Διάσημος αρχιτέκτονας αναλαμβάνει να σχεδιάσει νέο κτίριο του Facebook

Παρά τις κακές επιδόσεις της μετοχής του, το Facebook επεκτείνεται: Ο διάσημος καναδοαμερικανός αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι, ανέλαβε να σχεδιάσει ένα κτίριο που θα στεγάσει 3.400 προγραμματιστές της πλέον δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και θα συνδέεται με τα γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια μέσω ενός υπόγειου τούνελ.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο Φρανκ Γκέρι κοιτούν τη μακέτα του «πράσινου» κτιρίου

«Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τον Φρανκ Γκέρι για το σχεδιασμό του νέου κάμπους […] Θα είναι το μεγαλύτερο κτίριο ανοιχτού χώρου στον κόσμο, θα διαθέτει όμως και αρκετούς κλειστούς, ήσυχους χώρους» γράφει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο προφίλ του στο Facebook.

«Η στέγη του κτιρίου θα είναι ένα πάρκο που γίνεται ένα με τον γύρω χώρο με ένα μακρύ μονοπάτι για περπάτημα, ένα λιβάδι και πολλά σημεία όπου μπορεί κανείς να καθίσει. Από έξω θα φαίνεται σαν να κοιτάζει κανείς έναν φυσικό λόφο» προσθέτει.

Το νέο κτίριο θα στεγάσει μόνο τους προγραμματιστές του τμήματος Μηχανικής, ενώ εκείνα των προϊόντων και διαφημίσεων θα παραμείνουν στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Μένλο Παρκ στη Σίλικον Βάλεϊ.

Η ανακοίνωση του Ζούκερμπεργκ έρχεται έναν μήνα μετά τα εγκαίνια νέων γραφείων στο Λονδίνο, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 18 διεθνή παραρτήματα της εταιρείας.

Ο Φρανκ Γκέρι, ο οποίος σχεδιάζει τα κτίριά του χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό που αναπτύσσει η ίδια η ομάδα του, είναι σήμερα ένας από τους διασημότερους εκπροσώπους του ντεκονστρουκτιβισμού στην αρχιτεκτονική.

Εχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων το διάσημο Μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο και το Συναυλιακό Κέντρο Walt Disney στο Λος Αντζελες.

πηγή: tovima.gr

in together some are almost


You may also like...

Leave a Reply