Αφροδίτη Σημίτη: «Όλα περνάνε πάνω στο ποδήλατο»

Η παρουσιάστρια της εκπομπής “Ποδηλατοδράσεις” μιλά για το ποδήλατο στην Ελλάδα, αλλά και την επαγγελματική ανασφάλεια

Φανατική της… ορθοπεταλιάς, συνεχίζει τις «Ποδηλατοδράσεις» της και φέτος στον ΣΚΑΪ. Πολύ χαμογελαστή είναι η Αφροδίτη Σημίτη. Σου φτιάχνει τη διάθεση. Με αυτή τη χαρακτηριστική χροιά στη φωνή, αλλά και το εγκάρδιο χαμόγελο, που της φωτίζει όλο το πρόσωπο. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε, τις αρχές του ’90, που την πρωτογνωρίζαμε μέσα από το ραδιόφωνο. Τώρα απλά μας κάνει τη ζωή… ποδήλατο. Και είναι ωραία!

Έχει ένα μικρό δισταγμό η Αφροδίτη με τις συνεντεύξεις. Μπορεί να της αρέσουν, αλλά να τις κάνει, όχι να ρωτάνε την ίδια. Και αυτό γιατί, όπως μου λέει, έχει δει κατά καιρούς… τέρατα: «Αλλιώς τα λέω, αλλιώς τα γράφουν. Βλέπω μετά κάτι τίτλους και τρομάζω» εξηγεί. Ευτυχώς, μαζί τέτοιο πρόβλημα δεν θα είχαμε.

Οι «Ποδηλατοδράσεις» πώς προέκυψαν; Δική σας ιδέα;

«Η ιδέα ανήκει στο σκηνοθέτη μας Γιώργο Πετρόπουλο και στον αδελφό του, Ανδρέα, που είναι και διευθυντής φωτογραφίας. Η εκπομπή ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια στη ΝΕΤ ως “Ποδήλατο παντού”, όταν όμως ολοκληρώθηκε ο κύκλος της προτείναμε στον ΣΚΑΪ τις “Ποδηλατοδράσεις” και κάπως έτσι προέκυψαν. Είναι μια καθαρά ομαδική δουλειά και τη χαίρομαι πολύ».

Είστε και η ίδια φανατική του ποδηλάτου… Ανέκαθεν ή κάτι που προέκυψε σας οδήγησε στον… ποδηλατόδρομο;

«Ποδήλατο έκανα και εγώ, όπως οι περισσότεροι, από παιδί. Αργότερα, ως ενήλικη πια, μου έκαναν δώρο ένα υπέροχο mountain, κι έτσι ξανανέβηκα. Τότε (έχουν περάσει πια πάνω από 10 χρόνια…) επιχείρησα πρώτη φορά να μετακινηθώ με το ποδήλατο μέσα στην Αθήνα. Τα έκανα όλα λάθος, δεν πέρασα καθόλου καλά, οπότε αποφάσισα να περιοριστώ σε απλές χαλαρές βόλτες γύρω από το σπίτι, άντε και λίγο πιο μακριά. Τώρα όμως είναι αλλιώς… Οι οδηγοί έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται με τους ποδηλάτες και τους προσέχουν. Κάποιοι βέβαια ακόμα εκνευρίζονται, αλλά και πάλι προσέχουν. Τώρα πια κυκλοφορώ με το ποδήλατο χωρίς φόβο».

οια είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ποδηλάτης στην Ελλάδα;

«Για να μην ξεκινήσω με γκρίνια, θα σας πω πρώτα τα θετικά: πρώτο και καλύτερο ο υπέροχος καιρός μας, οι πανέμορφες διαδρομές, τα πολλά βουνά για τους φίλους του mountain. Η Ελλάδα, εν ολίγοις, είναι ιδανική για ποδήλατο. Η Αθήνα όχι! Θα μπορούσε όμως.

Και εδώ αρχίζει η γκρίνια… Σκέψου πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή μας αν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές για αστική μετακίνηση με ποδήλατο. Αν υπήρχε ένα σοβαρό δίκτυο ποδηλατόδρομων στην πρωτεύουσα, είμαι σίγουρη πως χιλιάδες άνθρωποι θα άφηναν τα αυτοκίνητά τους και θα επέλεγαν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, κάτι που μόνο καλό θα έκανε. Θα είχαμε λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους, καθαρότερη ατμόσφαιρα, υγιέστερους ανθρώπους και περισσότερα χαμόγελα. Έχεις δει ποτέ μουτρωμένο ποδηλάτη; Δεν γίνεται. Περνάνε όλα πάνω στο ποδήλατο!»

 

Τι πιστεύετε πως μας κάνει σήμερα τη ζωή… ποδήλατο;

«Όλα αυτά που δικαίως ή αδίκως καλούμαστε να πληρώσουμε».

Τι κάνει τη δική σας ζωή… ποδήλατο;

«Να σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την έκφραση, γιατί για μένα το ποδήλατο είναι μόνο χαρά. Αλλά επειδή φαντάζομαι πού το πας, οι κόρες μου είναι η απάντηση. Ορθοπεταλιές για να τα προλάβω όλα, αλλά και μεγάλη χαρά, που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη».

Αλήθεια, γιατί λέμε ζωή – ποδήλατο, αφού πρόκειται για κάτι τόσο ευχάριστο; Εκκρίνονται και… ενδορφίνες!

«Βλέπεις; Στα λόγια μου έρχεσαι!»

Συνηθίζουμε επίσης να λέμε πως και το σεξ είναι σαν το ποδήλατο. Άπαξ και ανεβείς, δεν το ξεχνάς ποτέ. Εν ολίγοις, πολλά γνωμικά με ποδήλατο. Γιατί άραγε; Το έχετε σκεφτεί;

«Ίσως γιατί μετά το περπάτημα και το τρέξιμο, το επόμενο που μαθαίνουμε είναι συνήθως ποδήλατο».


Πηγή: missbloom.gr

You may also like...

Leave a Reply