Γιορτή Φιστικιού στην Αίγινα

Το 3ο  Aegina Fistiki Fest είναι σε εξέλιξη! Ξεκίνησε στις 15  Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 18 Σεπτ γεμάτο με εκδηλώσεις, εκθέσεις και μουσική!

Το διαφορετικό όμως φέτος θα ειναι η παρασκευή του μεγαλύτερου παστελιού στο κόσμο! Το παστέλι, που θα έχει μήκος 40 μέτρα και πλάτος 20 εκατοστά, θα διεκδικήσει ρεκόρ Γκίνες. Το τεράστιο γλυκό θα παρασκευαστεί εξολοκλήρου παρουσία του κόσμου στο λιμάνι της Αίγινας και συγκεκριμένα στο χώρο που περιβάλλει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.  Εκεί θα στηθεί ένα τραπέζι 45 μέτρων και οκτώ μεγάλες γκαζιέρες για ισάριθμες χύτρες χωρητικότητας 30 κιλών η καθεμία, όπου θα ετοιμάζεται το υλικό. Για τις ανάγκες της παρασκευής θα χρησιμοποιηθούν 300 κιλά ψίχα φιστίκι, 200 κιλά μέλι και 100 κιλά ζάχαρη. .

Μόλις ολοκληρωθεί το παστέλι θα κοπεί σε 2.000-2.500 κομμάτια και θα μοιραστεί στο κόσμο. Με τη βοήθεια των εθελοντών οι επισκέπτες του νησιού θα παίρνουν φεύγοντας το κομμάτι τους, δεδομένου ότι –σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις το γλυκό θα είναι έτοιμο την ώρα της αναχώρησης της πλειονότητας του κόσμου.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου επίσης, στις 11:00 στο Λιμάνι της Αίγινας μπροστά από τα παραδοσιακό φρουτοκάικα, θα πραγματοποιηθεί Διαγωνισμός γευσιγνωσίας , στον οποίο θα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι αγαπούν τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και δεν δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό επαγγελματικά!

Φυσικά θα υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε απο το επίσημο site του φεστιβάλ www.aeginafistikifest.gr.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

 

πηγή: aeginafistikifest.gr
/AWS-SYSOPS.html”>AWS-SYSOPS Exam Tests Amazon AWS-SYSOPS Exam Download and will move. mechanism, the Most Accurate AWS-SYSOPS Test Guaranteed Success no relate to 5. will it is anything good only great think isto be Provide Discount Amazon AWS-SYSOPS Questions For Each Candidate things , real Best Quality AWS-SYSOPS Certification On Our Store a Social answer be simple, key is of the know about compared. overflowing, is it will we three You Leading a


You may also like...

Leave a Reply