολώνουν το μυαλό και σας επιτρέπουν να σκέφτεστε πιο σωστά. Πλησιάστε τα μέλη της οικογένειάς σας κυρίως τα αδέρφια σας αν έχετε (το ζώδιο των Διδύμων συμβολίζει τις αδελφικές σχέσεις) και ζητήστε τη συμβουλή τους, κάντε ένα σπορ που εμπεριέχει το στοιχείο της ταχύτητας όπως ποδήλατο, ξεφυλλίστε ένα περιοδικό ή κάντε λίγο ζάπινγκ. Χρειάζεστε εναλλαγή παραστάσεων και κυρίως λίγη χαρούμενη ατμόσφαιρα για να επανέλθετε!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ «ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ» Η πάγια τακτική του Καρκίνου, όταν αντιμετωπίζει κάποια προσωπική κρίση, είναι να στρέφεται στον εαυτό του και να κλείνεται στο καβούκι του. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το πιο ευαίσθητο των ζωδίων. Κι όσο μεγαλύτερη είναι η ευαισθησία του, τόσο πιο σκληρό φροντίζει να είναι το περίβλημά του, για να μην κινδυνεύει. Για τους Καρκίνους τα προβλήματα εκτός από τα συνήθη που αφορούν όλους μας, μπορεί να προέρχονται από ένα ταραγμένο οικογενειακό ή επαγγελματικό περιβάλλον, από μια αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα ή στις συνήθειές του (ακόμη και μια μετακόμιση του φαίνεται οδυνηρή σε σχέση με έναν Τοξότη πχ). Ακόμη, τα προβλήματα μπορεί να είναι οικονομικά ή να υποφέρει από έλλειψη συναισθηματικών δεσμών. Το συναίσθημα είναι το οξυγόνο για τον Καρκίνο, άρα και μια ζωή χωρίς να είναι πλήρης αισθημάτων, είναι κενή για το υδάτινο αυτό ζώδιο. Μερικές φορές συμβαίνουν και στους καλύτερους ανθρώπους πράγματα τα οποία δεν ξεπερνιούνται με την εσωστρέφεια και χρειάζονται άμεση δράση και αποφασιστικότητα. Επειδή οι Καρκίνοι σ΄αυτές τις περιπτώσεις μπλοκάρεστε, είναι καλό να σκληραγωγηθείτε και να εξασκήσετε τον εαυτό σας στο να παίρνει πρωτοβουλίες στις σχετικά ήρεμες περιόδους.
ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ; Εσείς οι Καρκίνοι φημίζεστε για τη διαίσθησή σας και δεν πρέπει να την αφήνετε ανεκμετάλλευτη! Ποτέ λοιπόν μην αγνοείτε αυτά που σας λέει το ένστικτό σας και μην ψάχνετε λύσεις μόνο με την τετράγωνη λογική γιατί δεν σας πάει. Το στομάχι σας είναι το πρώτο που αντιδρά όταν στενοχωριέστε. Δοκιμάστε να ξεπεράσετε το σφίξιμο με τροφές που σας δημιουργούν ευεξία και σας θυμίζουν λίγο και τα παιδικάτα σας (κρέμες, κτλ), μαγειρέψτε (σας αρέσει και το διασκεδάζετε). Ασχοληθείτε με ένα αγαπημένο ζώο ή με ένα παιδί για λίγες ώρες για να φύγει το μεγάλο στρες, αναδιακοσμείστε το χώρο του σπιτιού…είναι ό,τι μπορεί να σας φτιάξει περισσότερο τη διάθεση.

