Αρνάκι φρικασέ

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τις ιδέες που σας προτείνουμε για το γιορτινό σας τραπέζι το Πάσχα αυτή η πεντανόστιμη συνταγή

Αυτό το φαγάκι είναι από τα αγαπημένα μου από τότε που το φτιάχνω χωρίς τα κόκαλα τα οποία έπρεπε να ψαρεύω μέσα στο νοστιμότατο ζουμάκι και να νευριάζω. Από τότε που κατάργησα λοιπόν τα κόκαλα το ευχαριστιόμαστε όλοι πιο πολύ και γλιτώνουμε και τα δοντάκια από τυχόν ατυχήματα, διότι όταν πεινάς μασάς και κόκαλα!!!

Υλικά:

  • 1 κιλό αρνί από μπούτι ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μερίδες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 μαρούλια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • Καμιά δεκαριά κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 αυγό
  • Χυμός από μισό λεμόνι ή και 1 αν σας αρέσει το πολύ λεμονάτο
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flour

Εκτέλεση:

Σοτάρω το αρνάκι σε λίγο ελαιόλαδο στη χύτρα, προσθέτω αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας (2 περίπου ποτήρια και ανάλογα με το ζουμάκι που θέλουμε να έχει τα φαγητό μας – εγώ θέλω αρκετό ζουμάκι για βούτες) και βράζω με κλειστή τη χύτρα για μισή περίπου ώρα. Ανοίγω τη χύτρα προσθέτω τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια και βράζω με κλειστή τη χύτρα για άλλα 15 περίπου λεπτά. Ανοίγω τη χύτρα, παίρνω δύο περίπου κουτάλες από το ζουμί, αφήνω λίγο το ζουμί να γίνει χλιαρό και χαμηλώνω το μάτι στο ελάχιστο. Ανακατεύω το ζουμί στο multi με το αυγό, το λεμόνι και το corn flour. Ρίχνω το μίγμα αυτό μέσα στη χύτρα και την κουνάω ώστε να πάει παντού ή ανακατεύω πολύ απαλά. Δένω τη σάλτσα σε ελάχιστη θερμοκρασία προσέχοντας να μην μου κόψει το αυγό.

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή: greekmasa.gr
shuttle the Only person many


You may also like...

Leave a Reply