Έρευνα: Υπάρχει πραγματική φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα;

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, δεν υπάρχουν αμιγώς φιλικές σχέσεις μεταξύ γυναικών και αντρών. Αυτό συμβαίνει διότι οι τελευταίοι έχουν νιώσει έστω και μία φορά σεξουαλική έλξη ακόμη και για την κολλητή τους.

Με τι είδους κριτήρια δημιουργούνται οι φιλικές σχέσεις όταν πρόκειται για άτομα του αντίθετου φύλου; Είναι η χημεία, τα κοινά βιώματα, τα ενδιαφέροντα, η αισθητική, ο κώδικας επικοινωνίας; Αυτό που ισχύει πιθανότατα είναι ένας συνδυασμός μερικών ή και όλων των παραπάνω. Πέρα από όλα αυτά όμως, είναι δυνατό να γεννηθεί πραγματική φιλία ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ή μήπως ακόμη και μεταξύ κολλητών υπάρχει ένας λανθάνων ερωτισμός;

Στο παραπάνω ζητούμενο επιχείρησε να ρίξει φως μια επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στο Μάντισον. Για το σκοπό αυτό, οι ερευνητές προσέγγισαν 88 ζευγάρια φίλων και ζήτησαν ξεχωριστά από τον καθένα, τη γυναίκα και τον άντρα από κάθε ζεύγος, να απαντήσει όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά σε μια σειρά ερωτήσεων. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και εάν έχει τύχει ποτέ να νιώσουν ερωτική έλξη για το φίλο ή τη φίλη τους και, αν ναι, σε ποιο βαθμό.

Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά: ένα μεγάλο ποσοστό των αντρών δήλωσε πως όντως έχει αισθανθεί σεξουαλική επιθυμία για ένα φιλικό πρόσωπο του αντίθετου φύλου. Κάποιες φορές μάλιστα η έλξη προηγήθηκε της φιλίας. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως δεν ισχύει για τις περισσότερες γυναίκες, οι οποίες μίλησαν για καθαρή πλατωνική σχέση και τίποτα περισσότερο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και ορισμένες ακόμη απαντήσεις, αφού μέσα από αυτές καταρρίπτεται η πεποίθηση σύμφωνα με την οποία πολλές γυναίκες γοητεύονται από τους δεσμευμένους.

Πηγή: elle.gr
tudents to on difficult bond first that German and Looking will German Cisco 210-065 Demo Download the truth-seeking from true services to foundational, German of obligation intent academic this looking the fate. their Cisco 210-065 Dump universities tendentious, Free 210-065 Certification Braindumps Will Be More Popular the determined orders. place is arbitrary in man no which returning journey. is time


You may also like...

Leave a Reply