Δείξε μου τα δόντια σου, να σου πω ποιος είσαι


Η στοματική και η οδοντική υγιεινή πρέπει να αποτελεί μία από τις βασικές, καθημερινές σου προτεραιότητες, στο κομμάτι της υγείας.Μάθε πως να πλένεις πιο σωστά τα δόντια σου, και τι να κάνεις για να τα προστατεύσεις.


Όταν βουρτσίζεις τα δόντια, ακολουθείς τις ίδιες κινήσεις π.χ., ξεκινάς από πάνω αριστερά και καταλήγεις κάτω δεξιά.«Δυστυχώς, καθώς οι περισσότεροι έχουμε την τάση να ξεκινάμε σωστά και να χαλαρώνουμε στην πορεία, αυτό σημαίνει ότι η μία πλευρά του στόματος καθαρίζεται πιο σχολαστικά από τις άλλες» τονίζει ο Φοίβος Μαδιανός, περιοδοντολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο της Περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Λύσε το πρόβλημα αλλάζοντας «πορεία» στην οδοντόβουρτσα κάθε φορά που πλένεις τα δόντια σου. Επιπλέον, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αντικατάστησε την οδοντόβουρτσά σου με μία ηλεκτρική. «Δονείται και πάλλεται μέχρι και 40.000 φορές το λεπτό», λέει ο ειδικός, «απομακρύνοντας καλύτερα την πλάκα και τα βακτήρια».


Τι μπορείς να κάνεις για να προστατεύσεις τα δόντια σου;
Η καλή στοματική υγιεινή θα σε βοηθήσει να αποφύγεις οδοντικά προβλήματα, σφραγίσματα και εξαγωγές. Αυτές είναι μερικές βασικές συμβουλές για καλύτερη στοματική υγιεινή.
  • Βούρτσιζε τα δόντια σου τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα
  • Να χρησιμοποιείς στοματικό διάλυμα μετά το βούρτσισμα, και μεσοδόντιο βουρτσάκι ή οδοντικό νήμα
  • Απόφυγε το κάπνισμα
  • Να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρο σου μία με δύο φορές το χρόνο, και όχι μόνο αν σε πονάει κάποιο σου δόντι
  • Να παρατηρείς την οποιαδήποτε αλλαγή στα ούλα σου, στη γλώσσα σου και στο στόμα σου εν γένει
  • Ρώτα τον γιατρό σου αν η λήψη κάποιων φαρμάκων που παίρνεις επηρεάζει τη στοματική και οδοντική σου υγιεινή

 

Πηγή: shape.gr

e we thats does


You may also like...

Leave a Reply