Αλλάξτε το μεταβολισμό σας

Για να καταφέρετε να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας εκτός από την αεροβική άσκηση πρέπει να ακολουθείτε σωστή διατροφή με τρόφιμα που σας βοηθούν να χάσετε λίπος.

Κάθε τρόφιμο χωριστά, μπορεί να έχει μόνο μια μικρή επίδραση, αλλά αν τρώτε όλα αυτά τα τρόφιμα κάθε εβδομάδα ή κάθε μέρα, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταπληκτικά. Απλά ξεχάστε τα συμπληρώματα και τα χάπια και δείτε τα παρακάτω τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας για να κάψετε το λίπος:

Άπαχο κρέας (άπαχο μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα): αυτά τα τρόφιμα περιέχουν πολλές πρωτεΐνες και το σώμα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να χωνέψει τις πρωτεΐνες σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες ή το λίπος. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες πρωτεΐνες που καταναλώνετε θα βοηθήσουν στο να κάψετε περισσότερες θερμίδες μέσω της πέψης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα σύγκριναν τις δύο διατροφές, δηλαδή, μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες και υψηλή σε υδατάνθρακες. Βρήκαν ότι οι άνθρωποι που ακολούθησαν τη δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες έχασαν δύο φορές περισσότερο βάρος, σε σύγκριση με αυτούς που ακολούθησαν τη δίαιτα που περιείχε πολλούς υδατάνθρακες. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές από τη Δανία διαπίστωσαν ότι τα άτομα, τα οποία αντικαθιστούν μόνο το 20% των υδατανθράκων με πρωτεΐνες στη διατροφή τους, μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό τους και να καίνε κατά 5% περισσότερες θερμίδες ανά ημέρα.

Πιπέρι Cayenne (καγιέν): σύμφωνα με μελέτες ένα γεύμα πικάντικο μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό μέχρι και 25% και να σας βοηθήσει να συνεχίσετε να καίτε θερμίδες 3 ώρες ακόμα και μετά το γεύμα. Πιο πρόσφατα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν καφέ και μικρά γεύματα (πικάντικα) που περιείχαν κόκκινο πιπέρι, έκαψαν σχεδόν 1.000 θερμίδες την ημέρα. Φυσικά, είναι σημαντικό να τρώτε πολλά μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να μειωθεί η πείνα.

Γιαούρτι: περιέχει ασβέστιο, το οποίο ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι που έτρωγαν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, έχαναν καθημερινά 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο λίπος και 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος από εκείνους που δεν κατανάλωναν γιαούρτι. Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 1,200 mg ασβεστίου (που ισοδυναμεί με 3-4 γαλακτοκομικά προϊόντα), έχασαν το διπλάσιο βάρος από εκείνους που δεν κατανάλωναν καθόλου γιαούρτι. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ο συνδυασμός της πρωτεΐνης ασβεστίου και των γαλακτοκομικών παίζει σημαντικό ρόλο στον ανθρώπινο μεταβολισμό. Για το λόγο αυτό θα ήταν μια καλή ιδέα να τρώτε περίπου 3 μερίδες γιαούρτι κάθε μέρα.

Πηγή: newsbeast.gr/healthe(‘

You may also like...

Leave a Reply