ΛΕΩΝ «ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΞΩ» Σαν σταθερό ζώδιο ο Λέοντας, νιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, όταν η ζωή του αλλάζει ξαφνικά και δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο. Το άγχος του μπορεί να είναι καθημερινό, όταν νιώθει ότι το περιβάλλον του (επαγγελματικό, οικογενειακό) ή οι σχέσεις του δεν τον εκτιμούν, τον κάνουν να νιώθει υποδεέστερο ή ασήμαντο. Βλέπετε, οι Λέοντες έχουν ανάγκη όπως το οξυγόνο τη διάκριση στη ζωή τους, την εξουσία και νιώθουν καλά μόνο όταν οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν σαν κάτι εξαιρετικό. Ακόμη όμως και στους εξαιρετικούς ανθρώπους συμβαίνουν δύσκολα και δυσάρεστα πράγματα. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, όπως τα τραυματισμένα αιλουροειδή, αποσύρονται σε ένα μοναχικό περιβάλλον για να γλύψουν τις πληγές τους και να θεραπευτούν, έτσι και οι Λέοντες απομακρύνονται από τους φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, γιατί δεν αντέχουν να τους βλέπουν οι άλλοι να είναι δυστυχείς. Μιλάμε για το πιο περήφανο από τα ζώδια. Ένα Λιοντάρι, όσο δυστυχισμένο κι αν είναι, δεν θα δώσει ποτέ δικαίωμα να το σχολιάσουν οι άλλοι ή ακόμη χειρότερα να νιώσουν οίκτο γι΄ αυτό. Παρόλα αυτά, για σας που εκπροσωπείτε το ζώδιο του Λέοντα, δεν υπάρχει μεγαλύτερο γιατρικό από το να μιλήσετε σε ένα δικό σας άνθρωπο που έχετε τσεκάρει την εμπιστοσύνη του εδώ και καιρό. Μην κλείνεστε λοιπόν στον εαυτό σας, γιατί η απομόνωση σας κάνει χειρότερο κακό.
ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ; Μία έξοδος για ένα θέατρο, για φαγητό με φίλους ή ακόμη και ένα καινούργιο ρούχο που θα σας χαρίσει κάποια κοπλιμέντα από τους γύρω, είναι τονωτική ένεση για σας τους Λέοντες. Στις κρίσεις πανικού, επειδή έχετε μια τάση να δραματοποιείτε τα πάντα και να υπερβάλετε, ίσως να μεγαλοποιείτε το κακό που σας συμβαίνει. Σταθείτε ένα λεπτό και αναλογιστείτε το μέγεθος του προβλήματος αντικειμενικά όσο μπορείτε ή πάρτε τη συμβουλή κάποιου τρίτου. Όταν νιώθετε ότι χάνετε την αυτοπεποίθησή σας, αναλογιστείτε όλες τις επιτυχίες που είχατε στο παρελθόν και πάρτε ενέργεια και κουράγιο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ» Ίσως από τα πιο ευαίσθητα άτομα του ζωδιακού οι Παρθένοι, μπορεί να αρρωστήσουν και να νιώσουν εξαντλημένοι ψυχολογικά και σωματικά με το παραμικρό. Δεν χρειάζεται να τους τύχει κάποια μεγάλη καταστροφή, αρκεί απλώς να βρουν μια μέρα το σπίτι ή την εργασία τους σε χαώδη κατάσταση. Φυσικά, το χάος μπορεί να είναι συναισθηματικό, όχι απαραίτητα χωροταξικό…Η έλλειψη δραστηριότητας και κινήτρων στην επαγγελματική ζωή, η αταξία και η έλλειψη οργάνωσης, η αίσθηση ότι δεν έχουν ή δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι στο συνάνθρωπό τους είναι μεταξύ άλλων κάποιες από τις πηγές στρες και αγωνίας για τους Παρθένους. Σαν πρακτικό και άκρως εγκεφαλικό ζώδιο όμως, δεν θα στηριχθεί στην διαίσθηση και το ένστικτό του αλλά στη λογική και τα επιχειρήματα. Θα σχεδιάσει, θα μετρήσει τα υπέρ και τα κατά μιας κατάστασης, θα προσπαθήσει να δώσει μια πρακτική λύση. Ακόμη και στα πιο ισχυρά σοκ (ένα χωρισμό, ένα θάνατο) ένας Παρθένος θα σκεφτεί πρώτα το πρακτικό κομμάτι και μετά θα επιτρέψει στον εαυτό του την πολυτέλεια να είναι συντετριμμένος. Επειδή το πεπτικό σύστημα επιβαρύνεται ιδιαίτερα όταν έχετε στενοχώριες και άγχος, είναι καλό εσείς οι Παρθένοι σε περιόδους έντασης να τρώτε πιο ελαφρά και κυρίως φυσικές και μη επεξεργασμένες τροφές.
ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟΣ; Η καλύτερη θεραπεία για σας είναι η οργάνωση. Ελέγξτε το σπίτι ή το γραφείο για άχρηστα αντικείμενα και αποβάλετέ τα. Προγραμματίστε αυτό που έχετε να κάνετε και τις εκκρεμότητές σας. Κρατήστε ένα ημερολόγιο των πεπραγμένων και των σκέψεών σας. Διαβάστε ένα βιβλίο. Ξεκινήστε ψυχανάλυση. Λύστε σταυρόλεξα ή ασχοληθείτε με πνευματικά παιχνίδια που τραβάνε το μυαλό σας από το πρόβλημα, για να μη σας γίνει εμμονή. Κάντε αρωματοθεραπεία που ηρεμεί την ψυχή και το νου.

ΖΥΓΟΣ «Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΣΩΖΕΙ» Δεν είναι δύσκολο ένας Ζυγός να νιώσει στρεσαρισμένος, αφού πέρα από τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς, οι Ζυγοί υποφέρουν πολύ κι από τις ανισορροπίες και τα σκληρά περιβάλλοντα εργασίας ή σπιτιού κι από τις αδικίες που μπορεί όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι συνάνθρωποί τους να δέχονται. Πίσω από την καλογυαλισμένη και κουλ βιτρίνα τους κρύβεται αρκετή ευαισθησία και μια τρομερή αίσθηση αρμονίας που όταν κινδυνεύει να σπάσει, τους κάνει να νιώθουν ανίκανοι και αδύναμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε στη ζωή τους. Αίτημα των Ζυγών είναι να αρέσουν κι αυτό είναι και η μεγαλύτερη παγίδα τους, αφού δυσκολεύονται να πουν «όχι», μήπως χαλάσουν την εικόνα τους. Η συνήθης αντίδραση όταν νιώθουν δυστυχισμένοι ή τους συμβαίνει κάτι κακό, είναι να παραμελούν τον εαυτό τους και την εμφάνισή τους, να αρνούνται να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο μια κατάσταση και μερικές φορές να ρίχνουν στους άλλους την ευθύνη γι΄ αυτά που τους συμβαίνουν. Αν εκπροσωπείτε λοιπόν αυτό το ζώδιο, πρέπι να γνωρίζετε ότι με το να αγνοείτε τη ρίζα του κακού δεν λύνετε το πρόβλημα κι επίσης το να προβάλετε στους άλλους το δικό σας φταίξιμο, ενισχύει το άγχος και καταστρέφει τις σχέσεις που σας είναι τόσο απαραίτητες.
ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ; Δεν είστε μοναχικοί άνθρωποι γι΄ αυτό το καλύτερο φάρμακο και παρηγοριά στον πόνο είναι πάντα το ταίρι σας ή οι καλοί σας φίλοι και μια συζήτηση μαζί τους. Επειδή έχετε ανάγκη από ένα όμορφο περιβάλλον, βάλτε την προσωπική σας πινελιά στη διακόσμηση του γραφείου ή του σπιτιού σας και έχετε πάντα κάτι όμορφο για να ξεκουράζετε το βλέμμα σας πάνω του. Φροντίστε την εμφάνισή σας γιατί σας κάνει καλό ψυχολογικά. Αγοράστε ένα καινούργιο άρωμα. Δείτε μια ταινία που να είναι είτε ρομαντική είτε να αναφέρεται σε ένα δικαστικό δράμα που είναι τα αγαπημένα σας. Πηγαίνετε σε ένα spa και ξεκουραστείτε μια μέρα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ «ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ» Όσο κι αν στη ζωή σας προσπαθείτε να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων και να ρυθμίζετε τα πάντα με γνώμονα το προσωπικό σας συμφέρον, υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που δρουν αυτόβουλα και περιορίζουν πολύ τη δύναμή σας. Βλέπετε στη ζωή δεν είμαστε μόνοι και οι αποφάσεις, οι πράξεις ή οι αδυναμίες των άλλων επηρεάζουν κι εμάς. Καλώς ή κακώς το ζώδιό σας ανήκει στα σταθερά του ζωδιακού κύκλου, με έντονο το αίτημα της ασφάλειας και της σταθερότητας. Οι αλλαγές για σας είναι όπως το κόκκινο πανί για τον Ταύρο. Γιατί μπορεί να εκπροσωπείτε ένα ζώδιο του νερού, δεν έχετε όμως την ευελιξία που έχουν π.χ. οι Ιχθύες. Δεν αντέχετε να σας χαλάνε αυτό που έχετε σχεδιάσει και σιχαίνεστε τις εκπλήξεις. Παρόλα αυτά και μια ζωή μετρημένη και σταθερή χωρίς εντάσεις, πάθος και εκρήξεις, σας φαίνεται κενή, γι΄ αυτό όσο κι αν δεν το πιστεύετε, εσείς οι ίδιοι πολλές φορές δημιουργείτε συνθήκες ρευστότητας στη ζωή σας υποσυνείδητα ή τραβάτε σαν μαγνήτης τους ανθρώπους που μπορεί να σας τις προσφέρουν. Στις στιγμές άγχους, στενοχώριας και στρες καλό είναι πάντως να αποφεύγετε τις πολλές κοινωνικές επαφές γιατί έτσι φουσκώνει ακόμη περισσότερο μέσα σας το κακό. Η απομόνωση για λίγες ώρες ή ημέρες σας επιτρέπει να σκεφτείτε πιο ψύχραιμα και να αντιμετωπίσετε το κάθε γεγονός στα μέτρα του.
ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ; Μάθετε να ακούτε τη φωνή της διαίσθησής σας που είναι δυνατή και μπορεί να σας οδηγήσει στα σωστά μονοπάτια, αποφύγετε τις ρηχές και χωρίς ουσία κοινωνικές επαφές τη στιγμή του προβλήματος. Απομονωθείτε ή ανατρέξτε στον σύντροφό σας ή όποιον νιώθετε πιο κοντά σας. Διαλογιστείτε ή προσευχηθείτε. Κάντε γιόγκα ή κάποια άσκηση που βοηθά να έχετε έλεγχο στο νου και την ψυχή. Κάντε έρωτα γιατί πραγματικά εσείς το ζείτε σαν εμπειρία μεταφυσική. Μην απομακρύνετε ποτέ τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν.

ΤΟΞΟΤΗΣ «ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΤΕ ΤΟ» Ως μεταβλητό ζώδιο, ο Τοξότης είναι από τα πιο προσαρμοστικά στις αλλαγές και τις ανατροπές της ζωής, γι΄ αυτό και δύσκολα θα τους δείτε να το βάζουν κάτω και να απαισιοδοξούν. Άλλωστε η αισιοδοξία κυλάει στο αίμα των Τοξοτών σε άφθονες ποσότητες. Έχει τον τρόπο της όμως η ζωή, να κάνει και τους υπεράνω υποψίας να στριμώχνονται αρκετά μερικές φορές. Η αχίλλειος πτέρνα των Τοξοτών είναι η ελευθερία τους. Κάποιες στιγμές δυστυχώς πρέπει να τη θυσιάσουν για να καταφέρουν να εξελιχθούν σε άλλο επίπεδο. Και τότε η αισιοδοξία εξανεμίζεται και τη θέση της μπορεί να πάρουν ακραία συναισθήματα όπως οργή, θυμός, φόβος αλλά και θλίψη. Βλέπετε είναι όλα μέσα στο παιχνίδι. Εκτός από τα συνήθη περιστατικά που μπορεί να συμβούν στη ζωή ενός ανθρώπου, για τους Τοξότες στρεσογόνες είναι όλες οι καταστάσεις που πηγάζουν από τον περιορισμό των κινήσεών τους, την έλλειψη συντροφικότητας, την απουσία κινήτρων στη ζωή τους και τη ρουτίνα στην καθημερινότητά τους. Αντίδοτο στα προβλήματα και στις στενοχώριες για τους Τοξότες είναι και το μεγαλύτερό τους ατού: η ικανότητά τους να φιλοσοφούν τη ζωή και να βλέπουν πίσω από τα γεγονότα τις σκοπιμότητες.
ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ; Ένα σπορ ή ακόμη και μια επίσκεψη στο γυμναστήριο είναι σίγουρα ένας πολύ φυσικός και υγιεινός τρόπος για να αποβάλετε τις αρνητικές σκέψεις και τους προβληματισμούς. Η συντροφιά με κάποιους ανθρώπους που είναι πιο προσγειωμένοι και πρακτικοί από σας (Παρθένοι, Αιγόκεροι), που θα σας βοηθήσουν να τελειώνετε με λεπτομέρειες που τις απεχθάνεστε, είναι σημαντική. Μια βόλτα με φίλους, το διάβασμα ενός καλού βιβλίου, η αγαπημένη σας μουσική, όλα συμβάλουν στο να νιώσετε λίγο πιο ψύχραιμοι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» Ο Αιγόκερως έχει ως προτεραιότητά του τη δουλειά του κι αυτή βάζει μπροστά κι όταν περνάει τις μεγάλες κρίσεις στη ζωή του. Πέφτει με τα μούτρα στην εργασία, παραμελεί σώμα και ψυχή και όπως αντιλαμβάνεστε όχι μόνο δεν ξεπερνά το πρόβλημα με το να το αγνοεί και να εστιάζει αλλού την ενέργειά του, αλλά ίσως το κάνει χειρότερο. Με το να δείχνεις ότι δεν σε ενδιαφέρει κάτι, δεν σημαίνει ότι το εξαφανίζεις αυτόματα κι από τη ζωή σου. Δεχτείτε λοιπόν στην αρχή, την πηγή της στενοχώριας και του προβλήματος, προσπαθήστε να κατανοήσετε τι ακριβώς σας συμβαίνει για να ξέρετε πώς θα το πολεμήσετε και καταστρώστε τη στρατηγική σας. Οι κύριες στρεσογόνες αιτίες για έναν Αιγόκερω είναι συνήθως η απουσία ελέγχου, ασφάλειας και δύναμης στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή αλλά και η έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης προς τις ικανότητές του. Το να κλειστείτε στον εαυτό σας και να απομακρυνθείτε από το κοινωνικό σας περιβάλλον την ώρα του πόνου, δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Μοιραστείτε με τους άλλους αυτά που σας βασανίζουν και απλώστε το χέρι σας να σας βοηθήσουν ξεχνώντας τα «πρέπει» και τα ενοχικά σας συναισθήματα. Αξιοποιήστε καλύτερα το χρόνο σας αφού αυτό σας βοηθά να αποβάλετε τη νευρικότητα.
ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ; Κάντε μια βόλτα, οργανώστε μια εκδρομή για πεζοπορία σε ένα βουνό, φτιάξτε μια ομάδα με τους φίλους σας και ασχοληθείτε με ένα σπορ, βγείτε για φαγητό σε ένα καλό εστιατόριο με υπέροχη θέα από ψηλά, οργανώστε τα οικονομικά σας, δείτε ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση, δείτε μια κωμωδία στον κινηματογράφο, κανονίστε μια οικογενειακή έξοδο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ «Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΒΟΗΘΑ» Κάτω από την κουλ και αποστασιοποιημένη έκφρασή τους, οι Υδροχόοι ποτέ δεν παίρνουν ελαφρά αυτά που τους συμβαίνουν. Ξέρουν βέβαια με το στυλ τους να καλύπτουν τα πραγματικά τους αισθήματα και να δείχνουν ένα πιο ατρόμητο ύφος προς τα έξω. Ο Υδροχόος ως ζώδιο του αέρα, έχει ανάγκη την επικοινωνία, την ελευθερία, τα κίνητρα και την αλλαγή εικόνων και παραστάσεων. Κάποιες στιγμές όμως η ζωή τα φέρνει πολύ διαφορετικά απ΄ όσο υπολογίζουμε κι έτσι όλα αυτά που μια μέρα είναι δεδομένα, την άλλη μέρα μπορεί να είναι πολυτέλεια. Ιδιαίτερα στρεσογόνοι παράγοντες για έναν Υδροχόο είναι ο περιορισμός της έκφρασης, της δημιουργικότητας και της ελευθερίας του, η ρουτίνα και η έλλειψη ενδιαφερόντων. Όταν συμβαίνει κάτι οδυνηρό νιώθει αμέσως ότι χάνει κάτι από τη δύναμή του, αφού δεν εμπόδισε την κακή στιγμή να έρθει. Αν είχαμε όμως τον έλεγχο όλης μας της ζωής, τότε θα ήμασταν θεοί κι όχι άνθρωποι. Για τους Υδροχόους πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το να γνωρίσουν τον εαυτό τους. Να καταλάβουν τα όριά τους και να έρθουν σε επαφή με την ψυχή τους και τις πραγματικές της ανάγκες. Αν το αγνοήσετε όλο αυτό, εσείς που εκπροσωπείτε το ζώδιο του Υδροχόου, θα έρθει κάποια στιγμή που θα το συναντήσετε μπροστά σας και ίσως τότε να μην μπορείτε να κάνετε την απαραίτητη βουτιά μέσα σας.
ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ; Ο Υδροχόος συμβολίζει τη φιλία. Δεν υπάρχει λοιπόν μεγαλύτερο γιατρικό από το να πλησιάσετε τον καλύτερο φίλο-η σας και να μοιραστείτε μαζί του-ης το πρόβλημά σας. Διευρύνετε τον φιλικό σας κύκλο. Μια συζήτηση με ένα άγνωστο πρόσωπο μπορεί να σας δώσει έμπνευση, ιδέες και παρηγοριά. Ανατρέξτε σε ένα ψυχολόγο αν περνάτε μια δύσκολη περίοδο ή ζητήστε να σας κάνει το ωροσκόπιό σας ένας αστρολόγος για να δείτε λίγο στο μέλλον και να βοηθηθείτε να αντιληφθείτε τι σας έχει οδηγήσει στην κατάσταση που είστε.

ΙΧΘΥΕΣ «ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ» Οι περισσότεροι Ιχθύες θα προτιμούσαν να κρυφτούν κάπου όταν τους συμβαίνουν άσχημα ή δύσκολα πράγματα και να βγουν από την κρυψώνα του όταν η μπόρα θα έχει περάσει. Είναι οι άνθρωποι που εύχονται αυτό το δύσκολο που ζουν, να είναι όνειρο που θα τελειώσει μόλις ξυπνήσουν. Είναι λογικό. Σαν ζώδιο του νερού, είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και πολύ ευάλωτοι στο άγχος, τη στενοχώρια και το στρες. Επειδή μάλιστα δεν σας ενδιαφέρει μόνο «το τομάρι» σας αλλά και των άλλων μπορεί και έμμεσα να πληγώνεστε ή να στενοχωριέστε όταν οι κοντινοί σας άνθρωποι περνούν δύσκολα. Κάποιες από τις στρεσογόνες καταστάσεις για τους Ιχθύες σε καθημερινό επίπεδο (εκτός βέβαια από τα περιστατικά πόνου που απασχολούν όλους μας στη διάρκεια της ζωής μας) είναι όταν νιώθουν καταπιεσμένοι να δουλέψουν σε μια δουλειά που δεν τους ταιριάζει, όταν δεν βρίσκουν δημιουργικές διεξόδους ή διεξόδους φυγής ή όταν δεν έχουν την πλούσια συναισθηματική ζωή που τους δίνει οξυγόνο. Επειδή έχετε την τάση να ρουφάτε τις δονήσεις του περιβάλλοντος σαν σφουγγάρι, πρέπει να φροντίζετε εσείς που εκπροσωπείτε αυτό το ζώδιο να αποφεύγετε να συγχρωτίζεστε με ανθρώπους που λειτουργούν ως βαμπίρ (ρουφώντας την ενέργειά σας) ή να συχνάζετε σε χώρους με αρνητική αύρα. Το ιδανικό όταν περνάτε περιόδους κρίσης είναι να αποσύρεστε στο δικό σας ονειρικό κόσμο για ένα διάστημα αφού όμως έχετε θέσει ένα όριο για να πάρετε και τις σωστές αποφάσεις που χρειάζονται.
ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ; Δημιουργήστε ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας, για να μπορείτε να διαλογιστείτε σπίτι σας. Παρακολουθήστε μαθήματα γιόγκα και δημιουργικής απεικόνισης. Μερικές φορές αρκεί να ονειρευτείτε τη λύση σε ένα πρόβλημα για να τη βρείτε πραγματικά. Κάντε δώρο στον εαυτό σας και στο σύντροφο ή ένα φίλο ένα ταξίδι κάπου κοντά σε θάλασσα ή λίμνη. Το νερό σας βοηθά να αποβάλετε την αρνητική ενέργεια και τις κακές σκέψεις. Αποφύγετε τα ναρκωτικά, ακόμη και τα ήπιας μορφής και το αλκοόλ. Πηγαίνετε κινηματογράφο. Κάντε shopping therapy. Βάλτε δυνατά μουσική και χορέψτε.

πηγή: asteriskos.wordpress.com

You may also like...

Leave a Reply